-
IT café
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
Egorov
aktív tag
válasz Fire/SOUL/CD #30496 üzenetére
Szia!
Letöltöttem a Snagit 30 napos verzióját, most próbálgatom, eddig nagyon tetszik, szép a kezelőfelület, sok módosítási lehetőség is van. Köszönöm a segítséged.
Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei!__....Ͼʘ.ʘϿ....__Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
neduddki
nagyúr
válasz atomeromu #30497 üzenetére
HI!
csak nem usb-sek?:- )
rakd fel a alaplapi drivereket /persze ha nemegy a bill/eger akor nem art egy usb>ps2 vacak, de ha elhusz erte abbol van eleg:- )/udv
neduddki
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
atomeromu
csendes tag
Sziasztok! Par napja alaplapot csereltem a gepemben es azota vannak gondjaim. 3 particiom van, ketto XP prof es egy Vista. Csere ota csak a Vista mukodik rendesen a ket XP-s particional nem mukodik az eger es a billentyuzet sem! Hol keressem a hibat?
-
félisten
válasz Egorov #30493 üzenetére
Hali!
2 progit tudok javasolni, ami kategoriájában a legjobbak
Snagit illetve a FullShot.
Rengeteg funkcióval, szerkesztési lehetőséggel, gomb, árnyékolás, blur stb stbEgyetlen hátrány, hogy egyik sem ingyenes...
Fire.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
Gallaxis
tag
-
Egorov
aktív tag
Sziasztok!
Ha nyomok a print screent, akkor nem jön be semmilyen ablak, nekem kell megnyitnom a paintet. Ubuntu alatt bejön egy ablak, hogy milyen formátumban, hova, milyen néven akarom elmenteni.
Van xp alatt ilyen program?Ihn nikho! Mahna nikho mha nahna e rei!__....Ͼʘ.ʘϿ....__Mha nahno mha nah rikho! Ihni Kohei!
-
Gallaxis
tag
Üdv.,
Létezik-e olyan program amelyet bootolásra tudnék használni a mindenkori állapotnak
megfelelően XP-s környezetben?
Gondolok itt egy boot CD-re amit csak elindítok ha visszavonhatatlanúl összeomlik a rendszer.
Az újrainstallálás megoldhatná ugyan a gondot de a telepített programok és egyéb
fájlok elvesztése érzékenyen érintene.
Köszi a választ!Gallaxis
-
félisten
válasz Kicsiguszti #30489 üzenetére
Hali!
Nem tudom mekkora a HDD-d, de vannak olyan particionáló progik, amik adatvesztés nélkül átméretezik/darabolják a HDD-t, pl Acronis, vagy Paragon termékek. pl ha adott egy 100g-s hdd, akkor azt megoldhatod, h egy 20 és egy 80g-s partíció jöjjön létre, anélkül h bármi adat elveszne.
Fire.
[ Szerkesztve ]
Mindenki tudja, hogy bizonyos dolgokat nem lehet megvalósítani, mígnem jön valaki, aki erről nem tud, és megvalósítja. (Albert Einstein)
-
cascada
senior tag
válasz C.Brigante #30482 üzenetére
Szia!
Milyen laptopról van szó? Valszeg a CPU nem birja. A tűzfal és/vagy víruskereső szokta nagyon lefogni a procit ilyen relative "nagy" sebességnél Nálam is előfordult. Meg ha letöltés közben filmetnézel, vagy PhotoShoppot inditassz, vagy bármilyen winyóhasználó progit. Sajnos a lassú 5400-es régebbi laptopwinyókon ez gond szokott lenni, főleg ha agépben a RAM is kevés
Nézd meg a procihasználatot! Amúgy milyen viruskereső/tűzfal kombináció van a laptopon? A NET kábellel van a laptopra kötve? És milyen hosszú az a kábel?[ Szerkesztve ]
-
C.Brigante
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #30467 üzenetére
köszi a választ!
semmi gond, hogy megkérdezted, inkább örülök, h segíteni próbálsz!!
szóval amit a végén írtál az ok, mert én nem úgy gondoltam a letöltést, h egyszerre töltök a 2 gépen, természetesen csak a laptop egyedül nem tud többet, ezért néztem hülyén, h mi korlázozza??? olyan helyekről töltök ahonnan fullon jön mindig.... de ez nem akarja az igazságot.uɐqoɔsǝʇ ɐ ʇǝʇǝznʎʇuǝllıq ʞǝzsǝʌ ɯǝu ʇǝqqoʇ /
-
-
cascada
senior tag
válasz j0k3r! #30476 üzenetére
nVidia GeForce 5600FX. Maga a DualView mód tök jól megy, csak ha probálom kinyujtani a videót a másik monitorra akkor ott fekete rész jelenik meg a videó helyett. Valami overlay beállitás miatt biztos csak egy monitor van egy időben engedélyezve alapból video lejátszáshoz. Ezen kellene változtatni
-
dJ Peer
aktív tag
válasz #93794560 #30456 üzenetére
Lehet, de már lassan egy éve van fent ez a rendszer, tökéletesen működött...
Csak most szarakodik...:S
Köszi!@sfdrakex: Fine-tuned azt jelenti finomhangolva, szóval nincsenek benne felesleges dolgok..és inkább teljesítményre orientálódtak...
pontosabban: [link]
KösziValami megoldást nem tudtok rá?
[ Szerkesztve ]
-
Winner_hun
titán
Globálisan olyan beállítható hogy minden mappában a nézet az Ikonok legyen, a fájlok rendezése meg név szerinti? Bár utóbbi lehet az új rendszerrel már megoldódott, de a helyenként előbukkanó filmszalag elrendezéstől falra mászok.
► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
mezis
félisten
válasz Kicsiguszti #30465 üzenetére
Particiót sem tudsz törölni ? (Mert én azzal kezdeném az újrainstallt.)
mezis
-
Winner_hun
titán
A 4-es NOD-ban volt olyan opció hogy kiírta, mely frissítések kellenek az oprendszerhez. Van esetleg külön program ami képes ezt megmondani mindenféle frissítés telepítése nélkül?
-
cascada
senior tag
Sziasztok!
Tudja valaki, hogyan lehetne 2 monitorral, DualView-os megoldással videót nézni úgy hogy a videó a 2 monitoron együtt jelenjen meg? nVidia FX5600-as video karival?
Most videót csak vagy az egyik monitoron vagy a másikon tudok lejátszani.
Van rá mód szerintetek, hogy 2 monitoron egyszerre tudjam nézni?Köszi
-
félisten
válasz C.Brigante #30463 üzenetére
Hali!
Gondolom router-el van megosztva a net. Ha igen, akkor húzd ki az asztaliból a routerrel összekötő kábelt. Mi történik, marad ugyanolyan lassú a letöltés a laptopon?
Fire.
UI: félve kérdezem, ilyet csak nagyon kezdő versenyzőktől szokás kérdezni és valószínű, h te nem vagy az, de azért muszáj, mert a számok "együttállnak"...
Szóval az ugye tiszta, hogy ha ketté osztasz egy netkapcsolatot, akkor letöltési sebesség is bizonyos arányban oszlik meg a gépek közt...
Ezt csak azért kérdeztem, mert 600Kbyte/sec+1,4 Mbyte/sec=16Mbit és akkor meg is van a sebesség. Még egyszer elnézésed kérem, ha ezt a kérdést nem jó emberkének címeztem...[ Szerkesztve ]
-
Kicsiguszti
tag
halihó!
Szerintetek mi lehet az oka annak, hogy a céges noti kb. 5-10 perc alatt kapcsolódik ki XP alatt? Bekapcsolásnál 1,5 perc alatt feláll a rendszer, de kikapcsolni nagyon lassan akar :S Formázni nem lehet, mert olyan szoftverek és beállítások vannak rajta, hogy egyszerűen nem engedik!!! Honnan tudom meg, melyik processz fogja vissza? Egyáltalán ez lehet a baja? Egy végtelen ciklus? Milyen megoldásokat tudtok javasolni?
Specifikáció: Celeron M 1,5 ghz, 768mb rammal, Win XP SP3 frissítve -
Gonosz15
aktív tag
Helló!
Windows XP SP2. Állandóan leáll kékhalál -al, de kizárólag akkor mikor böngészek Firefox alól.
perfnet -re hivatkozik az eseménynaplóban.valaki tudna segíteni?
Üdv!
"Az igazi érték az nem is a szépség, meg nem az intelligencia, nem a humorérzék, nem az hogy milyen a kocsid, vagy az hogy mi a neved, hanem ha te kerülsz szóba azt mondják egy korrekt gyerek."
-
C.Brigante
veterán
sziasztok!
a segítségeteket kérném.
van egy laptopom és egy asztali gépem, a netem 15megás lett, elötte 8 volt.
Az asztali gépemen jön normálisan 1.4-1.5 megával a cucc, a laptopom viszont nem hajlandó 600kb/s-nél gyorsabban tölteni. nem értem miért? nincs korlátozva a kliensem 0-ra azaz végtelenre van állítva + tettem már fel mindenből újat de semmi, miért nem jön max sebességgel?uɐqoɔsǝʇ ɐ ʇǝʇǝznʎʇuǝllıq ʞǝzsǝʌ ɯǝu ʇǝqqoʇ /
-
Max3l
tag
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni xp-vel kapcsolatban. Egy ismerősömnek javasolta az xp hogy telepítse az sp3-mat így is tett.. csak ezek utána a windows nem indult el többé, azaz elindult, de a betöltésnél lefagy, vagyis úgy fagy le hogy tölt-tölt de nem indul el. Csökkentett móddal eltudom indítani, visszaállítottam a rendszert olyan időpontra amikor még nem volt rajta az sp3, csak sp2. De így sem indult el.
Kérdésem az lenne hogy xp telepítő lemezzel, javítás funkciónál, melyik parancsal kellene próbálkoznom?Segítségeteket hálásan köszönöm
A munka az nem farok, így effektíve állhat napokig is
-
sfdrakex
nagyúr
válasz Boci_83 #30458 üzenetére
Simán töröld, vagy formázzd azt a particiót amin a nem kívánt rendszer van és easy bcd vel tudod a bootolást állítani, de a vezérlőpult/rendszer/speciális/inditásnál is tudod állítani hoyg csak az aktuális rendszer induljon boot menü nélkül.
[ Szerkesztve ]
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
Boci_83
őstag
Hello all.
2 xp rendszerem van, amit másodjára telepítettem törölni szeretném, úgy hogy ne legyen rendszer választó sem, csak bootoljon a gép? hogy lehet ezt megcsinálni..?
-
törölt tag
válasz dJ Peer #30455 üzenetére
Lehet, hogy a hozzászólásodban benne van a válasz is. A buherált XP-k nem mindig működnek jól, ha nem megfelelően vannak összeállítva, esetleg néhány férget is tartalmazhatnak. A telepítőkészlet létrehozása és módosítása nagyon pontos összeállítást igényel. Ha megsérül egy rendszerfájl, vagy egy tömörített cab fájl a telepítőben, máris hibás lehet a telepítő.
Szerintem próbáld meg nem gányolt telepítőről felrakni a rendszert.[ Szerkesztve ]
-
dJ Peer
aktív tag
üdv mindenkinek!
buék!Találkozott már valaki olyannal, hogy a Vezérlőpult > Megjelenítés nem tölt be?
Se felbontást, se hátteret, se képernyőkímélőt, se témát, nem tudok váltani
Ilyenkor mi van?
Buherált XP-m van: Windows XP Professional Fine-Tuned SP2Valakinek valami ötlet?
Köszi!
-
félisten
Hali!
Hát ezzel akkor sok mindent nem lehet kezdeni, mivel egyértelműen a skype okozza a hibát. Azt lehet tenni, hogy vagy a legújabb vagy egy(a mostaninál) régebbi skype-t telepítesz, hátha az újabb/régebbi változatban nem jön elő ez a hiba.
Mivel régi gépről van szó, ezért először én inkább egy régebbi verzióval próbálkoznék a skype-ból...Fire.
[ Szerkesztve ]
-
Poo
senior tag
válasz Fire/SOUL/CD #30447 üzenetére
más alkalmazásnál nem jön elő ez a gond csak a skypnál
réginek régi a cucc valszeg le is cserélem mutternak de ha lenne valami megoldás rá akkor szívesen fogadnám ideiglenesen is.
skype-nál rendesen ott van a webcam neve típusa.
Lap típusa compaq deskpro sb/ep series.Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
betyár63
csendes tag
Valaki esetleg?[link]
" Let there be ROCK "
-
félisten
Hali!
500-as szériából van jó pár, ez nem tudom melyik lehet, de nyílván régi típus, akkor 1.x-es usb van csak rajta, a webcam meg gondolom 2.0-ás. Ez okozhat ilyen beborulást.
Ezen kívül meg kellene próbálni más alkalmazással is, mert lehet h a skype "cseszi el" a dolgot.(pl a gyárilag mellékelt progival, gyakran AMCap névre hallgat, vagy MSN-el vagy bármi olyan progival ami képes pl webcam-ról felvenni képet/videót...)Ha más alkalmazással is előjön a hiba, akkor pedig keresni kell egy másik drivert.
Fire.
[ Szerkesztve ]
-
Poo
senior tag
Hello
Na egy fogós kérdéssel állok ide.
Adott egy gép ami teljesen jól megy meg minden és van egy webcam ami teljesen jól megy addig míg a skypon be nem kapcsolom amikor megkapcsoljuk mikor beszélgetek vagy csak a beállításoknál vagyok rá pár sec-re újraindul a gép.
System error 1003 eseménynaplóban ez van.
Hibakód: 00000024, 1. paraméter: 001902fe, 2. paraméter: f8894904, 3. paraméter: f8894600, 4. paraméter: f82f9d48.egy 500-as compaq gép a delikvens.
nem vágom hogy mitől lehet esetleg ha valakinek vannak tippjei azt szívesen várom.
Veszek eredeti tonereket,patronokat
-
batmab
senior tag
válasz Winner_hun #30441 üzenetére
igen de csak ha az nem a rendszerpartició..tehát ha az xpd a D-re települt,abbol nem nagyon lesz C...
2009.08.24 leányom, Kiara. Már 118cm, és >21kg.. :D Fontos! utánvéttel még anyámtól sem vásárolok...
-
Armahun
addikt
válasz Winner_hun #30441 üzenetére
Sajátgépen jobb klikk >kezelés > tárolás > lemezkezelés
Itt jobb klikk amit meg akarsz változtatni ott van elérési út és betűjel változtatás menüpontHa szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
Winner_hun
titán
Meghajtók betűjelének utólagos módosítására van lehetőség?
[ Szerkesztve ]
-
need
addikt
válasz Winner_hun #30439 üzenetére
Gyáááá ez gyors volt...
kerestem találtam telepítettem mos keres...keres...
neked pedig örök hála köszönöm
[ Szerkesztve ]
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
need
addikt
Üdv...
Igy kell hogy kezdjem az új évet
Nos..
Fontos *.xls dolgok kerültek törlésre xp alol de úgy hogy a kukábol is ki került
Hogyan tudnám öket vissza hozni..?
Létezik erre valami + oldás..?SOS lenne...
D750+Tami 24-70..Nikon 70-200 f/2.8 vrII....Diablo3 Battletag: norennord#2734 Division 2 noren73
-
batmab
senior tag
válasz Winner_hun #30435 üzenetére
akkor az ujat tedd az első sata portra,hadd örüljön...
2009.08.24 leányom, Kiara. Már 118cm, és >21kg.. :D Fontos! utánvéttel még anyámtól sem vásárolok...
-
Winner_hun
titán
válasz batmab #30434 üzenetére
Megfelelő sebességgel megy a régi, darálós winyó, de csak akkor darál amikor az új winyó is dolgozoik rendesen, gondolom összeakadnak valahol
Az adatmentés során már kétszer kaptam irql not less or equal kékhalált, úgy néz ki tényleg itt az ideje a reinstallnak. De már az új winyóra megy az xp, ez jóval gyorsabb mint a régi► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
batmab
senior tag
válasz Winner_hun #30432 üzenetére
alapon szoktam a rendszervinyot sata1re,maradékot sataxekre rakni..bootsorrendnél figyelj csak oda...
a darálós vinyo sebessége megfelelő,nem lassabb esetleg???képes lerakni pio modba a vinyot a szuper xp..Joe bácsi: nem lehet h ugy vette,mintha most kötnéd rá a vinyot??nekem csinált ilyet..rendszervinyo volt fent,aztán rátettem egy másikat,és automatán bootsorrendet cserélt,persze arrol akart bootolni,amin oprendszer se volt...
[ Szerkesztve ]
-
j0k3r!
senior tag
válasz Winner_hun #30432 üzenetére
jahogy SATA... mar vak is vagyok akkor nem szoltam
tudom nem nagy segitseg, de haverom laptopjanal is ugyanez volt, hogy ment a DVD iras, es kozbe ment vinyorol a zene, akkor szaggatott a zene. mondjuk az laptop, ez meg pc.some men just wanna watch the world burn...
-
j0k3r!
senior tag
válasz Winner_hun #30429 üzenetére
a 2 vinyo 2 kulon helyre van bedugva az alaplapba?
to Joe bacsi: esetleg egy BIOS refresh segithet, de ez csak tipp.[ Szerkesztve ]
some men just wanna watch the world burn...
-
Joe bácsi
őstag
válasz j0k3r! #30428 üzenetére
Nem! Semmi!
1 hétig nem is volt bekapcsolva és nem is volt kihúzva a konnektorból! Most bekapcsoltam és szarakodott nekem. De kb. 5 hónapja is ezt játszotta! "Imádom" az informatikát!!!!Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
Winner_hun
titán
Úgy néz ki hogy amit vettem winyót az (is) bekavar, újrarakom a rendszer..
A kérdésem az lenne, hogy 2 SATA-s winyó esetén van-e bármilyen jelentősége, hogy az alaplapon melyiket hova dugom? Ha van, hogy dugdossam össze?
Amióta meg van az új winyóm, van hogy megy a winamp és darál a lejátszott zene ha az új winyó dolgozik. Amíg csak egy winyó volt a gépben és az volt teljesen leterhelve ilyen gond nem volt, mindenféle akadás nélkül ment a zene.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
Joe bácsi
őstag
Az miért van, h. a gyökér BIOS átállította magát, h. mi legyen az elsődleges boot-olás?
Van 2 vinyóm és a másikról, amit csak mentésre használok, arról akart boot-olni.Miért gondolják azt az emberek, h. az a normális, h. egy érintős mobil fogadott hívás után nem zárja vissza a képernyőjét?!
-
mt33
csendes tag
Tanácsot kérek. Vendég felhasználóként( jelszavas rendszergazda) egy angol nyelvű xp-n a fiókomban, hogy lehet a magyar billentyűzetre váltani? (y-z csere és a 0 lecserélése miatt).
-
brd
nagyúr
válasz Winner_hun #30408 üzenetére
Bármikor, gondot nem okoz, de a teljes folyamathoz majd újra kell indítani a gépet (nem kötelező, de csak akkor lesz teljes).
The only real valuable thing is intuition.
-
betyár63
csendes tag
Sziasztok!
Van egy kis problémám a routerrel (DI-604)!
Tulajdonképpen minden rendesen működik, csak a windows update nem megy.
Nem tudtam mi lehet a baj, már a wint is újraraktam,de semmi sem változott.
Egy ismerősöm mondta,hogy próbáljam meg router nélkül a frissítést, és direktbe kötve a kábelmodemet, simán sikerült.
Mi lehet ennek az oka? Talán valamilyen beállítási probléma?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Üdv!" Let there be ROCK "
-
icons
addikt
Hello!
Valaki találkozott már hasnonló problémával.
Ilyenkor mi a teendő? Néha jól működik, néha ilyen fekete a jobb gombos menü.A másik kérdésem: SP3at érdemes feltenni? Mennyiben biztonságosabb, és gyorsabb mint az SP2?
-
-
macskajancsi
aktív tag
-
válasz Hegyirabló #30415 üzenetére
Nyugodtan törölheted. Ezeket 1-2 slendriánul megírt patch hagyja maga után. Miután feltelepült, elfelejt kitakarítani maga után.
Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
Hegyirabló
veterán
Sziasztok!
Régóta érdekel már, az XP-ben telepítés, update után megjelennek ilyen
ca8138f3c46e3343fba4d2
és hasonló nevű könyvtárak. Ez mi a tököm? Törölhető?
Köszi!
Hegyi
Vén épület már a világ, Le, alacsonyra sűlyedett. Ha egyenest jársz: beütöd A gerendában fejedet. Hajolj meg, ha a fejtörő Gerenda ellenedre van... Én inkább betöröm fejem, Semhogy meghajtsam derekam! (Petőfi S. - S.K. Emlékkönyvébe)
-
leyo76
senior tag
Csak annyit tudok mondani hogy egyszer régen vettem egy ilyet ami ettől a cégtől volt és csak a baj volt vele. Aztán megoldódott, bele akadtam az usb hosszabbítóba és kinyiffant. Megvettem a legolcsóbbat, nem raktam fel drivert, hagytam xp-t felismerni, azóta is boldogan használom...
-
Amur
addikt
azóta egy ilyen kék halált is túléltem:
IRQL not less or equal
a rendszer azóta lett instabil amióta megpróbáltam feltelepíteni a bluetoth adaptert...Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon
-
Amur
addikt
üdv!
Bluetooth adapterem akartam feltelepíteni bluesoleil szoftverrel,fel is ment de a telefonokhoz való csatlakozás közben lefagy(hidegreset után indul csak újra),
az eseménynaplóban ezt találtam:
"A Windows nem tud Bluetooth kapcsolati kulcsokat tárolni a helyi adó-vevőn, mivel nem állapítható meg, hogy a megfelelő biztonsági beállítások engedélyezve vannak-e az eszközön."
Azóta már telepítés közben is kaptam egy kék halált,talán "bad pool access"-t írt ki?
olyan portot akarna használni a bluetooth amit már kiosztott a rendszer másnak?
mi lehet a gond? lassan széthullik a kb.2 hete frissen telepített rendszerem..Youtube csatornám: youtube.com/c/AmurRajadasha =**=Minecraft és android gameplay=**=Az avatart Stonefortressdragon készítette https://www.deviantart.com/stonefortressdragon
-
siriq
őstag
A Security task manager-t probalta mar valaki?(mar mint akinek virus gyanus dolga van)
Meg mindig nincs 1000 oras BF3 nev, kozben mar masok is erdeklodnek utana... Mar bevallottan nincs 1000 ora neki... Varjunk Dec 31-ig a Mantle-a.
-
kraftxld
félisten
válasz macskajancsi #30403 üzenetére
Milyen lap, milyen raid vezérlő, milyen vinyók, milyen tömb?
Épp csak a lényeg maradt le
A szimpla lemez jó sebességgel megy?| MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Life can be hard, but Scooter is harder :)'
-
brd
nagyúr
válasz Winner_hun #30405 üzenetére
Rootkitre talán az F-Secure programja a legjobb. De a technológiából kifolyólag az összes találata csak gyanús elem, nem szabad feltétlen ész nélkül törölni! Azért eléggé megbízható. Viszont pl. a Sysinternals RootkitRevealer nevű programja ma már nem igazán használható, rengeteg gépen gyakorlatilag az összes file-t gyanúsnak minősíti...
A DHCP hibás működésének rengeteg oka lehet, így ezt hagynám utoljára, de ha a szolgáltatás mindig fut, és kézzel is probléma nélkül újra tudod indítani, ill. az internet nemműködés esetén 20-30 mp után kapsz egy 169.x.x.x-es IP-t, akkor nagy baj nem lehet vele.The only real valuable thing is intuition.
-
Winner_hun
titán
Tűzfal nincs, az kilőve. Ezt a futtatásos dolgot akkor végezzem ha megint elmegy és nem akar visszajönni?
Milyen program kéne rootkit felderítéséhez?
DHCP kliens ha problémás, hogy lehet problémamentesíteni?
A hang nem minden hibernálás után nem jön vissza, és régebben is volt ilyen, amikor még nem hibernáltam, hogy nincs hang gép indítása után, bár az kb. 100 esetből volt egyszer, most a hibernálással meg 10 esetből fordul elő egyszer.► "Kicsit olyan webcaritas" ◄ ヅ
-
brd
nagyúr
válasz Winner_hun #30399 üzenetére
Az elsőnél elvileg nem szabadna várnia, a másodiknál pedig ha vár, az azt jelenti, hogy nem látja a DHCP servert (nem kap tőle választ). A hálózati részen lesz a gond. Hálókártya (vagy inkább a drivere; próbáld ki, ha letiltod a hálókártyát, majd engedélyezed, és utána működik, akkor úgy 60%-kal nő ennek az esélye) tűzfal, TCP/IP, vagy winsock sérülés (futtatásba: netsh winsock reset, ill. másik parancs: netsh int ip reset %temp%\resetlog.txt, esetleg vírus/spyware (bár írtad, hogy nincs, de ez akár ún. rootkit is lehet, amit csak speciális módon lehet a futó rendszer alatt észlelni, egy nem direkt így kereső program soha nem találja meg a futó rendszer alatt a kártevő magját). Ill. a DHCP kliens lehet még problémás.
A "hangos" probléma pedig valószínűleg a hangkeltő eszköz driverének gyengeségét jelzi, valószínűleg nincs megfelelően felkészítve a hibernálás eseményre.The only real valuable thing is intuition.
-
brd
nagyúr
válasz macskajancsi #30401 üzenetére
A komolyabb vezérlőknél a vezérlő kezelősoftware-ében lehet állítani a gyorsítótárazás állapotát (mégkomolyabbakban külön a drive-okra, és külön a tömbökre). Egyébként az a nálad szürke beállítás a drivertől függ, nem az XP dönt róla önkényesen (kivéve, ha cserélhető eszközről van szó, de valójában akkor is a driver dönti el, mivel az jelenti az XP-nek, hogy cserélhető az eszköz, viszont ilyenkor is be lehet kapcsolni, csak együtt kell élni a kockázattal ).
The only real valuable thing is intuition.
-
macskajancsi
aktív tag
sziasztok!
adott egy külső , pci-x-es raid vezérlő, + 3 diszk.
raid 1E-ben állítottam be hardveres raidet, de a windows xp csak 7-8 mb/sec-kal ír rá.
driverek fel vannak pakolva.az írási gyorsítótárazást nem lehet beállítani a logikai kötetnél (mert az xp már ezt látja ugye), szürke marad a bepipálandó box.
csíkszélességet nem kérdezett a vezérlő, a defaulton van minden.
olvasni 100-150 mb/sec-kal tud egy benchmark progi szerint.
az írási véletlenszerű elérési idők rendben vannak, 7-8ms körüliek.szerintetek mi lehet a bibi? mit kell még beállítani, vagy mitől lehet ez az extrém lassú írás?
üdv, és búék mindenkibe!
coito ergo sum...
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Gitáros topic
- Építő/felújító topik
- PlayStation 5
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Milyen program, ami...?
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest