-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Czimby
addikt
Az mitől lehet, hogy ha FTP-n elkezdek másolni nagyobb fileokat (20Gb) akkor lefagy a másolás, de a DSM is. Ha USB-n másolom le ezeket a gépről akkor semmi gond.
Minden más funkció működik, simán tudunk egyszerre 2Tv-ről is filmezni a NAS-ról stb.Ha szeretnél Revolut meghívót írj privit. A kapott jutalmat(12.5-20e Ft) pedig felezzük.
-
PyroS
senior tag
Sziasztok.
Erre a Gigabyte Brix-re (GB-BPCE-3455) [link] lehetne szerintetek Xpenologyt telepíteni? Jelenleg egy kijelző nélküli Dell Latitude E4310 laptopon használom már kb 2éve,tökéletesen működik. Ezt szeretném leváltani ,egy 1TB noti vinyóval használom .
-
DcF1sh
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Régen írtam már ide (eddig minden jó volt)2 problámám van.
A: Szükségem lenne egy virtuális Win10X86-os rendszerre. Kiprobáltam a synology virtual machine manager-ét, de sajnos windows 10 telepítést követően nem indul el többet a virtuális gép.
Innen jött a következő gondom:B: jelenleg 2 db xpeno 6.1.7-u3 rendszert használok (Fujitsu Esprimo P7936- Core2Duo-2/4 GB ram). Gondoltam, hogy kiprobálok egy 6.2 vagy 6.2.2 rendszert mert ott már van frissebb synology virtual machine manager verzió. Egyik gépből kivettem a hdd-t és tettem probaképpen bele egy szűz 500 GB sata hdd-t. elkészítettem a boot pendrivot (6.2 jun's_mod_v1.03b_ds3615xs), de nem kapott a gép ipcímet. Gondoltam, hogy lan driver probléma. Ezért kerestem egy bővített driver es bootlodert. De az sem járt sikerrel.
Ezek után szerettem volna egy 6.1.7 verziót telepíteni, de telepítésnél a fájl sérült üzeneteket kapok. Nem tudom miben másak a mostani bootladerek mint a régiek. Régen elsőre sikerült a teleőítés. 6.0 -tól 6.1 ig.
Témanyító leírások és linkek alapján is fájl sérült 13 hibát kapok. -
Mykroft
tag
-
kgymac
őstag
válasz Mykroft #17809 üzenetére
Soros kimenetet nézted? Mondjuk VM-en egyszerűbb, de oda logol az xpeno a boot alatt.
szerk:
egy kis infó a dsm hibákról és elhárításukról:
[link]
xpeno-n a 13-as hiba elsősorban az elrejtetlen pendrive (kicsi a telepítéshez, kibontáshoz) miatt jelentkezik, de lehet memória vagy bad sector rendszerterületen (md0 vagy md1 lemeztömbökön, ami ugyebár minden diszk eszközre felkerül)[ Szerkesztve ]
-
-
Mykroft
tag
válasz kgymac #17810 üzenetére
Három PD-vel próbáltam, és először 1db ssd-vel, majd 2x1TB WD hdd-vel.
1.02 működik, 1.03 nincs hálókártya extra.lzma-val sem, 1.04 telepítés közben 57%körül 13as hibát dob.
Telepítések között formáztam a PD-t, és a lemezeket is, és többször is, különböző helyre töltöttem le a synoboot és pat fájlokat.
Ami állandó, az az alaplapi konfig, és a PD író gép. A nas azóta üzemel, így marad, ebben a rejtélyben. -
kgymac
őstag
válasz Mykroft #17816 üzenetére
Nekem 1 pen írás nem sikerült eddig: osfmount-tal nem volt lecsatolva az img és közben kiírtam rufus-szal. Nem bootolt, de lecsatolás után írva jó lett. igaz, 102b volt.
A nincs lan kicsit furcsa, kb. azonos modulok vannak az img-kben. 103-hoz való extra.lzma-t másoltál fel? 102a...104b-ig van 3 féle img verzióhoz, mind külön topic az xpenology.com/forumon. -
Mykroft
tag
válasz kgymac #17818 üzenetére
Mivel a gép már nincs házon belül, további tesztelést nem fogok tudni elvégezni, a rászánt idő tapasztalata szerint eddig megmarad ez a verzió, amíg nem kidejezetten szükséges a frissítés.
Minden forrásfájlt az általad linkelt forum linkjeiről szereztem be, külön mappákba gyűjtöttem, hogy ne legyen keveredés. Az átlag első posztos leíráson túl nem mentem bele, hogy hol láthatnék a 1.04ben logfájlokat, az talán segített volna megérteni, mi a baja. Talán majd egyszer. -
DcF1sh
csendes tag
válasz DcF1sh #17807 üzenetére
Jelenleg natív telepítést nem tudtam megoldani. A leírtak alapján sem.
Kényszermegoldás:
Fogtam a jelenleg üzemelő Xpenology 6.1.7-u3 rendszert és egy másik hdd-re átklonoztam (Paragon Hard Disk Manager™ 15 Professional) illetve a boot pendrivot is (és utolag szerkesztettem ennek a pindrivnak a PID, VID értékét)
A klónozott hdd szépen indult. majd ezt frissítettem a automatikusan a 6.2.2-24922 verzíóra.
Közben készítettem egy másik bootpendriveot innen: Alternatív - nem Jun's féle Loader.
Ezt: Jun’s Loader v1.03b DS3615xsEzzel elindult a Nas, de hellyreállítást kért (600 sec). Majd utánna ujraindult és egynlőre működik a rendszer 6.2.2-24922 verzíó (KOPP KOPP).
-
Rabby
tag
Asrock j3455B-n használok jó ideje XPE-t, jelenleg DS918+ DSM6.2.1-23824 update 6-al. (upgrade-elni nem merek, de ha valaki már tett ilyet és megy jelezheti azt is )
Eddig nem figyeltem és élni is tudok vele, de azt vettem észre, hogy csak 100MB-en megy a hálón a kommunikáció, holott tudtommal gigabitet is tudnia kellene és a kábel+router tudja is.
Van valakinek tanácsa, ötlete mit nézzek? -
DcF1sh
csendes tag
Újabb gond. Virtual Machine manager alatt ha elindítok egy viruális gépet és probálnék csatlakozni a következő fogad:
"guest has not initialize the display (yet)"Ötlet valakinek?
-
DcF1sh
csendes tag
-
Magnat
veterán
válasz Magnat #17832 üzenetére
Guest Tool sorry, rosszul emlékeztem a nevére ... most feltettem, nekem megy a Win 10 restart után is (mondjuk egy élet mire betölt, de mivel 1.5 GB ramot kapott, nem hibáztatom )... ami viszont érdekes, h a virtuális gépnek már nem kamuzza be a Synology a vasat amiről a DSM portolva lett, azt mondja amin valójában fut a rendszer.
[ Szerkesztve ]
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
DcF1sh
csendes tag
válasz Magnat #17833 üzenetére
Így már meg van Guest tool. De sajnos nekem még oprendszer telepítése előtt se jó már az új verzíóval.
DSM 6.2.2-24922 Update 4
VMM 2.5.0-9432
Ha csinálok egy üres virtuális gépet és indítom, majd csatlakozom. Akkor nem a szokásos nincs boot eszköz bios képernyő fogad, hanem ez a képArra már rájöttem, hogy a dsm fríssítésnél történik valami. Gondolom valamit engedélyezni kellene amit még nem tudom mi.
-
-
Protezis
őstag
Egy 2 TB-os HDD-n van a DSM telepítve, BTRFS volumen-on. Szeretnék SHR-re áttérni, egyelőre csak 2 HDD-n, később bővíteném 3-ra.
Kérdés: Ha az jelenlegi HDD-t kiveszem, a DSM-et telepítem az új HDD-re és utána visszarakom a régit, el fogom érni az adataimat, át tudom őket másolni majd az új HDD-re? A cél ez lenne, illetve az, hogy miután lementettem az adatokat, a régi HDD-t is hozzáadom az SHR-volume-hoz. -
ArthurShelby
addikt
Hali!
Telepítés előtt állok a microserver g8-cal. Azon gondolkozom, hogy melyik loadert tegyem fel melyik DSM-mel, ti melyiket ajánljátok?
Ha jól értem itt kéne nézelődnöm, ezek alapján én erre gondoltam:
" 1.03b DS3617 6.2 to 6.2.2 3.10.x"
Ha jól értem így egy ds3617xs-t fogok emulálni, amit 6.2.2es DSM-ig fel is tudok frissíteni.[ Szerkesztve ]
A rosszban mindig van valami megtévesztően jó, különben nem választanánk a rosszat
-
válasz ArthurShelby #17837 üzenetére
Elméletileg igen. Viszont lehet kell maj az extra lzma, illetve én benéznék a helyedben a gen8 topikba is, kicsit feljebb linkeltem.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Protezis
őstag
válasz Pubszon #17840 üzenetére
További olvasgatás után arra jutottam, hogy berakom majd az új HDD-t, SHR poolt csinálok belőle, shared foldereket átmozgatom, HyperBackuppal lementem, amit csak tudok (+ Docker export). Végül pedig törlöm az első kötetet és hozzáadom az SHR-hez újként. Így megúszom a DSM telepítést.
Jó elgondolás ez így?kgymac: Köszi, igen, ezt tudom. 2 TB-os RED-em van, most rendeltem egy ugyanolyat. Meglepő, hogy 2013 nyarán ugyanannyiért vettem, mint most
Egy még régebbi, 10 éves 2 TB-os Seagatem van, novemberben és most tegnap csinált egy crash-t. Most untam meg. -
huloveif
újonc
20 000 Köszönet FireLord. Váltottam 6.1-ről 6.2-re de feltöltés után nem akarta sehogy se gigabiten összeállítani a LAN-t, és nem töltött be soha ...
Great Job ! -
Magnat
veterán
válasz huloveif #17843 üzenetére
Eddig egyetlen hozzászólásod nem volt a topikban semmihez ha jól látom, tehát a kolléga nem is neked írt/javasolt valami, csak leírta, hogy neki hogy működött a dolog, aztán amikor neked nem sikerült ugyanez, még számon is kéred ... van bőr a képeden.
̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
fogtunder
nagyúr
-
válasz fogtunder #17845 üzenetére
Ezen én is töprengtem, hogy vajon hogy érti, de arra jutottam, hogy a saját hibás frissitését, tudta így javitani. Ha még is nektekvan igazatok, akkor durva!
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
fogtunder
nagyúr
amúgy, hogy némi ontopik is legyen, ha crashelt az egyik volume, akkor csak eltávolítani és újra hozzáadni tudom, ugye? (1db lemezről van szó) az elmúlt két évben random csinálgatja az Xpenology ezeket, eddig szerencsére az SSD és a kisebbik HDD volt ilyen, azokról tudtam menteni, amit kellett, de a 4TB-ot nem tudom mire.
I hate morning people. And mornings. And People.
-
Protezis
őstag
válasz fogtunder #17848 üzenetére
Igen, legalábbis én novemberben körbejártam a témát és nem lehet vele mást tenni. Addig is read-onlyként működik a volume.
Én most tettem egy próbát és kicseréltam a SATA kábelt, hátha csak annyi a gond. Elég lassúcska az érintett HDD-m, de sajnos nem lódult meg tőle. Várni nem fogok fél évet, hogy crashel-e harmadjára is. Szóval elkönyveltem HDD hibának. A te esetedből kiindulva viszont elképzelhető, hogy mégse hibás, hanem valami rendszer hiba okozza?!Szerintem huloveif hozzászólásában nincs szarkazmus. Csak nem ismeri a válasz gombot, meg valamiért off-ba rakta.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 2990 Ft-tól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest