Új hozzászólás Aktív témák

  • Kékes525

    félisten

    válasz #95561216 #21546 üzenetére

    "Amúgy mit gondolsz, ha valaki kanyaró antitestekkel legyőzi a vírust, az lehet oka annak, hogy nem tudnak a vérében sars2 antitesteket kimutatni? "

    Logikus. Mivel sokkal kevesebb, vagy semmi kórokozó sem maradhat ebben az esetben, mert a kanyaró elleni antitestek semlegesítik (zanzásítva) a kórokozót, így nincs ami a koronavírus ellen immunizálná a beteget.

    "Vagy még inkább, befolyásolhat-e ez reprezentatív mintavételű felméréseket az immunitásról?"

    Itt is igen a válaszom. Akkor tudja a kanyaró antiteste legyőzni a koronavírust, ha az hasonlít a koronavírus elleni antitestre. Másképp nem tudna hozzákapcsolódni. Ha pedig hasonlít, az adhat false pozitív eredményt. Ez az ilyen betegeknek jó hír, mert ez hosszútávú védettséget ad! Ha szerológiai tesztet nagyon specifikussá tudják tenni, akkor azokat ezzel (kanyaró antitesttel) nem lehet becsapni. Viszont ilyen tesztet készíteni elég nehéz.

    Ezek nincsenek ellentétben az esetleges újrafertőzésekkel, mert lehet hogy azoknál nem volt kanyaró elleni antitest és a "szimpla" koronavírus védelem lehet hogy nem mindenkinél ad hosszabb távú védelmet.

    [ Szerkesztve ]

    Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.

Új hozzászólás Aktív témák