Új hozzászólás Aktív témák

• R3plica70

aktív tag

válasz Pgabor79 #5351 üzenetére

Jogosultsági probléma.
    Első dolog, nem Win alól kell létrehozni a letöltési mappát, hanem DSM alól, Vezérlőpult/Megosztott mappa/létrehozás.
    Másik, eredeti Syno-m volt és ugyanígy jártam, olvasgattam utána, mindenféle TM felhasználó hozzáadás és jogosultság beállítást javasoltak, de nem működött ezért akkor feladtam és használtam a gyári DS-t.
    Most hogy Xpenologyt használok kedvem lett próbálkozni és az alábbi eljárás bevált, ami egyszerű (miután előtte Zyxelem volt és ott hozzászoktam az ilyen mókolásokhoz)

A TM mellett telepítsd mc-t is (Midnight Commander- egyszerűbb lesz benne dolgozni)

TM telepítésénél értelemszerűen meg kell adni létező letöltési helyet (fentiekben leírtak szerint létrehozottat), megfigyelt mappát stb.

Csomagkezelőben le kell állítani a TM futását

Vezérlőpultban terminál fülön SSH engedélyezése

Töltsd le a Putty-ot : [link]

Putty-ban lépj be a Synora IP cím megadásával
    felhasználó: root
    password: a DSM telepítésnél megadott admin password

Indítsd el mc-vel a Midnight Commander-t

Keresd meg az alábbi file-t: var/packages/transmission/scripts/start-stop-status file

Szerkesztéssel írd át és mentsd el az alábbit:
    USER="transmission" átírod USER="root"

Bezárhatod a puttyot és indítsd vissza a TM-et.

Csak elsőre tűnhet bonyolultnak, mert nem a tipikus DSM-ben kattintgatok a menüben típusú dolog, de nekem stabilan megoldotta a Permission Denied problémát.
    Ja, és semmiféle egyéb userem és jogosultság nincs beállítva nekem TM részére.

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák