-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz ikarus32 #17901 üzenetére
Hát én ezt meg nem mondom, de ha vágod az angolt, vagy megbízol némileg a Google fordítóban akkor erre felé keresgélj:
[link] meg ha amd platform akkor erre is [link] és erre [link]
Itt is találhatsz érdekes dolgokat: [link]
Persze mindben a hozzászólások is tartalmazhatnak érdekes vagy fontos infót!Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
kgymac
őstag
válasz kgymac #17903 üzenetére
Azt, hogy egy adott lan kártyához melyik modul kell, egy live linux-szal bebootolva lehet megtudni (terminal + listázni a betöltött kernel modulokat), majd összehasonlítani a rd és extra.lzma féle listával.
Persze függ az adott kernel modul verziószámától is, mert hiányozhat belőle egy-egy újabb modell, pl. i219 anomáliák kb. éve ill. a realtek 2.5Gbit/s kártyái. Ahol ki van adva a forrás, akár modul is fordítható vagy találni készet pl. github-on. Lásd syno topic, gyugyo79 postja az usb-s realtek 2.5Gb használatához. -
válasz kgymac #17903 üzenetére
Annyira bírom, hogy azt hiszed, hogy vágom annyira a linuxot, hogy megszakértsem a kernel modulokat.
Nem is beszélve a #17905 hozzászólásodról. Ha levonul ez a vírus dolog meg meg esetleg mobilabb leszek, akkor lehet ráveszlek valami oktatásra az irányomban.[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
kgymac
őstag
válasz Essejó #17906 üzenetére
Én sem vágom annyira, de van leírás ezen file-ok kicsomagolásához.
Csak minimális józan paraszti ész kell hozzá és pontosan gépelni a leírások szerint. pl. extra.lzma kibontása megtalálható ebben a cikkben,
ubuntu boot + lspci a kernel modulok listázásához. -
OsfMount helyett mivel lehet az Img-t szerkeszteni MacOS alatt? Valaki tudja esetleg?
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
válasz ArthurShelby #17909 üzenetére
Igen a kérdést rosszul tettem fel, de továbbra is az a kérdés, hogy
MacOS alatt mivel lehet felmountolni, hogy utána szerkeszthető legyen.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
válasz ArthurShelby #17911 üzenetére
Engem annyira nem érint, csak valakinek segíteni akartam. De lehet keres egy Windows-os gépet az img szerkesztéséhez.
-
Mykroft
tag
válasz kgymac #17913 üzenetére
Nem feltétlen szeretnem mindenki még egy plusz oprendszert telepíteni, ezzel helyet levágni az osx rendszertől, csak azért, hogy megírjon egy boot pendrive-ot. Még keresem, hogy mi lehetne a jó megoldás, de nekem egyéb sajnálatos okok miatt van virtualizált windows a gépemen.
-
válasz kgymac #17913 üzenetére
Áh, végül eszembe jutott hajnalban a leg kézenfekvöbb, hogy nem is kell előre szerkeszteni a grub.cfg-t Irja ki az img-t a PD-re aztán a töltöképernyön van 1 másodperce megnyomni a C-t. Mondjuk ha az extra lzma-ra is szüksége lenne akkor ez kevés lessz.
-
Bornie127
senior tag
Sziasztok!
Valaki tapasztalta esetleg, hogy a download station chrome kiegészítő nem megy? Pár napja még jó volt, most azt írja, hogy nem lehet csatlakozni a szerverhez. Uninstall-install megvolt, server megy. A Chrome lehet a ludas?
-
kgymac
őstag
válasz Mykroft #17914 üzenetére
Terminálban nem lehet csatolni? Linux (centos) alatt csatoltam már fel raw img-t, csak ki kellett hámozni a szektorokat, hogy mettől meddig tart egy partíció.
fdisk -l xxxxx.img ad valami értelmeset? Csak listázza a disk partíciós tábláját, nem ír bele.
Ha igen, tovább lehet lépni és a mount-tal tudod csatolni (bár fejből nem megy de a módszert eltároltam és használtam is)
Nincs igazi mac-em (ill van egy 400-as iMac, 9.2 és osx10.2-vel, de már 3-4 éve volt utoljára bekapcsolva).szerk: ez nem feltétlenül Neked szól, inkább egy mac tulajnak.
[ Szerkesztve ]
-
-
Mykroft
tag
válasz kgymac #17917 üzenetére
Én még csakcsak elboldogulnék a leírt megoldással, de egy átlag juzer, aki csak felnyitja a laptopját, és elindítja a böngészőt, még a terminált se találja meg, nemhogy mettőmeddig tartó partítiókat mountoljon Arról ne is beszéljünk, hogy a windows verzió is sokszor feladja a leckét az embereknem, hát még ha terminálozni kell.
Valami könnyebben emészthető megoldást kell kiagyalni. Egyelőre az 1.03b-t nem eszi meg DiskUtility. -
válasz Mykroft #17919 üzenetére
Van egy ilyen topik a Xpenology.com on hogy Create a Bootable USB on OS X
De sajna öregecske, és az elején még a NanoBoot.img-vel foglalkozik. Bár Polanski mannak van benne egy linkje lejjebb ami talán segíthet. Illetve van egy PD író is ami tud MacOS-en PD-re img-t írni.Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Mykroft
tag
válasz Magnat #17922 üzenetére
Nekem nincs gondol a terminállal, sem a virtualizálással.
De ha veszünk egy egységsugarú júzert egy osx-es géppel, nem feltételezhetjük, hogy:
- Ért annyit az egészhez, hogy terminálozzon,
- Virtuálboxozzon, és főleg beszerezzen bizony(talan)os forrásból egy windows telepítőt, és azt elkezdje telepíteni, bekonfolni, minden vackot arra is letölteni.Arról beszélgetünk, hogy ami az átlag feletti Win felhasználónak természetes, hogy mókolja az os-t, hogy neki jó legyen, az osx ezt nem igényli. Több, mint 10éve osx-et használok, de kénytelen vagyok virtualizálni windows-t, linuxot, és ezekből adott esetben nem csak egy példányt.
Az igazi probléma ott kezdődik, amikor vannak a win felhasználók, akik kipróbálnának ezt-azt, de az összefoglalóban olvasottak véghez vitele is nehéz nekik, akkor egy ilyen felhanzálót képzelj el osx-ben, ahol még az ablak bezáró gomb is a másik oldalon van. A program alternatívák felkutatását még folytatom, igaz agyon nem töröm magam rajta.Szerintem, aki (bármilyen rendszert használó) abba vágja a fejszéjét, hogy Xpenology-t telepítsen, minimálisan képeznie kell magát. Nem rághatunk mindenkinek mindent a szájába, nem kattingathatunk mindenki helyett, főleg, mert nem csak a PD elkészítéséből áll a dolog.
Alternatívák vannak, ki kell próbálni őket. Jelenleg a magam rendszere működik (vmware virtuálgépek egyike a szerveren), másik rendszert nem tervezek beüzemelni, így nem kapkodok, nincs is fizikai vas itthon, amivel próbálgathatnám.
Majd egyszer... -
varmi2
nagyúr
Üdv.
Van arra lehetőség a dsm-ben, hogy olyan kötetet hozzak létre, ami több meghajtón át tart. Tehát az lenne a célom, hogy olyan kötet legyen rajta, ami ha megtellik, és bővíteném másik hdd-vel, az a kötet nagyság növekedne az új hdd-vel. Nincs szükség adatok megóvására hiba esetén. Most van benne két hdd, de nem tudtam utólag egyesíteni őket, csak két különböző hálózati meghajtóként sikerült beüzemelni.Klaustrofóbia- Félelem a zárt helyektől, például, ha zárva van a KOCSMA!
-
kgymac
őstag
válasz varmi2 #17925 üzenetére
Nálam főleg videók vannak, a vol1-en a video mappa, abba csatolással megjelennek a vol2 video2 mappában lévő könyvtárak. Kliensekről smb-n érem el, ott be kellett kattintani a symlink támogatást.
A linkeket terminálból kellett létrehozni, de gyugyo79 írta korábban, hogy a megosztások is csatolhatók, lásd syno topic.
Ha ez így elég, akkor használd. A kötetek mindegy, hogy milyenek, működik basic-kel, raid[0/1/2/5/6] és shr/shr2-vel is.
De van petadrive csomag, ami igazi syno nason használható, xpenon nem ajánlanám senkinek. -
-
Magnat
veterán
válasz Mykroft #17924 üzenetére
Jah igen sorry, nem te dobtad fel eredetileg a kérdést... másrészt meg sztem arról nem tehet senki, h OS/X alá nincsen megfelelő alkalmazás mindenre, max Tim Cooknak lehet írni egy levelet, de sztem nem sok haszna lesz ... Ha tuskó akarnék lenni, azt mondanám, h nem kell Macet venni ha az ember komolyabb dolgokat is csinál a gépén mint a szokásos klikk ide, klikk oda ... van amit Windows alatt sem lehet megcsinálni egyébiránt, arra meg ott a Linux.
1ébként meg a Xpenology egy minimum szürkezónás, hivatalos supportot nélkülöző portolt cucc, sztem teljesen felesleges bármin fennakadni, örüljünk, h egyáltalán létezik.̿' ̿'\̵͇̿̿\з=(◕_◕)=ε/̵͇̿̿/'̿'̿ ̿
-
-
-
seger
addikt
Esxi telepítéssel tud valaki segíteni?
Mi nem jó neki?
-
Szerintem! Megadja, hogy milyenkarakter tipusokból álljon a pw. Nagynetü, kisbetű, számok, írásjelek. Minimum 12 karakter hosszú. Nem elég bonyolult a választott PW. Szerintem!
-
-
-
-
-
k_petya
tag
Üdv
kérdeztem pár napja, hogy tudja-e vki hogyan lehetne 6.0.2-8451 u8 -ról 6.2-re frissíteni? egy n40l fut jelenleg. 6.1.7 jobb jelölt lenne upgrade-re? AZt hogyan kellene csinálni?
-
válasz k_petya #17947 üzenetére
A 6.1.7 elvileg az ajánlott verzió. 1.0.2b loader kell hozzá, Pd-re írás elött kell szerkeszteni az img-t. A nic mac adress-t a biosban meg tudod nézni, kell még a pd vid pid értéke 0xsaját négy karakter. Elvileg simán frissitheto, de manuálisan tallozd be neki a letöltött pat fájlt, fel fogja ajánlani az u3 frissitést is, az mehet agépröl. A 6.2 höz 1.0.3b loader kell, img modositása mint a 6.1.7-é viszont azt én szüz lemezzel probáltam csak ki, simán települt az N40L-re, de az éles lemezeket nem mertem frissiteni, mert nem tudtam mire menteni. A sikeres 6.2 után ajállotta a 6.2.2-is. De azt már nem probáltam ki.
Loader és pat letöltéshez az irot.kr oldal az ajánlott, pontos link a leírásban valami nem hivatalos de jól ellátott oldal néven szerepel a leírás ban.
Bár én a fontos dolgokat elöbb tuti menteném, mert az ördög a részletekben rejtözik.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest