-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ezt az előbb odaát a Syno topikban találtam.
Állítólag olvassa a Syno alaplemezeit. Ez egy TC beépülő.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
petir
senior tag
Sziasztok,
A távoli eléréshez ddns-t használok de amikor a szolgáltatóm új ip-t ad valami miatt nem frissül. Ami érdekes, hogy magában a menüben külső hozzáférés ott a frissült IP-t látom tehát ott jó de ha a következő fülre megyek router beállítása ahol a portok vannak ott a csatlakozás oszlopban csak - jel van. És ha rányomok, hogy ellenőrzés nem csinál semmit.
Megoldás : kiveszem az összes mellől a pipát mentem majd ujrapipálok és megint mentek. Ilyenkor ugye kiírj a, hogy törli majd hozzáadja a router szabályokat...Tudja esetleg valaki , hogy lehet áthidalni ezt a problémát?
( Nekem van egy elég perverz megoldásom, de le se merem írni meg jobb lenne ha ezt a DS maga oldaná meg.. - gondolom tudja csak valamit nem jól csinálok )
-
loxen
csendes tag
Hello!
Nagy a baj, a jól működő rendszerem (talán 5.2 -es) egyszer csak oda lett. A lemezre hibát írt ki és nem engedte írni többet, olvasni lehetett.(2 TB WD RED). Leírás szerint telepítettem egy 6.1-et , mivel úgy vélem/remélem a hiba nem hardveres eredetű, mivel már egy ifeje egyéb fronton is rakoncátlankodott. Pl újraindítást követően elfelejtett usb-ről bootolni, annak ellenére , hogy az volt a biosban elmentve előtte.
És nem alaplap hiba, próbáltam freenassal és az nem csinálta.
Nos 6.1 leírás szerint telepítve , a nast nem látom sem webes sem telepített assistant alkalmazással. ez baj de mivel régi a gép, igy nem volt a compatibilitási listában a hálókártya.
A régit a komplikáltabb telepítés miatt nem szándékozom újratelepíteni, meg valljuk be ... vagányak vagyunk.Emiatt a kérdésem az lenne, hogy melyik vezérlővel ellátott hálókártya felé orientálódjak, amivel biztosan lesz gondom és nem kerül egy original syno árába. (A tp linkes RTL8111c kártya volt a favorit ,de okosan utánaolvastam ,persze nem kellett volna)
-
-
seger
addikt
Valamit beállítottam a nason, most ha beírom a \\ipcímet és most kilistázza a nas mappáit, és ha be akarok lépni a mappába, akkor kér fhnevet és jelszót.
Nem tudom mit állítottam el.
Eddig a \\ipcimre egyből fhnevet és jelszót kért. Csak utána engedte a listázástTudtok segíteni?
-
Magnat
veterán
A TC-ben ahol beállítod a profilt a nasra, arról kéne egy screenshot, mert nekem nem egyértelmű pl, h miért nem kér user nevet csak gépet meg jelszót:
illetve ha megadom a nas címét meg az admin jelszót, akkor meg ezt kapom:
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
-
Hívj elő egy parancssort és írd be, hogy: cmd
Majd írd be, hogy ipconfig
Aztán egy bömgészőbe új ablak és írd be: https://ipcim.com/Ha a két IP megegyezik akkor jó, ha nem akkor Natolva vagy, és azért nem megy a külső elérés.
Ha az ipconfig szerint ipv6-od van az https://ipcim.com/ szerint meg ipv4-ed akkor nem tudom mi van, nekem az van én mondjuk jó régen nem próbáltam magam kintről elérni.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
-
seger
addikt
válasz Essejó #15017 üzenetére
Na a probléma igazából nem is próbléma! Mindössze csak annyi volt, hogy próbálkoztam valamivel, ami a guest fiókot autómatikusan engedélyezte...
Figyelmen kívül hagytam...
Viszont pont ezért volt a jelenség!
Ha a fiók engedélyezett, akkor ha beírod a \\ipcím, vagy hálózaton tallózod ki a nast, ha a vendég fiók aktív, akkor kilistázza a megosztott mappákat, és amihez a vendegnek joga van, megtudja nyitni, amihez nincs, ahhoz jelszót kér... teljesen logikus!!!
Ha a vendég fiók tíltva van, akkor már a nas tallózásakkor, vagy a \\ipcim után egyből kéri az azonosítást!!Hát csak ennyi volt!!
-
petir
senior tag
válasz Essejó #15015 üzenetére
Sziaaa
Ezek mind jók .
IPv4 és címem van nem vagyok NAT-olt hálón - voltam amúgy de leboxoltukEgyszerűen ha új ipt kapok akkor maga a NAS látja be is frissíti de nem érem el amíg a szabályokra nem nyomok rá a feljebb irt módon.
Amúgy úgy hidalom át, hogy egy másik eszközön fut VPN és végülis a VPN-re belépve már LAN-on hozzáférek... Csak ez így elég kacifántos.
Eszembe jutott még valami.
Lehet e az baj , hogy ugye két eszköz van...és a NAS is meg a másik eszköz is ugyanazt a DNS-t használj ? 🤔De végülis ez nem lehet baj szerintem a cím és ip mindkét esetben ugyanaz, hogy ki frissiti tökmindegy...Nem ?
-
-
seger
addikt
Nektek is vannal blokkolt ipcímek? Nekem heti 5-6 szokott lenni
-
J0shu4M1ll3r
senior tag
Sziasztok!
Egyre jobban szemezek a xpenology témával, és lenne is egy nem használt régebbi gépem. Egy Acer Veriton X4610G SFF. Jelenleg egy 850-es proci van benne, de ha minden igaz, akkor ezt tudnám bővíteni egy i5-2500ra + 2 db 2TB-os hdd kerülne még bele. Otthoni célokra használná, file és media servernek.
Járható út lenne szerintetek? Gondolom erősebb lenne, mint egy d-link 320.
Köszi!"There are things you can't fight. Acts of God. You see a hurricane coming, you get out of the way. But when you're in a Jaeger, suddenly, you can fight the hurricane. You can win."
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz J0shu4M1ll3r #15023 üzenetére
Ha nem kell transzkódolás, akkor felesleges a processzort cserélni, akkor még a 850 is sok lesz médiaszervernek.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
Mate
nagyúr
HP Gen8-ra mi a legfrissebb rendszer amit fel lehet tenni és melyik loaderrel?
Nem igazán sikerült felrakni egyiket sem.
-
6.1.7-15284 majd U3 biztos felmegy rá Jun v1.02b-vel ez Ds3615xs.
Miután Gen 7-re ez nekem felment a Gen 8-on nem lehet probléma vele. Ez tuti stabil verzió.A 6.2-nél már válogathatsz, hogy ds918+ , ds3615xs vagy ds3617xs-t telepítesz. Ott a loader így néz ki: jun's_mod_v1.03a2_ds918plus.zip ( természetesen ds3615xs.zip, ds3617xs.zip véggel a másik kettőnél)
Hogy a plusz két verziónak mi értelme, azontúl, hogy állítólag kevesebb aplikáció van hozzájuk én meg nem tudom mondani, de ha vissza olvasgatsz találkozol problémákkal, leginkább hálókártya ügyben bár ez a teljes 6.2-re igaz. Akkor a telepítőben segíthet az extra lzma, illetve némi turkálást is igényelhet.
Majd akik telepítettek 6.2-t remélhetőleg írnak okosabbat is mint én, mert szerintem az AMD proci miatt én erőst hanyagolom még a 6.2-t.Ja bocsi, 6.1.7-nél is van már 918+ és 3617xs.
Innen tudsz leszedni használható 6.1.7-es Bootloadert és DSM-et mindhárom verziót, illetve kicsit lejjebb ott van a 6.2-es is. Link.
[ Szerkesztve ]
-
Mate
nagyúr
válasz Essejó #15026 üzenetére
Köszi!
Tegnap v1.04b DS918+ kezdtem. Pendriveot megcsináltam, de hiába. Nem látni hálózaton a szervert. Kiderült, hogy csak bizonyos intel hálókártyával megy.
Váltottam Jun's Loader v1.03b DS3617xs -re. Felment a rendszer, újraindította magát és onnantól kezdve nem volt elérhető.
Utána találtam infót, hogy 6.2.1 csak v1.03b DS3615xs-el megy, így felraktam azt. Hiába, a jelenség ugyan az volt, mint 3617-nél, vagyis újraindulás után nem látszódott a hálózaton.
Leszedem a linkedről a régebbi 6.1-et és használom inkább azt.
Ilyenkor mindig elgondolkodom, hogy eladom a gen8-at és veszek inkább gyári synology nast, aztán meglátom az árát és inkább mókolok még vele
-
DJ. Ru$y
félisten
Utolsó bekezdésed valahogy nagyon igaz rám is. Egyszer elszállt a Gen7 teljesen, se bootolni semmit nem akart, pendrive jó volt, BIOS reset stb. Már néztem a 4 lemezes Synok árát. Na mondom inkább megpróbálom még egyszer bekapcsolni, nem csináltam semmit, amit előtte addig nem, erre elindult.
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
oroszlan12
tag
Sziasztok.
a fórum olvasása után belevágtam a rendszer feltelepítésébe.Minden jó is kivéve,h m.2 ssd is van a gépben + egyenlőre 1 db HDD-t próbáltam.A helyzet a következő,az m.2 sdd-t megosztja,tehát frankón tudom használni,elérhető azonban a HDD-t látom a rendszerben Lemezcsoport 2. néven azonban azt nem tudom elérni semmilyen megosztással.Mit hibázok,tudnátok segíteni? -
seger
addikt
válasz oroszlan12 #15029 üzenetére
Kötetet létrehoztál rajta?
-
seger
addikt
válasz oroszlan12 #15031 üzenetére
Ne kezd újra. Tároláskezelőben nézd meg!
-
Mate
nagyúr
Futottam már bele olyanba, hogy ment az újonnan telepített xpenology és 1-2 nap múlva szált csak el. Így csak lekopogni tudom, hogy sikerült végre felraknom.
Összefoglalom, hátha más gen8 tulajoknak is hasznos.
1. Felraktam a DS918+ -t DSM 6.2.1-el. Nem megy. Másodpercig sem érhető el a hálózaton.
2. Felraktam a DS3617xs -t DSM 6.2.1-el. Nem megy. Telepítés után újraindul és többet nem érhető el a hálózaton.
3. Felraktam a DS3615xs -t DSM 6.2.1-el. Nem megy. Telepítés után újraindul és többet nem érhető el a hálózaton.
4. Fel akartam rakni a DS918+-t DSM 6.2-vel. Nem megy. Másodpercig sem érhető el a hálózaton.
5. Fel akartam rakni a DS3617xs-t DSM 6.2-vel. Nem engedett 6.2.1-nél régebbit telepíteni.
6. Fel akartam ranki a DS3617xs-t DSM 6.1.7-el. Nem engedett 6.2.1-nél régebbit telepíteni.
7. Kivettem a HDD-ket, lepucoltam róla mindent. Ezután fel akartam rakni a DS3617xs-t DSM 6.2-vel. Siker!
Egyelőre megy. Reméljük nem szál el. -
-
Pubszon
veterán
Valaki össze szedte már, hogy mi a Xpenology szoftver hátránya egy gyári DSM-el szemben?
Erősen rajta vagyok, hogy a DS216+II-ről váltanék egy ASRock Q1900-ITX Xpenologyra.
Pár hátrányát tudok, de nem mindet.-DMS frissítés nincs, vagy bajos.
-Nincs QCMik vannak még?
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Pubszon
veterán
válasz MADcat #15045 üzenetére
Ezek nem is hiányoznak, soha nem is használtam a QC-t, más DDNS szolgáltatót használok.
Ami hátrány még eszembe jutott.
-LED-ek vezérlése
-HDD-k külön LED-en való visszajelzése illetve hiba jelzésKérdés.
Jelenleg van 2 kamerám ingyenes licenccel.
Ha veszek még akkor a Xpeno elfogadja?[ Szerkesztve ]
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
válasz Pubszon #15046 üzenetére
Nem sajnos, gyári serial kell hozzá, az meg már jó ideje nem megoldható. A fake megoldások meg tilosak kibeszélni a topikban, de olvasgass vissza vagy használd a keresőt és találsz olyat aki tud rá megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen