Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
dudika10
veterán
válasz Cheesy #34999 üzenetére
Egyes el...rontott konstrukcióknál a fejhallgató kimenet hangereje a menüből állítható. Nézd meg nincs-e lenémítva véletlenül ott.
Más:
Valaki nem ér rá esetleg összeszedni az éppen kapható rendszereket árakkal, rövid leírással?
Update-elni kéne az összefoglalót, de se erőm, se időm most keresgélni.[ Szerkesztve ]
Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
Cheesy
őstag
válasz dudika10 #34998 üzenetére
Valami okból úgy emlékszem, hogy a TV fejhallgató kimenetén nem hallottam a hangot, amennyiben a HDMI-n keresztül kapta az AV jelet.
Van nekem egy ilyenem: Genius SP-HF1250B
Ki fogom próbálni, hogy minijack-minijack kábellel összekötöm a TV-vel és kap-e jelet.www.vakbelmutet.hu
-
dudika10
veterán
válasz Cheesy #34996 üzenetére
Nem egészen értem a problémát.
A laptopot összekötöd a TV-vel egy HDMI kábel segítségével, majd bedugsz a TV fejhallgató kimenetébe egy hangfalat, és kész is kllene, hogy legyél.
Úgy értem amit írsz, hogy a laptop fejhallgató kimenetét próbáltad. Annak is működnie kell, csak az alapértelmezett lejátszó eszközt kell kiváalsztani (jobb klikk a tálcán a hangerő ikonra -> playback devices -> a listából kiválasztod a kívánt kimenetet).
Ha sikerült ezt tisztáznunk, akkor belemehetünk a részletekbe.
-
varmi2
nagyúr
válasz Cheesy #34996 üzenetére
Ez a topik nem egésszen ilyen redszerekkel foglalkozik. Nézd meg a téma összefoglalót. Itt csak ilyen rendszerekről van szó. Ha jó neked a 2.0 aktív hangfal, akkor Genius 1250b a tvhez. A fülhallgató kimenetre kötve, ez esetben tudod a tv távjával szabályozni a hangerőt. Vagy valami dac, ami opticait alakít át analóg 2.0-vá, de ez esetben már nem megy a hangerő szabályzás.
Ha passzív hangfal+ erősítőben gondolkodsz, akkor rossz topikban vagy.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
Cheesy
őstag
Sziasztok!
A Házimozi belépő szinten topikban tettem fel a kérdésemet, onnan irányítottak át hozzátok.
Annyival kiegészíteném, hogy az alap amit tudnia kellene a rendszernek, az optikai bemenet.
Amit extraként esetleg tudhatna:
- bluetooth zenelejátszás
- usb IN (pl. pendriveról zene)Valamiért úgy képzelem el, mint különálló erősítő egységet, amihez kapcsolódnak a hangfalak, de ezek szerint komplett rendszerek vannak erre a célra.
A keretösszeg max 50e pénz.
Segítségeteket előre is köszönöm!
www.vakbelmutet.hu
-
Gara1979
csendes tag
Valóban.
A Microlab B77 hangra nekem tökéletes PC játék, film és zene.
Nem tudom megmondani hogy aktuálisan jobb -e a hangja a Genius 1250B -nél (a nagyobb méret és súly nálam a B77 felé billenti a mérleget), de hogy jobban van megépítve, minőségibb megoldásokkal és alkatrészekből az biztos!Ha kompromisszummentes hangfalat akarsz akkor valószínűleg drágább kategóriában kell keresgélned, de ha csak egy normális hangfal kell akkor már a Genius 1250B is jó választás, a Microlab B77 egy kicsit nagyobb, komolyabban épített, de kb hasonló kategória.
-
dudika10
veterán
válasz johnywalker #34988 üzenetére
És 10-ből csak 9 döglik meg fél év alatt Ó(a V1-nél ez az arány még 10/10 volt).
Kalap kaki.
Hiába van rajta optikai bemenet, ha hangminőségre kilométerekre van az 1250B-től. A leggagyibb alaplapi hangkártyával is nagyságrenddel jobb az egyébként fele annyiba kerülő 1250B.
Nem véletlen, hogy nem ajánljuk soha senkinek.Prodipe Pro 5 aktiv hangfalpar elado.
-
johnywalker
őstag
Genius 2020 V2-m van, keveset olvasni róla a topikban.Bár árban a 1250B fölött helyezkedik el (23-25E),és lehet hangtanilag jobb a 1250B, viszont utóbbinak jelentős előnye hogy lehet használni optikai kábellel, az analóg összekötésnél nagyságrendileg jobb hangátvitelt jelent!Kezelőszervek kézre esnek, távirányítós - nem kell a ki-be kapcsolással vacakolni.
[ Szerkesztve ]
-
varmi2
nagyúr
válasz jozs6200ax #34985 üzenetére
Genius 1250b nekem is ez van a tv mellé.
Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
jozs6200ax
aktív tag
Üdv!
A segítségetek/ajánlásotokat szeretném kérni .Televíziómhoz(Samsung EH5300W) szeretnék hangfalat csatlakoztatni .A szekrénysor egyik polcán helyezkedik el elég szűkösen ,így elég "doboz" hangja van a tv-nek ezen szeretnék javítani. 2.0 vagy 2.1 nekem elég lenne (korábban gondolkodtam 5.1-es logitech x530-on nem tudom mennyire alkalmas a célra). Lehet használt hangfal is. Ár maximum 15.000 ft . Válaszotokat előre köszönöm -
SunMount3r
nagyúr
válasz Gara1979 #34981 üzenetére
Erre a Microlab B-77-re én is kíváncsi lennék, hogy mire képes a Genius 1250B-hez képest. Kellene még pár vélemény. Egyébként neked/nektek honnan jött az infó, hogy érdemes vele próbálkozni?
(Amúgy: a Genius 1250B-n is hátul van a kapcsoló és alapból túl erős a led-je, ha asztalon van ez zavaró lehet. A potik elöl vannak az igaz, de ezeken nincs semmi érdemi, látható jelölés, úgyhogy házilag kell megoldani, ha tudni akarja az ember az állásukat. Amúgy a legtöbb stúdió hangfalra is általában hátra teszik még a hangerő szabályzót is, ennek sosem értettem az okát , még a kapcsoló gomb elérése is elég kényelmetlen így, nemhogy a potikat tekergetni.)
-
mekker
őstag
2-4 ezerből szeretnék egy irodai hangszórót venni. Maximum 5000, de ha olcsóbb, annak örülnék.
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
Gara1979
csendes tag
A Microlab B-77 kulturáltabban fest?
Hmm...
Nekem B-77 van és hang téren minden amit egy jó PC sztereótól akarsz.
A tesztelt hangfalakhoz képest a B77 -nél: jobb a kábelezés (nincs fix kábel), nagyobb, nehezebb.
Ugyanakkor a hangszórókat fedő hálós keret nem simul rá testre (csak ~1cm előtte van), így a hangszórók könnyebben porosodhatnak, a 3 potméterből csak a hangerő van elől, a másik kettő + a LED és a Főkapcsoló hátul található.
A 2 potmétert aránylag ritkán kell állítani, de akkor nehézkes és kényelmetlen.
A Főkapcsolót gyakrabban használnád, mert állandóan bekapcsolva hagyni rossz ötlet (melegszik és fogyaszt), de hasonlóan kényelmetlen pozíciója miatt ez nem életszerű. Én a Főkapcsolót állandóan bekapcsolva hagyom és a hálózati elosztón kapcsolom ki/be a delejt, így kényelmesebb.
A hátul elhelyezett működést jelző zöld LED pedig teljesen használhatatlan, hacsak nincs teljesen sötét a szobában.Komolyabb probléma, hogy a potmétereknél a gomb oldalán található domború vonal adja meg a potméter pozícióját, ami alapból nehezen észrevehető, viszont a testen semmilyen beosztás sem jelzi az állítási tartományt, így nem igazán tudod, hogy pontosan hova/meddig állíthatod (kattanó középállás van).
A hangerő gombon található egyre nagyobb méretű pontokkal jelzett hangerő tartomány pedig egyenesen zavaró, mivel funkciója csak a testen lenne, nem a gombon.
Ha mindezt előre tudom, talán nem ezt a modellt választom, mert bár a hangjára nem lehet panasz (a Genius 1250B -t megeszi reggelire), de ezek az apróságok egy idő után sokkal zavaróbbak egy ilyen kategóriájú (és áru) konstrukción.
[ Szerkesztve ]
-
Cry0
őstag
még esetleg genius 5.1 4000?
Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
Ha valaki azt kérdezi, hogy trágyát, hányást vagy moslékot egyen, akkor annak azt javaslom, hogy gondolja át még egyszer a kérdését vagy inkább ne egyen semmit.
szerk.: egyébként a szettek kb erre jók, nem zenehallgatásra: [link]
[ Szerkesztve ]
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Htjet
tag
Sziasztok!
Az alábbi hangfalak közül melyiket ajánlanátok álltalános felhasználásra (játék, zene),
2.0
[MEDIA-TECH Audience HQ ]
[GENIUS SP-HF 1250B]2.1
[MICROLAB FC 330]
[GENIUS SW-HF 2.1 1700]Nem tudtam eldönteni, hogy 2.0 vagy 2.1-el járnék jobban ezért is linkeltem többet.
Köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
mcs
veterán
Kerüld, mert ez egy fél hangerőn is torzulós, zörgős és tompa sz@r.
Ha már olcsón akarsz 2.1et, akkor inkább ezt: Genius SW-HF2.1 1700
Sokkal kevésbé tompa, és a mélynyomója is jobban van összerakva, mert nagyon kevés belső rezonanciája van. Azután vettem meg én is, hogy összehasonlítottam Media Marktban a gamer csodával.[ Szerkesztve ]
-
duo
addikt
KELL
ezt megpöngetném rajta (arra való):
a lila ruhás mama vereti keményen[ Szerkesztve ]
Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
.DLL
veterán
-
Cry0
őstag
Genius SW-G2.1 1250 vélemény ?
illetve láttam belőle olyat hogy "Reproduktory" ez mit takarna?Iphone 15 Pro Max Kék Titán
-
Kar07
tag
válasz Degeczi #34957 üzenetére
Azt észre vettem hogy hanyagolt a fejhallgató kimenet.
Eredetileg 2.0-t néztem, később kezdtem 2.1-t nézni de mindkettőből nehezen találok olyat, amin van olyan fejhallgató kimenet aminek a hangereje szabályozható, és még a design is megfeleljen.Ha 2.0-nál szabályzott a fejhallgató kimenet, akkor maradok 2.0-nál. Mondjuk a T & H Kumpel is 2.0, aztán mégsem tudja…
Amik most szóba jöhetnek, és külsőleg is tetszik:
Logitech Z150, Z200, ezekre nem találtam infót tudják-e szabályozni a kimenetet
Genius HF500A
Speedlink Viora
Trsut Arys
Illetve találtam egy használt Creative Gigaworks T20 II-t, csak így gari nincs. -
Degeczi
nagyúr
Valóban gagyi megoldás, de a többség (mármint 2.0-k) nem ilyen.
Mondjuk más kérdés, h egyébként is erősen hanyagolt funkció a fejhallgatókimenet, nagyon gyakran nincs is.
Ezek is kb. annak tekinthetők.
Itt egy további érpárra lett volna szükség a távvezérlő kábelében, és inkább elspórolták. A mélynyomó dobozára (ahol egyszerűen megoldható lett volna) pedig nem tették, hiszen ott nem praktikus elérni.
Távvezérlő nélküli 2.0-n nincs ilyen szempont, ott azért többnyire normális, szabályzott a füleskimenet (mármint mégegyszer: ha egyáltalán van) -
Kar07
tag
...na most nézem például a Logitech Z333 használati utasítását, amiben azt írják hogy "...csatlakoztatott fejhallgató hangerejét a hangeszközön (számítógépen, táblagépen vagy okostelefonon) szabályozhatja. A vezetékes távirányító hangerőszabályzója nem befolyásolja a fejhallgató hangerejét."
Én ezt tényleg nem értem. Ha pl. este játszanék amikor a család alszik, és fejhallgatóval tenném, akkor nem tudom állítani a hangerőszabályzóval a jack kimenet hangerejét. Teljesen elképzelhetlen a gyártók részéről amit szeretnék?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz SunMount3r #34946 üzenetére
Sejtettem, hogy itt valami külön elektronikában elmélyült topic-ba kellene írnom inkább, de ennek a híján továbbra is reménykedek valami válaszban, ha lenne valakinek...
Köszi!
-
Degeczi
nagyúr
Ha tudod, vidd vissza. USB-s táplálású hangszóró eleve nem jó ötlet, és ezek szerint még hibás is, vagy idióta módon tervezett (ugyan nem kötelező, h legyen fülhallgató kimenet, de ha már van, a hangerőszabályozónak persze hatnia kell rá, különben tényleg használhatatlan)
-
Kar07
tag
Üdv!
Pár hete kerestem itt véleményeket a Thonet & Vander Kumpelről, de nem találtam, gondoltam megrendelem. Tegnap átvettem, írok pár sort:
- dobozból kivétel után rögtön beleakadt a kezem az egyik sarokról alig pár milliméternyit leváló borításba, nem tudom milyen anyagból van, nagyon vékony műanyagszerű fólia lehet, ami beborítja a hangszórót
- ránézésre rövidek a kábelek
- tényleg rövidek a kábelek, 24"-os monitor két oldalára nem tudom eltenni mert kellene még 5-6 cm kábelhossz. Laptophoz biztos jó, de nem találtam erre előzetesen infót
- az usb és jack kábel is rövid, a gépem a földön van, csak az asztal széléről/sarkáról ér le a géphez a két kábel, csak sajna nem az asztal szélére szerettem volna tenni
- gyerkőc miatt este már fej- vagy fülhallgatót használok, de a hangszóró hangerőszabályzója nem szabályozza a jack kimenet hangerejét
- viszont a hangszórót kikapcsolva is szól a fülhallgató, és használható az usb hub
- a hangminőségről szándékosan nem írok, nem vagyok vájt fülű, számomra jól szólEléggé csalódott vagyok. Ha hosszabb lenne a kábel és a hangerőszabályzó szabályozná a hangerőt a jack kimenetre dugott fej/fülhallgatón is, akkor még használható is lenne számomra.
Kérdés: mennyire általános manapság, hogy a hangerőszabályzó nem szabályoz jack kimenetet? Rég volt pc hangszóróm, de egy régi 1500 ft-os olcsó noname hangszóró tudta ezt.
Ha veszek egy Logitech Z200-at, az tudja szabályozni a jack kimenet hangerejét? Melyik tudja?
Köszi!
-
Cry0
őstag
sziasztok milyen hangfalat lenne érdemes venni 5.1-be?
-használtan szeretnék vásárolni max 15ezerigIphone 15 Pro Max Kék Titán
-
dudika10
veterán
válasz ANDROID??? #34947 üzenetére
Ez tök jó, de hova akarsz kilukadni?
Hogy egy pár éve 100k környékén vesztegetett minihifi használtan jobb lehet, mint egy 30k-s rendszer újonnan? Ez nem lep meg senkit valószínűleg, csak nem tudunk mit kezdeni vele.
Rengeteg ilyen létezik még, egy jelentős részük hulladék. Vagy van olyan a használt piacon, amit valaki ismer és tudja, hogy jó vagy nincs...Mintha a pénzügyi tanácsadóm azt mondaná, hogy töltsek napi 6-8 órát a tőzsdézéssel, mert nagyot lehet szakítani kis szerencsével. Idő, energia és szerencse kell hozzá, mert senki nem tudja előre, mi fog történni. Pont olyan, mint a használtpiac.
-
ANDROID???
addikt
válasz ANDROID??? #34944 üzenetére
Esetleg, ha valakinek lényeges lenne..
Igen a yamaha e410 simán kenterbe veri a 30 alatti fosokat. -
SunMount3r
nagyúr
Hello!
Olyan problémám lenne, ami nem tudom, hogy kisebb lehet vagy nagyobb, de elég zavaró:
Genius SP-HF1250B hangfalam van már kb. 1 éve. Eddig minden OK volt vele, de tegnap észrevettem, hogy a kis kék led elkezdett pislákolni, most olyan, hogy alig-alig gyullad fel és néha rapid bekezdi a pislákolást pár másodpercre. Utalhat ez valami olyan hibára, ami miatt aggódnom kellene, pl. tápellátás, elektronika stb?
Amennyire én tudom, semmiféle mechanikai behatás, ütődés nem érte még soha a hangfalat...
Vagy csak a leddel lehet valami? Mitől lehet és hogyan javíthatnám?
(Magával a hangkeltéssel úgy tűnik nincs gond, amennyire ki tudtam szűrni pár órás hallgatás után...)
Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
ANDROID???
addikt
Bármelyik 30 alatti aktív hangfal helyett yamaha mcr-e410 simán vállalható?
-
G4RWIN
tag
Nekem ismerősöm mutatta az Xtreme -t, méretéhez képest elég jó, de annyi pénzt nekem nem érne meg, mint amennyiért árulják. Viszont media marktban az előadó próbált azt hiszem a charge 2+ ra rábeszélni, hogy az nagyon megéri az árát és szerinte jobb is mint az xtreme..
(#34940) duo ez nekem kicsit drága lenne
[ Szerkesztve ]
-
duo
addikt
válasz G4RWIN #34938 üzenetére
én sem vagyok vájtfülű. de durva a különbség. nekem is seggkő alaplapom van (H81M itx) azon olyan az integrált hang hogy a tesztek mondták hogy hű de jó meg tiszta, (elna for audio kondik vannak rajta)
de ahhoz képest is komoly előrelépés volt egy xonar U7 karesz.Egyre keményebb vagy Frisco! -Egyre...
-
PuMbA
titán
válasz G4RWIN #34936 üzenetére
"Kérdésem az lenne, hogy a Genius sp-hf 1250B fölött a következő lépcső mi lenne, ami többet nyújt, de árban a Microlab solo 6c alatt van (árban is és méretben is nagy kicsit)."
Semmi, régen volt lépcső, de jelenleg a következő a Microlab Solo 6C
"Még azt szeretném megkérdezni, hogy gondolkodtam még hordozható hangszórón is, egy JBL Charge 3 pl. milyen egy 1250B -hez képest?"
1250B sokkal jobb, hiszen a JBL 5cm-es hangszórójából nem lehet csodát tenni.
-
G4RWIN
tag
Sziasztok!
Gondolkodok új hangfalszett vásárlásán. Már legalább 10 éve van meg egy 2.1 -es Logitech (kb 10 ezres kategória), amivel nincs komoly problémám, de szeretnék feljebb lépni minőségben. Leginkább youtube -os zenehallgatáshoz (mindenféle stílus) és néha játékhoz használnám (autószimulátor leginkább).
Kérdésem az lenne, hogy a Genius sp-hf 1250B fölött a következő lépcső mi lenne, ami többet nyújt, de árban a Microlab solo 6c alatt van (árban is és méretben is nagy kicsit).
Ahogy olvasgatom itt a fórumot még a Genius is előre lépés lenne a Logitech -hez képest.Még azt szeretném megkérdezni, hogy gondolkodtam még hordozható hangszórón is, egy JBL Charge 3 pl. milyen egy 1250B -hez képest?
Köszönöm előre is a segítséget!
[ Szerkesztve ]
-
Bazsy
aktív tag
Nagyjából ennek a felére gondoltam teljesítményben és méretben de kezdem érezni hogy ennél sokkal jobb nem lesz Mondjuk ez lehet jó lenne a géphez a másik szobában ahol sikerült egy túl nagyot venni 2x40W ami sosincs 10%hangerő fölött.
Most amúgy egy 5x3cmes Bluetooth cucc van itt ami mono és a gond csak az vele hogy picit lapos a hang és ügye mono. Sokkal több viszont ezen a hangerőn nem kéne.Bazsy
-
veterán
Sziasztok!
Szeretett 2.1-es Edifier HCS2330 rendszerem egy eléggé érdekes jelenséggel lepett meg 3 nappal 5. születésnapja után. Áramtalanítás után visszakapcsolva a rendszert ugye az erősítő/kezelőpult beáll 30-as hangerőre. Ez idáig megszokott dolog, viszont először azt hittem egér mászik a szobában, mivel egy sercegő, kaparászó hangra lettem figyelmes. Mint kiderült a rendszeremből jön egy folyamatos sistergéses recsegés mintha kontaktos lenne az erősítő. Teszt gyanánt megcseréltem a két hangyszóró vezetékét, és kiderült, hogy csak a jobb oldal érintett a problémában, tehát azzal a csatlakozóval lehet valami. A hangkártya felől tökéletesnek tűnik a csatlakozás, illetve ez a hang az idő előrehaladtával sem szűnik meg.
Mit tehetnék? Javítanak ilyet valahol?
Köszönöm!
Üdv. core2
[ Szerkesztve ]
-
Bazsy
aktív tag
Sziasztok!
Az a szokatlan kérdésem lenne hogy szükségem lenne egy olyan hangszóróra ami halkan is tisztán szól és abszolút nem kell neki hangosnak lennie. Hálóban éjjel halk zenehallgatáshoz kéne. A gondom az hogy minden oldalon ahol ajánlanak vagy tesztelnek valamit az a fontos hogy "erőteljes hang", "erős basszus", "hatalmas hang kis dobozból" stb.
Erre a célra biztos vagyok benne hogy az itt belépőnek ajánlott Genius is túl nagy. Lenne valakinek tapasztalata hogy mi lenne megfelelő ilyen célra? 40 ezerig belefér ha árról van szó.
Az egyetlen amit eddig láttam és talán jó lenne az a Yamaha NX-50, de valaki azt írta erről is, hogy halkan nem szól szépen, ezért lehet még ez is túl nagy.
Bazsy
-
-
Djmarko
tag
Sziasztok!
3éve nyüstölök egy Genius 1255a 2.0 hangszórót.
3év elteltével ebben az árkategóriában(max 20k) van jobb?
Köszi! -
bundli
tag
Köszönöm a segítséget mindenkinek!
Az mondjuk nagy segítség, hogy a középpállás a "nulla" az EQ-hoz és nem a bal lent, mint a hangerőnél. Így azért más a gyerek állása, sokkal bátrabban tekergettem amíg ennek nem voltam tudatában D
-
mekker
őstag
válasz bundli #34918 üzenetére
Az elején ne tekerd 40-50% felé a hangerőt, de erre talán nincs is szükség.
A potis EQ-tól annyira nem kell félni, kevésbé lehet vele elrontani a hangzást, mint a hangkártyás szoftveres EQ-val. Saját ízlésednek beállítod, és maradhat úgy lényegében. Ha az alaphelyzetet vesszük 50%-nak, akkor +-10%-nál többet nem érdemes rajta tekerni, mivel csak finomhangolásra való.
Én magas -- mély: 45/50 -- 55% körül szoktam beállítani, ízlés kérdése. A komolyabb tekergetés úgyis csak rontana a hangzáson, hiszen jó esetben ezeket úgy tervezikk meg, hogy gyári állapotban jól szóljanak.[ Szerkesztve ]
Данное сообщение (материал) создано и (или) распространено иностранным средством массовой информации, выполняющим функции иностранного агента, и (или) российским юридическим лицом, выполняющим функции иностранного агента.
-
ANDROID???
addikt
Ez nagyon kulturáltan szól
Egy jó stereo erősítővel nagyon rendben vanJáratás, nem nagy hangerő 1/3-ad, a potikat ízlés kérdése, és a mély 50% kb 1-2 hét után mehet picit feljebb, de nem sok értelme van 50% fölé sokkal nyomni a hangerőt, de ha neked nem elég akkor se told 60-70% fölé
[ Szerkesztve ]
-
.DLL
veterán
válasz bundli #34918 üzenetére
Be fog járatódni szépen pár hét alatt, az elején persze finomabban a hangerővel, de egy hét után szerintem mehet ahogy kívánja a szituáció.
A bass és treble potikkal szerintem egyszer kéne a hangképet beállítani az elhelyezésnek és a szobának megfelelően, ha ez megvan onnantól én békén hagynám (amúgy is hajlamosak kikopni...).
(P.H.)
-
bundli
tag
Sziasztok!
Vettem egy 1250B-t, az lenne a kérdésem, hogy milyen tanácsokat tudnátok adni így az elején, hogy ne öljem meg egy hamar? Első pár héten ne tekerjem felesnél nagyobbra a hangerőt, hogy bejárasssam a membránokat? Illetve a Bass és a Treble potikat pontosan mi alapján kéne állítani? Számonként változtassam, vagy egyszer kell belőni és ennyi?
Gondolom mindent addig érdemes tekerni amíg el nem kezd torzítani a hangszóró. Ez az első hetekhez képest később tud változni?
Köszönöm!
-
senior tag
Üdv.
~15.000 forintig még mindig a Genius SP-HF1250B vagy SP-HF1255B a befutó?"A közgazdász az a szakértõ, aki holnapra tudni fogja, hogy azok a dolgok, amikt tegnap jósolt, miért nem következtek be ma."
-
-
guftabi96
addikt
[link]
Sziasztok!Nem tudom mennyire hallatszik a fent linkelt videóban a problémám.
Egy egy hetes Genius SP-HF1250B-ről van szó, és folyamatosan ilyen hangot ad ki a hangszóró.
+ random sistereg is egy pillanatra, egyszer ez hallható a videóban is. (Max hangerőn hallgassátok, úgy hallatszik a problémám. Sajnos a telefonnal így tudtam csak felvenni)
Ez mitől van? ha kihúzom a jack csatlakozót akkor is csinálja.
Elég idegesítő azért, hogy folyamatosan ez a hang jön ki belőle.
Azon gondolkozok, hogy elállok a vásárlástól. (Egyáltalán lehet ezt úgy, hogy már egy hete használom? Természetesen egy karc sincs rajta. Aqua-ból rendeltem)[ Szerkesztve ]
#KeepFightingMichael
-
-
sheep
addikt
válasz lezso6 #34911 üzenetére
Amikor bekapcsolom a a hangszórókat akkor először a sub elkezd halkan dübörögni, majd a magasak is rákezdik a recsegést, és semmi hangot nem adnak vissza csak éktelen recsegést és dübörgést.
Pár mp-ig szólnak jól de utána kezdődik a recsegés és akkor le kell kapcsolni mert annyira torz zajokat ad.9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
sheep
addikt
Hejhó,
a múltkori hangszóró problémámra (búg és recseg a 2.1 hangfal) nem találtam sajnos műszerészt aki megcsinálná, szóval majd nekiállok én ha meg tudom.
Lenne egy kérdésem, hátha tudtok segíteni:
lehetséges hogy az alábbi képen pirossal jelölt (talán kifolyt) cucc miatt van a gebasz?
ÉS ha igen, akkor mi az a fekete kondenzátor szerüség, lehet ilyesmit venni valahol külön?
Köszi előre is a segítséget![ Szerkesztve ]
9800X3D, INNO3D GEFORCE RTX 4090 X3 OC , Kingston DDR5 6000 64Gb, Gigabyte B650M Aorus Elite AX, HP Reverb G2
-
Ocaso
tag
Vettem egy 5.1-es hangfalszetttet, be van állítva rendesen. Ha egy letöltött filmet nézek, akkor szól a basszus, a hangtesztnél szól a basszus, de ha egy zenét hallgatok, akár YouTube-on, akár letöltve nem akar szólni a basszus.
Továbbá meglehetne valahogy oldani, hogy ha zenét hallgatok akkor ne csak 2 hangszóró szóljon, hanem több? Mert tudom, hogy nem 5.1-es a zene, de attól jó lenne, ha több felől jönne a hang. (még akkor is ha ugyanaz a hang)
Előre is köszönöm a segítséget. -
.DLL
veterán
válasz Ranek01 #34903 üzenetére
Igen, ezt csak a hangkártya/HM lejátszó/processzor/erősítő (saját aláhúzandó) sub kimenetére kötöd. Ekkor a vágást a forrás készüléken kell beállítani, vagy rábízod a top ládák természetes frekvenciagörbe esésére, és ahhoz igazítod a szubot. Ha lehet. Ezen még azt sem lehet, úgyhogy ez valami szetthez tartozik, mert vagy fix a vágási görbéje, vagy a forrásnál kell beállítani.
Igazam lett: "Advanced Yamaha Active Servo Technology (Advanced YST) Bla-bla-bla is a unique system in which the speaker and amplifier work together" - mondjuk ez mindenre igaz Szóval ennél ki van emelve, hogy egy rendszerhez tartozik. ha csak egy önálló (univerzális) szubot nézel, azon többminden lesz hátul, legalább egy xover és phase állítási lehetőség...[ Szerkesztve ]
(P.H.)
-
-
ANDROID???
addikt
R2000T (még, ha nem távkapcsos is) jó lehet?
-
Gara1979
csendes tag
Gép felújítás közben ezúttal eljutottam a PC hangfalig is.
Eddig valami olcsó J-S hangfalam volt Tone/Volume állítással. Recseg különösen 50% hangerő vagy Tone (bármi is legyen az) fölött... a hangképről pedig inkább ne is beszéljünk... tényleg ne....Kezdetben valami 5.1 Logitechben gondolkodtam... esetleg 2.1 Creative vagy hasonló max 5-6000 Ft. -ért -_-;
Szerencsére nekiálltam kutatni.
Eljutottam eddig a fórumig, átolvastam pár száz oldalt, még több hangfal review -t, és bizony rájöttem, hogy csak 2.0 -ban érdemes gondolkodni.Kezdetben Modecom -ot akartam... csak az ajánlottból már nincsen a piacon, ami új hangfaluk van az meg 4000 Ft, valószínüleg nem egy súlycsoport.
Az Edifier és aThonet & Vander nagyon drága és az ajánlottból amúgy sincsen a Magyar piacon.
Legyen Microlab, bár a hasonló Modecom -al összevetve kevesebbet adnak... a Solo 6C túl nagy, túl drága és számomra a távirányító mínusz és nem plussz (egy extra elektronika ami tönkremehet vagy bezavarhat a hangminőségbe).
A Genius 1250B... végül is ez már a mínőség legaljalja... és nagyon olcsó ... és kiterjedt tuning és hibajavítási cikksorozat van hozzá (ami azt hiszem önmagában is jelent valamit a mínőségéről)... de elöl van az összes potméter (hogy mikért nem lehet lelkesedni...)... nincs fülhalgató csatlakozás
De persze a reflexnyílás ezen is hátúl van... ami nem csipázza, ha a falig toljuk a hangfalat (mint az kiderült)... de reflexnyílás elől csak 30K +++ árkategóriában jelenik meg (vagy 5K alattiban), általában akkora mérettel kombinálva ami már nem asztali kategória az átlagnak.
Majdnem találtam egy Modecom MC-SHF56U -t emberi áron... amikor éppen eldöntöttem, hogy idiótaság alkudozni próbálni, fizesd ki és örülj!!! Az unikornist az orrom elöl vitték el
Innentől nem volt visszatérés a Genius 1250B -hez...
Ha már költünk rá, ne a minimumot költsük... abból még sosem sült ki semmi jó...
Végül megrendeltem egy Microlab B 77 -et es őszintén remélem, hogy közel egy szinten van a Modecom MC-SHF56U -al.
Ha minden igaz Pénteken mehetek átvenni.Bármilyen jótanácsot, segítő szót szívesen fogadok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Path of Exile 2
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Anime filmek és sorozatok
- Képregény topik
- Horgász topik
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest