-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
Wucky
senior tag
Sziasztok! Elolvastam mindent. Vid/pid átírva(osf mount/win10 alatt).
Mindegy hogy mivel írom pendrive-ra, a lenti képnél nem jutok tovább.[ Szerkesztve ]
~LG G5~Best LG G2~Samsug Galaxy J3 2016~Lenovo A3500~Iphone 7 Plus 32 GBP~ Huawei P Smart~ Huawei Mate20 Pro~[url=http://wotbstars.com/?usr=eressyr&geo=EU&lng=eng][img]http://wotbstars.com/usr/eu/sig/eressyr_is3d_eng.jpeg[/img][/url]
-
Wucky
senior tag
válasz kleinguru #18253 üzenetére
Köszi! Basszus, ennyire figyelmetlen egy majmot, mint én.
~LG G5~Best LG G2~Samsug Galaxy J3 2016~Lenovo A3500~Iphone 7 Plus 32 GBP~ Huawei P Smart~ Huawei Mate20 Pro~[url=http://wotbstars.com/?usr=eressyr&geo=EU&lng=eng][img]http://wotbstars.com/usr/eu/sig/eressyr_is3d_eng.jpeg[/img][/url]
-
Papamaco
tag
Üdv.
Kérdésem lenne: Nyíregyházán vagy környékén van e esetleg valaki,aki tudna nekem segíteni a telepítésben?
-
Papamaco
tag
Vagy legalább a pendrive elkészítésében tudna valaki segíteni,a plusz driver csomag beillesztésében.
-
Papamaco
tag
válasz enginev3.0 #18257 üzenetére
Az alap pendrive készítés és telepítéssel nem volt gondom,csak valamiért a gigabites hálókártyát csak 100 megásnak látja (gondolom driver baja lehet),és ezt ki is írja mindig.
-
Wucky
senior tag
Sziasztok!
Lenne még gondom.
A gép amire próbáltam: Pentium G860, 2*4 Gb 1333-as memória, Gigagyte alaplap gigabites lannal, Crucial bx 500 ssd. Erre csak próba képpen.
Mikor a web assistantnak meg kellene találni a nas-t( kábellel volt a routerbe dugva mindkét gép), azt írja hogy nem talált a helyi hálózaton nas-t. Valami router beállítási gond lehet?~LG G5~Best LG G2~Samsug Galaxy J3 2016~Lenovo A3500~Iphone 7 Plus 32 GBP~ Huawei P Smart~ Huawei Mate20 Pro~[url=http://wotbstars.com/?usr=eressyr&geo=EU&lng=eng][img]http://wotbstars.com/usr/eu/sig/eressyr_is3d_eng.jpeg[/img][/url]
-
Wucky
senior tag
Használtam, de erre nem gondoltam, így megint elrontottam. Viszont sajnos hiába olvasom nem telhesen értem ezt a plussz driver dolgot. Azért köszi.
[ Szerkesztve ]
-
BullZeye
veterán
Synology topicban nem kaptam választ.
Mi van ha kiveszem Vol 2-t tartalmazó HDD-met, berakok egy szűz HDD-t és VOL2-t csinálok rajta, majd visszarakom az eredeti VOL2-t (hogy lemásoljam róla az adatokat).
Sok Docker programban az elérési útvonal mutat VOL2-re mutat, sok esetben észre se venném a hibát amíg nem válik kritikussá, aztán nézegethetek, így szeretném VOL2-nek megtartani.
Eladó Yuka 1000 robotfűnyíró + sweeper!
-
Mykroft
tag
válasz BullZeye #18262 üzenetére
Nem vagyok benne biztos, hogy engedné olyan kötet néven létrehozni az újat, ami már létezett, csak épp hiányzik belőle. Főleg nem úgy, hogy létrehozás után visszaadnád neki az eredetit, így már név ütközés is lenne.
Olyan lemezt vegyél ki, ami nem a VOL2, tedd be az új lemezt, hozz létre rajta egy új kötetet, másold át rá a mindent is, majd távolítsd el az eredeti VOL2-t. Ha találsz megoldást "synology volume rename" keresőszóra, akkor nyert ügyed van. Ha nincs ilyen opció, akkor marad a kézi hibakeresés. -
Wucky
senior tag
Olvastam, csak nem értem. Már öreg vagyok hozzá
Nem oltottál le. Engem is idegesít olyan témában amihez értek, ha nem néznek utánna. Én megtettem, csak nem jól. Ha jól, akkor meg nem értem.~LG G5~Best LG G2~Samsug Galaxy J3 2016~Lenovo A3500~Iphone 7 Plus 32 GBP~ Huawei P Smart~ Huawei Mate20 Pro~[url=http://wotbstars.com/?usr=eressyr&geo=EU&lng=eng][img]http://wotbstars.com/usr/eu/sig/eressyr_is3d_eng.jpeg[/img][/url]
-
-
DJ. Ru$y
félisten
Na srácok most mondjatok valami okosat... Azt hittem már mindent láttam, de úgy néz ki nem. Minden hibátlan, de szerinte mégis tönkrement... What?! Este szétszedem, kicsit megtakarítom, de mivel Gen7 Microserver így a kábelekkel sem lehet probléma...
[ Szerkesztve ]
Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz kgymac #18271 üzenetére
Második képen látod, az a konkrét lemez képe, 1 db hibás szektor van rajta a DSM szerint, a lemezek sosem voltak másik gépben és másik OS alatt. A 3 TB-osok 5,5 éve a 4 TB-osok 4 éve vannak benne. Újraindítottam, hátha alapon, azóta "Inicializálás" van a 3-as lemez mellett...
[ Szerkesztve ]
-
kgymac
őstag
válasz DJ. Ru$y #18272 üzenetére
HDD / általános fülön hibás szektorok száma?
Erről speciel nem tettél fel képet, de ott adható meg, mennyi hibás szektor esetén nyafogjon a DSM. Neked meg, ott van a képen, amit feltettél.
Tehát katt a HDD-re a bal oldali hasábon, majd az Általános fülre, kb. képernyő közepén a limit. -
DJ. Ru$y
félisten
válasz Pubszon #18275 üzenetére
Beléptem, semmi, hozzáadtam a DS-hez egy torrentet, 5 perc alatt le is jött, visszaléptem a felületre, hogy beállítsak valamit, erre értesítés fent, hogy kötetparája van... Megnéztem és azt írta amit beraktam. Minden lemez használatban volt.
Toltam egy újraindítást neki, most a 3-as lemezre azt írja, hogy nincs használatban (mintha kiesett volna a kötetből), inicializálja, mintha most tettem volna bele (magától indította el) és nem használt lemeznek írja. Simán hozzá tudnám kötet javítással adni, ami minden adatot törölne róla, nyilván ez nem is baj, de most egyelőre még várok az inicializálással, hogy mit szenved ki magából reggelre esetleg, aztán megpróbálom hozzáadni a kötethez.
Hála Istennek tükör, 3-3 4-4, 2 db RAID1.
-
MrSealRD
veterán
válasz DJ. Ru$y #18270 üzenetére
Úgy tűnik szezon van.
A korábban írt helyzet nálam úgy alakult, hogy kivettem a HDD-t és rack-be rakva megnéztem HD Sentinel alatt. Eleinte 1 gyenge szektort jelzett. Aztán felület és részletes teszt után lett 1 bad meg néhány gyenge... de a részletes teszt fejolvasó hibával elszállt.
Nemsokára rakom be az új HDD-t....Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
kgymac
őstag
válasz MrSealRD #18277 üzenetére
Van egy régi 3TB-s WD red-em, a tartalék gen7-ben, shr kötetben van, 16-17e óra működéssel, 1 bad sectorral, kb. éve van rajta, max 20 bekapcsolás és 200 óra a dsm-ben, előtte egy nsa325-ben töltötte élete nagy részét. A syno topicban volt téma a bad sector limit, én 6.1 alatt megemeltem a bad sector figyelmeztetési szintjét 100-ra. Elvileg a syno default 1, ha eléri a bad sector szám a limitet, akkor a kötet "tönkrement" státuszú lesz, a következő újraindításkor javítja a syno, ha az értesítésen yes, remap the disk-et kér a tulaj (pipa alapértelmezett).
[link] -
DJ. Ru$y
félisten
válasz kgymac #18278 üzenetére
95%, hogy nem az 1 db szektor miatt esett szét a tömb, ugyanis az a szektor cirka 1 éve rajta van, pont azért nem cseréltem, mert tükör, a másik 0 szektoros, ha elkezdett volna elhúzni a szektorok száma, van itthon egy WD Purple 4 TB, beteszem és kész, aztán vagy veszek egy másikat vagy a Purple maradt volna benne. Eddig semmi jelét nem mutatta még hasonlónak sem. 280 nap uptime volt rajta, mikor tegnap újraindítottam, lassulás vagy szolgáltatás leállás, semmi nem volt. Szóval nem értem.
-
kgymac
őstag
válasz DJ. Ru$y #18279 üzenetére
Ez is egy lehetőség volt, a képen látszott a bad sector, de nem írtad, h mióta van. 5.2 manualt néztem tegnap, nem tér ki a bad sector limit-re, de 6.1 sem.
Marad a pc-n tesztelés, lehet, hogy van egy/több gyenge szektor, ami még nincs bejelölve a hdd-n. Már ha a remap nem jelöltette be. -
Mykroft
tag
Valami biztos van a levegőben
Nekem szünetmentes akksi elhalálozás maitt van egy 4TB-s (talán btrfs) kötet összeomlásom.
Még próbálkozok a visszaállítással, hátha a google jó barát lesz ebben is. -
MrSealRD
veterán
válasz kgymac #18278 üzenetére
Erre a limitre amúgy nem is figyeltem... Viszont az igazsághoz hozzátartozik, hogy ez a HDD ami most letérdeltette a rendszert, USB-s dokkolóban még simán átment A HD Sentinel felület teszten, csak a részletes önteszten bukott meg...szóval korlátozottan még használható, viszont a DSM már kiveti magából... De így is becsületére vált szerintem a WD Re-nek a több mint 37000 óra működés...
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
-
kgymac
őstag
válasz MrSealRD #18284 üzenetére
Nálam 2x3TB-s red van, 16e ill. 17e óra üzemidővel, a 16e-sen van 1 bad sector. A syno topicban volt 1.5-2 éve téma a dsm smart hiba jelzése wd redeknél (csak 4tb-nél jelentkezett). Gyugyo79 pont most postolta a syno topicban, h az SMR-es wd redek körül csak a 2 és 6 TB-s szerepel a komatibilitás listán. DJ Ru$i hdd-i nem SMR-esek (elvileg).
ACA sorozatú 3TB-s toshibáim már többet futottak (6db), egynél fordul elő, h néha raw read error jelentkezik, de 1-2 nap múlva már nincs. Naponta küldetem magamnak a smartctl-lel a szerintem fontos smart attributumokat. Csak tipp, de a raw read error függ attól is, hogy olvas-e egy bizonyos részről a lemezen, más magyarázat nem nagyon van a "megjavulásról". Hibás blokk nincs, a syno sem panaszkodott rá soha.
Egy P300-as külső usb-s házban, ext4, DS tölt rá, eddig semmi problémám vele.
A cégnél P300-as toshibákat vettünk tavaly év végén, amiről most kiderült, hogy SMR. Sajna tényleg háklis rá egy adaptec sata raid vezérlő, már kétszer kiköpte a raid1 kötetből. Centos + mdadm raid1 alatt még rendben megy minden, de hetente kell raid tisztítás.
Céges samuk úgy 57000 óránál tartottak csere előtt. Évek óta nem voltak kikapcsolva vpn+távoli asztal használat miatt. -
DJ. Ru$y
félisten
El kellett mennem, itt hagytam, hogy javítgassa. Nem jött össze neki. Berakta a kötetbe a lemezt elvileg, de megint tönkrementnek írja és szétesett szerinte ismét a kötet, most már se smartot nem lát róla, se hőmérsékletet. Este kiveszem azt hiszem és megnézem rackben.
-
SutPet
aktív tag
válasz kgymac #18287 üzenetére
Az mitől lehet hogy smartctl azt mondja nem támogatott smart a lemezen? (több típusú lemezre is. red, purple, green ellenben egy seagetre ad smartot vissza) de a felületen a smart teszt az működik rendesen.
másik kérdés: smartctl-el meg lehet azt adni hogy ne az összes smart attribot írja ki hanem csak ami érdekel? (pl csak a reallocated sector cnt-t meg a load cycle countot. )
God must love stupid people, he made so many of them.
-
DJ. Ru$y
félisten
-
kgymac
őstag
válasz SutPet #18290 üzenetére
Próbáld így (persze sudo -i után):
smartctl -S on -s on -d sat /dev/sda
smartctl -iA -d sat /dev/sda
vagy sdb a második, stb. sdu-tól a külső usb-s hdd-k,ls -l /dev/sd?
adja a listát.
ciklusban is végrahajthatod for-ral, de ez inkább a shell script topic témája.
egrep a te programod, meg kell adni egy listába, hogy milyen illeszkedő sorokat akarsz látni. plsmartctl -iA -d sat /dev/sda | egrep 'Reallocated|Pending|Uncorrectable|Model|Serial|Start_St|_Up|On|Celsi|Error_Rate'
Én ilyen leveleket kapok reggelente (9 hdd-ről):HDD SMART OK
AVG HDD Temperature: 33.6667 Celsius
DISK1
Model Family: Toshiba 3.5" DT01ACA... Desktop HDD
Device Model: TOSHIBA DT01ACA300
Serial Number: XXXXXXXX
1 Raw_Read_Error_Rate 0x000b 100 100 016 Pre-fail Always - 0
3 Spin_Up_Time 0x0007 134 134 024 Pre-fail Always - 426 (Average 427)
4 Start_Stop_Count 0x0012 100 100 000 Old_age Always - 61
5 Reallocated_Sector_Ct 0x0033 100 100 005 Pre-fail Always - 0
7 Seek_Error_Rate 0x000b 100 100 067 Pre-fail Always - 0
9 Power_On_Hours 0x0012 098 098 000 Old_age Always - 17260
194 Temperature_Celsius 0x0002 171 171 000 Old_age Always - 35 (Min/Max 16/41)
196 Reallocated_Event_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 0
197 Current_Pending_Sector 0x0022 100 100 000 Old_age Always - 0
198 Offline_Uncorrectable 0x0008 100 100 000 Old_age Offline - 0
DISK2
Device Model: HGST HTS541010B7E610
Serial Number: XXXXXXXXXXX
1 Raw_Read_Error_Rate 0x002f 200 200 051 Pre-fail Always - 0
3 Spin_Up_Time 0x0027 191 189 021 Pre-fail Always - 1450
4 Start_Stop_Count 0x0032 100 100 000 Old_age Always - 26
5 Reallocated_Sector_Ct 0x0033 200 200 140 Pre-fail Always - 0
7 Seek_Error_Rate 0x002e 200 200 000 Old_age Always - 0
9 Power_On_Hours 0x0032 083 083 000 Old_age Always - 12854
194 Temperature_Celsius 0x0022 114 106 000 Old_age Always - 29
196 Reallocated_Event_Count 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 0
197 Current_Pending_Sector 0x0032 200 200 000 Old_age Always - 0
198 Offline_Uncorrectable 0x0030 100 253 000 Old_age Offline - 0
200 Multi_Zone_Error_Rate 0x0008 100 253 000 Old_age Offline - 0
stb.
-
MrSealRD
veterán
válasz DJ. Ru$y #18292 üzenetére
Hát akkor itt most tényleg kezet foghatunk... Ugyanígy jártam. Részvét. Adatvesztés legalább megúsztad?
Mondja, Mr. Babbage, ha rossz adatokat ad meg a gépnek, akkor is jó válasz fog kijönni belőle?" Képtelen vagyok felfogni azt az értelmi zavart, ami valakit egy ilyen kérdés feltevésére késztethet. - by Charles Babbage
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz MrSealRD #18294 üzenetére
Sajnálom, neked is!
Mivel RAID1 így hála égnek ez nem probléma, elég volt elvesztenem 12 éve tízen pár giga adatot, azóta minimum megvan minden 2x ami nem pótolható. (A RAID1-ről külső merevlemezre mentve van minden érzékeny adat.)
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz citkar #18295 üzenetére
Ahányszor elindítottam a felület tesztet csak olvasásra, annyiszor +4 gyenge szektor... Tuti a fej hiba miatt...
És akkor a "régen minden jobb vót'" rész: Bezzeg 10+ éves Samsung lemezeim a mai napig bírják.Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok! Használd a fórumot! | R.I.P PH!TV!
-
DJ. Ru$y
félisten
válasz Pubszon #18296 üzenetére
Már keresem az utódját, mivel RAID1 a tömb, így lehet egy 4 TB-os Purplet beledobok aztán jó idő, ha valamelyik elszáll kap egy másikat.
Dehogy van , 3 év volt rá azt hiszem, 4 év 3 hónapos a párjával együtt.
[ Szerkesztve ]
-
SutPet
aktív tag
válasz kgymac #18293 üzenetére
a -d sat hiányzott, azt kiadva hozza a smart értékeket.
Azt sejtettem hogy grep-el megoldható csak gondoltam hátha van beépítettje is a smartctl-nek.
A példád pont olyan amilyet én is akartam így be is állítottam mind a 6 lemezre.
Köszi még egyszer!God must love stupid people, he made so many of them.
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest