-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
hanics
aktív tag
válasz BeriJan #17050 üzenetére
Értesítésekben van lehetőséged ilyeneket állítani, de mivel nem müködik az alap Synology acc így neked kell manuálisan beállítani a MAIL szervert.
Legalább is nálam hiába nyomtam bármelyik lehetőségre nem müködött.Manuálisan már megy
---Nem leszel modder attól, hogy ki tudod cserélni a kész romban a háttérképet, a forráskód a lényeg! --- PS3 ID : hanics1985
-
baglevy
csendes tag
Sima fekvő Lenovo kétmagos gépre felment a frissítés (24922 - legfrissebb) kézzel, simán.
Ugyanezt a bootloadert használtam a DELL Precision 390-el, de az 23739-esre ráfrissített rendszer elhasal. Nem értem mi lehet a különbség. Hálózati kártya drivert nem ismeri? Chipsetet? Kérlek adjatok tippet, mit lehetne tennem.
Köszi.Levi
-
BeriJan
csendes tag
válasz hanics #17051 üzenetére
Az értesítés müködik naponta kapom az éjszakánkénti mentés sikerességét, meg egyébb (UPS, SMART teszt) üzenetet. A túlmelegedést is jelezné, de ezek szerint a 70 fokot még "normál" működésnek tekinti. Stabilan működik a padláson, így megfeledkeztem arról hogy igényel néha egy kis karbantartás így 348 nap üzemidő után.
[ Szerkesztve ]
-
hanics
aktív tag
válasz BeriJan #17054 üzenetére
Elméletben itt van ilyen lehetőség :
Illetve itt lehet állítani, de úgy néztem, hogy a SMART részből veszi ki azt hogy neki mi a meleg és mi nem[ Szerkesztve ]
---Nem leszel modder attól, hogy ki tudod cserélni a kész romban a háttérképet, a forráskód a lényeg! --- PS3 ID : hanics1985
-
kgymac
őstag
válasz BeriJan #17054 üzenetére
Kérdezd le a lemezek hőmérsékletét a smartctl-lel, szűrd ki a hőmérsékleteket, majd küld el magadnak levélben. Tedd be ezeket a lépéseket az ütemezőbe, naponta. Majd olvasd is el a leveleket .
A gyorsabb átfutás végett érdemes az első sorban jelezni, hogy minden OK vagy gáz van. -
seger
addikt
MegTaláltam itthon 2db sata kártyát.
Sataportmap-ot hogyan kellene állítani, hogy ha működik a kártya akkor jó legyen?
Egyik kátya 4db sata csatlakozó van, másikon 2db. -
scansat
tag
Sziasztok
Olyan problémába ütköztem, hogy a Gen8-ra telepített XPEnology (DSM 6.1.7-15284 Update 3) a gépem DS3615xs-nek látja. A problémám, hogy telepítettem a Csomagkezelési Központban lévő DVBLink Server mára megszűnt utódját, a DVBLogic TV Mosaic-ját. Nevezett programnál azt írják, hogy azon USB tuner (műholdas DVB-S/S2) kártyákat támogat Synology alatt amiket a Synology támogat. Nem találom hogy a DS3615xs milyen tuner kártyákat támogat? Valaki esetleg használ ilyesmit? A jelenleg lévő TBS 5925- tunert rádugtam USB-n de nem látja. -
kenand
veterán
Logout-os leírás alpján telepítettem a 6.1.3-at, egy (pontosbban 2) Brixre.
Most próbáltam volna egy Hass.io-t telepíteni de újabb Dockert kérne.Hogy tudnék újabb 6.1.x-re frissíteni?
-
-
kenand
veterán
válasz pclaci #17066 üzenetére
Igen.
Az a baj hogy sima Dockerben is próbáltam, Home assistantot, de vannak BT szenzoraim LCD themometer, miflora és ahhoz Bluez kell. egy éve le is fordítottam optaware és jókora modding segítségével, de tönkrement az Xpenology-m majd újrahúzva csomó minden elveszett, most enteaet állítottam azzal meg nem megy a bluez fordítás. Emitt tettem VM-re egy másik BRIXen, ott minden könnyebb, Hass.io is felment, de a BT kezelés katasztrofális, 1x lekérdezi, majd 100x nem sikerül.sudo hcitool lescan
parcs 4-5 eszköz után input/oputput errort küld.
Ha megpróbákok egy BT sticket az nem is tudja használni, pedig mint eszközt látja (akkor a belső le van tiltva)
sudo hcitool lescan parcsra nem talál semmit sem...Most valaki fordított Hass.io-t egy Dockerben, de újabb Dockert igényel..
Egyébként most sikerült egy amlogic TV boxra is feltenni a hass.io-t , de ott meg a szerver vezérlés részben nincs konfiguration.yaml ellenőrzésre lehetőség, nem tudom miért... (ne és szivat 3db Xiomi gateway, hol az egyiket, hol a másikat nem látja)
(#17067) Essejó
Oks ezt kérdeztem hogyan kell, letöltök egy új loadert arról bootolok és frissítem a hozzá való PT file-val?
nem csináltam még azért kérdezem...[ Szerkesztve ]
-
kgymac
őstag
válasz kenand #17068 üzenetére
Ha 6.1.3-on vagy, akkor jun102b-vel működik a rendszered. A vezérlőpult update and restore menüben, a dsm update lapon állítsd be a frissítési opciókat, a lapra visszatérve fel fogja ajánlani a dsm a frissítést, ha van a frissítési opcióknak megfelelő frissítés.
Katt rá (Status: xxxxxxxxxxx), majd települ, újraindítás és öröm és boldogság.
Vagy any@z@s, ha nem volt átállítva az opció, mert akkor 6.2 lesz. -
kenand
veterán
-
Bornie127
senior tag
Sziasztok!
Az érdekelne, hogy a bootloader telepítésnél, ps2 billentyűzet működik? Tudok a listából választani?
-
kgymac
őstag
válasz kenand #17070 üzenetére
Nem kell újabb pendrive, VM alatt sem kell új img.
Pendrive majd akkor kell, ha sikerül 6.2-re frissíteni. Előfordulhat, mert nálam két xpeno telepítés után is visszállt a frissítési opció default-ra az első újraindításkor. Ellenőrizni szvsz nem árt és én általában netet sem adok, csak ha már elindult és ellenőriztem a frissítési opciókat.@Bornie127:
Úgy emlékszem igen, de jelenleg minden gépemen usb-s klavcsi/egér kombó van.
A pendrive boot img kezeli a boot alatt. -
kenand
veterán
válasz kgymac #17072 üzenetére
Bocsánat ha értetlen vagyok, de amit a logout-os leírásnál letöltöttem az nem biztos, hogy Jun’s loader v1.02b DS3615xs...akkor sem kell kiírnom?
-
kgymac
őstag
válasz kenand #17073 üzenetére
Én úgy emlékszem, két programozótól is van 6.x-es bootloader. Az egyik a jun féle, szimpla egyszínű a fekete háttér mellett, míg a másik kissé színesebb (és sokkal később is jelent meg). A jun féle 102b több változatban is letölthető, a támogatott hw-kben tér el (elvileg jun csak kevés hw-hez fordított kernel modult, a képernyőre kiírt szövegben is különböznek a rá épülő változatok). Az "eredeti" mega-n lett megosztva, még jun által, a download.iroot.kr-en lévőt nem tudom, én már ezt töltöttem le (a proxmox vm kivételével, mert azon nem települt).
Én speciel polanskiman leírása alapján telepítettem, volt is itt vitám egy kollegával, hogy kell-e az áthúzott sort is módosítani. Szvsz igen (és az xpenology.com fórum gazdája szerint is).
Már csak azért sem, mert a kiadott x ezer ID-t nem tehetné bele a dsm telepítőben, de pár default ID-t akár ki is zárhatna a syno. Pl. a megosztott bootloaderekből. -
kenand
veterán
Letöltöttem, elindítottam a frissítést, elment 0 percig a visszaszámlálás majd, semmi..
Bementem a frissítés menöbe ismét és ez fogadott:
login as: root
root@192.168.1.241's password:
root@Synology:~# df
Filesystem 1K-blocks Used Available Use% Mounted on
/dev/md0 2385528 1765520 501224 78% /
none 853600 0 853600 0% /dev
/tmp 858868 948 857920 1% /tmp
/run 858868 3000 855868 1% /run
/dev/shm 858868 200 858668 1% /dev/shm
none 4 0 4 0% /sys/fs/cgroup
cgmfs 100 0 100 0% /run/cgmanager/fs
/dev/md2 475842584 196701864 279021936 42% /volume1
none 475842584 196701864 279021936 42% /volume1/@docker/aufs/mnt/bf44 ced6dd0ff873a82cfac9a6571a93b74f475533773f9ef9df41852ca3eb87
shm 65536 0 65536 0% /volume1/@docker/containers/3b 54cc89027ddf0b9aaf5e61762dd265d8558f1a2ac28b516f54cb485afc803b/shm
root@Synology:~#Mit tudok tenni?
[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
Pár dolgot töröltem -lefordított csomagokat stb, kicsit több hely lett így sikerült.
Bár újraindulni sem volt hajlandó, csak áramtalanítás segített, de így remélem helyre jön. -
kenand
veterán
Köszönöm a segítségeteket, mindkét BRIX frissült 6.1.7-re, lett is újabb Docker
(nem mertem eddig, mert valahol azt olvastam nem lehet csak így frissíteni, de téves info volt...) -
-
mpierre
veterán
válasz zsolt501 #17005 üzenetére
Esetleg a HP t610 plus ventilátor lábkiosztása is eltérhet a "megszokottól"? Mert a sima pwm venti nem indul, pedig ugyanúgy 4 pines... a csatlakozó is csak nagyjából stimmel, mert máshol van a kivágás a csatin, mint a konnektoron.
#### A hatalom nem egy jelvény vagy egy pisztoly. A hatalom az a hazugság: minduntalan hazudni, míg lassan az egész világ behódol neked. #### Eladó cuccok: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/mpierre/index.html #### https://youtu.be/CRaOpLyIDpk
-
Pubszon
veterán
Van egy SHR kötetem 3x4TB felállással.
Ehhez raktam be a negyedik helyre egy 2TB-os lemezt, hogy külön kötetként legyen.
Erre nem hajlandó a gép bootolni csak ilyen felállásban.Mondjuk a sok ki-be kapcsolástól a 4. lemez rendszerpartíciója összeomlott, az épp javítás alatt áll.
Venni fogok jófajta, hajlékony SATA kábeleket és kicserélem mindet.
ASRock X79 Extreme6, i7 4930K, 32GB DDR3, GTX 1080 G1, Corsair RM750x...
-
noorbertt
őstag
https://synocommunity.com/package/hassio
Vegre elerheto itt is. -
kenand
veterán
válasz noorbertt #17087 üzenetére
Majd kíváncsi leszek BT szenzorokkal tud-e mit kezdeni... sajna az elég nyögve nyelős, az ismételt kiolvasás elég problémás, van hogy eltűnik, vagy hosszú órákon keresztül nem frissül
Meg 3 Xiaomi gatewayem is van és sajnos sokszor hiszti van velük, hol ez egyik, hol a másik nem látható (főleg ha esetleg tesztelgetés miatt másik gépen is megy Hass.io/hom,me assistant) -
RobexX10
aktív tag
Sziasztok!
Szeretném kipróbálni hassiot. Béta verzió. Fel is települ el is indul látja is pl. a hálózaton lévő Philips HUE cuccokat. Szeretném beállítani samba, ssh elérést. Telepítem őket beírom a hozzáféréseket de nem látszanak a hálózaton. Olyan mintha nem lenne jogosultságom hozzájuk vagy valami hálózatin gond van. Mit kell és hol állítanom hogy menjen??
DSM 6.1.7 15284 Docker 18.09.0 -0506 verziók. -
kenand
veterán
válasz RobexX10 #17090 üzenetére
SSH-t inkább magának a Synologynak adj.
Sambat érdemes hogy tudd könnyen szerkeszteni a configuration.yaml-t és estleg custom componets is tudj hozzáadni (pl Sonoff dolgokat gyári FW-vel, nem része a hass.io-nak de mennek)
Adnod kell usernevet és passwordot különben nem megy. Utána hozzá tudod adni mint hálózati maghajtót ott be kell írni az adott usernevet és passwd-t (automatán nekem sem jelentek meg)[ Szerkesztve ]
-
RobexX10
aktív tag
válasz kenand #17091 üzenetére
Igen samba lenne a lényeg hozzá is adtam usert és passt de nem érem el.
A log első sora se olyan amit a leírásokba láttam.
Nálam ez van: [21:15:33] INFO: Hostname: null (leírásokba hassio szokott lenni nem null)
Dockerben nem kell állítani valamit a hálózati résznél?[ Szerkesztve ]
-
kenand
veterán
válasz noorbertt #17093 üzenetére
csak onnan nem tudtam hol lesz a hassio könyvtára (többi dolgot látom)
Vagy a Hassio dokerben kell állítani hova mountolja be?
(Home assitantnál valahogy úgy volt amikor parancssorból feltettem)(#17092) RobexX10
Dockerben nem, csak a Hasio pluginek között a SAMBA-t kell telpíteni és beállítani
[ Szerkesztve ]
-
RobexX10
aktív tag
válasz noorbertt #17093 üzenetére
Igen én úgy látom is /docker/hass.io/homeassistant útvonalon. De HA-ban telepített samba-án keresztül nekem nem jelenik meg semmi hiába adom hozzá usert és passt.
configuration.yaml tartalma nálam csak ennyi alapból:
# Configure a default setup of Home Assistant (frontend, api, etc)
default_config:
# Uncomment this if you are using SSL/TLS, running in Docker container, etc.
# http:
# base_url: example.duckdns.org:8123
# Text to speech
tts:
- platform: google_translate
group: !include groups.yaml
automation: !include automations.yaml
script: !include scripts.yaml
scene: !include scenes.yamlNektek is csak ennyi volt?
-
kenand
veterán
Synology(Xpenology) alatt valakinek sikerül közületek a bluepy-t feltenni (pip3 install bluepy)? Sajnos nem fordítja le, ipkg-t telepítettem, de sajna így sem...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest