-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
terra052
őstag
sziasztok , Seagate 2Tb HDD öt és fél év után ha egyszer csak eltűnik , és a ki-be művelet sem segít , akkor végleg meghalhatott, vagy álljak neki még másik gépen, hátha látszanak az adatok?
Most már bekapcsolás után csak sípol a NAS, az admin sem jön be.werkmania.hu
-
tillatrilla
senior tag
válasz edeleny #6197 üzenetére
Én nem használom másra,csak filmek,illetve mesék tárolására,nézésére. Torrentet jobban szeretem az asztali gépemmel rendezni.A gyerekek,és én is szeretjük a vidám,poénos meséket,amiből akad jó néhány.Viszont én nagy filmes is vagyok. 52 leszek a nyáron,de a mai napig 5.1-es normális rendszeren hangosan nézek filmet,mint a moziban.Dübörög a ház... Most végzett az utolsó hdd másolással,közel 600Gb-nyi film,egy százas a mese. Működik,. Csak kíváncsi lettem volna,hogy ha mobil neten vagyok,hogyan működik a rendszer,illetve a lejátszás.
Üdv: Attila
-
edeleny
őstag
válasz tillatrilla #6194 üzenetére
Amikor kb három éve megvettem, akkor beállítottam úgy, hogy a NAS letöltötte torrentet mobilnettel, vagy ahol voltam wifi-vel telefonon tudtam nézni. ment a ment a felhő, meg atávoli mappa szolgáltatás. Aztán jött egy nagyobb frissítés, ami a NAS elérését is megváltoztatta, azóta nem megy.
De mivel igazából előtte se használtam meg se próbáltam ujra beállítani!Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
Levi123
senior tag
válasz tillatrilla #6194 üzenetére
Én beletörődtem a mappa struktúrába, nekem csak ez a nas van/volt eddig (4 éve). Előtte asus n56 rotuer volt külső hdd-vel. Nekem elég a célnak megfelel.
A másik kérdésedre nem tudok válaszolni, nálam a távoli (internetes) elérés le van tiltva, nem érem a nast csak a belső hálózaton. Itt vigyázni kell mert könnyen feltörik az illetéktelenek.[ Szerkesztve ]
Levi
-
tillatrilla
senior tag
válasz Levi123 #6193 üzenetére
Szia! Igen,a tv-ken a Forrás-lehetőségek közül választom ki én is a Zyxel-t,és utána lépkedem a mappákon keresztül a kiválasztott filmig.A célom szintén egy filmek/mese mappa a végén,a napokban kapom meg az 1Tb-os hdd-t,mai a végleges lesz benne.Jelenleg néhány filmet küldtem át rá hálózaton a sajátgép-ről.Tehát akkor törődjek bele,hogy egy adott film elérése ilyen hosszadalmas/több nyomkodós... Minden nas-ra ez a struktúra érvényes? Semmi másra( torrent a gépemről fut) nem kívánom használni a nas-t,mint filmek/mesék tárolására,lejátszására 3 Samu tévén a tv-be épített lejátszón keresztül. A mobilra felrakott vlc-vel wifi hálózaton a nas ip címét beírva lejátszás rendben.Ez hogy kivitelezhető,ha mobilnettel használom,és mondjuk vidéken szeretnénk mesét nézni?A routerben kell valamit állítani,vagy a nas-on?
-
Levi123
senior tag
válasz tillatrilla #6192 üzenetére
Nálam uez volt amit leírtál rotuer hdd után a samsung tévéhez ...
Nekem 326-os van, ez nem egy egyszerű szerkezet (legalábbis nekem), de itt és a többi nas fórumon sokat segítenek a beállításában. Javaslom, hogy olvasgass vissza.
A MiniDLNA-t használom, de a gyári programján is ez volt a mappa struktúra:
tévén belépek a MiniDLNA-ba --> Browsw Folders, Pictures, Music, Video mappát látom. Video mappába lépve --> Folders és Recently Added mappát látom, itt a Foldersbe lépek --> itt van a video mappa (amit már én hoztam létre a nas mappakezelő menüjében a webes felületen --> ebben van nekem egy film és egy mese mappa. Ahol szintén mappába rendezve vannak a tartalmak. Nem okoz szerintem ez gondot, ne agyalj ezen, hogy most két lépést kell a távirányítón még lépni a gyerekek fejből nyomják
A mappák engedélyeit a webes felületen be tudod állítani. Nagyjából ennyi.
A számítógépen a sajátgépnél mint hálózati meghajtó tudod csatolni pl. a video mappát vagy a music, egyéb stb bármit. Remélem valamit tudtam segíteni.Levi
-
tillatrilla
senior tag
válasz zsiga68 #6189 üzenetére
Ez az első NAS-om,eddig egy routerbe dugott külső hdd-t használtam erre a célra.De a gyerekek is nőttek közben,és ez a megoldás már nem szolgált ki 2 tv-t egy időben.Próba képpen egy 320Gb-os hdd-t raktam a nas-ba,de akárhogy próbálom, a mappákat törölni/rendezni nem lehet.Vagy nem jó helyen próbálkozom vele.Az asztali gépemen van a programja,a sajátgépben is próbáltam törölni almappákat,nincs rá opció.
Samsung tv-k vannak,a mappák megjelenését azon fényképeztem.Buvana,igen ez egy régebbi 310-es Nas,ennek nem találtam fórumját,mint írtam az első ilyen gépem.A nas web-es felületén lehet törölni almappákat,vagy hol?Mi a menete?
-
Buvana
aktív tag
1: Ez nem NAS326
2: Ez DLNA szerveren való elérés, ami így szerver beállítás függően listázódik.(̅_̅_̅_̅(̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅_̅̅_̅()ڪے~~~~
-
zsiga68
őstag
válasz tillatrilla #6188 üzenetére
A video mappa olvasásáért a TV is felelős. Ez egy lekérdezési lehetőség ami akkor jön létre ha Twonky Media Server-en keresztül kéred le a media tartalmat. Pl: Plex szerveren máshogy jelennek meg a tartalmak. Közvetlen fájllmegosztásnál megint más.
Ezen viszont nem tudsz változtatni. A video mappa alkönyvtárain viszont igen.[ Szerkesztve ]
-
zsiga68
őstag
válasz tillatrilla #6188 üzenetére
Akkor átfogalmazom: Tulajdonképpen saját magaddal küzdesz ugyanis TE raktad bele igy a könyvtárakat és fájlokat. /Gondolom tiéd a nas/
Módosítsd ahogy jólesik, másold át. Ennyi..[ Szerkesztve ]
-
zsiga68
őstag
válasz tillatrilla #6186 üzenetére
A video mappában az van amit beletettél.... Bármit törölhetsz belőle..
-
tillatrilla
senior tag
Sziasztok!
Kérdezném,hogy Zyxel nas-on lévő mappák ritkításában tudna valaki segíteni?Az nem zavar,hogy van a három alap mappa,de,hogy a video mappán belül még van 5-6,és csak azon belül találom meg a filmeket,az őrjítő.Köszi előre is!Üdv: Attila
-
zsiga68
őstag
Aki Transmissiont használ és nem szeretne belépni a nas felületére az tegye fel pc-re a [transgui-5.18.0-i386-win] programot. A magyarítását javítottam.
[ Szerkesztve ]
-
erzol
őstag
válasz Levi123 #6180 üzenetére
Weather Underground - on regisztráltam az időjárás állomásomat, majd írtam az időkép csapatának a WU accountom adataival és bevették az adatbázisba.
Innentől automatikusan megy minden. -
Levi123
senior tag
Sziasztok!
Esetleg megoldható, hogy az időkép.hu időjárás automata programot a nas-on futtassam?Szeretnék időjárás állomást csatlakoztatni a közeljövőben, ehhez van segédprogram ami windows alá feltelepíthető és beállított időnként feltölti a kiolvasott adatokat. [link]
Levi
-
Tanczi01
tag
Sziasztok!
El szeretném adni a Nast 2x4tb vinyóval.
Érdekelne valakit? -
edeleny
őstag
Nincs bajom, csak érdekességképp.
Volt valami firmware frissítés.
Most már mind a CPU, mind a memóriahasználat normális, de mikor beléptem volt hogy az FFMpeg 91%-ban használta a procit, a Pyton 9%-ban, meg megint valami 9%-ban.Kicsit soknak tűnik?
A Twonky-t nem érem el a a NAS appjai közül, azt írja nem tud kapcsolódni. Windows intézőből ugyan azona címen simán!
??
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
zsiga68
őstag
Már a fenti kérdés is rosszul van megfogalmazva. Ha közvetlen a modemre köti akkor nincs belső hálózat mert azon a nas van. Kivéve ha az a modem tulajdonképpen router.
Nem értem miért nem használja a NAS Starter Utility programot. Majd az megkeresi ha belső mégis belső hálón van a nas. Ip címet ezért nem ajánlott fix-re állítani a nas-ban. -
varpet
csendes tag
Addot a nas ami közvetlen modemre csatlakoztatava elérhető de routerre kötve már nem pedig egy évvel ezelőtt működött. Valami ötlet?
-
XenHai
senior tag
Egy kis helpre lenne szükségem transmission-2.93-arm-2.txz ffp. próbáltam 2.90 -et is .
Néha elérhetetlenné válik. Nas elérhető , ssh statusra az írja ,hogy fut de egyébként restartolni kell mert nem csinál semmit . -
Chaby28
újonc
Sziasztok. Itt olvastam hogy fel lehet rakni a 326 ra a plex servert. Valaki letudná irni a teljes folyamatot ? Model névNAS326Aktuális firmver-verzióV5.21(AAZF.14). Nagyon köszönöm.
-
ha2mv
újonc
Ahogy látom a ZYXEL beszüntette a régi eszközök támogatását.
A TRANSMISSIONT szerettem volna feltenni egy NSA 325-re , de sehol nem találom a hozzá való csomagot. Korábban működött nekem rajta, de HDD hiba miatt elveszett minden.
Van ilyen valakinek?_ Vagy honnan lehetne letölteni. Én sajnos nem találok egyetlen elérhető forrást sem. -
erdeidominik
csendes tag
Sziasztok!
NAS326-on szeretném scannelést működésre bírni, felraktam a metarepository-t meg az entware-t, illetve opkg-n a sane backendet, de itt igazából elakadtam, hogy hogyan tovább. -
Tonyk
veterán
válasz kg.andras #6163 üzenetére
"legfeljebb olyan 300-340 Mb/s-re képes."
Milye képes 300-340Mbitre? A routing képessége vagy a switch képessége? És milyen kapcsolaton? LAN-on vagy WAN-on PPPoE kapcsolattal? Rohadtul nem mindegy.
Még mindig nem tudjuk, hogy routerként használtad és dupla natoltál vagy switchként.
A WAN része tud csak 300-340Mbitet (még kérdés hogy mivel tud ennyit: DHCP? PPPoE?)
Nyilván ennek most, hogy csak a szolgáltatói eszközrve van dugva, már nincs jelentősége.Nem a TM-nek sok az aktív szál ha van alatta erőforrás, hanem a nasnak LEHET sok.
Próbáld meg nem titkosított kapcsolattal és torrentenként pl max 50 szállal. A globális korlát lehet 100 is próbaképp. Ennek még nem kellene soknak lenni.
Próbálj meg más publikus oldalról tölteni, ott is ez a jelenség? Pl. valami linux disztribúciót, ahol lesz tuti elegendő peer. Lehet az ncore-tól nem kapsz valami jó peereket.
Mi a TM verziója?"És igen, bármilyen beállításon és gyári beállításra visszaállítva is."
Én nem kérdeztem és mondtam ilyet ...
[ Szerkesztve ]
Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
kg.andras
csendes tag
Hát annyiban nyújt mást, hogy a TPLINK routert kivettem a rendszerből, hogy kiderült számomra, -bár elméletileg tudnia kellene, mert gigabites routerként volt reklámozva - legfeljebb olyan 300-340 Mb/s-re képes. És igen, bármilyen beállításon és gyári beállításra visszaállítva is.
Plex fut még a NAS-on de hiába kapcsolom ki, nem lesz jobb.
A TM-nek mennyi aktív szál számít soknak? Nekem most a max. 60 van beállítva, torrentenként pedig max. 20. Sosem nyúltam ehhez eddig hozzá.
nCore-ról szoktam tölteni.[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz kg.andras #6159 üzenetére
"Mostmár közvetlenül csatlakozik a NAS a szolgáltató routerére"
És ez most miben nyújt mást, mintha egy switch-en keresztül csatlakoznál? Semmiben.
Mivel írtad, hogy néha felmegy 20MB/s -re a feltöltés, ezért kizárt, hogy valahol 100-as eszköz legyen a képben, mert akkor az elméleti max 12.5MB/s lenne. Kábelezés megint nem lehet gond, mert ekkor sem jönne ki a matek. (Ettől függetlenül, lehet megérne egy próbát egy másik kábel)
Ergo a probléma nem itt van, hanem vagy rossz helyről töltesz, vagy rossz beállításokkal megy a TM (Pl. sok aktív szál, ami leköti a CPU-t => letöltés mellett megy feltöltés is) Ezt te fogod tudni csak kiszűrni. => SSH alatt megnézni hogy áll a cpu , a TM mennyin prögeti, elképzehető, hogy a HDD is nagy I/O alatt áll."NAS előtt egy TPLink AC1750 router"
És a router routerként van benn a hálóban vagy egyszerű switch-ként? Van-e dupla NAT ? (Ennyire ezért persze nem esne vissza a sebesség ettől sem, de hátha)
NAS alatt megy-e más szolgáltatás? Rendszeresen gondot szokott okozni, hogy megy a retek Twonky, indexel égbe-világba, gyártja a 30 féle thumbnailt a képekről, stb és megy a csodálkozás, hogy be van lassulva a nas. Erre is jó az ssh alatt a top, hogy van-e még valami ami felfalhatja az erőforrásokat, és emiatt van a TM megmakkanva.
[ Szerkesztve ]
-
kg.andras
csendes tag
válasz zsiga68 #6160 üzenetére
A routerben 1000Mb full duplex volt beállítva. A kábelek cat5e-k mindenhol. Még azt is megnéztem laptoppal, hogy a NAS-ba menő utp kábel Speedtest-el mit tud, az is csak kicsivel kevesebb mint 1000Mb/s. A NAS is 1000Mb/s full duplex-et jelez így közvetlenül is, meg a saját routeremen keresztül is.
[ Szerkesztve ]
-
zsiga68
őstag
válasz kg.andras #6157 üzenetére
"Van a NAS előtt egy TPLink AC1750 router, elvileg annak tudnia kellene a gigabitet."
1000 full duplex-re van álltva a routerben a port?
"Mostmár közvetlenül csatlakozik a NAS a szolgáltató routerére, de így sem tud többet."
Akkor meg is van a válasz. Ugye CAT5e vagy inkább CAT6 kábelek vannak?[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz kg.andras #6155 üzenetére
Azért azzal nem árt tisztában lenni, hogy a nas-ban lévő cpu teljesítménye a közelében sincs, szebben mondva, fényévekre van egy asztali vagy aegy notebook CPU teljesítményétől. A torrent pedig rettentően CPU igényes folyamat. A sebesség függ a seedek számától, az éppen aktuális kapcsolatok számától (összes többi torrent), titkosítás/nem titkosítás-tól, a TM beállításaitól, router beállításoktól (pl. QoS)
-
kg.andras
csendes tag
Kinek mennyi a maximális letöltési sebesség a Transmission-ban? Most váltottam 1000Mb/s netre 200Mb/s-ről, de nekem nem tűnik úgy hogy a torrentek letöltése gyorsabb lenne. Nagyon ritkán eléri a 19-20MB/s sebességet a letöltés, de inkább 12-14 között van.
A net sebességét leteszteltem, az kb. tudja a gigabitet, az UTP kábelek is megfelelőek. A NAS-ban 2db Seagate SATA 3.1 6Gb/s sebességű HDD van tükörben, mindkettő egy hónapja lett cserélve, újak.[ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz szabifotos #6153 üzenetére
Első körben a default portot felejtsd el. Kívülről valami másik portot forwardolj be a 21-re.
Ha már FTP, helyette jobb lenne FTPS vagy SFTP(de ehhez szerintem nem sok gyári megoldás van, de FFP-vel megoldható), esetleg jó lehet még (win)SCP-vel ssh porton elérni.
A legeslegjobb az lenne ha VPN mögül érnék el, ehhez nyilván VPN kiszolgáló kell vgy a routeren vagy a nason (nem tudom 326 esetében erre van-e megoldás, de FFP alatt úgy emlékszem mintha lenne.) Sajna az FFP nem next-next-finsh jellegű, ha nincs pici gyakorlat linuxban, akkor nem biztos, hogy hirtelen ez jó irány.[ Szerkesztve ]
-
szabifotos
senior tag
Sziasztok!
Kértem public IP-t a DIGI-től és kiengedtem családi képek fájlmegosztására a 21-es portot, így a család tagok saját user kreálása után tudják nézni egy FTP klienssel a képeket.
Mennyi az esélye, hogy egy indiai hacker feltöri és telerakja nekem p0rn0val a NAS-t? Szóval mennyire biztonságos ez így?
Default jelszavak természetesen nincsenek és csak 'photos' mappa van megosztva velük, illetve igyekszem read-only jogot adni csak.[ Szerkesztve ]
-
XenHai
senior tag
Le szedtem a felrakott appokat és a 2.90 kísérleteztem ami el is indult, settings piszkálás jelszavazás után úgy tűnik ,hogy megy.
Én eddig -i vel raktam fel a dolgokat . A folderbe belépve fel ment -u val az említett kettő csomag. Újraindult eddig minden oké.
Látom ,hogy van már ffp 1.0 is ? -
Tonyk
veterán
Openssl-t kéne frissíteni első körben. (Utána rögtön a Openssh-t, mert ha nem frissíted kizárod magad ssh alól.)
Letöltöd a google driveos mentésből és
funpkg -u openssl-1.0.2d-arm-2.txz
funpkg -u openssh-7.1p1-arm-2.txz
reboot
-
XenHai
senior tag
Sziasztok segítséget kérnék.
funpkg vel telepítettem transmission-2.93-arm-1.txz . De nem tudom elindítani a szolgáltatást. Előtte kért pár db függőséget azokat felraktam de itt elakadtam.
A hiba üzenet a következő.
/ffp/start/transmission.sh start
Starting transmission...
/ffp/bin/transmission-daemon: symbol 'EVP_aes_256_ctr': can't resolve symbol
/ffp/bin/transmission-daemon: symbol 'EVP_aes_192_ctr': can't resolve symbol
/ffp/bin/transmission-daemon: symbol 'EVP_aes_128_ctr': can't resolve symbol -
Tonyk
veterán
válasz zsiga68 #6147 üzenetére
Ami jóval szerényebb képességekkel rendelkezik mint a Transmission.
Beecy
310,325-ös topicokban le van írva kismmiliárdszor, hogy lehet frisebb tm-et használni. Ehhez azért nem árt némi magabiztosság, de megoldható. Olvasd el ott, mit és hogyan.
Amennyiben nem akarsz frissíteni, úgy megtalálod azt is, hogy hogy lehet lejelszavazni az admin felületet. Ha ez sem megy, akkor a 9091-es portot ne forwardold a routeren, meg úgy álatlánosságban nem tedd ki a netre.Nincs tökéletes ember. Például belőlem is hiányzik a hiba!
-
Tonyk
veterán
válasz zsiga68 #6138 üzenetére
"egynek lássa a nas és így összeadódnak a tárhelyek méretei."
A lehető regrosszabb megoldás. Kiesik az egyik lemez, és esélyes, hogy ugrik mindened.
Elméletileg olvasható marad(hat) a nem sérült lemez, de ez csak elmélet és tudás kérdése, hogy vissza bírsz-e belőle állítani bámit is.
Nagyon nem ajánlom az összefűzést![ Szerkesztve ]
-
zsiga68
őstag
válasz ngabor2 #6139 üzenetére
Szerintem nem fogja úgy használlni a merevlemezt. Le akarja formázni.
A Live linux-t ajánlják hogy egyik lemezről másold át adatokat.
Ha jól emlékszem be kell tenni az új nasba az új merevlemezt, formázni,létrehozni a kötetet. Majd kivenni és a régi és új merevlemezt felkötni a pc-re és linux-al átmásolni a fájlokat. Nem próbálltam csak olvastam.
Nekem is másolt vagy két napig nas-ról nas-ra[ Szerkesztve ]
-
zsiga68
őstag
válasz ngabor2 #6137 üzenetére
Ha megvan a régi nas akkor belépsz és fájlkezelővel egyszerűen átmásolod az adatokat az uj nasra. /Vannak más trükkök is amiket javasolnak itt-ott de mikor én váltottam akkor ezek a trükkök nem jöttek be/
Javallt egy olyan pc aminek gigabites a lanja.
Tipp: Ha kétlemezes a nas akkor ugy is belehet állítani a lemezeket hogy egynek lássa a nas és így összeadódnak a tárhelyek méretei.
És is így álítottam be.
UI2: Ha már bentvannak az új lemezek akkor telepítsd a repót és azokat a programokat amiket használlni fogsz. Ha azok jól működnek akkor mehet az adatköltözés.[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
Nemsoká váltok egy NSA325v2-ről a címbeli NAS-ra. A régi eszközben egy lemez van, nemrég halt ki a párja. Az újban 2 darab nagyobb kapacitású lemez lesz. Hogyan a leggyorsabb, leghatékonyabb, legbiztonságosabb mindent áttenni az új lemezekre? Ilyet még nem csináltam, csak hasonlót, hálón keresztül, de most nem szeretném 2 napig nélkülözni a lemezen levő fájlokat. A parancssortól se rémülök meg, de ha van kényelmesebb mód, annak jobban örülnék
-
Tonyk
veterán
válasz NONPLUSULTRA #6134 üzenetére
"Ki használja a nas-omat??"
Ez a kérdés ez komoly most? Vagy csak valami epigramma akart lenni?
Ha nem , akkor ki tudná neked megmondani ennyiből, hogy "ki használja" a nasodat?Ki van rakva a netre közvetlenül? Router mögött van? Milyen programmal torrentezel? Le van jelszavazva a torrentkliens admin felülete? Ha igen jelszót cseréltél és törölted a torrenteket? Ha Transmission, beállítottad , hogy az admin felület honnét érhető csak el LAN vagy WAN is? UPNP be van kapcsolva a routeren? Ha transmission melyik verzió (gondolom valami őskövület)?
Szóval szerintem Hi Csi Ping-Pong hazsnálja. Ha nem ő akkor Vladimir Zukajev. Ha ő sem, akkor még van úgy ~7.9 milliárd tippem.
[ Szerkesztve ]
-
NONPLUSULTRA
tag
Mi történik??
Sziasztok! A Zyxel nas-om egy ideje parkolópályára van állítva, egy Synology-t használok helyette pár hónapja. A Zyxel csak azér működik, hogy visszatöltse azt a pár tera filmet amit torrenteztem. Néha ránézek, hogy él-e még és meglepődve tapasztaltam ma, hogy megtelt, tele van Fitgirl Repack játékokkal - sosem töltöttem le semmit a Fitgirl-ről.
Ki használja a nas-omat??
ALL I WANT IS WORLD DOMINATION
-
Tonyk
veterán
"Vajon valaki feltörte a nasomat?"
Valószínűleg igen.
"Mit tudok tenni ilyemkor?"
Semmi eszközt nem rakunk ki a netre közvetlenül.
Portforwardoljuk azokat a portokat amik kellenek, de csak azokat. Ezeknek is célszerű a standard portját megváltoztatni. UPNP-t elfelejtjük.
Adminisztrációs portokat főképp nem rakunk ki közvetlenül, ezeket vagy VPN mögül érjük el, vagy inkább sehogy (illetve lehetőség szerint LAN oldalról)TM-ben beállítasz admin jelszót az adminisztrációhoz + nem valami őskövület tm-et használsz.
-
Beecy
csendes tag
Sziasztok!
Egy kis segítség kellene!
Azt vettem észre, hogy nagyon pörög a nassom. Ránéztem az adminban, és a Transmission kb 20 torrentet húzott egyszerre, amiket nem én indítottam el!Vajon valaki feltörte a nasomat? Mit tudok tenni ilyemkor?
A torrentek letöltésést leállítottam, és töröltem is mindent a nasrol és a Transmissionból is! Mivel én most nem töltök semmit, le is tiltottam a Transmissiont.
-
zsiga68
őstag
válasz pengegyerek #6125 üzenetére
Sikerült megoldani a Plex telepítést? Saját repot kell készíteni hozzá.
Nekem sikerült nas520-on. [kép] [kép][ Szerkesztve ]
-
Tonyk
veterán
válasz edeleny #6126 üzenetére
"A router nem engedi magán át a hálózati meghajtó megosztast"
Ez így biztosan hülyeség, márcsak azért is mert írod , hogy nevet vagy jelszóüt kér. Tehát felépül a kapcsolat.
Szétnéznék a hálózati beállításokban, tűzfalban, hogy mi van félrekonfigolva. Pingelni tudod egymást a különböző esetekben? Ip-k és maszkok jól állnak?
-
edeleny
őstag
válasz Ferrari fan #6121 üzenetére
Nem ezzel van a baj.
Modem - Asus router - Switch
És innen csillagpontban minden. - NAS326
Ha wifi - Asus router felől megyek a laptoppal akkor ez a tartomány foglalt, vagy nevet jelszót kér.LAN kábellel semmi gond.
Switch - WDR3600 router felől megyek wifin szintén semmi gond.
A router nem engedi magán át a hálózati meghajtó megosztast
Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
pengegyerek
aktív tag
válasz Ferrari fan #6124 üzenetére
Próbáltam, frissítettem de nem dobja fel sajnos
"Aki pálinkát iszik a temetőbe kiviszik ki pálinkát nem iszik azt is oda temetik."
-
Ferrari fan
tag
válasz pengegyerek #6123 üzenetére
Alkalmazás központba a Tallóz alatt nincsen ott (felül lehet kell a frissítés)?
-
pengegyerek
aktív tag
válasz Ferrari fan #6122 üzenetére
Sajnos nem került ki és nem tudom miért nem
"Aki pálinkát iszik a temetőbe kiviszik ki pálinkát nem iszik azt is oda temetik."
-
Ferrari fan
tag
válasz pengegyerek #6119 üzenetére
PlexMediaServer ikon nem került ki a NAS webes felületére?
Újratelepítés után ott kéne lennie és ott tudod elvégezni az utolsó simításokat -
Ferrari fan
tag
-
edeleny
őstag
Akkor nekem is segítség kellene.
Laptop.
HDD , SSD-re cserélve, Uj WIn10.
Kérte a felhasználónevem,wifi jelszó. Tett vett- beállított dolgokat!Első megvolt a NAS, látott minden almappát. Gyorsan be is tallóztam hálózati meghajtónak, mielőtt meggondolja magát.
Egy mappa volt, aminek a hozzáféréséhez név-jelszó kellett, hagytam.Aztán frissítés,döcögött a dolog, kapcsoljam be a hálózatfelismerést? (most?)
Szóval eljutottunkoda, hogy minden betallózott hálózati meghajtóhoz, meg mára Hálózaton lévő NAS ikonhozisnév jelszót kér.
De ilyen meg nincs.
Annyi van, amivel belépeka webes felületen, de az nem jó neki!Tudok valami megoldást?
-
pengegyerek
aktív tag
Sziasztok.
Nagyon szépen kérem valakinek a segítségét, kicsit már elvesztem a rengetegben. Volna egy Zyxel 326 amin mostanáig hibátlanul ment a Plex. Volt egy Router reset-csere-majd beállítások stb. és a Plex elkezdett nem működni, töröltem, hogy majd újratelepítem.... na és itt kezdődik a probléma mert nem találok rá opciót, hogyan illetve hol kellene hozzá kezdenem. Meta Repository fent van, fix IP megvan, 80- as port kinyitva."Aki pálinkát iszik a temetőbe kiviszik ki pálinkát nem iszik azt is oda temetik."
-
edeleny
őstag
válasz kg.andras #6117 üzenetére
Ezen már túl vagyok.
SMB1 engedélyezve, sőt már valami parancssoros hekkelés is.
A gúgli a barátod találatokat már kimerítettem.
Pedig, tudom, hogy lehet, mert a másik laptopon is megcsináltam.Lehet, hogy LAN kell neki?
-
kg.andras
csendes tag
-
edeleny
őstag
válasz kg.andras #6114 üzenetére
De nálam minden a router(ek) mögö van. A Vodás modem (nekem is azt írja, néha , hogy Digis vagyok) bridge-ba van, a Router teszi a dolgát, és minden mögötte van. ( qrva sok eszköz)
Tényleg!
NAS326
Egy hónapja vettem egy Win11-es laptopot. Hálózati meghajtóként nem tudom csatlakoztatni! Pedig egyszer már ezt megcsináltam.
Amit a google mondott megcsináltam, egyenlőre hiába.Az interneten előtt is ugyan ennyi hülye volt mint most, csak a világ nem tudta róluk, hogy azok.
-
kg.andras
csendes tag
válasz edeleny #6112 üzenetére
Nincs semmilyen magyar netem.
A te listádban mind LAN-kapcsolat, ami nálad otthon van a router mögötti hálózaton, nálam meg kintről is vannak kapcsolatok, ezt nem értettem.
De leweegee kolléga azt írja hogy ezek torrent kapcsolatok, ami tényleg elképzelhető. Transmission fut a nason, és én meg magyar torrent trackereket használok. Onnan simán lehet digi-s ip cím.(a cifs a windows fájlmegosztás protokoll, más néven samba vagy smb)
[ Szerkesztve ]
-
edeleny
őstag
válasz kg.andras #6106 üzenetére
Na, sikerült ránézni.
Ez mind én vagyok.
A CFS nem tudom mi.
A Web az egyik a PC, a másik a teló.Erről a két eszközröl jelentkeztem be.
Esetleg Vodás eszközöd nincs? Magyarországi Vodás teló?
[ Szerkesztve ]
-
kg.andras
csendes tag
Újként vettem itt Dániában. Egy itteni szolgáltatónál van az internet előfizetésem, én kizárnám hogy digis ip-címem legyen
-
kg.andras
csendes tag
Sziasztok!
Arra lettem figyelmes, hogy a belépett felhasználók listájában több admin van, WAN porton, SSH kapcsolaton keresztül. Ezt már eleve nem értettem, mert az SSH port a routeren nincs nyitva.
Megváltoztattam az admin jelszót, de ujraindítás után újra megjelentek ezek az extra adminok. Ezek után magát az SSH szolgáltatást is letiltottam, de mit ad isten, még mindig látszanak ezek a felhasználók. Ilyenkor mi van, ezzel találkozott már valaki?[ Szerkesztve ]
-
dugynok
senior tag
Üdv!
Szeretnék egy nas-t
Full alap helyzetre kellene, most csak egy, késöbb kettő media boxot kiszolgàlni néha filmnézésre (box jàtsza le a filmet), torrent minimallal és képek tárolására.
Aprón néztem egy zyxel 326-ot, erre elég nekem ez ugye?
Köszönöm
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/4GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Dell Precision M4500
- Mint az új! Steam Deck 1TB SSD + 64GB SSD + műanyag tok + hordozó tok + üvegfólia + Windows 11 Pro
- Samsung 50" 4K Crystal UHD WIFI TV UE50AU8002
- Akció! Dell Latitude E5540 laptop (15,6FHD/I5-G4/4GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla