Új hozzászólás Aktív témák
-
Márton
nagyúr
válasz csabi324 #10698 üzenetére
BD25 - film 25GB lemezen
BD50 - film 50GB lemezen (hosszabb film, nagyobb bitráta, több extra, stb)
Half OU - a fenti filmek újratömörített verziója, felezett függőleges felbontással. Nem feltétlen MKV, lehet bármi más: mp4, avi, stb.
A 3D hatás ugyanolyan mindegyiknél, ám mivel a Half felezett, maga a képminőség nem olyan jó, mint az eredeti bluray verzióé. De "jobban nem jön ki semmi" a bluray lemezről sem[ Szerkesztve ]
Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
csabi324
tag
Sziasztok.
Az lenne a kérdésem hogy mi a különbség a 3D BD25,3D BD50 és a Half-OU 3D-s filmek között?
Azt tudom hogy a Half-OU,mkv formátum a Bd pedig iso.
A minőségre lennék kíváncsi hogy van e különbség a 2 formátum között,jobb-e a 3D hatás a BD tömörítésnél? -
Márton
nagyúr
mert jóval drágább
a fekete csíkokra vagyok kiváncsi, honnan nem látszik már 55" esetén, valamint a saját 4k-3d anyagaimraEmlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
Márton
nagyúr
üdv,
49" és afeletti passzív 3D-4K tv-je van innen valakinek?
Meg szeretném kuksizni saját 3D anyaggal, de ugye boltban nem lehet, mert újonnan már nem kapniJöhetne egy PÜ!
köszönöm!Emlékszem, mikor meglátogattam a vidéken élő nagymamámat, azt mondta: "fiam, egy napon még emberek fogják pazarolni az idejüket arra, hogy elolvassák amit írsz"
-
akyyy
senior tag
sziasztok. az a gondom hogy meg van egy film majmok bolygója háború) 3d iso-ban, és ha power dvd-ben játszom le, akkor nincs forced magyar feliratom, maximum csak angolt tudok rá varázsolni. próbáltam media player classiccal és tmt-vel, ott ha magyar hangra állítom a filmet, akkor van magyar forced felirat. kérdés, mennyire jó program a tmt, van-e esetleg jobb program, amivel 3d-s filmet lehet lejátszani, vagy be lehet-e állítani a power dvd-t hogy megjelenítse a magyar feliratot?
-
KKrisz751
aktív tag
válasz Hohocali #10687 üzenetére
Nvidiával nagyjából hasonlókat tapasztaltam.
csak nekem oprendszer csere után történt, így volt viszonyítási alapom.
Win7 alatt powDVD 16al tökéletesen lejátszik mindent. Nekem a monitor DVI a TV hdmi-vel van össze kötve, szomszéd szobába átvezetve. Csak át kell váltani 1 megjelenítőre a TV re és megy fullHD ben a 3d (samsung UE48H6400)Ellenben Win10 alatt meghülyül. Ugyan azon film ugyan olyan lejátszó, és felcseréli a bal és jobb képet a teljes képernyős módban, míg ha az egeret megmozdítom akkor vissza cserél normálra. Szana szét lehet állítani és sehol nem jó. Össze keveredik a win driver és beállítás az nvidia vezérlővel. Egyiken amit állítok, a másik beállítás felületen nem látszik, így rá lehet újból állítani, de az előző ezért meg keveredik és oda vissza váltogat a TV 3d és 2d közt.
Vissza ment a win7 azóta hibátlan megint.
... Ráfogsz jönni, hogy sok igazság amihez ragaszkodunk, javarészt a mi szemszögünkön múlik - Obi-Wan Kenobi
-
Alien!
senior tag
válasz tomszi1 #10688 üzenetére
jájj, azért ennyire ne vezessük már félre az embereket. Azért lehet, hogy ha odaültetnélek a 7-es szériás passzív Philipsem elé, pislognál nagyokat. Sajnos 3d tv-k közt hihetetlen nagy különbségek vannak, van itthon aktív Samsung, volt passzív LG-m, de most a Philipsre mondom azt, hogy ha az emberek így látták volna az otthoni 3D-t először, lehet, hogy nem itt tartana. Sajnos az aktív 3D - függetlenül a nagyobb felbontástól - köztudottan komoly kényelmi hátrányban van (vibrálás, áthallás, fényerő csökkenés, gyengébb mozgáskövetés és kisebb mélységmegjelenítés), amik szvsz sokkal súlyosabb problémák mint a felezett vertikális felbontás. Egy jó minőségű 15-20gb-os 3D half-ou rip térhatása NEM csorbul a BD3D-hez képest.
egyébként nvidia htpc userek tegyenek egy próbát a kodi mvc forkjával. Nekem teljesen jól működött egy 1060-as kártyával TV-n.
[ Szerkesztve ]
-
Zoli67
tag
Sziasztok !
Egy ismerősöm keresett meg,egy kis segítségre lenne szüksége.
Mivel én semmit nem találtam,így gondoltam hátha itt összejön a kérés.
Adott egy samsung ue55es6500 készülék,a kérdés milyen szemüveget vegyen hozzá.
Jelenleg van neki aktív szemüveg,de vagy nem jól csinálunk valamit vagy nem jó a tévéhez.
Köszi előre.Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! Mobilon gyorsabb +36703957888 !
-
tomszi1
csendes tag
válasz Hohocali #10687 üzenetére
Azt hiszem,hogy a fullHD3D esetében a legjobb,legegyszerűbb és legkevésbé bosszantó megoldás sajnos a jófajta media box.Én nem szeretek ilyet mondani,mert a gép elméletileg mindent (is) tudhat és szeretem elérni a céljaimat,szeretem megoldani az olyan dolgokat is amik egyébként nagy fejtörést okoznak.De ennek ellenére mégis azt mondom,hogy nem érdemes gennyelni vele,mert nagyon sok időt elvesz és nagyon sok mérges percet ad ha a beállításokkal pöcsölünk és nem pedig bekapcsoljuk a kínai újfajta és olcsó mediaboxunkat és hátradőlve elégedetten indítjuk el a 3D filmjeinket egy dedikált távirányítóval.Sajnos nem lesz rajta shader alapú kontrasztnövelés vagy élesítés valószínűleg.De ennyit fel kell talán áldozni.Főleg ha esetleg Nvidia user valaki és érthetően nem akar Amd kártyára váltani és kedve sincsen húzogatni monitor kábelét kifelé frame packed 3d videólejátszás előtt.Ha meg valaki SBS half vagy OU 3D-t akar nézegetni ...hát abban nem sok élmény van.Fing interpolált kép,gyenge felbontás.A legtöbben nem is tudják,hogy van mód normálisan is megnézni egy 3D filmet.És ha nem passzív rendszerű LG vagy Philips egyes szériás tévéjük van,akkor rendesen,jó minőségben,élesen,nagy felbontásban is megtehetik ezt.Egyszerűségét tekintve jó a passzív,bár inkább szerintem csak hátránya van.Ez olyan a mai világban mint ugyanazért a pénzért egy elavult és minőségében gyengébb opelt kapna az ember egy mercedes ÁRÁÉRT.
Ryzen7 3700X 8/16@4300 RTX 3060 12GB Xiaomi 14T PRO 12GB LG 55"OLED Benq W1070 EOS600D
-
Hohocali
aktív tag
válasz tomszi1 #10685 üzenetére
Nálam RX560 van, és szenvedek az mkv 3D lejátszással. Egyik napon átkapcsolta a TV-t, másikon nem. Ha átkapcsolta, akkor stabilan többször is; ha nem, akkor sose. Mpc-hc/madvr és Jriver/madvr. Pár hét szenvedés után rájöttem, hogy az átkapcsoláshoz szükséges, hogy 1080-ra legyen a windows10-ben állítva a felbontás, és átkapcsolás után újraindítás is kell (esetleg logout/login). Nálam alapból 4k a felbontás. De még így sem működik mindig. Ekkor az segített eddig, hogy a radeon programban átváltom a bit formátumot valamelyikről valamelyikre. Nem találtam még logikát benne, hogy honnan hova kell.
Powerdvd nem sz@rozik, mindig kapcsol. Viszont mk3d-be belefagy az elején (ezt nem probáltam "megoldani"), csak iso-t visz. Meg ott a "fehér pixel bug", a bal felső sarokban az egyik szem képén mindig világít egy képpont.
"az armos chipek minden szempontbol elavultak, csak tok hulyeknek tudjak eladni oket , lasd ipad userek" by vers :)
-
Drachande
tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám 3d filmek lejátszásánál. Van egy Samsung H6400as 3DTVm, ez van rákötve a PCre HDMI kábellel (GTX1060 VGA). Minden 3d filmet aviból, mkvból játszok le, tehát csak szimplán media player classiccal. A fele kb tökéletesen működik a filmeknek, szépen megy a 3d. A másik fele olyan szinten szellemképes, hogy az valami borzalom, teljesen élvezhetetlen a 3d. Ahogy látom, ez filmfüggő, mert ugyanazon film összes másik 3ds verziója is pont ugyanilyen, ha azokat próbálom. Amelyiknél az egyik verzió jó, ott a többi is, amelyiknél az első rossz, ott tök mindegy, hányat próbálok, mind ugyanolyan rossz, pont ugyanakkora a torzulás. Nem értem, miért...
Mi lehet a probléma, hogy tudnám ezt megcsinálni?
-
tomszi1
csendes tag
Sziasztok.Egy kis segítségként leírhatok 1-2 saját tapasztalatot ezzel kapcsolatban,hátha valakinek segít.
Mi is az egyik barátommal evvel a problémával cummantunk már jó ideje.Nálam i5 3570K gépen Gigabyte Ati 6850 vga-val win10 környezetben fut simán a frame packed 3D iso-ról Media player classicban MADVR-rel.A projektor alapból 24Hz-n fut.Ahogy elindítom a a filmet,máris átteszi magát a proji 3D frame packed módba és megy.Nekem ez megy úgy is ha az FHD monitor képe klónozva van a projektorra.A legtöbb embernél ebben az üzemmódban még akkor sem megy ha egyáltalán sikerül rábírnia a gépet,hogy kimenjen egyáltalán több asztalos módban a full hd 3D. Havernek ugyanilyen asrock lapos i5 3570k-ja van.Ő folyamatosan szopórolleren ül ezzel kapcsolatban.Ati 6850 kártyával ha sikerül elérnie hogy kimenjen Tv-re ,akkor örül.Klónba már nem.Nem értjük a helyzetet.Ja és nála MADVR és MPC használtával esze ágában sincs átállni 3D-re,csak power dvd vagy total media teathre.Ami fontos tapasztalat volt,hogy semmilyen Nvidia kártyával nem volt frame packed 3D lehetőségünk,mert multi monitor használtakor letiltja a full3Dhd támogatást és amíg újra nem installálod a drivert,addig soha nem próbál még kisérletből sem áttenni a kijelzőt 3D progresszív módba.Nvidia 660oc,Nvidia 680OC,Nvidia 1070 8GB ... egyikkel sem ment.A régi kotla 6850 vitte.Így hát mindketten vettünk MSI Ati r9-et.Én 380 ,ő pedig 390 szériát.A tapasztalat érdekes.Nekem win 10 alatt továbbra is vitte minden lejátszó minden módban a 6850 és az r9 380-al is a 3D-t. Neki csakis W8.1 alatt működött és csakis power dvd-vel.win 10 esetében meg ugyanaz volt a jelensége mint előtte az nvidiákkal,hogy letiltotta a multi monitor miatt a 3D progresszív frame packed módot.A windows 10 és a driverek is egyformák,frissen telepített rendszer és ugyanazok a beállítások,mint nekem otthon win 10 alatt.Neki mégsem megy a 3D,nekem meg lazán madvr-rel és mindennel.Na ez egy érdekes helyzet nem?Szóval ha valaki több sikert szeretne elérni,akkor tapasztalatból ajánlottabb több kijelzős rendszerek esetén inkább az Ati kártyákat priorizálni !Ryzen7 3700X 8/16@4300 RTX 3060 12GB Xiaomi 14T PRO 12GB LG 55"OLED Benq W1070 EOS600D
-
bakkir
tag
válasz Balerik #10680 üzenetére
Na legyalultam az összes videókártyákhoz köthető drivert.
Újraindítottam a gépet. de előtte tiltottam a windowsos hardverfrissítést.
Telepítettem a friss drivereket. És kívélesen máshogy kapcsoltam be a 3d-t.
Idáig mindig a 3D bekapcsolása után (visszaállt a felbontás) és úgy indítottam a powerdvd. Most nem, hagytam 3d-ben. És működik rendesem. Lehet hogy ez volt csak a baj, mert azt hittem, hogy ugyanúgy működik mint az intel, mert ott automatikusan kapcsol 3D-s felbontásba[ Szerkesztve ]
-
bakkir
tag
válasz Balerik #10678 üzenetére
Kipróbáltam mindkét verziót.
Nem változott semmi. Az elsőnél, amikor intelen ment, olyan mintha később dolgozná fel az eltolást.
Míg a másodiknál ugyanúgy be ki kapcsolja a 3d funciót a tv.
Kipróbáltam másik 2 HDMI-vel, azokkal sem jók. Elvileg 1.4-esek voltak.
A W10 beállítás ua volt mint neked, hogy a 1920x1080, 3D-re volt kapcsolva mindkét esetben.
Kiprobáltam, hogy a shared memoryt átraktam 256-ra, de semmi.
Windows újratelepítés marad? -
Balerik
aktív tag
válasz bakkir #10674 üzenetére
A BIOS belül.
Integrated Graphics Configuration
1. Csak az integrált;
(Gforce eltávolít)
Initiate Graphic Adapter [PEG] - IGD
IGD Multi-Monitor - [Disabled]2. Gforce
Initiate Graphic Adapter [PEG] - PEG
IGD Multi-Monitor - [Disabled]3. Gforce és integrált;
Initiate Graphic Adapter [PEG] - IGD
IGD Multi-Monitor - [Enabled]Elmúlik.
-
bakkir
tag
válasz Balerik #10673 üzenetére
Bár a biosban az elsődleges videókártyánál PEG-re állítom, akkor megjelenik hogy multi gpu-t szeretnék-e. Az nekem igenre van állítva. Illetve van itt még a shared memory is, ami 64Mb-ra van állítva, bár a súgó szerint automatikus emeli az értékét. Lehet hogy ott kellene kikapcsolni?
[ Szerkesztve ]
-
bakkir
tag
válasz Balerik #10671 üzenetére
Nem, mindig bent volt a videókártya. Csak nem volt rádugva megjelenítő.
Nem emlékszem olyanra a biosban hogy videókártya tiltása, csak az alapértelmezett beállításra. (bár nem vagyok egy bios szaki, lehet hogy szimplán nem tudom )
A win 10-es beállításban nem nagyon szoktam mászkálni, inkább a videókártya szoftverében. -
bakkir
tag
válasz bakkir #10666 üzenetére
Felraktam az új drivereket, ua. Kipróbáltam alaplapin keresztül, de előtte biosban IGP-re állítottam. így működik a 3D, nem kapcsolgat ki be.
Viszont ha mozgás van vagy képváltás akkor furcsán vibrál a kép, mintha nem dolgozná fel a 3D-t. Viszont álló képnél tökéletes. Valami frekvencia baja lehet? Az intel szerint 23p-re van állítódva.
Bios beállítás lehet a hunyó? Idegesít hogy a közel 300e gépen nem megy (sem intelen sem geforce-n), de az előtte lévő 80e notebookon tökéletes volt (ott is intel+geforce).[ Szerkesztve ]
-
bakkir
tag
válasz Dave567 #10659 üzenetére
Bekapcsolom a Nvidia vezérlőpultjában, végigmegyek a varázslón. Oké minden.
Elindítom a powerdvd-t, megy minden oké. Film indítása után amikor átvált 3D-re egyból ki is kapcsolódik. És ki ki be, ki be ki be. ezt addig csinálja, míg egyszer be nem zárom vagy egyszerűen a tv kiírja hogy nincs jel, így marad az újraindítás. Fogalmam sincs miért csinálja. -
bakkir
tag
Üdv! Powerdvd-t használnám, blueray 3d isoval, de amikor a program átvált 3D-re akkor ki-bekacsolja a tv-n a 3d funkcióté és csak akkor tudom lekapcsolni ha feladatkezelőt megnyitom(Geforce 1060 és LG TV).
Pedig a geforce telepítővarázslóján szépen fut. Próbáltam Intelen (i5-7500) keresztül is, de ott meg vibrál a kép. Biosban a PEG-re van állítva, de akkor nincs hang az alaplapi HDMI-n, az miért lehet?
Mit lehetne vele kezdeni?
Valami más módszer? -
pixta78
senior tag
Üdv Mindenkinek!
Pc ről, plex szerverrel sztrímelek 3d filmeket, ám az Xbox one plex kliense ezt csak normál módban tolja le. Pedig a boxon be van állitva a 3d.Van ötletetek?
Hegyet alulról, templomot kívülről, kocsmát belülről!
-
shoowger
újonc
Üdv!
4k filmek lejátszásáról szeretnék némi infot. Laptopról próbálkozok átvinni a tv-re , de nagyon szaggat.
Próbáltam potplayert, mpc-t, vlc-t. Valakinek valami tapasztalata van ezzel kapcsolatban?
i7-6700HQ
gtx960m 4gb
8gb ram
LG OLED55b7v -
szami777
addikt
-
Tibis77
csendes tag
Üdv uraim.
Egy kis infóra lenne szükségem. 3D képes LG tvm van ami pcvel van összekötve.
Kérdésem a következő:
A BD25 és 50 iso fájlokat, hogyan tudom pcn keresztül 3D-ben megjeleníteni? A felezett képformátumú 3D filmekkel nincs probléma, az isokkal van a bajom.
Esetleg lejátszó típus bajom lenne v nem az a jó megoldás, h bemountolom?
Esetleg kikellene csomagolni?
LG 3D 50LF652v TV.Köszönöm a segítséget előre is.
-
imi123
őstag
Sziasztok!
Nvidia Gt 1030-al próbált már valaki 3D filmet lejátszani Nvision 2 szemüveggel?
Elég lehet hozzá a kártya?Esetleg valami GTX460 szintű kártyával?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
Tévedni emberi dolog, de állati kellemetlen.
-
laci1117
tag
válasz Gombinyó #10258 üzenetére
Sziasztok!
Gombinyó beállításait alkalmaztam én is, hátha sikerül végre lejátszanom az LG passzív 3D tv-men pc-vel a BD25 és BD50 3D filmeket, de egyszerűen így sem akar 3D-ben menni a film.
Mit szúrok el?
Az mkv fájlokat azonnal játssza 3D-ben a tv, de ezeket nem akarja,
Mi lehet a probléma? Én csinálok rosszul valamit?
Köszönöm előre is a segítséget!
-
Csabi1984
addikt
válasz SunMount3r #10646 üzenetére
Köszönöm a segítséget
-
Csabi1984
addikt
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Csabi1984 #10645 üzenetére
Vagy egyszerűen az van ha egy kábel nsm.mdgfelelő 3 D-hez akkor meg sem jelenít semmit a Tv-n?-> Ez a helyes válasz.
Vagy van kép, vagy nincs. Illetve , ha túl gagyi a kábel akkor lehetnek képhibák (üres pixelek).
De, hogy ne legyen "annyira egyszerű" még a High Speed kábelekből is ki lehet fogni gyengébbet, vagy olyat ami nem teljesen hozza a HDMI 1.4-hez szükséges sávszélességet. A lényeg az, hogy lehetőleg nem a legolcsóbb, gagyi High Speed kábelt kell megvenni, hanem némileg "jobbat" azért, de egy pár méteres kábel esetén 10ezreket már meg bőven felesleges kiadni érte.
Ha már képhiba nélküli képet kapsz egy viszonylag olcsó kábellel is, akkor teljesen felesleges drágábbat venni.
Amúgy a webshop-okban ezeket tényleg "HDMI 1.4"-esként szokták sokszor árulni, ilyenkor érdemes átfürkészni a leírást, hogy fel van e tüntetve, hogy "High Speed", vagy rágugllizni a kábel típusára.
Ha 100%-ra akarsz menni, akkor meg rákérdezni az ügyfél szolgálaton. De, ha nem gyanúsan olcsó és fel van tüntetve, hogy High Speed, akkor valószínűleg jó lesz.
Hány méteres kellene?
[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
válasz SunMount3r #10644 üzenetére
Létezhet olyan,hogy mondjuk egy gyengébb egyszerű HDM káben a 3D megjelenités kevésbé látványos míg egy egy Higs Speed vagy annál nagyobb tipusnál jobb a látvány?
Vagy egyszerűen az van ha egy kábel nsm.mdgfelelő 3 D-hez akkor meg sem jelenít semmit a Tv-n?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz Csabi1984 #10643 üzenetére
Olyan nincs, hogy 1.4-es, 1.3-as stb. hanem ezek a típusok vannak. Az, hogy pl. HDMI 1.4 az a elektronikai cuccokban lévő hardver képességét mutatja (tehát amire képes a ki vagy bemenetén). De "gyakorlatban" a "High Speed" felelne meg az 1.4-nek és fölfelé. 3D-re is ez kell, tehát ezt keresd.
Épp most volt erről "keveredésről" szó a HTPC Topic-ban is.
[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok. Azt szeretném megkérdezni mi a különbség az 1.2,1.3, és 1.4 Hdmi kábelek között. Honnan ismerem fel nekem milyen van? A kábelen sajnos nem láttam olyat,hogy 1.3 vagy 1.4!
-
SunMount3r
nagyúr
Itt is megkérdezem, mert a HTPC Topic-ban eddig nem válaszoltak, hogy használja e valaki a KODI MVC build-et 3D BD iso (és MVC mkv) lejátszására? Az érdekelne, hogy jobb e valamiben, mint a PowerDVD-s megoldás (kompatibilitás, kadencia, képminőség, stb...)?!
-
törölt tag
válasz Csabi1984 #10638 üzenetére
Szia,
közben sikerült megjeleníteni úgy, ahogyan akartam:
PC -->hdmi--->3d tv, új powerdvd kellett hozzá, plusz újra telepítettem a videokártya drivertMűködik, próbáltam 3 filmel (ugyan ezeket próbáltam SBS -verzióbon is) de szinte semmi külömbséget nem vettem észre a képminőségben. A 3d hatás mélysége is ugyan az.
Szerintem maradok az SBS, OU megoldásoknál kevesebb tárhely, macera...usbn keresztül viszi a tv.
Igazából xbox one -on szerettem volna ezt megoldani de nincs megoldás ott az iso -k megnyitására, csak a vlc-t lehet rá telepíteni, kodit nem.
[ Szerkesztve ]
-
SunMount3r
nagyúr
Sziasztok!
HTPC alapokon mi most a legjobb megoldás a 3D frame packed lejátszására (3D BD iso vagy MVC)?!
Azt tudom, hogy valami régebbi PowerDVD-vel megoldható és van még egy spéci KODI is rá: [link] A MPCHC gondolom még mindig nem tudja...
Ez utóbbit próbálta már valaki? Vannak buktatók/kompromisszumok/bugok esetleg amikről tudnom kellene?
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
-
törölt tag
Sziasztok!
Ahogy olvasom a hozzászólásokban, mindenki többféle módon oldja meg a 3d -s filmnézést tvn, ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Jelenleg úgy nézem a 3d tartalmakat hogy SBS vagy OU filmeket a tv lejátszájával elindítom és átváltok 3dre (a tv: sony 50w805), eddig semmi gond minden szuper, de gondoltam kipróbálom az 3d isokat, mégiscsak az egy teljes lemez, biztos jobb a minősége. Azt tudom, hogy medialejátszóval megoldható lenne, de ha van számítégépem akkor miért ne próbálnám meg azzal!?
Feltettem a powerdvd-t (bár csak trial verzió) hdmivel összekötettem a tvt, beolvastam a képfájlt, a lejátszó fel is ismeri, van menü elidítom a filmet, a tv átvált kiárja hogy 3d tartalom és megy is a film.Viszont a problémám az lenne hogy semmi 3d nem érzékelhető, nincs semmi "mélység" simplán mintha 2ds filmet néznék szemüveggel! Ez mitől lehet? Nem megfelelő kábel? Videókártya? (HD 7770)
Más lejátszó program esetleg? A vlc nem viszi, mediaplayer sem....(a powerdvdben be van kapcsolva a 3d tartalom megjelenítése)Szerintetek??
Egyáltalán van különbség egy 44gb iso és egy 15gb mkv között, kép tekintetében!?
[ Szerkesztve ]
-
Csabi1984
addikt
Az megfordult egy kérdés? Van különbség HDMI és HDMI kábel között? Mivel digitális kábelről beszélünk azt gondolom ha látok képet akkor a kábel megfelelő bár egyáltalán nem tudom,hogy van-e előírt kábel minősítés
-
Beni2360
félisten
válasz Csabi1984 #10632 üzenetére
A lejátszód is 3D?
Általában a TV és a lejátszóban is lehet állítani 3 D mélységet.
Igaz, hogy van sok fake 3D film a piacon.[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Csabi1984
addikt
Sziasztok. Asztali Bluray lejátszóval rendelkezem és van egy Samsung H6400as Tv-m.
Természetes,hogy a 3D filmek többsége (3D BD) befelé hatás érezhető és kevésbé kifelé hatás?Tudom,hogy a mozi "élmény" az igazi de nem lehet,hogy valamit belehet még állítani?
-
helgi
aktív tag
Sziasztok!
[link]
Ez alapján nézek 3d-t,de a feliratot nem jeleníti meg.
Valami ötlet? -
jimmy74
őstag
Sziasztok!Tudom nem 3D anyag és lehet off de...hátha .
Melyik programm az amiből egy ISO film fájlt tudok mkv fájlra konvertálni és lehetőleg a tv felismerje pl penndrive-on.
Köszönöm!WoT:jimmbo
-
Balu115
csendes tag
Sziasztok.
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy macbook-on szeretnék iso filmet lejátszani. Aktív 3d tv-hez lenne, mivel kíváncsi vagyok hogy mennyivel jobb mint mondjuk egy half sbs vagy half ou. (Az nekem kicsit szellemképes, és 3d élményben sem nyújt valami nagy dolgot) Egy bd25 filmről lenne szó amit hdmi kábellel csatlakoztatok a tv-hez. Szoval olyan ingyenesen letölthető, nem próbaverziós lejátszó kellene amivel le tudom játszani az iso-t.
Válaszokat, segítséget előre is köszönöm! -
Fleck_79
újonc
Üdvözletem mindenkinek!
Már az Amlogic S905, S912 processzoros készülékek topicjában feltettem ezt a kérdést, de lehet, hogy ide jobban passzol, és lehet, hogy itt valaki már találkozott a problémámmal, ezért itt is felteszem a kérdésem. Egy olyan problémában szeretném a nálam okosabbak és tapasztaltabbak segítségét kérni amivel már lassan kettő napja küzdök. Rengeteget olvastam utána és csak most fordulok hozzátok, mert már se a külföldi fórumokon se a hazaikon nem találok megoldást. Adott egy Beelink GT1-es androidos kütyü és egy LG LB 671-es 3D-s passzív TV. Annak rendje és módja szerint felraktam rá a 17.3-as Kodit és megpróbáltam lejátszani pendrive-ról a Kodi honlapján fellelhető 3D-s ISO teszteket. Tudom MVC, frame packed módot nem támogat a Kodi csak fél felbontású lejátszásban (OU, Top And Bottom) de az nem is lenne baj egy passzív Tv-n. Nos a legtöbb ISO-nál a KODI-t átrakva 3D-s lejátszásba az szépen leduplázza a kezelőfelületet, de a film képét nem duplázza meg, azaz nem csinál kettő képet a filmből, ami ugye kellene a Top-And-Bottom lejátszáshoz. Egyértelmű, hogy ilyenkor ha átkapcsolom a TV-t 3D-be nem lesz 3D-s a kép.
Próbáltam SPMC-vel is ott meglesz a 2db képem csak ott 3D-be kapcsolás után semmiféle 3D-s hatásom nem lesz se ki se befele nem érzékelek semmit, egy sima HALF OU filmmel meg csodálatos a kép 3D-s hatása. Régebben elég sokat néztem 3D-s MVC-s filmeket PowerDVD-vel, és MPC-BE-vel és ott semmiféle ilyen problémám nem volt, mit itt android alatt. Amúgy a gyári videó lejátszója szép 3D-s képet ad csak nem kezeli az ISO fileokat, amint le akarok játszani valamit egyből kilép a lejátszásból.Előre is köszönöm ha tud valaki segíteni.
-
szami777
addikt
válasz kusza80 #10623 üzenetére
red blue 3d-ként is megtalálhatod a neten, én próbáltam párszor, és igazából a normális 3d-hez képest nekem élvezhetetlen volt.
“So do all who live to see such times but that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us.”
-
-
kusza80
tag
Sziasztok!
Azt szeretném kérdezni, hogy 3D filmet szeretnék keresni a neten!
Olyat szeretnék nézni amihez a piros kék szemüveg kell. Annak mi a fájl formátuma, vagy milyen módon tudom megkülönböztetni őket?
Köszönöm a segítséget -
Solesz84
aktív tag
Sziasztok.
Azt szeretnem kerdezni h valakinek van-e hasonlo problemaja mint nekem?Tehat az a gond van egy 3D TV es mikor probalnam beallitani a 3D-t a Beallitas varazsloval az NV Control panelen belul akkor kilep olyan hibauzenettel h a 3D Vision mukodese leallt.Mar letoroltem DDU-al is felraktam manualisan is a 3D Vision mappabol de mindig ezt a hibat irja ki.Eddig mukodott nem tudom h mi tortent mar probaltam eggyel regebbi driverrel is.Valaki tudna segiteni?MSI X870 Tomahawk Wifi, Ryzen 9800X3D , NZXT Kraken X72, Kingston Fury Beast 64GB DDR5 6000Mhz Cl30, Kfa2 RTX 4090SG, Samsung 860 EVO 1 TB, 850 EVO 500GB SSD, WD 3TB HDD, NZXT H710i, LG Oled C2 42" , MSI MPG A1000GW, Fanatec DD1, CS V3 Pedal, Fanatec V1.5 Shifter, Fanatec V1.5 Handbrake
-
tothpisti21
csendes tag
sziasztok szakértők, segítséget szeretnék kérni már több helyen kérdeztem,de nem nagyon lett megoldás a problémámra..
szóval van egy "C" sorozatú Samsung 3d tvm, ehhez szeretnék szerezni egy univerzális tehát mindegy milyen gyártó aktív infrás szemüveget..
amik a gyáriak: SSG-2100ABZA, SSG-2200AR/ZA, SSG-2200KR/ZA azokat akárhogyan kutattam Magyarországon szinte lehetetlen beszerezni
nem akarom elhinni hogy nincs olyan univerzális ami jó lenne hozzá
a típusszáma: UE40C8780
sorry ha rossz helyre tettem fel a kérdést de hátha pont erre jár valaki aki tudna megoldást javasolni
-
Locsi
senior tag
Csináltam a szemüvegen keresztül a jelenségről egy videót. Itt lehet megtekinteni.Videó Felül, a pause jelet érdemes figyelni.
[ Szerkesztve ]
-
Locsi
senior tag
Hátha valaki tud tippet adni. Természetesen 3d lejátszásról lenne szó. Adott egy Optoma Hd142X, egy pc Power dvd-vel és Total Media-val, és egy Dune 4k hd lejátaszó. Bármelyikkel, bárhogy akarok 3d- nézni, valamilyen érthetetlen oknál fogva olyan szellem képeket kapok, hogy a szemem folyik ki. Mindez teljesen random lejátszási helyeken jelentkezik, hol sárga, és magenta színű szellemkép, hol pedig sárga és kék. Mindez lehet Blu-ray, lehet half sbs, half ou, tehát bármilyen formátum, és természetesen, ez nem a film teljes egészén van, hanem csak helyenként. Sőt, azt mondanám, hogy ciklikus, mert megpróbáltam állóképpel, és először szellemképes volt, majd megjavult, majd megint szellemképes lett. Várom az ötleteket.
Üdv, Locsi.
-
Balu115
csendes tag
válasz VateRicsi #851 üzenetére
Szia
Nekem sony van, és most sikerült nekem is megoldanom a dolgot.
Nem akarok hosszú mesét, nekem a kép beállításokba van egy autómatikus kép üzemmód, és abba van egy autómatikus(24p szinkronizálás)
Nekem valószínű ez segített.
Nagyon örülök én is hogy sikerült. Azóta minden tiszta éles! -
Ragnar_
addikt
válasz Zoli67 #10614 üzenetére
Azt, hogy milyen szemüveg kell, a megjelenítő határozza meg. Gyakorlatilag amit kaptál hozzá annak jónak kell lennie. Próbálj ki hivatalos youtube demot, az biztosan jó forrás, azzal működnie kellene. OU, SBS formátumnál a TV rakja össze a 3D-t, bármilyen lejátszóval működik, arra kell figyelni, hogy fullscreen legyen.
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
Ragnar_
addikt
válasz Zoli67 #10611 üzenetére
Fullscreenen menjen a video, és ki kell választani a formátumot a 3D opciókon belül, esetedben az OU-t. (mivel több féle formátum van, alapból talán 2d->3d konvertálás, amiből OU forrással nem nagyon lesz 3D)
[ Szerkesztve ]
Ryzen R5 1600X - ASUS PIRME-B350 PLUS - 2x8Gb G.Skill Aegis 3GHz - Gigabyte 1070 G1 Gaming
-
szami777
addikt
válasz Zoli67 #10611 üzenetére
Az érdekes.
Én is lg passzív 3d-t használok, bár monitorom van, nem tv-m, de nálam sokszor nem áll össze a kép egyből, ha megnyomom a 3d gombot, általában harmadik, negyedik alkalommal ugrik össze a half ou teljes képpé.“So do all who live to see such times but that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us.”
-
szami777
addikt
válasz Zoli67 #10609 üzenetére
Hali, nincs a távirányítón valami 3d-re utaló gomb, ahol be tudod azt kapcsolni? Emlékeim szerint a távirányiton van egy gyorskapcsolo gomb, illetve a tv menüjében is van rá opció.
[ Szerkesztve ]
“So do all who live to see such times but that is not for them to decide. All we have to decide is what to do with the time that is given us.”
-
Zoli67
tag
Sziasztok.
Szükségem lenne egy kis segítségre. lg 42lm3400 tip. tévém van, ami a tudja a 3d-t. Letöltöttem kíváncsiságból az avatar c. filmet, osztott (alul/felül) képernyőt látok és bármit teszek nincs 3d-m. Már minden lehetséges beállítást próbáltam a tévén. Megnéztem laptopon is (Aspire V15 nitro) ugyanez a jelenség. A tévéhez való cinema 3d glasses szemüveggel próbáltam.
Mit rontok el,vagy hol a hiba?
Köszi előre,ha van ötlet.[ Szerkesztve ]
Jégvirágos ablakot láttam már, de fagyott pingvint még soha! Mobilon gyorsabb +36703957888 !
-
MasterMark
titán
válasz Gombinyó #10607 üzenetére
AMD-m van, most kipróbáltam a PowerDVD-t hogy csak a TV volt az aktív megjelenítő, úgy nem akadt.
Aztán visszaállítottam mindent, és megint nem akadt. Stopra összeszarta magát a PowerDVD, restart, megint akadt.
Töröltem a francba ezt a szart...A többivel egyáltalán nem megy...
Switch Tax
-
Gombinyó
őstag
válasz MasterMark #10606 üzenetére
Nem. Amd apuval vagy vgaval lehet több aktív kijelző is. Nvidiat meg intelt nem tudom.
-
Gombinyó
őstag
válasz MasterMark #10604 üzenetére
Passz. Már rég nem nézek 3D-t. Annó még reggerrel raktuk így össze és ment a frame packed 3D.
-
Gombinyó
őstag
válasz wdarty #10600 üzenetére
Ingyenes megoldás, remélem még működik.
Új hozzászólás Aktív témák
● A topicban tilos a warez mindennemű formája!
Ennek értelmében nemkívánatos témák:
- filmek, sorozatok torrent- és egyéb letöltőoldalakon való fellelhetősége
- ki, mit, hogyan, mikor, milyen minőségben warezolt magának
- a különféle release-ek, illetve az azokat készítők munkásságának kitárgyalása
- másolási és egyéb védelmek kikerülése, rip-készítés, letöltött tartalmak konvertálgatása, szerkesztése
- lejátszóprogramok aktiválása azok megvásárlása nélkül
- nVidia tulajok OFF topikja
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen videókártyát?
- Politika
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Nagyon kevés GeForce RTX 5090 készül, és senki sem tudja, hogy miért
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Gyúrósok ide!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- További aktív témák...
- PHILIPS 55PUS8349/12 Ambilight 4K HDR Smart TV
- Samsung Harman Kardon HW-Q90R 7.1.4 csatornás Soundbar Valós Dolby Atmos hangprojektor
- PHILIPS 50PUS8349/12 Ambilight 4K HDR Smart TV
- Új, bontatlan Einhell TC-RA 18 Li BT akkus műhely / garázs rádió - akku nélkül 1,5 év bolti garival!
- Beyerdynamic DT 1990 PRO MK2 új!
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest