- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ArchiCAD és Artlantis topik
- DIGI internet
- Windows 11
- AliExpress tapasztalatok
- Facebook és Messenger
- pfSense - Avagy az okosított házirouter
- Videó stream letöltése
- AI-buborékra figyelmeztet az Európai Központi Bank
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
PpenoO
őstag
Üdv,
Edifier C2met szeretném lecserélni (menne telekre) egy hasonló de picit komolyabb 2.1re. Tudom, hogy nem ajánlott.
A C2vel megvagyok elégedve, de elegem van már a szétszed, telken összerak játékból.
Egy Vestax VCI-380 táplálná amire a TV is kötve van. 80%ban filmnézésre használom, a maradék 20%ban pedig keverésre (eletronikus). A főként házimozi üzemmód és szobaberendezkedés miatt, illetve a szomszédokra való tekintettel nagyobb 2.0-ás dobozok nem jöhetnek szóba.
Keret az 45 max 50e. Segítségeteket előre is köszi.
-
PpenoO
őstag
A tesztekben kiemelik mennyire rosszul kezeli a Thonet Ratsel (sima és BT változatnál egyaránt) a különböző interferenciákat mint például a mobiltelefon. Amazonon is többen jelezték ezt a problémát. Otthon van alapból 3-4 mobil amit a kanapén ülve is nyomogatunk ami pont a 2 satelite között és az erősítő mellett van. Edifierrel sose volt ilyen gond, max ha a hangfalra vagy az erősítőre magára teszed a telefont, de ügye ez nem életszerű helyzet...
Akinek van ilyen rendszere írna pár sort ezzel a jelenséggel kapcsolatban? Köszi előre is.
-
PpenoO
őstag
válasz Degeczi #33630 üzenetére
Van valami abban amit mondasz, valamennyire szerintem azért lehet alapozni egyéni tapasztalatokra is. Megrendelhetném neten aztán elállhatnék a vásárlástól amennyiben nem jön be, viszont valahogy nem szimpatikus ez a modell és nem tudom mivel tudna többet egy Edifier C2, C2X, C3Xnél. Nem érzem előrelépésnek.
Túrtam viszont a netet rendesen milyen alternatívák vannak abban az ársávban amennyit hajlandó lennék áldozni. Semmilyen . Viszont Drágábban találtam egy itthon is forgalmazott 2.1et amit esetleg meg is tudok hallgatni valamelyik spéci boltban, ez pedig az M-Audio AV 32.1. 65 körül van, holnap fel is hívom a Friendly House-t illetve a Muzikert.
-
PpenoO
őstag
Kellett nekem ide beírni illetve elmenni boltba meghallgatni különböző studio monitorokat. 2.1 projektet pihentetem. 5" méretben az rcf ayra jött be a legjobban viszont kevés tartalék volt benne, de szinte mindegyik 5"ben, szegény hangszorók már kiakartak esni a dobozból magasabb hangerőn. 6" méretben az m-audio bx6 carbonban már volt tartalék és zenei izlésemnek is megfelelő hangzása volt, de nem tudom hogy egy 22nm nappalit, Sirleslie által készített állványra téve megtöltene rendesen hanggal erölködés nélkül. Jelenleg Muzikerben szettben 90ért megvehető. Innen viszont már dilemmába futottam. BX8 D2 amit nem hallottam 96, BX8 Carbon, amit szintén nem hallottam, már 119. Nem tudom megéri a felárat. A carbonban tetszik még a szomszéd és banya kímélő mélyvágás lehetősége is (0, -2, -4db), ami viszont hiányzik a D2ből.
Vajon elég lesz a BX6 Carbon ekkora szobába max 70%on hangerővel tólva vagy ide már kell a 8", és ha igen, megéri a felárat a Carbon a D2vel szemben?
-
PpenoO
őstag
Nem a saját szobámban hallgattam meg az 5"-os hangfalakat, hanem az üzletben. Maradtam viszont ennél a méretnél és nem bántam meg. Az 5"-os Carbon sokkal jobban szól itthon. Vettem egy BX Sub-ot is mellé, ez viszont nem volt egy jó döntés,boltba tök jól szólt és úgy éreztem hogy kelleni fog, de itthon már totál feleslegnek érzem. Remélem visszaveszik Pakonál.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
Nekem van edifier 2.1es szettem (C2) illetve hallottam 2.0as párosokat is. Most jelenleg M-audio BX6 Carbonom van mixelésre és egy AV32.1 Tvre csatlakoztatva multimediának. Amennyiben nem hallottad a linkelt Edifiert, én nem húznám le csípőből ezt a típust illetve márkát. Lehet meglepetést okozna az itt ajánlgatott T&Vkel összehasonlítva.
-
PpenoO
őstag
válasz ANDROID??? #34296 üzenetére
Bocs, hogy ismétlem önmagam de szerintem rendeld meg mindkettőt, szóljon napközben is hogy bejáratódjanak, főleg a Ratsel. Amelyik rosszabbul fog szólni küldd vissza 14 napon belül...
U.I.: feltételezem mindkettőhöz ratyi gyári jelkábel jár, érdemes valami normálisabbal tesztelni. Persze ne ujjnyi vastaggal.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz miresz #34479 üzenetére
Hirtelen az M-Audio M3-6 jutott eszembe de az más liga, darabja 86e és csak az eleje fa, illetve a reflex nyílás hátul van . Hangban viszont nagyon ott van.
Modecomnak voltak még ilyen fabetétesei, igaz sötétebb színű, de azt már nem lehet kapni újonnan.
Nem divat már a fa, pláne nem aktív hangfalaknál.
-
PpenoO
őstag
válasz benfolds #34515 üzenetére
Azt azért ne feledd, hogy a hangkeltés egy sokkal régebbi "tudomány" mint a tv vagy a mobiltelefon. A hangszórókban is volt egy nagy fejlődés, hála a hadiiparnak. A mobiltelefon is az apple picsi pacsi után (amit lopott) önmagában már akkorát nem fejlődött csak terjeszkedett, elérhetővé vált. A kiegészítő szolgáltatások mellett csak az epenis (20 magos chip, 8k kijelző) teszik érdekelté a keresletnek és valljuk be eléggé unalmassá vált. Manapság már bármelyik csing csang műhely is tud hasonlót alkotni mint a kínai foxconn által gyártott iphone. A tvről ne is beszéljünk, Plazma kihalt, jelenleg az ócska tft (lcd) uralja a piacot, az olednek meg kell pár év. A hangfalak már rég túl vannak az ilyen fejlődési szakaszokon, amúgy meg 1985ben 2000$ volt egy tisztességes hifi, akkoriban pár ezer forintnál többet nem keresett az átlag magyar ember.
-
PpenoO
őstag
válasz alphamooncam #34562 üzenetére
Tényleg felesleges mert még a legnagyobb mestereknek sem sikerül megkülönböztetni egy Stradivarit egy mesterhegedűtől, sőt..., de te biztos megtudod
Ezek után eléggé hiteltelen az a feltételezésed, hogy egy elektronikus hang kevésbé összetett mint egy hagyományos hangszerből származó hang. Itt csemegézhetsz egy kicsit, amennyiben tényleg érdekel a téma.
-
PpenoO
őstag
válasz alphamooncam #34566 üzenetére
Két különböző akusztikus hangszert eléggé egyszerűen meglehet különböztetni. Ha erre akartál utalni a Stradivaris példáddal, akkor az elég rossz példa volt. A cikkből kiderül, még akkor is ha a címe más témára utal, hogy szinte lehetetlen megmondani, sem élőben sem hangkeltőn keresztül, hogy épp Stradivari vagy egy másik mesterhegedű szól egy adott darabban. Rengeteg ilyen Stradivari vakteszt cikk van. Arról nem tehetek, hogy nem helytálló példával próbáltál az akusztikus hangszerek által keltett hangok komplexitására rávilágítani.
Azért örülök, hogy felkeltettem/tük az érdeklődésedet, linkeltem is egy elég komoly weboldalt, abban vannak hangminták is dögivel. Amennyiben egy youtube linkre vársz, azt kaphatsz, de ahogy egy mesterhegedű hangja is elvész, ugyanúgy sérülnek az elektronikus hangok a tömörítés során. Itt van például ez a remekmű. Korán sem szól úgy mint wav formátumba így felesleges is alapul venni.
dudika10 #34567: elöbb kezdtem el írni a hozzászólást, minthogy láttam volna a tiédet, sorry.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
A véleményemet már leírtam, 5" hangfaltól nagyon sub hangokat nem várhatsz, leírása alapján 50-20kHz, ami nagyjából még igaz is lehet, viszont ez a dj jelző nem biztos, hogy lineáris, inkább mélykiemelt, V karakterisztikájú hangfalra utal, ami neked még be is jöhet de azért azt vedd figyelembe, hogy a mélykiemelt, tömörített mély hang nem egyenlő a valódi mélyhanggal. Egyszer meghallod a különbséget és egy életre megtanulod mi is a természetes igazi sub (20-40Hz). Friendly Houseba mindenesetre az eladó nem kötötte be nekem, mert szerinte szarul sikerült, dobozhangú széria. Persze lehet csak mást akart eladni nekem. A félár azért elgondolkodtató, a jó cuccoknak többnyire elkérik az árát.
-
PpenoO
őstag
válasz Mukucs #34584 üzenetére
Írtam is, hogy neked még be is jöhet. A buktató szerintem az lehet számodra, hogy most van egy z623 "subwoofered" ami mennyiségileg aggya a mélyet, igaz, köze nincs az igazi mélyhez, de te ezt szoktad meg és váltani akarsz egy 5" 2.0ra ami mély hangokat tekintve közel sem fog annyit tolni mint a jelenlegi 2.1ed. Ez azt jelenti, hogy hiába V karakterisztikájú (ez csak feltételezés volt a részemről) hangosan kell majd hallgatnod és még akkor sem leszel ott mint a megszokott mostani rendszereddel, ergo csalódni fogsz. Ezért is mondja mindenki, hogy ugorj fel Pestre és hallgatózz. Amivel tuti nem nyúlnál mellé az egy 8"as 2.0, abból a best buy az M-Audio BX8 D2. 6"os már necces, de ha hátsó reflexeset veszel és rátolod a falra elérheted a 40-45Hzet, igaz vesztesz a linearitásból. 2.1ből is lehetnek számodra érdekes modellek de azok is 80-90től indulnak.
-
PpenoO
őstag
válasz Mukucs #34587 üzenetére
Ha körbenézel az oldalukon kiderül róluk, hogy elég komolyan gondolják amit csinálnak. A 2.1es szettükön is látszik. Z623hoz képest jelentős változást hozhat pozitív irányban, már anyagában (12mm MDF, hangszórók) is más szintet képvisel mint a jelenlegi rendszered. Megrendeled neten keresztül és ha nem tetszik 14 napon belül elálsz a vásárlástól. Az elállással kapcsolatban a részletes feltételeket azért nézd meg az adott webshopban.
-
PpenoO
őstag
válasz Mukucs #34620 üzenetére
A Taga subon van és hátul. Én már nem nagyon tudom követni mit akarsz, egyszer 5", aztán a mély, inkább 2.1, grillpartyra de falra szerelve... and so on. Szerintem mindent elmondtunk, felesleges ugráltatni és minden alkalommal új igényekkel előjönni. Találd ki mi is az igazán fontos neked és aszerint válassz. Ennyi pénzért kompromisszum képes kell, hogy legyél. Ha számodra minél megfelelőbb döntést akarsz hozni akkor vedd meg a vonatjegyet, autózz fel Pestre, vagy online rendelj és ha nem tetszik küldd vissza.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz mekker #34661 üzenetére
Már csak a kerti partikra kell megoldani a hangosítást . Ahhoz, hogy valami mélyet is előcsikarjon egy 5"ös hangfalból szabadtérben, bömböltetni kéne azokat a monitorokat és még az is elég soványka lenne. A 2.1 onnan jött, hogy most is olyanja van és szinte száz százalék, hogy csalódni fog egy 5"os szettben, bármelyiket választja. Ráadásul a 2.1 kerti partiknál adná a mélyet is rendesen, igaz meg kell találni a helyét a szobában, de nem lehetetlen feladat. Így lyukadtunk ki a BX8 D2nél. Az bőven jó lesz a szobában és a kerti partiknál sem okozna csalódást, igaz a 2.1 ami szóba jött, az bluetooth/USB/MMC és még távirányítóval is rendelkezik, ezek a 'fícsörök' nagyon is jól jöhetnek egy kerti partin.
-
PpenoO
őstag
válasz dudika10 #34665 üzenetére
Tudtommal senki nem ajánlott neki vackot, még 2.1ből sem. Láttam a szoba elrendezését, ebben a formában tényleg felejtő egy mélynyomó elhelyezése, viszont amennyiben átrendezhető a szoba, némi kompromisszummal elférne benne egy 8as sub és így nem kellene szenvednie a kerti partikon sem.
-
PpenoO
őstag
válasz lezso6 #34699 üzenetére
Ha már gyűjtésről van szó... Adam Audio Triple 7 Set.
Van elfekvőben egy bontatlan M-Audio BX6 Carbon szettem meg egy alig használt AV32.1-em, azt hiszem megválok tőlük jó áron.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz Mukucs #34736 üzenetére
Fostexet nem ismerem, KRKt hallottam, ha már első reflexes, nekem jobban bejött az RCF Ayra 5 vagy a Prodipe Pro 5 V3, esetleg még a Presonus Eris E5. Studió monitoroknál megint ott tartunk, hogy mindegyik hoz egy bizonyos szintet (tisztelet a kivételnek), utána meg már szubjektív téma. A te füleddel fogod hallgatni a hangfalakat, nem a miénkkel.
-
PpenoO
őstag
válasz vinczepeter2 #34777 üzenetére
Szándékosan dundikázol?
Rátok férne egy békéltető party az Extremeaudionál. Van rendes hifi szobájuk, JBLt és Klipschet is tartanak.
-
PpenoO
őstag
Trolletetés 2.1
-
-
PpenoO
őstag
válasz Jimy83 #35259 üzenetére
Ha elektronikus zenében utazol és van helye a subnak akkor egy Adam Audio Triple 7 Set komoly előrelépés lenne.
-
PpenoO
őstag
válasz Jimy83 #35262 üzenetére
Esetleg egy három utas? Igaz ez is több mint 150.
-
PpenoO
őstag
válasz lezso6 #35280 üzenetére
Basszuscsapda lehet megoldás lenne a problémádra. Vagy marad a jól elhelyezett szőnyeg + fali könyvespolc jó sok könyvvel megpakolva.
-
PpenoO
őstag
válasz Jimy83 #35326 üzenetére
Nekem van egy M-Audio AV32.1.
Negatívumok:
Fix Crossover (100Hz)
Mini távirányítóIgénytől függ:
Nincs hangszínszabályzás
Nincs bluetooth
Gagyi hangfalkábel (cserélhető)Pozitívumok:
Valós 36 Hz, feszes Sub
Minőségi két utas szatellitek
Nagy hangerő, kültéri házibulikat is simán elbír (70W + 2x20W)
Van optikai bemenet (24bit/192kHz)
Van TRS bemenetTV, PS4 és PChez szerintem király, zenehallgatáshoz szoba- és lejátszófüggő mivel a sub szól rendesen és hardveresen nem állítható, max ki-bekapcsolható.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
Hát mi folyik itt kérem szépen? 12Hz? Remeg a szoba? Noooooormális?
-
PpenoO
őstag
válasz Psychopeti #35381 üzenetére
A hangszórónak van mágneses része így igen, a CRT képernyős monitor színeit/képét torzítja ha túl közel van hozzá.
-
PpenoO
őstag
válasz Maxtreme #35403 üzenetére
Az ilyen mainstream stúdió monitorok közül (KRK, Mackie, Yamaha, RCF, Prodipe, Tannoy, Alesis, Pioneer) elektronikus zenéhez nekem az M-Audio BX Carbon jött be a legjobban. Minimálisan V karakterisztikájú, tisztább, szárazabb érzést nyújt így hosszútávon (2-3 óra) is élvezhető ha elektronikus zenét hallgat az ember. A magas hangok kifejezetten részletgazdagok. Ami tetszett még benne az a telt de még pontos mély hangok (aranyközépút). A 6"osnak hidegebb, pattogósabb és persze kevesebb a mélye mint a 8"asnak. Annál a mély egy picit ráül a maradék hangokra.
Macerás dolog, de neked lehet a:"Online megrendelem, 24 órába járatom és legkésőbb 14 napon belül elállok a vásárlástól, ha nem tetszik." megoldás, ha nem akarsz utazni.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
-
PpenoO
őstag
válasz Ferdzsoo #35503 üzenetére
Adam Audio Triple 7 Set se rossz vétel ilyen áron.
-
PpenoO
őstag
válasz Honkydoo #35518 üzenetére
Amennyiben van lehetőséged, ilyen kategóriában menj el olyan boltba (főleg Budapesten), ahol meglehet hallgatni az ebben a kategóriában versenyző termékeket. Amennyiben nincs erre lehetőséged, neten rendelj ilyen árkategóriában, járasd 24/7be 12 napig és ha nem jött be, állj el a vásárlástól.
Jelenleg mondhatunk márkákat, konkrét termékeket, de ilyen szinten a téma annyira szubjektív (fülfüggő), hogy ajánlani az általad leírtak alapján eléggé nehézkes 2.0 rendszerbe. 2.1be már egyszerűbb mert kevés olyan rendszer van ami említésre méltó.
Szerk: 5.1be meg inkább a házimozi topicba érdemes menni segítségért.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
válasz TechN7ne #35714 üzenetére
Amennyiben tényleg arra használnád az ilyen monitorokat amire valók akkor 6" méretben kéne nézzél valamit, mivel ez alatt illetve felett kevésbé lineárisak. A kisebbek basszushiányosak, a nagyobbakból meg általában a közép van elnyomva.
szerk.: mainstream monitorokra értem, természetesen 150e/dbtól felfelé a nagyobbak is tudnak lineárisak lenni. A kisebbek fizikai korlátok miatt sosem fognak 50-55Hz alá menni.
[ Szerkesztve ]
-
PpenoO
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest