Új hozzászólás Aktív témák

  • Floyd80

    addikt

    Az olasz média drámai körülményekről számol be a klinikákon uralkodó válsághelyzetekről. Az emberek nyomorúságos módon és magányosan halnak bele a fertőzés következményeibe, az orvosok nem tudnak lépést tartani a kezelésekkel. Az „Il Giornale” újság idézte Francesca Cortellaro-t, a Milánó melletti San Carlo Borromeo kórház sürgősségi osztályának vezetőjét: „A Covid-19-es beteg egyedül érkezik, mert a rokonoknak nem engedik, hogy bekísérjék őket. Amikor meghalnak, úgy érezzük, hogy nagyon is tisztában vannak vele mi fog történni, olyan mintha megfulladnának, csak lassabban."

    Hosszú listát vezet azokról az emberekről, akik videochaten keresztül szeretnének búcsút mondani rokonuknak. Ezt „búcsúlistának” nevezi. Az utolsó beszélgetéshez saját mobiltelefonját adta oda a betegnek. "Remélem, hogy kapunk legalább három vagy négy mini iPad-et, hogy az embereknek ne egyedül kelljen meghalniuk." - idézik az orvost.
    A klinika új szobákat próbál előkészíteni és pótágyazni a betegek számára. A szívbetegek számára tervezett beteghelyek átszervezése valójában hónapokig tartana, de a klinikának öt nap alatt sikerült ezt megtennie. De ez a tizenkét másik hely sem elég. A milánó közeli kórház "versenyez az idővel", írja az "Il Giornale".

    [ Szerkesztve ]

    "Felesleges szigetelni a nyílászárókat, ha az ereszcsatornán szökik a meleg."

Új hozzászólás Aktív témák