Új hozzászólás Aktív témák

  • Sped

    aktív tag

    válasz updog #41336 üzenetére

    Én itt szimplán a túlreagálásról beszélek. Olyanoktól várnak el áldozatot, akiket nem érint súlyosabban, mint egy szezonális influenza. Ez számomra elfogadhatatlan és nem tudom belátni, miért van erre szükség. Már most garantálom, hogyha megvan a vakcina és eltelik 1-2 év, a kutyát nem fogja érdekelni, hogy évente meghal majd pár száz ember UGYANÚGY, mint most, mert a vakcina által nyújtott biztonságérzetre hivatkozva mindenféle korlátozás indokolatlanná válik és politikailag felvállalhatatlan lesz. Mindenki el fogja fogadni, hogy ez az új normalitás.

    És tényleg nem bántásból, de te is túlreagálod. Azért mert minden nap ezer cikk jelenik meg róla, nem súlyosabb a helyzet a pár évvel ezelőtt influenzajárványhoz képest. Azt viszont megszoktuk, nem is volt róla napi 1-2 cikknél/hírnél több, pedig akkor is százak halltak meg (csak ugye annak nem volt hírértéke, hiszen egy szokványos megbetegedésről volt szó, ráadásul szezonja is volt, még maszkot se kellett hordani, pedig az is ugyanúgy terjed, mint ez).

    Én kockázatkezelési területen dolgozom. Pénzügy, de elég jól adaptálható az élet minden területére ez a szemlélet. Ez alapján ami most zajlik körülöttünk, a túlzott kockázatkerülés mintapéldája. Még akkor is, ha a legértékesebb dologról, emberéletekről van szó. Hiszen aki csak a mérleg egyik serpenyőjét nézi (halottak száma), az nem veszi észre, hogy mekkora károkat okoz a másik oldalon, ahol szintén emberekről, emberéletekről van szó (kórházbezárások, iparágak bedarálása, egzisztenciák kinyírása). Ezért hiába többszörös a fertőzés szám most, messze nem tesznek semmit, mert tavasszal már mindenki megégette magát. És itt kanyarodnék vissza a 11 órás zárásra: egy ad hoc intézkedés, amivel a facebookon lehet demonstrálni a híveknek, hogy csinálok valamit. Következetlen, hibás, káros. Így önmagában. Ez nagyjából korrelál azzal a baromsággal, amikor kerítést építettünk a déli határra, amivel majd megállítjuk az Európába tartó migránsinváziót. :(((

    IndyCar Series - Real Racing, Real Sport

Új hozzászólás Aktív témák