-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Genius007
őstag
válasz Genius007 #18393 üzenetére
Belső hálóból sikerült elérnem egy teszt Wordpress dolgot (192.168.1.2/wordpress címen).
Ez mind szép és jó, viszont ezt kívülről nem érem el, mert ha beírom a ddns címem simán, akkor a routerem dobja be, ha beírom a ddns címem és a portot, akkor bedobja a Synology NAS-t ahogy eddig is ugye.Viszont a WordPress teszt weblapom címét az istennek sem érem el kívülről sehogy sem.
Tudnátok ebben segíteni esetleg?Hang-Fénytechnika bérlés: www.szervezdvelem.hu
-
-
Az van, hogy letiltod az alaplapi NIC-et és beleraksz egy ilyet HP NC-360t. Bár az utolsó ismert bolti árát nézve nem tudom megéri-e. Hacsak nincs valami occo kisz Kínai boltban. eBay-on van elérhető áron.
És akkor frissíthetsz DSM 6.2.2-24922-3-ra
Jun 1.0.3b loaderrel DS3615xs-re[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
nrbx
tag
Hello, AMD Kabini (Athlon 5350, Sempron 3850 stb. ) alapu gepen hasznal most valaki Xpenology-t? az erdekelne melyik Xpenology/DMS verzioval probalkozzam. Most egy kis Atom-on gepen fut az 5.2-es, szepen teszi a dolgat meg ezen az egymagos 1,46Ghz-es gepen is, de uj gepet akarok osszerakni amibe bele tudok tenni 3,5-os HDD-t is. Pont van otthon egy Sempron 3850-os félkonfigom. Koszi.
-
DJ. Ru$y
félisten
Használ valaki HP ProLiant ML310e-t XPE-vel? Horror áron mennek a microserverek, szeretnék építeni egy backup NAS-t, ami aztán lehet pont megfordulna és ez lenne a fő NAS, a Gen7 pedig a backup. Szóval, kérdés, hogy az ML310e-n gond nélkül elketyegne-e, vagy kell hozzá tuningolni valamit pluszban?
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
válasz DJ. Ru$y #18408 üzenetére
A 18400-as hozzászólásban van egy link, sikeres 6.2.2 frissitésekről van ott riportok, DS, géptípus, kellett e zma, milyen nic. Mintha láttam volna közte ilyet is. Egyébként mintha anno Proxy2 nek is lett volna ilyen, de az övén tuti VM futott.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
-
ArthurShelby
addikt
Én anno a legelején még a telepítést a 24922.pat fájllal próbáltam (ezt a syno oldaláról töltöttem le). Még telepítéskor jó is volt, de újraindítás után már nem. Azt vettem észre, hogy módosította a boot eszkozomet (xpeno-t), mert mikor kiírtam újra a pen-t, akkor már be tudott tölteni, csak a dsm hibát mutatott, amit újratelepítéssel akart orvosolni (ami újra elrontotta a boot eszközöm).
De mivel még a telepítésed szűz, adatot nem, csak időt vesztenél, így kipróbálhatod (és lehet kiderül, hogy csak én vagyok béna).[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Egon
nagyúr
válasz ArthurShelby #18412 üzenetére
Nem én is megfutottam ugyanezeket a köröket (szólhattál volna előbb... ).
Sajnos a diszkek elejét is összebarmolta, és utána már hiába csináltam új pendrive-ot, mindig helyreállítani akart, újraindulás után pedig se kép, se hang... Az összes diszket ki kellett szerelnem, diskpart-tal törölni a partíciós táblát, utána már működött."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Mykroft
tag
-
Egon
nagyúr
válasz Mykroft #18414 üzenetére
Oké. A probléma a következő. Egy G8-as microserverről van szó, amin se monitor, se billentyűzet. Hatszor egyszerűbb nekem kiszedni a lemezeket, mint mondjuk leszedni a gyerek gépéről a monitort, klavit, levinni a földszintre, csinálni egy live Linux pendrive-ot, bebootolni és törölni.
Másrészt nem az a baj, hogy felteszi magát a lemezek elejére, hanem hogy nincs szűz indulás lehetőség (mi van, ha én nem akarom megtartani a régi konfigot?). Na ezért járna a f*szkorbács a Syno-nak."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
ArthurShelby
addikt
Én ilo-val csináltam (így nem kell monitor), és ott is úgy, hogy 2 diskkel. Egyiken még az előzőleg fent lévő win szerver volt (ezzel tudtam mindig formázni), a másikra pedig a syno-t próbáltam fölvarázsolni (viszont a windows disket ki kellett húzni mindig syno telepítésnél).
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
Egon
nagyúr
válasz ArthurShelby #18416 üzenetére
Sajnos sikerült elfelejtenem az ILO-jelszót, és lusta vagyok vele foglalkozni. Nem sikerült kiderítenem, hogyan lehet egyszerűen resetelni.
"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Mykroft
tag
iLO Administrator jelszó a gép hátulján fitygő papiron rajta van (azt nem nagyon illik megváltoztatni).
intelligent provisioning opcióval még linux boot PD sem kell, betallózod az iso file-t, és arról bootol.Vegyük azt figyelembe, hogy a syno a lemezeket a saját, gyári kereteiben használja. A szűz indulási lehetőséget nem értem, mit jelent. Ha kiveszed a gyári keretből, át teszed másik gyári keretbe, ott is jó eséllyel el fog indulni a rendszer, max költözteni szeretne.
Ha a lemezeket kiveszed, és más oprendszer alatt akarod az adatot kezelni, arra ott a linux és az mdadm.
Nem értem a felháborodást, abban az esetben, amikor egy gyári rendszert próbálsz lemásolni, és nekik jár a korbács, amiért ezt nem teszik lehetővé bárki számára, és saját rendszerük működését tartják szem előtt. -
válasz ArthurShelby #18412 üzenetére
Hát ha rá tudott írni a PD-re, akkor nem volt jól megadva a Vid, Pid érték. Ezért kell eldugni a PD-t jól a DSM elől. Nem tudom megtenni, hogy oda ülök mindenki mellé a kezemben egy légycsapóval és ráverek a kezére ha nem jól csinálja az alap dolgokat.
-
válasz Mykroft #18421 üzenetére
Az előbb nézegettem majd végig a sikeres riportokat, hogy milyen vasakra telepítették sikerrel a 6.2.2-t illetve frissítettek róla 6.2.3-ra. Az esetek igen jelentős részében szerepelt az alaplapi NIC tiltása és egy HP NC-360T berakása a gépbe. Igen nagy számban még lzma csere sem kellett.
[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
válasz Essejó #18420 üzenetére
Nem értem mit nem írtam meg jól a vid/pid-en, és hogy kéne eldugnom?
Eggyel régebbi pat fájllal nem volt gond 6.2-n, így nem merült fel bennem, hogy valamit rosszul csináltam volna.Egyébként ha én betennék egy másik hálókártyát, akkor az inkább 10gig lenne, hogy értelme is legyen , értékes az az 1 slot.
[ Szerkesztve ]
-
válasz ArthurShelby #18425 üzenetére
Azért vannak ott még nyalánkságok, pl alaplapon uefi tiltás és bios modban írt PD, meg hasonlók. Szóval utána kell nézni a dolgoknak.
-
Egon
nagyúr
válasz ArthurShelby #18426 üzenetére
Én nem mernék ilyet venni. A termék honlapján nincs feltüntetve a G8 microserver a kompatibilitási listán (abba elvileg NC112T való),. legalábbis én nem találtam.
Hinni meg már nehezen hiszek a fórumoknak (legalábbis a korábban linkelt oldalakon szereplő infókban csalódtam már)."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
válasz ArthurShelby #18429 üzenetére
Manapság kétféle bios van, az uefi és a legacy. Hogy tovább bonyolitsuk, az uefi átkapcsolható legacy módba. A bioshoz kell megirni a pd-t uefi vagy legacy módban. A topikleirásban van egy táblázat, hogy melyik loader mihez való, az ugye csak az eredeti fotója, de alatta ott a link az eredeti táblázathoz. Bár már nem azonos a két tábla, mert a 6.2.3 miatt az eredeti némileg módosult. Nos abban még a javasolt processzorok is szerepelnek, illetve, hogy kellhet-e az extra lzma.
-
ArthurShelby
addikt
válasz Essejó #18430 üzenetére
A bios/uefi (mbr/gtp) módokat ismerem.
Ráadásul nekünk a microserver gen8-ban nincs efi/uefi támogatás, csak legacy bios van, így ez nem lehet probléma (ha gtp-ben írtuk volna a prendrive-ot, be sem töltött volna). A processzorok amik kellenek, meg Netburst architektúra (kb 2000-2008), vagy újabb, szóval az szintén nem lehet gond. Szóval nem tudom, hogy tudnám jobban eldugni a PD-t, hogy a dsm ne tudja módosítani.
Mert ami érdekes, hogy az alaplapi nic, csak a telepítés utáni reboot után nem lesz úgymond támogatott az utolsó dsm-mel. (gondolom ez a fent említett hp nic-kel nem lenne)[ Szerkesztve ]
-
ArthurShelby
addikt
válasz ArthurShelby #18431 üzenetére
Illetve nem értem, hogy a dsm hogy lehet olyan latol, hogy módosítja a xpeno boot drive-omat?
-
Mykroft
tag
válasz ArthurShelby #18432 üzenetére
úgy, hogy minden olyan eszközre felírja magát, amit talál. az, hogy az PD, SSD, HDD nem érdekli. mindne syno lemez eleje boot eszköz a syno rendszer számára.
-
ArthurShelby
addikt
válasz Mykroft #18433 üzenetére
De ehhez inicializálni kell neki a lemezt. Mármint amire felírja magát, azt törli/formázza, és ezelőtt azért szokott kérdezni. Illetve, ha a dsm-be külső hdd-t csatlakozatok usb-n keresztül arra nem írja föl magát soha.
Ha fut a dsm, és bedugok még egy lemezt, akkor ott kiírja a lemeznél, hogy nincs inicializálva, és gondolom akkor kerül föl rá a dsm, mikor inicializálódik a lemez is, de azt nem magától csinálja, nekem kell rajta végig menni.[ Szerkesztve ]
-
Mykroft
tag
válasz ArthurShelby #18434 üzenetére
Nálad milyen változásokat hajtott végre?
Az usb-s eszközök jellemzően hordozható eszközök, arra értelmetlen lenne magát felírni.
Amit én szívtam vele, hogy (helyes VIDPID esetén is) látta valahogy a PD-t, és error 13al eldobta a telepítést. De ekközben már a hdd-ket már megformázta, és rajta volt a rendszer partíció. -
válasz ArthurShelby #18431 üzenetére
Elsönek a loadert futtatod, akkor még közvetlenül éred el és nem hálozaton keresztül. Aztán jöhet az, hogy az Asistant nem találja a hálozaton, ha ekkor megnézed a routerben és nem találod ott sem, akkor már gyanús, hogy nincs a kernelben megfelelő NIC driver. Az ominozus két portos gigás kártya drivere meg valoszínűleg bekerült, ugyanis a sikeres DSM 6.2.2 - 6.2.3 frissítések nagy részében ez szerepel, és nem csak Gen7 - Gen8 esetében. A 10 Gigás kártyával kapcsolatban csak annyit, hogy sok sikert hozzá míg valaki berakja a kernelbe a hozzávaló drivert, addig csak levélnehezéknek jó, az asztal sarkán.
-
kgymac
őstag
Korábban már említettem, hogy az xpeno boot img-k a soros porton keresztül, mint konzolra logolnak, így akinek nem igazán akaródzik összejönni a telepítés, megfelelő hw esetén rá tud nézni, hol akad el.
Virtuálisban ez persze egyszerűbb (proxmox , jun102b VM soros terminál kiírásai, textként sajna nem sikerült lelopnom, bár kijelölhető )
Akár be is lehet jelentkezni, ha már van telepített dsm (nálam 6.1.7u3) egy rendszergazda jogú felhasználóval (+sudo -i, ha állítana valaki valamit)@legelek:
az usb-s hdd-knél nem csatol automatán a dsm, de mdadm-mel hozzáadható az md0 és md1 (2.4GB és 2GB-s linux raid partíciók) eszközhöz, valamint mdN néven a maradék rész. Ha már van mdN (ahol N a raid kötet sorszáma, a /proc/mdstat alapján lehet meghatározni az N-t), akkor a tároláskezelőben belső hdd-ként is megjelenik.
Fel ill. lecsatolni persze scripttel kell, ha valaki így bővítené a rendszert (lásd gyugyo79 mdadm-es postjait a syno topicban).[ Szerkesztve ]
-
Egon
nagyúr
válasz Essejó #18436 üzenetére
Elsönek a loadert futtatod, akkor még közvetlenül éred el és nem hálozaton keresztül.
Ezek szerint a microserverem valami mágikus csatornát használ az asztali gépem elérésére, mivel egy darab LAN kábel van beledugva (ilo-t már be sem kötöm), de azon keresztül tallóztam be a pat file-t..."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
Egon
nagyúr
-
-
válasz Magnat #18439 üzenetére
Rém 1xű, aki vágja Shakespeare nyelvét szépen rákérdez a Xpenology.com - on, hogy van e valamelyik loaderben 10 GB-es kártyához driver. Ha van akkor 2 kártya kell, egyik a gépedbe, meg Cat 6 kábel. De kérdem mi értelme lenne? Ez kb olyan mint aki megrendeli a 2000/1000-es netet és Gigás Routere van csak, fizet valamiért és nem tudja kihasználni. Mert lassan eljutunk odáig, hogy kezdik tán a gamer alaplapokba betenni a 2,5 gigás lan kártyát az 1 gigás mellé. De otthoni környezetben 10 Gigás kártyát, enyhén szólva Overkill.
[ Szerkesztve ]
-
Más.
Ki használ DuckDNS-t? Kéne egy kis help.
Elméletileg a Sagem 3890 v3-ban is be tudom állítani, viszont azt mondja jelszó. Olyanom nincs, Google fiókkal regisztráltam és sehol arról egy szó nincs, hogy lenne jelszavam. Vagy inkább a Nason állítsam be?
Vagy a jelszó a Token lenne? Viszont nem tudok ill nincs a listában a duckdns[ Szerkesztve ]
-
MrSealRD
veterán
válasz Essejó #18443 üzenetére
Ez egy érdekes téma. Legutolsó infóm szerint a optika végére olyan modemet ad a T, ami a 2000-et úgy adja le neked, hogy 2x1000. Tehát még ilyen módon is azért fura a helyzet.
Pár éve, amikor még nem voltak képben ennyire a gigabiten túli csatolók, akkor páran összeraktak otthon ilyen pont-pont kapcsolattal 40Gbps linket két gép közé. Ott az volt a nagy szám, hogy pár ezer forint körül összegből ment a dolog. Csak kihasználni nem lehetett igazán azt sem... Ugye hiába a sok gigabit...ha nincs minden eszköz egy szinten akkor kihasználatlan. De valahol el kell indítani a sort.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
MrSealRD
veterán
válasz Essejó #18444 üzenetére
Nálam opnsense támogatja a DuckDns-t.
username-hez a tokent kell megadni. Minden más kitöltetlen. A hostname-hez persze a cím az kell.Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest