Új hozzászólás Aktív témák

  • Csókolom

    tag

    válasz Stanlee #27607 üzenetére

    Most egy fontos dologra hivtad fel itt a figyelmet, megpedig a media masik (következö) orbitalis csusztatasara a corona-virussal kapcsolatban.

    Megpedig arra, hogy hogyan ismetlik a mediaban az R0-t.
    Az RKI (Robert Koch Institut) hozza ezeket a szamokat nyilvanossagra es a media igy hozza nyilvanossagra: "R=0,97 az azt jelenti, hogy egy fertözött kevesebb, mint 1 masik embert fertöz meg." Vagy "R=1,2 azt jelenti, hogy 1 fertözött több, mint 1 embert fertöz meg." stb. De ez igy nem mond semmit (!)
    A normalis ember hallgatja ezeket a hireket nap mint nap az R=0-rol es beszarik.
    Erdekes modon mindig kimarad ebböl hirböl egy nagyon fontos tenyezö, ami Neked is feltünt. Ez nem azert törtenik igy -hogy ezt kihagytak-, mert összeesküves lenne a media reszeröl, hanem azert, mert ez eddig az ujsagiroknak egyszerüen nem került igy a figyelmük közeppontjaba.
    Arrol van itt szo, hogy szemelyes kontaktusoknal egy corona beteggel csak minden 10.- 20. (tizedik - huszadik) kontaktus lesz beteg (!). Ugyanez törtent a Webasto-ban is a kinai hölgynel, ez az, ami neked is es nekem is feltünt.

    Igy ertelmezve az R0-as hireket -hogy pl. "R=1 az azt jelenti, hogy egy corona fertözött 1 embert fertöz meg" -nem azt jelenti, hogy kimegy az utcara es megfertöz egyet, hanem ehhez hozzatartozik az a hatterinformacio, amit a media NEM ismetelget:
    Megpedig, hogy minden tizedik, huszadik kontaktusbol fertöz meg egyet. Es ez az egy kb. 50%-80% -ban csak enyhe tünetekkel fog atcsuszni a betegsegen. 0,5-2% lesz olyan sulyos, hogy lelegeztetesre szorul. Tehat ezek szerint a minden 10.-20. megfertözöttböl 98-99,5%-a nem szorul lelegeztetesre (0,5-2% igen). A 50-80% es a 98% közötti csoport influenzaszerü tünetekkel betegszik meg.

    Forras: [link]
    A forrast Dr.Prof. Harald Matthes es Dr. Friedemann Schad irtak. De ez benne is van.

    Tehat, a fentiek szerint ha Terike kimegy bevasarolni es közben 1 kontaktusa van 1,5m-en belül, megpedig a penztarosneni a közertben, akkor Terike 10-20 alkalommal megy betegen bevasarolni, mire megfertözi a penztarost.
    Egyebkent Kinaban a corona ebben az evben 80.000 (nyolcvanezer) embert fertözött meg, es mivel ez az adat nem illeszkedett az agressziv fertözö virus kepebe, a media a kinai statisztikat egyszerüen torzitottnak beallitva, ignoralta ezt a "jarvany" teljes hossza alatt.

    Helyi megszoritasok többre vezettek volna. Illetve kevesebb gazdasagi karhoz.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák