-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
kgymac
őstag
válasz bukottangyal #18199 üzenetére
1) Feladatidőzítő, létrehozás/ütemezett feladatok/szolgáltatás, mediaserver-hez start és stop taszk, napi/hétköznap/hétvégi ütemezési lehetőséggel. A hdd meg állandóan be van kapcsolva. Persze, ettől még lehet a kedvenc géped a köszörű
-
akoshhh
csendes tag
Használ valaki WD RED vagy más kimondottan NAS-ba való SSD-t ? Kiváncsi lennék egy-két véleményre.
Köszi -
Magnat
veterán
-
-
citkar
addikt
válasz Mykroft #18210 üzenetére
Igaz, nekem nincs is mozgó ventilátor az általam épített NAS-omban, ha nem lenne sokkal drágább az SSD talán azt is tettem volna bele. Így viszont két mezei HDD van benne, két Scythe Quiet Drive-ban. A fogyasztás csökkentésért sem adnék ki ekkora összeget (egységenként 3-5W lehet a megtakarítás?), de kétségtelen, ha árban jobban közelítenek majd egymáshoz, ez is szempont lehet.
Nekem két HDD-vel, ASRock J3455 alapokon, 2x4 GB RAM-mal 24W körül fogyaszt a NAS-om átlagban, elégedett vagyok vele. Visszatekintve a hónapokat kb 18kWh szokott lenni a havi fogyasztása, ami durva közelítéssel 650 Ft. Régebben egy HDD-vel használtam, akkor kb 500 Ft-os havi költség rémlett.[ Szerkesztve ]
-
Mykroft
tag
válasz citkar #18211 üzenetére
csak a red-ek összehaszonlítva:
ssd 3W max, hdd 9W max.
Ne csak a saját példád vedd figyelembe, számolj azzal is, hogy vannak olyan nagyobb és nagy rendszerek, ahol a 24 lemezes keretekkel van feltöltve 48U-s rack szekrény.
Ott már jelentős a fogyasztás különbség, kevesebb hanszigetelés is elegendő, illetve a klimatizálás is könnyebb. -
Gtaati
őstag
Helló Mindenki!
Érdeklődni szeretnék, hogy valaki xpenology-s megoldás alatt használ-e sfp-s hálózati kártyát? Tudnom kellene hogy mely sfp kártyák lehetnek kompatibilisek és biztos működnének.. köszönöm!
-
citkar
addikt
válasz Mykroft #18212 üzenetére
Ipari mennyiségben nyilván más szempontok is szembetűnnek, de ha a maximális, azaz 6 W-os fogyasztásbéli különbséget nézzük, akkor sem vagyok biztos benne, hogy jelenleg ezen anyagilag lehet érdemleges összeget spórolni. Ez havi 4,3 kWh különbség, ami havonta bő 150 Ft. Figyelembe véve a jelentős vételi árkülönbséget, szerintem nem emiatt választ egy cég SSD-t, főleg, hogy az említett IronWolf SSD-ből a szűk 4 TB-os kb 300.000 Ft. Azt se hiszem, hogy megéli az SSD amíg visszahozza az árát az elfogyasztott áram spórolását tekintve (még akkor se, ha aktív hűtésre is szükség van). Szerintem, ha egy NAS-ba való SSD mellett döntenek az elsősorban a sebesség (és persze a megbízhatóság, ha már nem mezei SSD) miatt van. Gondolom én, aztán fene tudja.
[ Szerkesztve ]
-
akoshhh
csendes tag
Azért érdeklődtem kimondottan NAS SSD-miatt,mert én próbáltam mezei SSD meghajtóval,több félével is,de a tartós sebesség nagyon gyatra volt. 10Gb-LAN-on használom,szépen elindult egy másolás a hálózaton az SSD névleges sebességével,vagyis 500 MB körül,aztán pár másodperc után szépen leesett 100 alá. Emiatt maradtam a HDD raid0-nál,de kiváncsi lennék hogy egy NAS SSD is ugyanilyen -e. ( Tehát a kérdés hogy mondjuk egy 40Gb-s hálózatot hogy használnak ki? )
-
-
ekkold
őstag
válasz akoshhh #18215 üzenetére
1Tb-os SSD-t használok NAS-ban, eddig probléma nélkül. Egy karácsonyi akcióban vett "mezei" Patriot P200-at. Ebben nincs DRAM cache, ezért lassúbb a többi SSD-hez képest, viszont nem esik vissza a sebessége használat közben. Ugyanakkor nekem csak sima gigabites LAN port van, és a hardver sem túl acélos, de amire nekem kell arra bőven jó.
[ Szerkesztve ]
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/ https://www.hobbielektronika.hu/apro/index.php?u=1574
-
citkar
addikt
válasz ekkold #18218 üzenetére
Mire használod? Ha sok írás-olvasás történik, kíváncsi leszek rá, mi lesz vele 4-5 év múlva. Egy másik NAS-omban cache-nek használok egy (hagyományos) SSD-t, de azt is csak tavaly üzemeltem be. Oda elsősorban azért, mert az nem épített NAS és gyakran hangos volt a HDD, gondolom a torrentezés miatt, de így sokkal kevesebb dolgozhat, legalábbis nem jellemző már az a folyamatos hang. Idővel kiderül meddig bírja ilyen formában.
[ Szerkesztve ]
-
SFU
tag
Szervusztok!
Szeretnék segítséget kérni.
Az alaplapom: Asrock QC5000 mini-ITX alaplap beépített AMD A4-5000 4 magos 15 wattos processzorral (APU, Radeon HD 8330) és 4 GB Kingston 1600 MHz-es DDR3 RAM-al.
A synoboot ds918+ loadert és a hozzá tartozó DSM_DS918+_23739.pat fájlt használnám.
Elkészítettem a pendrive-t a megadott leírás szerint úgy, hogy a synoboot-t mountoltam az OSFmount-tal, szerkesztettem a grub fájlt a leírás szerint, átírtam a PID és VID értékeket a 0x után, megadtam a gép MAC adress-t, majd kiírtam win32DiskImagerrel.
A célgépben egy S-ATA300-s Samsung HDD van.A hibajelenség: nem tudok sehogyan sem bebootolni a pendrive-ról, kidob azzal, hogy tegyek be egy bootolható mediát és bootoljak újra. Nem látja a pendrivet UEFI alól, próbáltam már más pennel is, (Kingston, stb.) de ugyan az a helyzet. A gépen - nem ezen a winyón - egy Win 8.1 volt, az USB -kel semmilyen gond nem volt.
Van valami ötletetek, hogy mit tegyek?
Köszönöm!
„A játszma végén a Király és a Gyalog ugyanabba a dobozba kerül”
-
kgymac
őstag
válasz bukottangyal #18110 üzenetére
Szia,
Ezt láttad? Karantén verzió -
SFU
tag
válasz Zsoleszhun #18224 üzenetére
Az a bajom, hogy 4 különb9ző pent próbáltam és nem megy...
-
-
Magnat
veterán
válasz Essejó #18207 üzenetére
Azt nem tudom, de nálunk a céges levelezőszerverben is ssd-k vannak, tükörben 2 x 256GB Samu 850 Pro a rendszernek, illetve 2 x 512GB Samu 850 Pro a levelező adatbázisnak.
A 512-esek 767 nap üzem és 20TB írt adat után 100/98-on állnak HDS szerint, a 256-osok 1152 nap és 25 TB írt adat után 100/81-en.
Vhol egyébként olvastam egyszer egy tartós tesztet az akkori pro szériás hdd-kre (vmi 5 félét teszteltek) és mindegyik túlteljesítette a gyártói írási kapacitást, illetve egy sem halálozott el hirtelen, előjel nélkül.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
SFU
tag
válasz trance89 #18227 üzenetére
Mindkét verziót kipróbáltam, nem megy. A telepítést a leírás alapján csináltam.
Most próbaképpen visszatettem a Win8 vinyót, teljesen jól működik a Win, a kib****tt peneket mindegyiket felismeri mind az USB2, mind az USB3-s foglalatokon keresztül.
Megőszülök!Üdv
-
bukottangyal
tag
válasz kgymac #18221 üzenetére
@kgymac
Bakker...már majdhogynem letettem róla...
Hazahoztam egy prodesk 600 g3 SFF-et(918+ 6.2.2 24922) és úgy megy vele mint a kisangyal.Stabil mint a kő!!
Terhelés alatt 23 W-ot eszik,Idle:9 WSzóval köszönöm, hogy példátlan figyelmességeddel ismét a fülembe ültetted a bogarat
Egyébként milyen 2,5es winyót ajánlanátok erre a célra?(2TB) -
SFU
tag
válasz Pubszon #18234 üzenetére
Helló!
Nem tudom, hogy, de a MBR-s cuccal bebootolt és lefutott a BareMetal telepítő, de fejlemény van, mondanám:bukottangyal:
köszi, így sikerült, de:
most az Assistantban látom a gépet, de amikor próbálom telepíteni a .pat fájlt, azt mondja, sérült.„A játszma végén a Király és a Gyalog ugyanabba a dobozba kerül”
-
kgymac
őstag
válasz bukottangyal #18232 üzenetére
SMR-t nem, bár a torrenthez használt külső usb3 házas toshiba 3TB-s p300-ról közben kiderült, h az. 2TB-s toshiba 2.5-ös (L200) is sajna az.
szerk: én 5.25"-ös 4x2.5"-os mobilrack-ra gyúrok. Már egy éve, külső 5.25-ös ház + sas<->4xsata kábelem már van...@SFU:
918+-ként eddig senkinek sem ment amd-s proci. Max 6.2.2 103b-vel (extra file-okat is igényel! kernel, ramdisk, extra.lzma, stb.)[ Szerkesztve ]
-
A Biosban a C1e-t kikapcsoltad?
Konkrétan melyik Loadert és pat fájlt akartad telepíteni? Honnan töltötted le őket?
Illetve ha már próbáltál valamit telepíteni, és nem sikerült akkor ha nem formázod, partíció törlöd a hdd-t akkor legalább tiszta telepítést válassz.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
SFU
tag
Sikerült csatlakoznom, a grubban volt elírva az egyik érték, de nem értem, mert többször ellenőriztem és jó volt a szövegszerkesztőben, de hogy hogy...
Köszönöm mindenkinek a segítséget, most következik a beállítás.
Üdv!
-
kgymac
őstag
válasz Protezis #18244 üzenetére
[link] vagy [link]
Amit a G7-be vettem, már nem kapható (22e volt, sas/sata-s, hasonló 35-40e körül kezdődik), ahogy a chieftek 4x2.5-ös sata sem (12e, csak a 6x2.5), de leginkább az akasa tetszett (18e, sata), mi szintén nincs. A chieftek képről elég műanyag hatásúnak tűnt, félárban volt a többihez képest, de ugye eltűnt a hazai kínálatból. -
ekkold
őstag
válasz citkar #18219 üzenetére
Torrent, DLNA szerver, webszerver, file szerver, IP kamera rögzítés, saját felhő. Hogy mi lesz 4...5 év múlva? Valószínűleg kuka, és veszek nagyobb kapacitásút fele ennyiért Legalábbis remélem 4...5 év múlva azért vélhetőleg esni fognak az SSD árak.
http://skory.gylcomp.hu/ http://www.skory.z-net.hu/ https://skori.hu/ https://skori.spacetechnology.net/ https://www.hobbielektronika.hu/apro/index.php?u=1574
-
Magnat
veterán
válasz citkar #18248 üzenetére
Elvileg nem gyakoribb mint hdd-knél, sőt ... közben megtaláltam a cikket amit említettem: [link]
Szerk.: Bár hozzáteszem, olvastam olyan véleményeket, h az adatsűrűség növekedésével csökkenni fog az élettartamuk (ez egy 6 éves cikk).[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
kgymac
őstag
"noha továbbra is olvasható volt - egészen az újraindításig, mikor az Intel termékéhez hasonlóan végleg hozzáférhetetlenné vált", "egy újraindítás azonban váratlanul kivégezte azt", "ekkor azonban egy váratlan áramszünet véget vetett pályafutásának, később a készülék már nem kelt életre"
Hümm-hümm, nem is tudom. Azonnal kéne cserélni, ha nagy a gáz, hotswap, mert egy újraindítást/kikapcsolást egyik sem bírt. Ups is kötelező. Talán érdemes lenne elkezdeni a csere ssd beszerzését, ha az élettartam el kezd csökkenni 100-ról. De az is lehet, h kötelező egy tartalék ssd otthon.
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Telekom mobilszolgáltatások
- Elektromos cigaretta 🔞
- Milyen videókártyát?
- Dragon Age: The Veilguard - Befutottak az első értékelések
- Asztalos klub
- Suzuki topik
- Nagyrobogósok baráti topikja
- Mobil flották
- Star Wars: The Old Republic - MMORPG
- További aktív témák...
- Cégek számára kedvezmény! Irodai programok: Office, Word, Excel
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Védje meg számítógépét a vírusoktól!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest