- Musk megerősítette, újabb országban indult be a Starlink
- Ígéretet tett a Microsoft, az EU szabályai szerint játszik
- Fával feldobott, kábelrejtő Lancool ház tűnt fel a Lian Li portfóliójában
- Futtasd helyben a Qwen3-at: ingyenes nagy nyelvi modellek az Alibaba konyhájából
- Színes, szemkímélő E Ink monitor jött a BOOX gondozásában
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Projektor topic
- Apple asztali gépek
- MWC 2025: bemutatkoztak a 10. generációs Lenovo IdeaPad notebookok
- Samsung LCD és LED TV-k
- OLED TV topic
- Azonnali fotós kérdések órája
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
-
l.skywalker
Topikgazda
(rögzített hozzászólás)
Úgy néz ki hivatalos formában itthon egy darabig nem lesz kapható Series X.
A hazai forgalmazás hiányában a következő módon lehet a hivatalos MS store külföldi oldaláról konzolt rendelni:Ha nem megy, akkor próbáld ki ezt:
* KIEGÉSZÍTÉS *Köszönjük a megosztást ndomokos
Új hozzászólás Aktív témák
-
hatala
tag
Sziasztok!
Mivel teljesen laikus vagyok a témában így kérdeznék itt, remélem jó helyen vagyok.
Pc-re meg vettem a Forza 4-et, a gyerek játszik rajta billentyűzeten és minden oké, csak szeretnék venni hozzá egy vezeték nélküli kontrollert is, amit tudunk használni a pc-s játékhoz, valamint van egy LG C4 és ahogy olvasom, a tv-n is tudnék játszani az ottani Xbox appban. Tehát az lenne kérdésem, milyen-melyik új kontrollert kellene megvennem hivatalos forrásból, ami jó a pc-hez és az LG-tvs használathoz is. Gyárira gondoltam nem más gyártóéra, gondolom az inkább kompatibilis mindkettőhöz. Ahogy nézem sokféle van, (pl, az Alzában is,) nem tudom mi a különbség közöttük, ezért kérem a segítségeteket. Esetleg ha adtok a linket, az nekem könnyebb lenne.
Köszi előre is!
-
pzstm
titán
Xbox Game Pass Ultimate trick for stacking and conversion terms have updated again
The new terms are:
Game Pass Core to Ultimate is 2:1, so 90 days of core are 45 days of Ultimate. So 3 years core are 1.5 years Ultimate
PC Game Pass to Ultimate stays 3:2, so 3 years PC Game Pass are 2 years Ultimate
Game Pass Standard to Ultimate is 4:3, so 3 years Standard are ~2.24 years (27 months) of Ultimate
EA Play to Ultimate is 3:1, so 3 years EA Play are 1 year Ultimate
*Be aware, it's been rumored that even if you have Game Pass Core and try to upgrade to Ultimate, it will try to give you a 3:1 conversion, and the only way to get the correct 2:1 ratio is to get in contact with support.
For reference, in 2024 the conversion was 3:2 for all Game Pass tiers
Also stacking has changed:
Game Pass Ultimate can be extended to a maximum of 36 months in all countries where it’s available.
Game Pass Core and PC Game Pass up to a maximum of 36 months in all countries except for these, where the limit is 13 months: Argentina, Brazil, Chile, Colombia, Mexico, Singapore, Taiwan, and Turkey.
Game Pass Standard and Game Pass for Console up to a maximum of 13 months in all countries.
EA Play up to a maximum of 36 months in all countries except for these, where the limit is 13 months: Argentina and Turkey.
Sources: https://support.xbox.com/en-US/help/subscriptions-billing/manage-subscriptions/xbox-game-pass-conversions
https://support.xbox.com/en-US/help/subscriptions-billing/manage-subscriptions/xbox-subscription-extension-limits -
Aryan
senior tag
Maradt meg egy Minecraft Legends kulcsom ha kell valakinek.
-
-
Norb79
őstag
válasz
Bad Pritt #142640 üzenetére
Valójában nem igazán számít, hogy mások hogyan élik meg ugyanazt. 3-4 fős coopban a judgement kampány szerintem is az egyik legjobb rész. Sajnálhatod, ha szereted a gearseket és ez az élmény kimaradt. Szerintem.
Szóval jobb lett volna, ha mind a négy részt remasterelik x360ról, és a negyedik részre is ráfér egy xsx patch, vicc, hogy local coopban még mindig a 4k@30 és a 900p@60 a két lehetőség, utóbbi fps boosttal, de legyünk optimisták, talán jön a többi is sorban. És örüljünk, hogy sok év lebegtetés után végre vmi!
-
Bad Pritt
félisten
Ez is egy vélemény, csak nem osztják túl sokan. Az volt az az egyetlen Gears rész, amit előrendeltem és máig nem játszottam végig koopban, mert egyszerűen senkinek nem tetszett még annyira sem, hogy egy kampányt letoljon. Még a multi sem mentette meg, mire végigszenvedtem azt a buta sztorit már érezhetően kihalófélben volt EU-ban, mindenki ment vissza Gears 3-azni. Nem volt jó vétel.
-
Zó
aktív tag
válasz
csuvicsuva #142628 üzenetére
Milyen mindhárom részt? 360-ról a Judgement már smafu?
-
eL Geri
őstag
válasz
eL Geri #142627 üzenetére
Mondjuk azért ezek jól hangzanak na:
4K resolution60 FPS in Campaign120 FPS in MultiplayerHigh Dynamic Range (HDR)Dolby Vision & 7.1.4 Dolby Atmos7.1.4 3D Spatial AudioVariable Refresh Rate (VRR)4K assets and remastered texturesEnhanced post-processing visual effectsImproved shadows and reflectionsSuper resolution with improved anti-aliasingZero loading screens during Campaign -
-
eL Geri
őstag
válasz
csuvicsuva #142625 üzenetére
Ez jó… de harmadik verzióban szerintem nem lesz már kedvem nekimenni
-
Wesder
titán
válasz
csuvicsuva #142625 üzenetére
Pedig bőven hagytam neked időt posztolni.
-
Wesder
titán
Az "Xbox PC", az Xbox PC appot jelenti, még mielött...
-
boxmaci
tag
-
Norb79
őstag
válasz
frankdelgado #142579 üzenetére
Az kb reális, az xsx az kb egy 3700x+6750xt egybeöntve és több magos teljesítményben a 12400f az kb a 3700x szintje. Egy magon veri az Intel az AMD-t, de xsx játékoknál ez kevéssé releváns.
Persze itt mindenki harmad ilyen erős pc-kre is látja a szebb grafikát meg a mindent is, de kb egy ilyen konfig árát kéne az xsx-hez hasonlítani, ha el akarjuk dönteni mi az olcsó és mi nem.
-
válasz
Dinomano #142614 üzenetére
Én már 2x is abbahagytam az elején a GTAV-öt. Most próbálom harmadjára. Az one x verziónál már az elején game braking bugba futottam bele. Az irányítása az ami nagyon pocsék szerintem. Most az x/s verzióval játszok, ebben nem találkoztam bugokkal még, de az irányítás ugyan az mint volt. Az angoljával az a gondom, hogy nagyon sok a szleng kifejezés, az akcentus és mivel nekem a hallásértésem amúgy is pocsék ezért feliratozva érteném csak meg. A gond az, hogy rengeteg szöveg van autóvezetés vagy épp akció közben. Nyilván nem tudok olvasni és irányítani is egyszerre, mikor valami pörgős autós üldözés megy. A feliratot gyorsan elkapkodják mert a gettós, fekete szleng dumákat gyorsan nyomják a szereplők. Persze sok dolgot sikerül elolvasnom és megértenem de az egész úgy lenne élvezetes ha minden poén átjönne mert tele van vele a játék de a felét nem értem a felsoroltak miatt. Végig lehet így is játszani de így nekem nem jön az az igazi gta feeling ami miatt minden idők egyik legsikeresebb játéka.
-
F.B.I.
veterán
válasz
turho #142617 üzenetére
Nálam is szinte mindig COD megy ha többen vagyunk fent (40-50 - es korosztály) de pont abban a játékban nincs időm nagyon nézni a grafikát. Mondjuk mi Hardpointot nyomuk, ott pörgés (kelsz-fekszel) van. Ha csak amiatt váltanál, felesleges. Most. Várd meg, hogy milyen lesz az új konzol generáció, mennyibe kerül majd, mit nyújt. Én is erre várok. Ha 400-500K körül fognak nyitni, akkor már PC lesz az irány részemről is…..úgyis minden is megy kontrolerrel.
-
GEIL
addikt
válasz
turho #142617 üzenetére
A konzolokon játszani mindig is kompromisszumos játék volt a PC mellett és még ma is az, hiába beszélünk 1/4-ed meg 1/3-ad milliós konzolokról.
Tudjuk helyén kezelni őket és találjuk meg a számukra megfelelő címeket, amiknél nincs akadozás és a grafikai szint is ugyanaz mint a PC-n......pl verekedős játékok, autós játékok, platform játékok.....de fps (és egyes tps) játékoknál nem feltétlenül kell erőltetni a konzolt. Ezt főleg a PC-s billentyűzet/egér kombós fps gamerek értik meg.....én is az vagyok/voltam, de nagyon jól szórakozok a konzolokkal és ha játékidőben nézem, akkor már bőven inkább azokat inditom és nem a PC-t. -
turho
addikt
válasz
Dinomano #142615 üzenetére
Nem sokat játszom...de a legjobban a low grafika, és a közeli textúrák homályos butított kockássága zavar. Tavaly 4k Ultra-Bank játszottam még egy high-end Pc-n, ahhoz képest nagy ugrás volt lefelé a box. És pl. az egyik régi kedvencem, az MW2019 rosszul van optimalizálva, nincs benne FOV lehetőség, ronda is, és még 60 Hz-en is akadozik. Na mindegy, átgondolom.
-
Dinomano
őstag
válasz
turho #142604 üzenetére
Lehet, hogy ilyenkor kell tartani egy kis szünetet. Én pl. pár hónapja elkezdtem begyűjteni régi Kozmoszos sci-fi könyveket, amik anno kimaradtak. Az olvasás nálam jobban előtérbe kerül manapság, ha a szabadidő eltöltéséről van szó. Játékok már nem kötnek le annyira, mint régen, éreztem hogy kell egy kis szünet, mert már minden játék idegesített.
Grafika: Még játszom PS3-on is, sőt tervben van, hogy a PS3-as régi címeket újra kipörgetem. (Killzone-ok, Uncharted, LoU, új Tomb Raider, WD, GTA V) Teljesen jól elvagyok a PS3 grafikájával, mai napig okénak találom. -
Dinomano
őstag
válasz
MrPeekaboo #142535 üzenetére
1-2öt kijátszottam, illetve belekezdtem. Leírom a tapasztalataim:
Brothers jó volt, hasonlóan az előzőhőz. Pár részen változtattak a remake-ben, illetve még komorabb lett a hangulat (picit életszerűbb grafika miatt is).
Kitty: Kisebbik lányom játszott vele, cicával kell feladatokat megoldani. Egyszerűbb, cell-shaded szerű grafika. Chill élménynek, vagy kisebbeknek. Nagy vonzereje, hogy "sziszááás".
Lana: Folyamatban van, félbe maradt nagyobb játék miatt. (De kijátszom, mert jó!)
Ügyességi és gondolkodós, továbbjutós puzzle-k. Grafika szép, zene jó, hangulat, világ is oké. Alien "labdacicával" kell összedolgozva továbbjutni, gonosz gépeket elkerülni, (gondolom) kiszabadítani majd az elrabolt falusiakat.GTA V: Nem is értem, hogy miért hagyták félbe sokan. Szerintem a PS3/360 generáció technikailag legdurvább játéka, csoda hogy elfut azokon a gépeken. Nekem az angoljával sem volt semmi gondom (nyelvtudásom: középszinten megértem, alapszinten makogok). Sztori terén jó pár filmből merít, ami nem baj. A 3 főszereplő közötti váltogatások miatt nekem picit úgy tűnt, mintha egy sorozatot néznél. Apró, kisebb sztorik; néha inkább akció, dráma, dramedy meg komédia. Olyan maró GTA-san, ahogy csak a Rockstar tudja.
-
hombre[EU]
veterán
válasz
turho #142608 üzenetére
a konzol legtöbbször 1080p-ből készít 4K képet, ugyanezt fogja csinálni egy alsókategóriás vga is (pl. 3060) csak az fsr/motorba épített rekonstrukció helyett lehetőséged lesz dlss-re...ami jobb, de oda is kell kakaó. nem elég a 60-as széria 4k-ra, nem sokkal lesz jobb,mint a konzol, ugyanúgy bele kell nyúlni a beállításokba, nem lesz ultra
-
MrPeekaboo
senior tag
Lepörgött a Chants of Sennaar. Logikai-puzzle elemek dominálnak, mindenféle hieroglifákat kell megfejteni, amihez már sajnos erőm nem volt, így ezeket leírás alapján “oldottam meg”. A történet egyébként nem rossz. Egy helyen volt egy olyan labirintus rész, ahol ha elvétetted az irányt, akkor más irányokból érkezve kellett ugyanazt megcsinálni, na ott vagy 20x kellett nekiugrani, hogy sikerüljön…Végül minden achi-t kiszedtem. Ezzel át is léptem a 200k-s e-penis (gamer pont) határt.
-
Alarikman
senior tag
A mostani ár emelkedésre a válasz jelenleg a: Gamepass. És, hogy meggondolod, hogy mivel játszol és miért fizetsz.
Nem hiába a youtube-os tartalom gyártók vannak a legjobban kiakadva, mert ha akarnak nézettségét, meg kell venniük a játékokat hamar, teljes áron. Nem sajnálom őket annyira.
Mi itt a "Vadkeleten" már ár érzékenyek vagyunk egy jó ideje. -
turho
addikt
válasz
boxmaci #142606 üzenetére
Igaz...de a COD maximum 1440p valós felbontással fut, sokkal inkább mid-low beállításokkal. Csak onnan tudom, mert volt pc-m tavaly. A BO6 még be is csapja ezzel-azzal a szemet, de az MW2-MW3 sokkal inkább 1440 low. Textúrák közelről ultra low. Amúgy 24" monitoron nem jön ki, 65" Qled monitoron nagyon.
Az Indiana Jones valami 1080p körül futott maximum, de azt viszonylag szépen tudta. Pár modernebb játék 720p/900p felskálázva. Még egy Resident Evil 2/3 remake is csalódás volt 65"-on. Nem bántom én, de ilyen korral, ennyi teljesítményfelvétellel ennyit tud. Eszik 180 Wattot, a pc eszik 300-350 Wattot, grafika totál arányosan jobb. Valahol szeretem is ezt a kis vasat, csak hiányérzetem is van. (Nem veszek FHD 47" tv-t a nagy helyett, az tuti)
De még alszok rá.velem van a baj, hogy pont arra jöttem rá, leginkább fps multizni szeretek már.
-
boxmaci
tag
válasz
turho #142601 üzenetére
200-ért közel se kapsz stabil 4K60 Mid PC-t, esetleg egy 1080p60 Midet. Ennél az XSX jóval többet tud modern játékokkal is. Arról nem is szólva, hogy a first-party játékok nagyon is jól optimalizáltak a konzolra. Nézz csak meg egy Indiana Jonest, majd rakj össze egy olyan PC-t ami Series X minőségben futtatja, az legalább 400 ezer lesz ha nem több. A COD 4K/60FPS nagyon jól néz ki konzolon, high körül settinggel. Tény vannak összecsapott multiplatform változatok, amik jobbak egy alig drágább PC-n, de ez nem mindenre igaz. Jó ez a konzol még mindig.
Az viszont igaz, hogy mindig lehet jobb PC-t összerakni, csak az kb a duplájába kerül továbbra is.
-
turho
addikt
De sajnos ebben igazam van, bár ne lenne. Volt 3080-am is, agyonverte az SX-et. És nem tudok úgy elkezdeni játékot, hogy ne lenne ez a fejemben, hogy "de rusnyák némelyik textúrák" illetve "hiányos és sivárabb a grafika, a fények". Nem baj, ha kiröhögtél. Magamat is nevettem. Én is azt hittem, majd nekiállok mindenféle konzolos soulslike cuccal játszogatni, de jó lesz....hát, nem az lett. Már egy Wolfeinstein vagy Far Cry se köt le.
-
turho
addikt
-
turho
addikt
válasz
gianni85 #142599 üzenetére
Hát, erkölcsileg megterhelőbb...(Hogy meggondolatlan voltam). öreg fejjel össze is vagyok zavarodva, hogy ami tavaly még valami accounton a nevem volt COD, megvásárolt részek Blizzard és Steam alatt, azokat vissza tudnám-e bányászni (remélem, igen, 4 COD rész), illetve engem is zavar a tavalyi döntésem féligmeddig, miért SX-et vettem egy high-end pc eladása után (pedig ezen se emulátorozni, se semmit nem lehet). Beismerem 10 hónap után, nem biztos hogy jól döntöttem. 200-250k körül lehet szerezni ahogy elnézem, egy stabil 4k60 MID minőségben futó pc-t. Azért jóval szebb, mint az SX, ez tény. 3060ti is elveri.
Ezzel nem leszólom az X-et, mindig konzolrajongó voltam. De most az elmúlt pár hónapban rájöttem, fps multiban csúnyább, mint szeretném. De alszok rá, nem halálos. De ha bekapcsolom, mindig érzem, látom hogy picit szebb lehetne, rögtön jön a gondolat
Új hozzászólás Aktív témák
Tiltott minden olyan javaslat, tanács, utalás (illetve ezek kérése), ami a digitális disztribútorok által megszabott szabályok, határok, korlátozások kikerülésére irányul. A teljesség igénye nélkül értendőek ez alatt a VPN-es trükközések, hamis vásárlási adatok megadása és társaik.
Nem tiltott ugyanakkor a régió- és egyéb korlátos leárazások, promóciók, akciók stb. ismertetése, az azokról szóló diskurzus, ha ez nem társul a fentebb említett dolgokkal. Valamint nem tiltott a VPN szó leírása, ha valaki azt kifejezetten tiltó vagy figyelmeztető szándékkal írja le
(pl.: a VPN tilos!)
"Utazásos vásárlással" kapcsolatban az irányadó [link]
Röviden és tömören: nem érdekel senkit, hogy kijátszik-e valaki ilyen-olyan szabályokat, de itt erről semmilyen formában ne essen szó!
● tilos a warez!
● az OFF topic a baráti beszélgetéshez erre
● olvasd el a téma összefoglalót!
KONZOL beárazás
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Napelem
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- Xbox Series X|S
- Windows 11
- Gyúrósok ide!
- Suzuki topik
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- PS5(DS5) Hall effect és Xbox Series TMR analóg analóg csere
- Xbox Series TMR analóg és PS5(DS5) Hall effect analóg csere
- Újszerű Playstation 5 Pro 2 TB -- Digital -- (2028 márciusig Garis)
- Szép állapotú Xbox Series X 1TB egy hónap garival
- Nintendo Switch Lite 128GB Dual Boot (Eredeti SW vagy CFW) 19.0.1 + Atmosphere, 3 hónap garanciával!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
- BESZÁMÍTÁS! Apple iMac 27" 2020 i7 128GB RAM 512GB SSD garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB AIO Enigma XL Seasonic 650W
- Xiaomi Redmi 9AT 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest