Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
zoldy
tag
Hangfal bejáratása esetén okos ötletnek számít ha kb 8 órán keresztül be van rakva lejátszóba ismétlésen barna rózsaszín és fehér zaj mindegyik 10-10 perces? Nem ártok neki ilyen hosszú folyamatos üzemidővel? Milyen hangerőn érdemes lejátszani a zajokat? Az oké, hogy a felénél feljebb nem tekerem. De ezen belül minél hangosabb annál hatékonyabb? Hogy van ez?
(#20996) Zoluska: Még jó, hogy nem hallgattad meg az ATC-ket! Utána egyik sem kellett volna!
[ Szerkesztve ]
-
Zoluska
tag
Most jöttem a Hit Spaceből, hallgatóztam egy kicsit. Adam A7X, Genelec 8030, Dynaudio BM5A MkII, Event 2030 voltak terítéken. Adam F7 sajnos nem volt, így azt nem tudtam kipróbálni. A kiszolgálás első osztályú, a srácok rendesek, segítőkészek. A nyugodt környezet nem mindig volt adott, mert más vevők is próbálgattak ezt-azt, de azért volt idő alaposan összehasonlítani a hangfalakat. Végén vettem észre, hogy több mint egy órát próbálgattam oda-vissza különböző zenéken.
Egyszerre három készüléket kötnek be, majd gombokkal lehet köztük váltogatni, így nagyon jól meg lehet hallani a különbségeket. Első körben az Event nem volt benne. No, és mit cseréltem le rá? A Genelecet. Mindenhol azt mondták a legjobbnak, nekem mégis az tetszett a legkevésbé. A másik nagy csalódás az Adam volt, 7" létére mélyek sehol, az egész laposan, nyomottan szólt. 2-3 szám tetszett rajta, a többinél azt vettem észre, hogy már át sem váltok az Adamre, csak az Event és a Dynaudio közt kapcsolgatok. Az Event pár zenén nagyon tetszett, de némelyik számon nekem úgy tűnt, hogy középtartományban valahol kiemel, kicsit "vödör" hangja van. Az is lehet, hogy csak az én fülemnek volt szokatlan, de ez volt a második legjobb szerintem. Nekem a Dynaudio tetszett a legjobban, az összes zenét élveztem rajta, a komolyzenétől az elektronikusig. A mélyei messze ennek tetszettek a legjobban, méretéhez képest nagyot szól, de nem dübörög. Lehet, hogy a studió hangzás nem az én fülemnek való, vagy csak nem vagyok hozzászokva, mert a sok órányi fórumozás után pont azok nem tetszettek, amiktől a legtöbbet vártam. Végül az tetszett a legjobban, amit számításba sem vettem a hátsó reflexnyílás miatt.
Egyelőre nem vettem meg, alszok még rá egyet, és talán elmegyek meghallgatni pár hifi hangfalat is. Az üzletet bátran ajánlom mindenkinek, sok meghallgatható hangfal van, és jó a kiszolgálás is. Egy egész napot el tudtam volna lenni. Közben az egyik eladó felajánlotta, hogy hallgassunk meg egy 3 millió Ft-os ATC párt is, de elment az idő, és nem került rá sor. Majd talán legközelebb. -
kano
nagyúr
Na azért ennyi "jót" már nem tudok hová tenni.
„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
Természetesen Mazochista inkább.
A szállítás ingyen volt, mert elmentem érte. Azért mondjuk az interneten fellelhető 7k körülit biztosan nem adnék érte.„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
kano
nagyúr
Vettem egyet. Mazoista vagyok és anyumnak kellett egy zajkeltő eszköz a gépére (BK-t nézni).
1,5k nem pénz érte és ennyiért teljesen vállalható a cucc. Akinek csak egy hangszóró kell a PC-hez teljesen jó ennyiért. Szerintem rendelek mégegyet a másik gépemhez is.
Azt mondták Concordék, hogy ez kifutó típus és ezért ennyi az ára.
Kérdezzetek, ha akartok...„Háborúban elszántság, vereségben dac, győzelemben nagylelkűség, békében jóindulat.” Winston Churchill "Csak a Puffin ad neked erőt és mindent lebíró akaratot!" "The greatest enemy of knowledge is not ignorance, it is the illusion of knowledge." Stephen Hawking
-
Radeon_5
aktív tag
Ha van valakinek Microlab Solo 6c-je Bp-n, es benne lenne egy max fel oras meghallgatos-bemutatos mokaban (opcionalisan sorozessel! ) az szoljon
Son of a Bit
-
Agyzuzo
addikt
válasz muchacoado #20983 üzenetére
Akkor 100-as szög.
Vagy fúrj fel polcot.
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
muchacoado
aktív tag
Falra felfogatni milyen megoldást javasoltok? Nem akarnék belecsavarorzni a hangfalba
-
fradi81
veterán
Ma megvettem a Genius 1250B-t, a hangereje nekem bőven elég, általában félig sem kell feltekerni, ad elég mélyet is csak feljebb kell tekerni a basst, szóval meg vagyok vele elégedve, még a kék ledet sem kell leragasztani mert nem vakít. Egy negatívum hogy a hangfalból folyamatosan ismétlődő hang jön amit szerencsére csak közelről hallani, ha megmozgatom a kábelét ez halkul/abbamaradhat. Ez gondolom nem a hangfal hibája hanem valami árnyékolás. Szóval nálam így 8/10, csak ajánlani tudom ennyiért jó vétel.
moto g72, Ninebot d28e
-
Agyzuzo
addikt
-
-
khorvat
senior tag
Fujitsu DS E2000 hangfalról mi a véleményetek?
Komolyzene hallgatásra kellene PC mellé, integrált hangkártyával lenne használva!
Esetleg más alternatíva ebben a kategóriában ami ajánlott erre célra max.15ezer FT-ig? -
Zola007
veterán
válasz bucy03 #20969 üzenetére
szerintem ez nálunk eléggé a fehér holló esete, Microlabbal már van tapasztalat, ha kiürül a másik szoba, akkor én is veszek egyet, szerintem ne erőltesd a járatlan utat. Jó eséllyel edzetlen fülnek mindkettő kánaán, rendeld meg a microlabot míg kapni lehet, mert megszívod mint én az Edifierrel
Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
bucy03
csendes tag
Sziasztok!
Teljesen véletlenül bukkantam rá erre a hangfalra, most hogy szinte biztosan eldöntöttem h megrendelem a héten a microlab solo 6c-t... ezaz.
Eléggé megtetszett. Elöl vannak a kezelőszervek, kb hasonló hangot írnak a solo 6c-hez. Állítólag ha jól láttam készenléti módot is tud. A távirányítóján van kikapcsoló gomb is. Frekvenciatartománya is jobbnak tűnik, mélyebbre tud menni, ha lehet hinni az adatoknak. És szinte ugyanazon az áron is van.
Itt egy összehasonlító teszt is: Microlab Solo 6C и Sven Stream Mega R
Valaki hallott már erről a típusról? Vajon hol tudnám esetleg beszerezni ha meggyőz?
-
smiti
veterán
Ha már kikalandoztunk kis hazánkból ( Mert ugye semmi értelmes dolog nincs jó áron ) Mit szólnátok egy ilyen összeállításhoz: Dayton Audio B652 + Indeed TA2021 ?
-
smiti
veterán
válasz Pepe_K #20963 üzenetére
Valami ilyesmi megoldáson gondolkodtam én is, de sajna nem nagyon találok Magyarországon ilyet, nem tudom milyen alternatívái lehetnek.
Amin még agyaltam az a SCYTHE Kama Bay AMP + valami jóféle monitor hangsugárzó.Te egyébként hol vetted az Indeed TA2021-et, gondolom az ebay-en ?
[ Szerkesztve ]
-
Bitpalace
senior tag
sziasztok!
Valaki tudna nekem segíteni abban, hogy egy 50mm beépítési átmérőjű magassugárzót keresek, de nem találok sehol. Valami kis olcsó kéne egy 2.0 aktív hangrendszerembe.
köszi!
-
Pepe_K
csendes tag
Cambridge Audio S30 + Indeed TA2021Nem tudom hányan használnak hasonló összeállítást, nekem ez nagyon bevált. Sokfélét kipróbáltam már, de ilyen áron (45-50e) eddig magasan ez a favorit nálam.
[ Szerkesztve ]
-
B1T3
addikt
Ez vajon hogy szólhat?
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz varmi2 #20958 üzenetére
De nagyon nem mindegy, hogyan akarsz 2 bemenetet használni!
Úgy nem igazán megy, h egyszerre mindkettő csatlakoztatva legyen, és megszólaljon, bármelyik forrás ad is ki hangot. Ehhez uis egy korrekt keverőfokozat kellene a hangdobozon belül, olyat viszont nem jellemző, h beépítenének. Pl. az általad említett Modecom-on is hiába van 2 bemenet hátul: azok nincsenek elválasztva egymástól, ezért ha egyszerre mindkettőre csatlakoztatsz vmit, azok elhúzzák egymást (romlik, halkul a hang)
Ha azonban csak az a cél, h hátul mindig csatlakoztatva legyen a fő műsorforrás (tipikusan a számítógéped), de ettől még alkalmasint elöl is rá lehessen kötni egy hordozható lejátszót, telefont, amire olyankor átkapcsoljon a cucc, az nem gond: pici Geniusokon is gyakran van ilyen 2. bemenet (a Modecomon pedig a hangerőszabályzó alatt).
-
B1T3
addikt
Különben ez engem is nagyon zavar, amikor már a specifikációkat is „rejtegetik”. Én is kerestem a membránméreteket, de amikor láttam, hogy még erről sincs (legalábbis könnyen hozzáférhető) információ, fel is adtam, hogy tovább érdeklődjek a termék iránt.
[ Szerkesztve ]
-
Degeczi
nagyúr
válasz Mentolka #20952 üzenetére
Nem feltétlenül globálisan rosszabb, de egy adott árkategórián belül borítékolható, h sokkal jobb eredményt ad a 2.0, ahol nem kell még egy extra, nagy ládára, hangszóróra, erősítőre kiadni.
És ebben a topikban jellemzően egy adott, többnyire nem túl magas összegből szeretne vki minél jobbat kihozni. -
Mentolka
senior tag
Igen, ismerem a 2.1-el kapcsolatos ellenérzéseket. Ezért kérdem, hogy a lenti szöveg általánosítás, vagy tény?
"...reménykedhetünk, hogy a közép tartomány nincs úgy elsorvadva mint a legtöbb 2.1 esetében."
Netán árcsökkentés lenne a gyártók célja (pl.a hangváltón spórolnak, vagy a hangszórókon)?Bennem megint felmerül - laikusként -, hogy a 2.0 miért jobb a 2.1-nél (miért azt preferáljátok), ha egyszer az utóbbinál dedikált hangsugárzó egység van a basszus tartomány leképzésére (így a közép tartomány megjelenítése csak a megfelelő hangszórón múlik, nem?), míg a 2.0 esetén egy darab hangszórónak kell megoldania ugyanazt a 3 feladatot?
-
zoldy
tag
válasz Kovbob #20950 üzenetére
~10" sub, ~4"közép és 1" magas. Engem zavar, hogy rettenet nehezen található róla specifikáció. Ilyenkor mindig arra gondolok, hogy ezek szégyellik? Mindegy nagy nehezen megtaláltam a membrán méreteket (cm-ben?!) a hivatalos pdf-ben de azt sem a technikai adatokhoz írják... valahonnan az Isten háta mögül kukázta ki a Ctrl+F. Mindegy is. Lényeg, hogy specifikáció alapján csak következtetni lehet. De mivel nincs lehetőség meghallgatni, marad a következtetés. Szerintem biztató, hogy ennél a szettnél csak kiegészítő a sub. Tehát 2.0-ként is elvileg meg kéne állnia a helyét. Ha ez így van akkor reménykedhetünk, hogy a közép tartomány nincs úgy elsorvadva mint a legtöbb 2.1 esetében. A frekvencia tartomány természetesen semmit nem jelent a végleteket illetően. Viszont érdekelne a crossover pozicionálása. Erről megint csak nincs infó. Ez bosszantó. Az Edifier S530-nál legalább részletesen megtalálsz mindent. Minél magasabbra kúszik fel a sub annál zavaróbbak lesznek a monóban lentről dörmögő -akár beszédhangok is. Na így hirtelen ennyi gondolatot tudtam összedobni róla. 2.1 kategóriában elvileg jó is lehet de mint már többször elhangzott itt a fórumon, a leírások nem jelentenek az égvilágon semmit. Meg kellene hallgatni.
-
Kovbob
senior tag
Sziasztok, én nem tervezem ennek a hangfalnak a megvételét. De érdekelne mit gondoltok róla? Mondjuk tudom, hogy ti nem szeretitek a 2.1-et.
[ Szerkesztve ]
-
MIG21
tag
válasz muchacoado #20948 üzenetére
Az Amazon-on kedvezőbb áron hozzájuthatsz: [link]
-
bucy03
csendes tag
Erről valakinek van tapasztalata/véleménye?
-
Degeczi
nagyúr
Nem érdemes, mert a tünetek alapján könnyen lehet a potméter nyűgje, ott pedig eleve kérdéses, tudsz-e szerezni olyat, ami pont egyezik a régivel nem csak értékében, beépítési méretében is
És mivel rögtön az első bekapcsolásnál rossz volt, akár még a pénzt is visszakérheted, nem kell elfogadnod a javítást.
-
zoldy
tag
Én a helyedben nem kockáztatnék... Persze meg lehet nézetni de egyrészt tuti nem egy egyszerű kontakt hiba ezért ha javítható is nem lesz olcsó másrészt ha meglátják bármi nyomát a matatásnak ugrik a garancia. Ez gyári hiba. Szerinted ha már most kehes mi lesz később amikor a "tökéletes" darabok is elkezdenek lefáradni?
-
zoldy
tag
válasz tomix94 #20938 üzenetére
Ha nem írtad volna a mondat végére azt, hogy "mert nekem számít a dübörgő basszus" megúsztad volna a győzködést. A 2.0-nak van, hogy határozottabb a mélye mint a 2.1-nek. Pár hozzászólással feljebb 2.0-nál elhangzott ilyen is: "a 4/4 es szoba döngött mint egy disco és semmi torzítás" és ez ~40k ért. De persze te döntöd el, hogy az elmosott röfögő erőlködő mély kell vagy a disco élmény a szobában... Egyébként Logitechtől fogod megkapni azt a 2.1 élményt amit /valószínűleg/ elképzelsz. Az Edifier mint márka egy kicsit talán magasabb színvonal ennek ellenére a C2X szerintem egy rossz vicc tőlük. Nekem legalább is nem jön be... Engem ez a hozzászólás mondjuk úgy ahogy meggyőzne. Úgy a leírás mint a kép miatt. Lényeg, hogy azért fontold meg mielőtt fél minimálbért kiszórsz egy alacsonyabb minőségre úgy, hogy közben van lehetőséged okosan dönteni.
Tejjóég micsoda manipulatív szöveg! Mintha valami MLM bizniszbe akarnám beszervezni!
[ Szerkesztve ]
-
tomix94
csendes tag
Sziasztok!
2.1 aktív hangfalat szeretnék venni 45000 alatt. Semmiféleképpen sem szeretnék 2.0-t venni, mert nekem számít a dübörgő basszus. Ki is van nézve már kettő szett: 1. Logitech Z623, 2. Edifier C2X. Nem tudom melyiket vegyem, sem azt, hogy egyáltalán jók-e. Szóval ha ilyen összegben tudtok jobbat, írjatok! Kösziii! -
Degeczi
nagyúr
ha kihúzod a hangerőszabályozót, nem szabadna szólnia!
(mint többször szó volt róla alább, azon keresztül jut a bemenő jel a hangszínszabályzókra, majd a végfokra. Kihúzva ezek üres bemeneten maradnak)ha a hangerőszabályzó jól volt bedugva a helyére, a mini-DIN csatlakozója tüskéi nincsenek elgörbülve, akkor vmit elizéltek kínai barátaink, ezzel otthon nincs mit kezdened: irány vissza a boltba!
-
smiti
veterán
Sziasztok!
Van egy kis problémám: Adott egy Modecom MC-SHF80U hangfalpár.Tegnap érkezett meg.
Kibontottam, hagytam átmelegedni s elkezdtem beüzemelni. Mindent bekötöttem a helyére úgy ahogyan elő van írva majd bekapcsoltam.Az első megrökönyödésem akkor ért, mikor minimumra letekerve a hangerőszabályzót elég hangosan felszólalt a zene. A hangerőszabályzó fentebb tekerésével inkább csak a hangszín változik, a jobboldali ( aktív rész ) hangfal nem igazán szól. Kicsivel a fél hangerő felett kezd el duruzsolni a jobb oldal.
Minden a helyére van bekötve, nem tudom mi lehet a gond.Már újratelepítettem a hangkártyát, kicseréltem a jack-rca kábelt, kipróbáltam másik számítógéppel, laptopon és telefonnal is.
Először a hangerőszabályzóra gyanakodtam, de azt kiiktatva ( kihúzva ) sem szűnt meg a hiba.
Amit főleg nem értek, hogy " nullára " levéve a hangerőt sem halkul el, hanem szól tovább a baloldal rendületlenül.Tegnap este ahogy próbálgattam úgy lett egyre furább. Ha a winben leveszem némára a hangerőt a csúszkával, a hangfal hangerőszabályzóját teljesen feltekerem akkor szól mindkét hangfal rendesen ha a winből emelem a hangerőt.
A Modecom hangerőszabályzóját kb. 3/4-ig és az alá visszavéve ismét elmegy a jobb oldali hangszóró és az 1/4 alá menve szétesik a bal hangfal hangképe is, elszíneződik, elmegy a magas hang róla, és elvileg teljes nullára csavarva is szól rendületlenül a hangszóró.Remélem az utolsó szakasz nem túlságosan érthetetlen ahogyan megfogalmaztam.
Nem tudom mi legyen, mert amúgy valószínű nagyon jó hangja lehetne és látványnak sem utolsó.
Elnézést a hosszú post-ért , remélem van valami ötletetek mi lehet a baja.
-
titán
-
zoldy
tag
válasz muchacoado #20932 üzenetére
Szia!
Hitspace megbízható és 25k felett ingyen szállít másnapra házhoz. Az XLR/TRS bemenet azt jelenti, hogy képes szimmetrikus jelet fogadni a sugárzó. Azt használod amelyiket jobban kedveled/vagy amilyen kábeled otthon van. Tartozékként nem szoktak kábelt adni hozzá, az M-audio legalábbis szinte biztos, hogy nem ad. Láttam egy BX8 unbox videót abban nem volt. A BX5-öt hallottad már? Tiszteletben tartom a választásod csak volt már róla szó, hogy nem egy etalon a drága...
(#20928) MIG21: (#20902) Degeczi hozzászólására alapozva írtam, az ezüstről valóban nem volt szó viszont én szóba hoztam. Jól esett. Ha ennyire izgalmas téma a Klotz kábel felépítése az első dolgom lesz ha hazaérek, hogy megnézem a dobozt/kinyomozom. És megosztom veled/tek. Mindettől függetlenül fogalmam sincs miért olyan fontos ez. Asszimetrikus kábelről és felső középkategóriás hangsugárzóról beszélünk; úgyis lesz valamennyi alapzaj.
[ Szerkesztve ]
-
muchacoado
aktív tag
Megvan a kiszemelt áldozat M audio bx 5 d2. Tudtok megbízható korrekt üzletet ajánlani Budapesten akik gyorsan szállítanak vidékre?
Ami még nen tiszta a hogy milyen kábelekre lesz még szükségem. Mi a különbség az XLR és a TRS bemenetek között,mikor melyiket kell használni? Milyen kábel kell nekem ha egy sima stereo jack forrásról (tv,szgép) szeretném megszólaltatni őket. Esetleg tartozékként nem jár hozzájuk ilyesmi?
[ Szerkesztve ]
-
Agyzuzo
addikt
Erről annyit, hogy a Mackie-vel csináltam egy Foobar ABX tesztet a következő módon: fogtam pár SACD-t (Pink Floyd, Queen, meg vmi jazz ami a kezem ügyébe került), amik 88.2 kHz és 24 bites WAV forrásban voltak meg. Ezeket SoundForge-al átkonvertáltam 44.1 kHz-re és 16 bit-re, méghozzá a legmagasabb minőségi beállítások mellett. 5 számot csináltam meg ilyen változatokban és elkezdtem a vaktesztet az ABX-el és 20-ból 20 találatom volt. Tehát igenis lehet hallani még ezen a szinten is a különbséget, bár őszintén szólva nem gondoltam volna erről a kis Mackie-ről, hogy ennyire hibátlanul meg lehet különböztetni majd a két forrást, de meg lehet, sokkal teltebbek a mélyek és sokkal részletesebbek a magasak. Ezek alapján én abszolút nem gondolom, hogy ne lehetne hallani a 320-as MP3 és FLAC közti különbséget.
Listen up, maggots. You are not special. You are not a beautiful or unique snowflake. You're the same decaying organic matter as everything else. ::: http://meatytears.hu :::
-
Bodz
nagyúr
válasz SunSoul #20898 üzenetére
Köszi.
(#20899) dudika10: Azt mondod? Most úgyis rengeteg szabadidőm van, miért is ne...
(#20907) Womb: Jobb kell.
Valahogy úgy indult a történet egyébként, hogy fertőző a hifi, fejhallgató, audio, stb. mániám (és elég sok ismerősöm fogékonynak is bizonyult a témára), tehát vettem az asszonynak a 80U-t. Na most kitalálta, hogy kellene valami jobb, olyan max. 140-150000 forintig, ha érdemes ennyit költeni. Persze, érdemes, nyilván, ez itt is köztudott. Szóval valahogy lefordítottam magamnak is érthetőre, hogy mit szeretne. Pörgősebb, világosabb hangot, több részletet. Most keresgélek valami megfelelőt. Első körben az aktív cuccok közt nézelődök, bár a külön erősítő + hangdoboz megoldást én jobban kedvelem (lehet egyébként ez lesz a vége).[ Szerkesztve ]
-
MIG21
tag
Az a "cérna" egy 6 mm (!) átmérőjű 4 eres PVC borítású kábel.
"Egyszerűen van súlya. Nem ócska kis drótokon fut benne a jel, nem sajnálták belőle az anyagot."
Ezt miből gondolod? Lefejtetted róla a műanyag burkolatot?
Csupán arra akartam kijukadni, hogy lehetséges, hogy ez a 700,- Ft-os árnyékolt OFC kábel jobb, mint az "ólomsúlyú" Klotz.
Egyébként senki nem beszélt "ezüst meg hasonló csuda dolgokkal bélelt" kábelekről.[ Szerkesztve ]
-
zoldy
tag
válasz defected #20917 üzenetére
Grat hozzá! (Neked is PofaJenö) Köszi a leírást! Én eddig nem ismertem a márkát, nem is jött olyan gyakran szóba mint a Modecom... De a leírások alapján megérdemelné. Jó hallgatózást!
Nekem egyébként Musiland monitor 01 us dolgozik a Mackie mögött. A szép is jó is csak ajánlani tudom. Az egyetlen probléma vele, hogy nincs rajta szimmetrikus out. Ezért egyébként hamarosan lecserélem csak még fel kell pumpálni a tartalékaimat a Mackie után. Nem tudom a Microlabon van-e balanced IN de ha nincs akkor a Musiland-et tudom ajánlani.
[ Szerkesztve ]
-
PofaJenö
senior tag
-
defected
újonc
Sziasztok.
Microlab Solo 6c igencsak jó választás.Sokat vaciláltam de tudtam minőségi hangzás és nem csak prüttyőgés amit keresek.Modecom és Microlab amin gondolkoztam de a Modecomról olvastam kis alapzaj búgás lehet.Ha veszek egy komolyabb 2.0 nem kevés pénzért ne zúgjon már ha lehet.Ezért is választottam a Microlabot.128 Euroért meg is rendeltem mivel magyarban 50 ezer és még beszerezni is nehéz.A súlya és külső rögtön sugalja nem gagyi.Fonott réz vezeték ,távirányító ami nagyon praktikus bárhol leteheted ,jobb mint a vezetékes megoldás.A közép hangok pár napig hullámoztak de a részletek megvoltak és a magas mély hangok szép tisztán szóltak.Előtte egy Genius prüttíögőm volt 2wattal Pár nap után megnéztem mit bír ,a 4/4 es szoba döngött mint egy disco és semmi torzítás.Főleg techouse.soulfull.chill-t halgattam.Minden beállítás 0-án volt a mély kibaszott dinamikus ,más frekvenciájú mély hangok mind szépen külön hallhatók ,élvezet hallgatni.A közép szép telített, kell neki a tér,minden hangrészlet élvezhető mint a magas hangok is.Igaz nem olcsó a kicsike de nem fogod egyhamar eladni.[ Szerkesztve ]
-
zoldy
tag
Fogalmam sincs akár az is lehet. Ennyire nem másztam bele a témába. A csatlakozó tuti aranyozott. Most nincs nálam a doboz de ha nagyon fontos megnézhetem mi van ráírva. Itt a fórumon is dicsérték már és a hitspace-esek is ezt ajánlották. Nekem ennyi elég volt, ez úgyis csak addig lesz amíg asszimetrikusan kapja a jelet. De a súlya alapján akár tiszta arany is lehet. Smitinek modecomhoz kellett, ahol a passzív egy "cérnával" csatlakozik az aktívhoz. Nem gondolom, hogy megérné oda Kácsás ezüst meg hasonló csuda dolgokkal bélelt kábelt venni.
(#20913) Zola007 : Találtam embert elvileg jövő hét közepe-vége felé megy haza Debrecenbe. Küldd el légyszi a linkjét a kiszemeltnek. Akár privátra is válthatnánk lassan...
[ Szerkesztve ]
-
PofaJenö
senior tag
Sikeresen meg érkezett a kis hangszóróm MC-SHF56U féle. eddig tetszik ,egy kicsit meglepődtem mert USB-t kaptam a sima helyett .a FLAC nagyon jól szól vele .
Lumia 820 --> Huawei P9 lite --> Samsung Galaxy S 9 --> Sony Xperia 5II --> Samsung Galaxy S 10e. --> Samsung Galaxy S 22.
-
Zola007
veterán
Köszönöm előre is!
Nem sürgős, csak annak ellenére hogy az ország 2. legnagyobb város, itt helyben nincs sehol normális kábel. Pedig néztem vagy 4 helyen, de mindenhol az olcsó kínai 500 forintos kábelt adják. Maximum annyiban variabilis, hogy nem 500-ért, hanem 1200-ért.Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
Zola007
veterán
ezt máshol nem lehet esetleg megvenni?
Esetleg nem jár valaki a Hitspaceben, akinek van debreceni ismerőse?
vennék egy ilyet, de ezért kicsit sok lenne pluszba a futár díja
Ha valaki tudna nekem intézni egyet, hálás lennék!Mʏ ᴘʜɪʟᴏsᴏᴘʜʏ ɪs: Iᴛ’s ɴᴏɴᴇ ᴏғ ᴍʏ ʙᴜsɪɴᴇss ᴡʜᴀᴛ ᴘᴇᴏᴘʟᴇ sᴀʏ ᴏғ ᴍᴇ ᴀɴᴅ ᴛʜɪɴᴋ ᴏғ ᴍᴇ. I ᴀᴍ ᴡʜᴀᴛ I ᴀᴍ ᴀɴᴅ I ᴅᴏ ᴡʜᴀᴛ I ᴅᴏ. I ᴇxᴘᴇᴄᴛ ɴᴏᴛʜɪɴɢ ᴀɴᴅ ᴀᴄᴄᴇᴘᴛ ᴇᴠᴇʀʏᴛʜɪɴɢ. Aɴᴅ ɪᴛ ᴍᴀᴋᴇs ʟɪғᴇ sᴏ ᴍᴜᴄʜ ᴇᴀsɪᴇʀ. - Sɪʀ Aɴᴛʜᴏɴʏ Hᴏᴘᴋɪɴs
-
zoldy
tag
A Klotz nagyon magas minőséget képvisel; 5 év gyártói garanciát ad a kábeleire. De ha megveszed érezni fogod miről beszélek. Egyszerűen van súlya. Nem ócska kis drótokon fut benne a jel, nem sajnálták belőle az anyagot. A burkolata meg nem a kőkemény nehezen hajlítható műanyag megoldás amivel szinte "kopogni lehet" hanem jó ruganyos, gumis anyag. Biztosan van feljebb árban de egyrészt nem feltétlenül jelenti, hogy minőségben is feljebb van, másrészt /kövezzetek meg/ de asszimetrikus kábelről beszélünk - szerintem ennél jobb minőségre nincs is szükség.
[ Szerkesztve ]
-
Agyzuzo
addikt
válasz Degeczi #20906 üzenetére
Én a Genius okosságától kapok mindig agyfaszt - a korábbi 2000A-s hangfaluk (és még több másik is) olyan hogy a két hangfalat összekötő kábelt nem lehet cserélni, mert bele van forrasztva a bal oldali hangfalba. És ennél hurkább, szarabb, gagyibb legalja kábelt én el se tudnék képzelni, ötletem sincs miért nem lehetett csak egy RCA bemenetet hagyni rá és a userre bízni a kábelt... Ezekkel teljesen haza tudnak vágni egy amúgy elég tisztességes kis hangfalat (a 2000A se volt rossz a maga nemében, de ezzel a kábellel tökéletesen hazavágták).
-
Degeczi
nagyúr
Mint minden hagyományos hangerőszabályzó, igen.
(ezért kis van a poti alatt egy bemeneti jack is. Olyankor nem a hátlapi csatlakozókról utazik odáig a jel, hanem közvetlenül ott csatlakozik be - de úgy is még 1.5 m a visszaút)Igazán megérdemelt volna egy korrektebb megoldást, ahol a potméter csak vezérlőfeszültséget ad egy elektronikus hangerőszabályozásnak (nem nagy elvárás, hiszen az árkategóriában nem ritka az infra távszabályzás sem)
Smiti: rosszabb persze nem lesz, de sok jelentősége nincsen, amíg utána egy ilyen hosszú, vacak madzag következik
[ Szerkesztve ]
-
smiti
veterán
Nekem mondjuk bőven elég a 2m-es is. Ez megfelelő akkor?
Esetleg árban/minőségben egy kicsivel feljebb nincs ?(#20902) Degeczi Első lépésként ezzel próbálkoznék, utána lehet megnézem a módosítást is.
A mostani Genius SPG-16 után szerintem már bármi előrelépés lesz.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elemzés Zenehallgatásról dióhéjban III.
- Teszt A zenehallgatásról dióhéjban II.
- Elemzés A zenehallgatásról dióhéjban I.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest