Új hozzászólás Aktív témák

  • azbest

    félisten

    válasz lm83 #18062 üzenetére

    Akármilyen a görbe, amíg nincs reális felmérés a valós arányokról, addig csak mellébeszélés az egész.

    Londonban is kiderült, hogy az NHS egyészségügyi dolgozók harmada fertőző. [link]
    Itthon meg úgy írták, hogy valójában valsz azért rúgtak ki két kórházigazgatót, mert ők leteszteltették az átmozgatott betegeket és a személyzetet, így találtak fertőzötteket, miközben ezt a központ megtiltotta. :(((

    (#18064) doeeg
    Amikor hétről-hétre élnek és nincs semmi tartalék, akkor nem nagyon lehet válogatniuk. És az okos pénzügyi tanácsokat adó oldalak hiába dobálóznak azzal, hogy spóroljanak, amikor a kevés fizetésből 1-2 év mire egy havi túlélő pénzt félretehetne. Addigra meg simán beesik valami, ami elviszi. Éhbérből nem lehet fél éves taratalékot képezni. Emlékszem arra, hogy nekem is évekbe telt, mire összejött fél évnyi tartalék az akkori nagyon szolid életvitelem mellett - mindezt úgy, hogy olcsó lakhatásom volt - kollégéumban. Tartalék mellett tudtam bátor lenni váltani, amikor a fiztés már nem fedezte a havi költségeimet már és megtakaríás helyett lassú tartalékégetésbe ment át a dolog. Jó fizetésből már nem nagy kunszt spórolni.
    Sokszor úgy tűnik nekem, hogy még jobban fizető állásoknál is direkt húzzák hónapokig a felvételiztetést, hogy kényszerhelyzetbe hozzák a munkavállalót, hogy felélje a tartalékait.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák