-
IT café
Xpenology Téma Összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
seger
addikt
válasz akos86 #13999 üzenetére
Ha a hálokártya giga, és az eszközök is, és a kábel is, és nincs falicsati, vagy toldó, akkor Én a kábel végeket újracsinálnám, mert lehet egyik vezeték nem érintkezik. Ha teszter van kéznél akkor teszter...
Ja hogy kábel csere volt...
Akkor tennék egy másik eszközt a nas helyére, pl notebook. Megnézném azon a kábelen valóban van e giga[ Szerkesztve ]
-
Sziasztok!
Ha valakinek lenne kedve és ideje, hogy elvállalja - átvállalja a Topikgazdaságot, kérem jelentkezzen privátban.
E.
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
Nestor16
senior tag
Ti hogyan szoktátok megosztani a tartalmakat a szerverről facen, messengeren .ddns domainen keresztül? Ugyanis szépen letiltja bármit is osztanék meg. Link generátorral is ugyanez van, hirtelen több ötletem nincs.
Üdv, Dávid
-
llacee
őstag
Sziasztok!
Technikai kérdés:
Egy gépre, ami nem tartalmaz fizikai HDD-t, de biosban csatolt ISCSI tárhelyet igen, telepíthető a Xpenology, hogy pl. pendrive-ról fut?
Köszi!
-
Zizi123
senior tag
Sziasztok!
Csak 1 olyan egyszeru feladatot szeretnek megcsinaltatni a NAS-al, hogy minden nap csinaljon a ceges szamlazoprogramunk mappajarol 1 biztonsagi masolatot 1 masik mappaba. Ugymond 1 napi mentest.
Egyszeruen nem talalom azt a programot, amivel ezt a tok egyszeru dolgot meg tudnam csinalni.
Tuti ne vagyok a bena... -
sd6
tag
válasz Rruuer #14018 üzenetére
Indítasz egy parancs sort, és beírod: ipconfig /all, ilyen lesz az eredmény:
Ethernet adapter Ethernet:Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) Ethernet Connection (2) I219-LM
Physical Address. . . . . . . . . : xx-xx-xx-xx-xx-xx
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::d59e:f25e:d974:4d28%3(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.185(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 2018. október 18., csütörtök 21:04:44
Lease Expires . . . . . . . . . . : 2018. október 19., péntek 0:04:44
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 35183602
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-21-4E-D1-C5-18-DB-F2-30-D1-A5
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : EnabledHa a dhcp, dns rész megegyezik, akkor saját dns van, tehát van belső hálózaton névfeloldás. Ha itt valami publikus ip van, akkor az külső dns, nem lesz belső névfeloldás.
[ Szerkesztve ]
-
llacee
őstag
Van egy Dell T130 tobb szerepkorrel es vm-el Hyperv-n es eleg nagy tarhellyel.Viszont lecsereltem a kameraim es a dsm 5.2on futo s.staion mar nem tamogatja ezeket a kamerakat, az uj device pack meg survilance station 8.1 felett telepitheto.Hypervn nincs 5.2nel frissebb dsm, hyperv nem cserelheto le, de van egy iscsi rol bootolni tudo nuc gepem.Ennek ajanlanek ki tarhelyet es csak a kamera rendszert szolgalna ki.Ez lenne az ertelme.Szeretnem, ha mindent a szerver szolgalna ki, de hyperv miatt kotott vagyok.
[ Szerkesztve ]
-
-
Zizi123
senior tag
En nem talalom benne.
Van osszesen 1 megosztott mappam, es abban van nagyon sok konyvtar.
Tehat ezt valahogy igy nez ki:
Fonykonyvtar\szamlazo (Errol kellene masolatnak keszulnie)
Fonykonyvtar\szamlazo_backup (ide kellene keszulnie a masolatnak minden nap)Ezt sajnos nem tudom vele megoldani.
Az Active backup for business jo lenne, eddig hasznaltam is, de mostmar nem indul el, ugyanis Synology-fiok szukseges hozza, ami erteheto okokbol nincs (ebben a topicban ezt nem kell elmagyaraznom miert
Ha elindulna megtudnam oldani evvel a programmal.
Erre esetleg valami megoldas? -
Avicularia
veterán
Van 5x3 TB-os wincsi most a xpeno alatt amit használok. Szeretném átköltöztetni a cuccot egy kisebb házba, ahol csak 3 wincsit használnék. Mi a legegyszerűbb módja ennek, ha meg akarom tartani az összes beállítást, telepített programot? Nincs tapasztalatom ezzel, eddig csak bővítettem a raidet kötetet, törölni nem töröltem.
Ha törlöm és megcsinálom újra 3 wincsivel akkor megmaradnak a telepített és beállított dolgok? Plex, transmission, stb. -
Rruuer
senior tag
Ethernet adapter Ethernet:
Connection-specific DNS Suffix . : home
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) Ethernet Connection (2) I219-V
Physical Address. . . . . . . . . : xx-xx-xx-xx-xx-xx
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::e81b:f35:71e8:c4a1%9(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.1.72(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 2018. október 19., péntek 11:43:55
Lease Expires . . . . . . . . . . : 2018. október 20., szombat 11:43:57
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 278682766
DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-1F-D4-58-F4-9C-5C-8E-87-76-F9
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled -
M3kk
őstag
válasz Avicularia #14023 üzenetére
Igen, meg. Azokat kulon particion tartja, ami minden HDD re felkerul.
. . : http://mekk.homeip.net/ : . . : http://www.hwbot.org/user.do?userId=5288 : .. "well this is a nice way to cool the hardware, but... but.. how you can play games if you need one hand to poor LN2?"
-
Avicularia
veterán
Köszi
Szóval akkor lementem az adatokat, törlöm a raid csoportot vagy a kötetet? Utána átrakom a 3 wincsit amit használnék másik házba, (alaplap, minden marad ugyanaz) és utána újra megcsinálva a raid csoprtot és kötetet ott lesznek a telepített programok illetve a beállításaim? -
kgymac
őstag
válasz llacee #14020 üzenetére
Próbálj meg egy új vm-et, amelynek első lemeze egy újabb verziós xpenology boot image. Az imageet a módosítása után a StarWind V2V Converter-rel lehet átalakítani hyperv-s diszkké.Az új vm-nek oda kell adni, vm-et felparaméterezni, indítani. Újabb dsm tepíthető rá (6.x), bár az ss elvileg nem működik már csak eredeti synoról.
Én esxi-re tepítettem xpenot, saját gyártású boot image-vel, proxy2 leírása után. Nem tetszett az ajánlott boot diszk, pár perc összehozni. -
sd6
tag
válasz Avicularia #14026 üzenetére
A programok nem maradnak meg, mert azok a telepítéskor kijelölt kötetre kerülnek. Ha csak 1 kötet van, akkor nyilván nem kérdezi meg. A beállítások vannak a közös partíción.
-
sd6
tag
válasz kgymac #14031 üzenetére
Nekem is van suffix, csak ide nem másoltam be. A hálózatban a FQDN név úgy néz ki, hogy pl nas.othon.local. Ha beállítod suffixnek az otthon.local-t, akkor lehet hivatkozni sima netbios névvel is, tehát nem kell mindig kiírni, hogy nas.otthon.local, elég csak a nas.
Nálad mia a nas fqdn neve? Azon próbáltad elérni?
Illetve, cmd-be ping -a <nas ip cime> erre ad vissza valami nevet? -
sd6
tag
válasz Zizi123 #14032 üzenetére
Szóval neked mégsem mentés kell, hanem csak fileok másolása? Akkor marad a script, valami ilyesmi tartalommal:
/usr/syno/bin/rsync -ap --delete --verbose /volume1/Dir1/ /volumeUSB1/usbshare/Dir2 >> /tmp/rsyncShared.log 2>&1Itt vannak még infók
https://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?t=99282
https://forum.synology.com/enu/viewtopic.php?t=136036#p524981 -
kgymac
őstag
Nekem eddig is ment, nálam és nálad is a dns suffix üres. Win7, a win ip konfigban van suffix (localdomain),
a hálókártyáknál - wmvare kivételével - nincs.
ping -a <ip> kiírja a nas netbios nevét, a ping <nasnév> is rendben működik. Dns, gateway a router ip-je, mint a kollegának, egyedül a suffixban tér el az ip4-ben (persze az ip címtartomány is eltér), ip6 nálam tiltott. Jónak tűnik a beállítása, mégsem megy neki. -
kgymac
őstag
válasz llacee #14037 üzenetére
Úgy tudom, a dsm6-tól nem megy a syno fiók beállítása, QC-vel együtt bibis az SS működése. Így nem kísérleteztem az SS-szel, 8 csatornás nvr-t használok. Csak webes felületről elérhetőek a rögzített anyagok, 4 hd-s kamera kb. heti adagját rögzíti, ciklikusan egy 500gb-s 2.5" hdd-re. A mozgás detektálás nem megy, hibás az fw-ben, eddig nincs javítás. Ugyan kínai, de az ssh-s botrányban nem érintett - vagy csak eddig nem került ki az user/pass páros. P2P-t nem használom, nem kell, hogy más is nézzen alsógatyában. Ha majd hdd-t kell cserélnem, megy bele egy 2tb-os. Olcsóbb volt, mint egy ss kameralicesz, hackelni sem kellett.
szerk:
@ 08meszzi:
QC, SS nem megy, talán a syno felhő szolgáltatása sem + valamelyik syno backup sw sem, volt téma 1-2 napja itt vagy syno topicban. Dns megy, simán elérhető, ami tényleg kell, csak be kell állítani a routeren (wan újracsatlakozáskor ddns is frissül, nason beállítva kb. 5 percenként, nem csatlakozás után. Én noip-t használok, 30 naponta meg kell újítani egy kis capcházás után, 3 címig elég. Webdav, vpn elérhető kívülről, vpn-en plusz opcióval elérhető minden az otthoni hálózatban, syno mobil cuccok is tudnak csatlakozni. Csak https kapcsolatot engedj, ha elérhetővé teszed, lets encrypt-es aláírással (syno tudja a tanusítványoknál, leírás is van hozzá a syno topicban).[ Szerkesztve ]
-
Szomj4s
tag
Sziasztok!
Sajnos sógorom frissítette az xpeno-ját. 1.02b loader volt, és frissítette 6.2-re. Persze hogy nem indul, és most szeretném neki rendbehozni. Viszont nem találok megoldást. Assistant ugye látja az új 1.03b loaderrel indítva, viszont semelyik verzió nem működik a képen láthatóak közül:
Hiába teszem fel újra a 6.2-t, a lenti szöveget látom. Ti milyen megoldást javasolnátok? -
válasz 08meszzi #14036 üzenetére
Tudod ott jobbra fenn nem véletlenül van kiírva, hogy A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek! Csak azért szólok mert kezdő vagy, és illene elolvasni a szabályokat. Egyébként szerintem a válasz az hogy nem, mert a sorozatszám típus függő.
[ Szerkesztve ]
Az emberiséget ősidők óta két dolog foglalkoztatja: 1. Ki találta fel a munkát? 2. A többiek miért nem verték agyon?
-
ekkold
őstag
Sziasztok. Új vagyok ebben a témában. Egy HP T610-es mini PC-re telepítettem XPEnology-t, 6.1.7-es verziót, egyelőre csak "játszani" kísérletezni vele. Bekapcsoltam a DS menüjében WOL automatikus kikapcsolás funkciót, hogy ha nem használom akkor ne fogyasszon feleslegesen áramot. (üresjárásban kb. 15W-ot eszik, amikor dolgozik kb. 25W-ot). Szépen le is kapcsol a beállított idő letelte után, viszont nem tudom felébreszteni. Próbáltam linux parancssorból a wakeonlan parancssal, ill. mikrotik routerből is a /tools wol -al is. Az előlapi gombra természetesen felébred és működik is, de azt távolról nehéz megnyomni
Az lenne a kérdésem, hogy akad-e valaki aki konkrétan ilyen T610-re telepített XPEnology-t? (esetleg jól jönne pár tanács, hogy mire érdemes odafigyelni ezen a hardver esetében)
Sikerült-e valakinek ezt a wakeonlan funkciót sikeresen használni?https://www.hobbielektronika.hu/apro/index.php?u=1574
-
ekkold
őstag
válasz citkar #14046 üzenetére
Azt én sem adtam meg, lehet, hogy ez a baj? Ha jól értem amikor fut a DS az felülírja az eredeti MAC address-t, a grub.cfg-ben levővel. Aztán amikor leáll, akkor az eredeti MAC címre kell(ene) küldeni a csomagot, esetleg mindkét MAC címre.. Kipróbálom. De hogyan tudom megnézni mi az eredeti MAC cím?
https://www.hobbielektronika.hu/apro/index.php?u=1574
Új hozzászólás Aktív témák
A Synology szervereinek a Quickconnect használatával történő visszaéléséről szóló hozzászólások vagy témák előzetes értesítés nélkül törlésre kerülnek!
A párosított generátorok (MAC és SN) linkek vagy eszközök is törlésre kerülnek!
A Surveillance Station feltörésére vonatkozó hozzászólások vagy témák és / vagy a feltört / SS hivatkozások létrehozása törlésre kerül előzetes értesítés nélkül.
- Legendary PC lemezes játék BONTATLAN! KÉSZLETRŐL!
- Brothers in arms - earned in blood PC lemezes játék ÚJ BONTATLAN KÉSZLETRŐL
- Alone in the dark 4 - The new nightmare PC 3 lemezes játék készletről
- Resident evil 2 és Guardians of the Galaxy steam kulcs
- Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening amd kulcs
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen