Új hozzászólás Aktív témák

  • sch_a

    addikt

    válasz Jovanny2 #93363 üzenetére

    Igen, nyilván publikus IP-t dob, hisz mi mást látna? Jól mondja, meg kéne néznie, hogy a router-nél a WAN-nál milyen IP-t lát. Nem mindegy ugyanis, hogy hányszor van NAT-olva. Mikor érkezik egy kérés feléd, az nyilván a publikus IP-dre érkezik, ami jobb esetben a saját routered. Ott beállíthatod, hogy az adott port-ra érkező kérést melyik belső IP-címre (és portra) továbbítsa. Ezt hívják portforwardingnak.

    Ha privát IP-t kapsz, az azt jelenti, hogy már a szolgáltatónál is történik egy címfordítás. Tehát te a routeredet akárhogy állítgathatod, hisz már ahhoz sem fog eljutni a kérés.

    Ebből akkor lehet probléma multiban, ha két olyan játékos szeretne egymással játszani, akik közül egyik sem rendelkezik publikus IP-vel, vagy rendelkezik, de nem működik a portforwarding. Leegyszerűsítve, ha egyiküknél sem jelez "open NAT-ot" a konzol.

    De ez is csak olyan multikra érvényes, ahol nem egy dedikált szerveren játszanátok, hanem mondjuk mindenképp egyikőtöknek kéne lennie a hostnak. Pl. ha FIFA-val játszanátok ketten egymás ellen, az ilyen szituáció lehet. Vagy ha mondjuk egy játék kampányát játszanátok coop-ban, úgy, hogy egyikőtök csatlakozna a másikhoz.

Új hozzászólás Aktív témák