Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- XPEnology
- Ásványbotrány: Kongó választ és bizonyítékot vár az Apple-től
- Facebook és Messenger
- Windows 11
- ASUS RT-AC68U
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
-
IT café
WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
AirBooms
addikt
válasz marcias #12509 üzenetére
Ööö, nem használhatnánk egy mértékegységet? Nekem mindegy, melyiket...
Viszont ha a tiédet nézem, akkor is kb. a fele amit az enyém tud vezeték nélkül a tiédhez képest a legjobb esetben is... Tehát valami eléggé el van baszaraintva...
Szóval az a kérdésem, hogy van-e valami ötletetek mi lehet? Mondom, a net 120/30 Mbites... és kábellel tud is 80/10-et (a UPC 30/10-et garantál). -
AirBooms
addikt
válasz marcias #12506 üzenetére
OK, de nem keverjük itt a mértékegységeket?
Én Mbps-t (illetve Mbitet) írok, te pedig MB/s-t. Ha jól sejtem, ez nem ugyanaz...
Szóval szerintem nekem is el kéne érnem legalább 30-40 Mbps-t (kb. másfél méterre van a router és a PC a vevővel). Amúgy most néztem meg, a laptop az AirPlusG (tehát G-s káryta!!!) kártyával 1,-2 Mbps-t tud ugyanezzel a routerrel, holott vezetékkel 75-80 Mbps van... Katasztrófa!!!
Az viszont érdekes, hogy a feltöltés a UPC által megadott értéket tudja...És hozzáteszem, nem kötözködni akarok, a témában semmi jártasságom sincs. Csak úgy érzem, mintha vettem volna egy 200 lóerős autót, de a sebességhatárok miatt mindössze 50 lóerőt tudnék használni... Holott a kettőnek semmiköze egymáshoz...
-
mezis
félisten
-
marcias
őstag
válasz marcias #12492 üzenetére
Egyébként egy kérdésem nekem is lenne: miért van az, hogy a koliban, ha áramtalanítom a routert, majd visszakapcsolom, akkor tetszhalott állapotba kerül a szerkezet (értsd: sem vezetéken, sem vezeték nélkül nem lehet hozzá kapcsolódni, de az SSID látható)? Csak akkor hajlandó működni, ha először kihúzom a WAN-kábelt, ráadom az áramot, majd visszadugom a WAN-t. Egyébként ugyebár egy belső hálózatban van a router elhelyezve, tehát nem modemhez kapcsolódik. Otthon, egy nappal korábban, amikor pppoe net volt, a fenti hiba nem jelentkezett.
[ Szerkesztve ]
-
And
veterán
válasz marcias #12485 üzenetére
"A usert nem az fogja érdekelni, hogy a szabvány szerint mi a helyzet."
Te magad említetted a 100Mbps-es ethernetet, de egy rakás más átvitelt is a szabvány szerinti jelzési rátájával emlegetünk, aztán olykor a töredéke sem igaz, lásd pl. az USB 2.0 480 Mb/s értékét.
"A "hasznos adatforgalom" érdekel engem."
Ezt megértem, és tényleg elvárható lenne, csakhogy mint említettem, wifi-nél túlságosan sok tényezőtől függ az, hogy mekkora sebességet érhetünk el alkalmazási szinten. És itt nem oda-vissza pár százalékról van szó, hanem esetenként jóval többről. Ilyen befolyásoló paraméterek lehetnek például: wireless mód (g-only / mixed), frame burst, preamble hossz, CTS-protection, meg pár, nem minden eszköz által támogatott extra (afterburner, speedbooster, 125HSM). Vagy épp olyan apróságok, mint az egy AP-n lógó kliensek száma. Namost ezekre a felhasználónak mind ráhatása van, és a lehetséges minimum- és maximum sebességek között beállítástól függően nagyságrendi eltérések lehetnek. Tehát melyik maximumról beszélünk, ha egyszer ezen paraméterek mind szerves részei a szabványnak? Ezért van, hogy tisztább a szabvány által fixen meghatározott jelzési sebességet megadni, mint jellemzőt, még akkor is, ha a gyakorlatban, általunk tapasztalhatóan a fele sem igaz. Nekem sem tetszik, de ez van.
"Azért az antenna nyereségének úgy tudom, komoly befolyása van arra, hogy mekkora távolságon belül mekkora adatátvitel érhető el."
Ez így igaz, de a kolléga a jelerősségről kérdezett, az meg ismét egy rakás tényező (köztük valóban az antenna) függvénye. De a gyártó által megadott antennanyereség egy állandó, a kijelzett térerő meg az előbbiek folyományaként nem az. Tehát arra a kérdésre, hogy mit jelent a 30 dB (signal), vagy hogyan mérik, nem igazán releváns válasz az, hogy a gyártók megadják a routereik antenanyereségét dBi-ben.[ Szerkesztve ]
-
shev7
veterán
válasz marcias #12485 üzenetére
de a hasznos adatforgalmat senki nem fogja tudni neked megmondani. Ellenben az 54 mbit/s-et fizikai retegben tudja az eszkoz, ezert irjak azt ra...
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
And
veterán
válasz marcias #12482 üzenetére
"Az, hogy 54Mbit/s van ráírva, inkább csak dísz, vagy rossz vicc."
Ez egyáltalán nem igaz. Ez a jelzési sebesség a fizikai rétegben megvan még akkor is, ha mi nem találkozunk vele. És ez az érték fix, ezért adják meg ezt, mert jellemzi a szabványt, a gyakorlati sebesség meg sok más (részben általunk is befolyásolható) paraméter függvénye. Hogy ezzel átverve érezhetjük magunkat, az más kérdés. A kolléga egyébként következetesen Mb/s-ot említett mindenhol, te pedig MB/s-t, amelyből 1 tényleg nem számít rossznak egy struktúrált hálózatban, wifi <-> wifi irányban, mivel így feleakkora az elérhető sávszél, mint pl. egy LAN-on ill. egy vezeték nélkül kapcsolódó gép között.
"Szia. A TP-Link hivatalos weboldalán az összes eszköznél megadják dbi-ben"
Ezt kár volt idekeverni, a dBi-nek ugyanis megintcsak semmi köze a jelerősséghez, mivel (izotrop sugárzóra vonatkoztatott) antennanyereséget takar. -
zsommi
senior tag
válasz marcias #12388 üzenetére
Lakáson belül szeretnéd növelni a hatósugarat, vagy kívül?
Ha kívül (pl. szomszédnak átlőni, vagy hasonlók, akkor érdemes irányított antennát használnod, egyébként pedig körsugárzót.
A TP-Linken alaphelyzetben 5dBi-s antenna van, szóval azt ne vegyél hozzá még egyet, a 8dBi-es TP-Link antennát ajánlom én inkább, azzal lakáson belül el tudsz érni nagyobb hatótávot.
Üdv -
dale74
tag
válasz marcias #12388 üzenetére
Én is épp egy hasonló "projectben" vagyok. A titkosítás szintje szerintem nem fogja befolyásolni a hatósugarat. A router antennáját kell egy nagyobb nyereségűre cserélned ( a Tiéd szerencsére levehető) . Itt több lehetőséged van, attól függően, mennyire akarod megnövelni a hatósugarat, mennyit szánsz rá, vagy akarsz-e magad barkácsolni antennát.
Először nézz körül itt: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
- NOTHING Ear B171 TWS fehér Új!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest