-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hanics
aktív tag
válasz Kroni1 #17300 üzenetére
Persze és nem kell hozzá mókolás.
Beállítasz egy DDNS-t és azon keresztül +port. Nekem is így van megoldva és minden megy szépen akár alkalmazás akár webes felület.
Tehát így néz ki kb az alkalmazás :
felhasználó név és jelszó amit megadtál.
Csatlakozási résznél van a : "nasom.ddns.net:5000" persze ha más portot adtál meg mint 5000 akkor azt kell bele írni.és kész.
Vagy ha fix IP-vel rendelkezel akkor az IP címed és a port.
---Nem leszel modder attól, hogy ki tudod cserélni a kész romban a háttérképet, a forráskód a lényeg! --- PS3 ID : hanics1985
-
trance89
őstag
Üdv
Sikeresen felraktam a DSM 6.2.2-t (918+) egy Lenovo IdeaCentre 300S-11IBR gépre ami Pentium J3710-el van szerelve, RTL8168 a hálókártya de ezzel a drivercsomaggal simán megy
Viszont lenne egy dolog amit jó lenne megoldani, ugyebár a loadernek a usb-vel állandóan a gépben kell lennie (vagy legalábbis bootolásig), áramszünet/restart után a loader bootképernyő jön be de mindig enter-t nyomva ki kell választani az első opciót hogy bootoljon a már feltelepített DSM, mit kellene átírni a grub.cfg-ben hogy az első opcióval automatikusan induljon? Csak mert így kissé kényelmetlen
Köszi a segítséget[ Szerkesztve ]
-
Magnat
veterán
válasz enginev3.0 #17285 üzenetére
Általános nas feladatokra teljesen feleslegesen overkill egy I3-as konfig sztem ... persze ha a pénz nem számít akkor ok, de amúgy...
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
válasz trance89 #17304 üzenetére
Én még ilyet nem tapasztaltam. Általában inkább az a gond, hogy még install közben sem áll meg ott, hogy kiválaszd melyik verziót tegye fel.
Azt nézd meg, hogy ez az érték nálad mennyi: (mondjuk neked pont nem megállítani kellene)Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
BSOD
senior tag
Második napja görcsölök egy Asrock J3160DC-ITX-szel (Braswell/RTL8111GR).
Végigzongoráztam már több loadert/pat-ot, de akármit csinálok error 13-mal leáll a telepítés.
Próbáltam másik pendriveot (vid/pid ellenőrizve), extra.lzma-t, de nem jutok dűlőre vele. Van valami tippetek?Keresek SILICON GRAPHICS octane-hoz vpro grafikus rendszert.
-
ZetorGumi
addikt
válasz enginev3.0 #17308 üzenetére
No-ip csak példa volt.
Nekem ott sikerült akciósan 2 évre bevásárolni, így az van.New Mixes: http://www.mixcloud.com/ZetorGumi | VW Passat B8 2.0CRTDI CRL
-
-
BSOD
senior tag
válasz Essejó #17313 üzenetére
A jun-féle loaderrel próbálom, 1.02b+ a hozzá tartozó DSM 6.1.7 PAT, de ugyanez van 1.03-mal és 1.04-gyel + DS918+ (6.2+)...
Többek között innen próbálok infókat/linkeket szerezni: https://xpenology.com/forum/topic/7973-tutorial-installmigrate-dsm-52-to-61x-juns-loader/Keresek SILICON GRAPHICS octane-hoz vpro grafikus rendszert.
-
Van egy majdnem jó leírás magyarul itt, azért majdnem mert egy korábbi (6.1) verzióhoz készült, amikor még lehetett szerkeszteni a PD-re kiírt Grub.cfg-t, most már az iso-t kell előbb szerkeszteni és utána kiírni PD-re.
Letöltésre meg inkább ezt az oldalt ajánlom. Mondjuk az sem hátrány ha a valódi Mac adresst írod be a grub.cfg-be. Ez mondjuk a leírásban nem fontosként szerepel, de ha esetleg akarnál Wol-t használni, akkor még is szükség van rá, hogy a valódi Mac legyen megadva.
A 918-hoz alapból a JXXX sorozat problémás lehet, ha Realtek NIC-es Sőt a 6.2 to 6.2.2 nél szintén Intel NIC kell, az extra lzma akkor kell ha Raeltec van. 6.1.7-nél talán nem probléma, de ha igen akkor is extra lzma.
Arra is figyelj oda Vid, Pid megadásakor, hogy:
Change vid=0x090C to vid=0x[your usb drive vid]
Change pid=0x1000 to pid=0x[your usb drive pid]
0x után írd a saját Vid, Pid értéked
Seriallal nem kell foglalkozni, azt hagyd békén, az a része amihez a gyári serial kell az nem működik, kódgenerátor meg Tilos téma.
A NIC MAC address-t meg írásjelek és szóközök nélkül egybe írva kell megadni.
A 13-as hibakód egyébként általában Vid Pid hibára utal, amikor nincs elrejtve a DSM elöl a PD és megpróbál arra is írni.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
enginev3.0
félisten
-
BSOD
senior tag
Köszi mindenkinek. Úgy néz ki a vid/pid formátumom volt rossz eddig. A hálókártya mókolás van hátra (remélem).
Keresek SILICON GRAPHICS octane-hoz vpro grafikus rendszert.
-
válasz enginev3.0 #17319 üzenetére
Ha még a Boot loadert és a 6.1.3 Pat-ot is frissítenéd erre akkor egyre jobb lenne
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
válasz enginev3.0 #17323 üzenetére
Végül is igen, egyelőre az a leg problémamentesebb.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
-
RedCat
senior tag
Sziasztok!
Az alap felállás: Régi synology nas-ból maradt 2 db 4 TB vinyó adatokkal. Egy i5-n fut egy vmware és abban egy vitruális gépen egy xpenology 6.2. Ehhez hozzáadtam a 2 vinyót és szuperül mzsikál(t) hónapokon keresztül.
Olvastam, hogy lehet frissíteni 6.2.2-re. vmware-t leállítottam és a teljes syno mapttát elmentettem. visszakapcsoltam és ráengedtem a 6.2.2-t. Persze a rendszer nem állt fel. Mondom sebaj, backup-ból vissza a viruális gépet. Ekkor jött a hidegzuhany, hogy már a 6.2 sem indul el. Most addig jutaottam, hogy a backup rendszer elindul, ha a 2 fizikai lemezt nem adom hozzá. Azaz a 6.2.2 a 2 db 4 tb vinyóra is felírt valamit, ezért nem indul el a rendszer. Ha a vmware alól lecsatolom a 2 vinyót, akkor fut a nas.
A kérdés, hogy a 2 lemezről hogyan takarítsam le a 6.2.2 bejegyzéseket? Van rajta 3 partíció: 2.38 GB 2 GB és 37xx GB. Gondolom az utóbbin vannak az adataim a mérete miatt. A két kis particiót leformázhatom? Vagy hogyan tudom letakarítani a 6.2.2 maradványait? -
válasz RedCat #17326 üzenetére
Huhh, ehhez valaki olyan kéne, aki vm-en futtat. Én csak találgatni tudok. A vm-ben véletlenül nem realtec virtuális Nic van megadva? Mert a 6.2.2 háklis és intel kell neki.
Lehet az extra lzma fájl megoldaná, ott ahol a 6.2.2 frissitésröl esett szó volt egy táblázat, azt kukkold meg. Egyébként a dsm minden fizikai meghajtora ráirja magát. Ezekszerint a vm-ben is, de mondom a Vm-hez nem értek! Baremetalon én ugy oldottam meg, hogy egy üres lemezre telepitettem a jo verziot majd mögé raktam az elrontottat, és javititta öket. Lehet megoldás lenne a két particio törlése is, de tapasztalat hijján én ezt nem merem javasolni, várjunk vele valakit aki ért is hozzá.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
RedCat
senior tag
válasz Essejó #17328 üzenetére
Köszi, közben rájöttem a megoldásra: Elindítod a vm-ben a 6.2-t, úgy hogy a fizikai vinyók nincsenek felcsatolva. Login. Ha bejelentkeztél, akkor a működő syno alá felcsatolod a vm-ben a vinyót. Ekkor meglátja a synology is a vinyót, de azt írja nincs inizializálva. Ekkor restart synology, ekkor már bebootol. A tároláskezelőben írja hogy a rendszer partició elérhetetlen. Javítás gomb és készen vagy.
Én próbáltan a pendrive-os "natív" xpenologyt is, de vm alatt sokkal gördülékenyebb és gyorsabb a rendszer. Akinek van lehetősége, én ajánlom. Könnyebb a backup, nem kell pendrive-al mókolni és sokkal gyorsabb a rendszer...
-
Pubszon
veterán
Csináld már úgy, hogy előbb felrakod a 3615-ös 6.2-t az 1.03b loaderrel, majd update 6.2.2u4-re és utána rakod be a loaderbe az extra fájlt.
Nekem fontos lenne, mert hasonló alaplapom van ugyan ilyen hálókártyával.megköszönném.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
Bornie127
senior tag
Sziasztok!
1.02b loader 3615xs megy az Asroc J4105-itx alaplapon.
1.03b loaderrel az istenért nem kapok ip-t.
1.04b vel megy flottul, most teszem fel a 918+.Valakinek ötlet mit ronthatok el?
-
-
MODERÁTOR
-
BSOD
senior tag
válasz Pubszon #17331 üzenetére
1.03B/6.2-23739 volt fenn alapból. Frissítettem. Elérhetetlenné vált. Feltettem ezt az extra.lmza-t (DS3615: extra.lzma for loader 1.03b_mod ds3615 DSM 6.2.2 v0.5_test) : http://s000.tinyupload.com/?file_id=87576629927396429210
innen: https://xpenology.com/forum/topic/21663-driver-extension-jun-103b104b-for-dsm622-for-3615xs-3617xs-918/
[ Szerkesztve ]
Keresek SILICON GRAPHICS octane-hoz vpro grafikus rendszert.
-
Pubszon
veterán
-
-
Bornie127
senior tag
válasz Essejó #17345 üzenetére
Megoldódott. Letöltöttem újra a bootloadert, DSM-et, mindent ugyanúgy csináltam, és most feltelepült elsőre. Még azt sem mondhatom, hogy elütöttem valamit, mert minden ki van mentve txt-be, onnan másolom.
Miért lehet az, hogy megcsináltam a tanusítványt (végre, 6.1.7-tel nem ment) de nem https a kapcsolatom, azaz azt írja hogy nem biztonsagos. Merre induljak el?
[ Szerkesztve ]
-
-
válasz enginev3.0 #17348 üzenetére
Odaát idönként szobakerül, elvileg még idén. De, hogy abból itt lesz-e valami, pláne mikorra azt passz.
[ Szerkesztve ]
-
b0077
tag
Sziasztok,
én is NAS-t szeretnék építeni és xpenology - synology mellett döntöttem. Virtualbox-ra és a laptopra már sikeresen telepítettem is a 6.1-es verziót tesztre, eléggé megtetszett.De mielőtt berendeltem az itx cuccokat lenne pár kérdésem. Alaplapnak egy ASRock J3455-ITX típusút választottam, többek között mert, a J3455 típusú, kis fogyasztású processzort használ, ahogyan a DS718+, DS918+ és a DS1019+ is. Gondolom, akkor már érdemes ezek közül választani a DSM-et is? Van különbség az egyes DSM-ek között tudásban?
Ha, jól olvastam a gyári NAS-hoz képest a hátrányok: a quickconnect hiánya (de, ez helyettesíthető DDNS szolgáltatással, amennyiben szükség van rá), illetve az alaplap miatt nem lesz RAID funkcióm, maximum bővítőkártyával. Igaz RAID-re nincs is szükségem jelenleg, nagyrészt filmeket szeretnék tárolni rajta, amik egy esetleges adatvesztés után nem pótolhatatlanok. A munkára használt pár 100 gigányi adataimról pedig szeretnék bacupot készíteni bizonyos időközönként NAS-on belül az egyik vinyóról egy csak backup célra használt másikra. Ez gondolom megvalósítható? Nem hinném, hogy ilyen ne tudna. Továbbá mire érdemes telepíteni az oprendszert? Jelenleg van egy fölösleges samsung 120as ssd-m, 540/520 MB/s-es sebességgel. Kihasználja a NAS ezt a sebességet és tárkapacitást? Vagy akár egy kisebb gagyibb ssd is elég lenne bele?
Érdemes a legfrissebb 6.2-es DSM-t telepíteni? (laptopra valamiért nem ment fel állandóan hibát dobott, a 6.1-el pedig semmi gond sem volt).
Mire kell még esetleg figyelnem? Bármi segítség, tanács jól jönne.
Köszönöm!
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest