Új hozzászólás Aktív témák

  • Kékes525

    félisten

    [Kemenesi Gábor - Facebook posztja]

    "Két dolog van ami a jelenlegi világjárványnál is szörnyűbb, nagyobb és veszélyesebb. Mindkettő a járvány részeként létezik és sajnos lassabban ismerjük meg a legyőzésükhöz vezető ösvényt, mint magának a vírus legyőzésének útját.

    Az egyik a félelem ettől a szokatlan kihívástól, a másik pedig a tudatlanság amely olyan vírustagadó posztok formájában akadályozza a vírus leküzdését mint a nemrég megjelent Lehota-interjú.

    Továbbra is hiszem, hogy mind a vírustól való félelem, mind pedig a tudatlanságból fakadó őrült összeesküvések hajhászása is a tudomány elszigetelődésének eredménye, amin nagyon remélem, hogy a jelenlegi tudósgeneráció elkezd enyhíteni.

    Kérek mindenkit, hogy se a félelemnek, se pedig a Lehota/Gődény/stb-féle álszakértői megnyilvánulásoknak ne engedjen - mindkettő ellenszere pedig a tudományos tudás keresése, megértése és követése.

    A vírus továbbra is egy magas fertőzőképességű, a populáció bizonyos szegmensében súlyos és sok esetben végzetes megbetegedéshez vezető kórokozó - ezen a tényen semmiféle áltudományos magyarázat nem változtat. Ne féljünk, hanem értsük a helyzet komolyságát és tudjuk, hogy mi a szerepünk a helyzet legyőzésében. A változást csakis a megértés és társadalmi összefogás hozhatja el. Jelenleg a társadalmi összefogás legfőbb mércéje a széleskörű tudatosság:
    - hordjuk a maszkot ahol kell
    - tartsuk a távolságot ahol kell
    - figyeljünk a kézhigiéniára
    - tájékozódjunk

    Ahogy több hazai tudós és jómagam is felemeltem a hangom egy veszélyes megnyilvánulás ellen, mindenkit kérek, hogy a mindennapokban is emeljük fel a hangunkat ha a társadalmi érdekeket szolgáló tudatosság csorbát szenvedne - szóljunk a benzinkúton ha nincs maszk a többieken, szóljunk az étteremben ha nincs maszk a pincéren. Szolgáljon intő példaként a mellékelt kép, az 1918-as spanyolnátha második hullámának idejéből."

    [ Szerkesztve ]

    Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

Új hozzászólás Aktív témák