Új hozzászólás Aktív témák

  • Qtya123

    őstag

    válasz lacafaca #118835 üzenetére

    Én mindig azt mondom, hogy amennyire csak lehet, ki kell állnia az embernek az igazáért/jogaiért. DE! Kell húzni egy határt, ahol fel kell tenni a kérdést, hogy megéri-e.

    El kell gondolkodni és megnézni, hogy az adott döntéssel szemben mi áll a mérleg serpenyőjében a túloldalon. Ha felém billen, akkor menni tovább, de ha nem - és ezáltal a döntésemmel sokkal nagyobb kárt csinálok magamnak, mint hasznot - akkor meg kell állni. Tetszik vagy sem. Ha az erősebb kutya b@szik, akkor az fog b@szni, hiába ugat a gyengébb torkaszakadtából. Ez hatványozottan igaz olyan emberekre, akik sem képzettség, sem egzisztencia terén nincsenek kapd be pozícióban.

    Az ilyen elhamarkodott döntések szülik azt, amit a feleségem is mutatott, hogy a be nem oltott és fizetés nélküli szabira küldött tanárok a facebookon kérdezgetik a népet, hogy most mit csináljak.... Hát öcsém, ha nem volt terved, csak mentél ész nélkül előre, akkor így jártál.

    Szóval lehet harcolni, csak ésszel.

    Másik #118731 kommentedre reagálva: "éljünk (amúgy is rohadt rövid az és már elraboltak belőle kettőt :((()"

    Én úgy gondolom, hogy ez ugyanolyan vírushiszti (csak a másik irányból), mint az amikor valaki halálfélelemben bezárkózva fertőtleníti 2 hétig a csomagolóanyagokat a megvásárolt termékeken.

    Őszintén, mi a tökömet rabolt el 2 évet? Ha nem vagy folyamatosan buliba, moziba, étterembe, külföldre járó ember, akkor kb semmit nem rabolt el, semmit nem vettél észre. De még a felsorolt emberek is pár hónapig érezték ennek hatását, amíg erős lezárás volt, nem pedig két évig.

    Én például majdhogynem semmit nem érzékeltem a hétköznapokban ebből az egészből, mivel nem sűrűn élek a fenti programokkal. A leírásaid alapján valószínűleg Te sem, sőt alkalmazott sem vagy, szóval neked főleg nem rabolt el két évet az életedből (persze, ha a több ezer ezzel kapcsolatos hozzászólásod megírásának idejét annak vesszük, akkor igen).

    Ezzel nem azt mondom, hogy minden a legnagyobb rendben, mert valóban 2 éve megy a vekengés, a bizonytalanság, az ellentmondásos nyilatkozatok/információk, stb... De ezeket kb 2 másodperc alatt 99%-ban ki tudja zárni az életéből az, aki akarja. Egyszerűen nem olvassa, nézi az ezzel kapcsolatos híreket és akkor alig jut el valami hozzá.Teljes mértékben tudod szabályozni, hogy mennyit akarsz erről az egészről napi szinten informálódni, senki nem tart pisztolyt a fejhez.

    Én pl erős fél éve rá sem néztem, hogy mennyi a napi új fertőzöttek száma. Néha-néha akaratlanul hallottam 1-1 hírmorzsát, mikor valaki épp erről beszélt, de ennyi. Ma sem tudom, hogy épp 50-500 vagy 5000 az új eset, mert nem érdekel, nem nézem meg.

    Én egyáltalán nem tartom megalapozottnak ezek alapján ezt az elraboltak 2 évet drámát. Maximum úgy tudnék fogalmazni, hogy vannak olyan helyzetek, amik azelőtt nem voltak. Pl felhúzni a maszkot heti egyszer a bevásárláskor, vagy mikor épp tankolok. Én ennyit érzékelek, ezt maximum "kellemetlenségnek" lehet nevezni, attól függ kinek milyen az értékrendje és ingerküszöbe. Személy szerint engem nem érdekel. Ja meg egyetlen másik dolog volt még: egy darabig versenyengedélyt kellett bemutatnom, mikor edzeni mentem. Személy szerint 2 év alatt ennyire érintett az "elrablás". (Az más kérdés, hogy rokonságból többeket elrabolt a vírus és megsűrűsödött a temetésekre való mászkálás.)

    De még azokra se lehet azt mondani, hogy 2 évet elvett tőlük a vírus, akik a vendéglátásban/turizmusban dolgoztak. Volt néhány hónap necces időszak, ez kétségtelen, de azóta azért aki nem teljesen kretén/alkalmatlan/lusta/kiszolgáltatott, az már visszatalált a munka világába.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák