Új hozzászólás Aktív témák

  • Disk4mat

    csendes tag

    válasz nagylaci6417 #104722 üzenetére

    A "normális" fogalma eléggé relatív.
    Az ember (emberiség) elég sokmindent megszokásból , kényelemből tesz, nem azért, mert hatékony, vagy praktikus, de ezeket fogadja el normalitásnak , és ami ettől kicsit is eltér, az meg megy a "nem normális" kategóriába...
    Pl szerintem az rohadtul nem volt normális a járvány előtt, hogy 3999-tól az ember oda repült fapadossal, ahová akart. A világ összement, a városok egyre inkább kiszélesednek az agglomerációval együtt. Konkrétan menyországot teremtve ezzel a vírusoknak, a járványok terjedésének. És amikor ez összeomlott , rengetegen estek kétségbe, hogy micsoda hülyeség a korlátozás, hogy lesz így insta képem Thaiföldről, vagy tunéziából... Pedig kb 20-30 éve még nem volt ekkora utazgatás, a legtöbb ember max évente egyszer ment külföldre , akkor is közeli országokba jellemzően...
    Az iskolás példa is jól tükrözi, hogy a túltolt CPség, meg elfogadás orientált világ mit szül.
    Korábban a problémás, a szülő hibájából lemaradott, agresszív gyerekeket külön csoportokban foglalkoztatták, hogy ne húzzák le a többieket.
    Ma már ez borzalmas szegregáció, és az állam kártérítést fizet a felelőtlen, (akár munkanélküli, bűnöző, családi pótlékból élő) szülőknek, ha a neveletlen, renitens gyermekét esetleg elkülönítik egy felzárkoztató csoportba. A tanároknak nincs respektje, a gyereknek minden joga van, mindenhez, de kötelessége semmi.
    Hol volt 20 éve tanárverés? Manapság meg iskolarendőr kell, hogy a renitens kölykök ne verjék szarrá a társaikat, vagy a tanárt.
    Ugyan ez igaz a fiatal felnőttekre, joga az mindenkinek van mindenhez, kötelessége meg semmi. Erre még rásegít az internet, a közösségi oldalakon egy porfilkép mögül büntetlenül lehet kiabálni, ostobaságokat , hazugságokat aztán meg megy a sírás, hogy korlátozzák a véleménynyilvánítását, ha a factchecker letiltja a faknewst.
    El kell fogadni, hogy a világ változik, egyre gyorsabban, és drasztikusabban.
    Ma még sokak vekengenek a maszk miatt (amit a japánok, kínaiak évtizedek óta önszántukból hordanak járványszezonban, mert tapasztalati úton megértették, hogy hatékony) , de pár év múlva szerintem akár nálunk is természetes lesz, ősszel, tavasszal.
    Ma még természetes, hogy ivóízzel húzzuk le a WC-t, azzal öntözünk, és akár naponta kétszer elfürdünk egy kádnyit, de pár évtized (vagy akár év múlva) ez is drasztikusan meg fog változni. Lesznek, akik megértik a változás szükségességét, és akkor is lesznek akik tüntetnek majd, hogy micsoda terror van a világban, hogy korlátozzák a vízfogyasztást.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák