-
IT café
Windows XP kérdések és válaszok
Új hozzászólás Aktív témák
-
delirobi
tag
Már megcsináltam.
-
mzx
senior tag
Sziasztok!
GYORS VÁLASZT ha valaki tud, légyszi..
EGYSZERU , és elég lámer kérdésem van :
Honnan tudom , hogy 32 bites, vagy 64 bites a WinXP-m ?
(már keresgettem a sugoban, sok helyen ... )
(Software letoltéshez kell kivalasztanom a megfelelőt ... )
kösz elore is !
Laikus Csigusz :> -
delirobi
tag
Hy! Ma indítom a windows-t és azt írja hogy érvénytelen a boot.ini. mikor bootol egy másodpercig írja aztán megy szépen minden. Kell csináljak vele bármit? Hogy tudnám megoldani?
-
bebean
aktív tag
hello,
xp-t probalok ujratelepiteni egy satas hdd-re. (uaz az xp insall, ami most is a gepen van) amikor F6 utan floppyrol felrakom a drivert, azt irja ki hogy minden ok, de mikor tovabblep nem talalja a hdd-t a telepito, lepjek ki stb.
mikor fel eve felraktam, nem volt semmi gond. a gyari cd-jet a lapnak nem talalom, ugyh gyarto oldalarol szedtem le a sata meghajtót... (az is lehet h. uaz a verzió, ami a cd-n volt, nem tudom)
lap: abit va-20, hdd: hitachi 40gb
mar feltettem ezt a kerdest egy masik topikban & sp2-s telepitését javasoltak. csinaltam egy sp2-es xp cd-t, de igy sem akar működni a dolog...
vmi ötlet? -
gorgo
őstag
Hi!
Ez maxigáz, bevallom, de hát ez van. 10 éve van gépem és fingom sincs hogyan kell megoldani, hogy XPnél automatikusan belépjen jelszókérés nélkül. (uccsó win install 2 éve volt, atomstabilra sikerült hál' isten, szal elfeletettem hogy is volt ez anno).
Egy felhasználó, jelszó nem lett megadva, régen simán ment ez. Most már vagy 55-ször átnyálaztam az összes beállítópanel, összes fülét-farkát!
Szopper.
Súgjátok meg!
köszönöm! -
korcsi
veterán
Sziasztok!
Van egy lökött kérdésem, lehet hogy már ki volt tárgyalva, én nem találtam erről semmit.
Megoldható XP alatt, hogy a lapozó fájlt egy pendrive-ra tegye az xp?
Mostanában, hogy ilyen olcsók ezek az eszközök és talán elég gyorsak (főleg elérési időre HDD-hez képest) lehetne egy kis előnyt csiholni belőle a memória igényes alkalmazásoknál, feltéve, ha működik.
Válaszokat előre is köszi. Bocs ha már volt. -
Fauszt
senior tag
mondjuk az azért érdekes, hogy ha a runas segítségével nyitok egy másik parancssort egy másik felhasználó nevében és onnan futtatom a taskkill-t akkor nem szükséges a /f kapcsoló, anélkül is leállítja a folyamatot, de a feladatütemezőből nem. Ott mindenképp kell a /f kapcsoló a folyamat leállításához, kivéve, ha épp azzal a felhasználóval vagyok bejelentkezve a windows-ba, mint amivel az ütemezett feladatot futtatom. Miért van ez?!
[Szerkesztve] -
Fauszt
senior tag
Hi!
A következő a problémám. Ha a windows feladatütemezője segítségével futtatom a taskkill parancsot, aminek segítségével ugye szeretnék leállítani egy futó folyamatot, akkor bár az ütemezett feladat minden esetben látszólag hiba nélkül lefut, de ha más felhasználóval vagyok bejelentkezve a windowsba, mint amivel az adott feladatot futtatom, akkor egyszerűen nem áll le a folyamat. Mi ennek az oka és hogyan lehetne orvosolni?
Természetesen a feladat futtatásához rendszergazdai jogosultságú fiókot használok...
[Szerkesztve] -
akasp
senior tag
sziasztok. van egy xp egy particioval, és csináltam bootmagiccal egy copy-t róla egy másik particióra. namost az uj xp felhasználóneve ugyanaz maradt és megváltoztattam, de a document and settingsben nem változott át. hogy tudnám itt is átváltoztatni??
erre lécci egy választ kérek. köszi -
Winner_hun
félisten
válasz
FireShadow #177 üzenetére
a view részt ki kéne venni
-
FireShadow
senior tag
válasz
FireShadow #176 üzenetére
na remelem mosma mukodik... bocs a dupla postér
[link]ű
nemtom vmiért nem látoma képet..
[Szerkesztve] -
FireShadow
senior tag
ilyet miért csinál? mármint hogy a tooltip bemegy mögé.. a jobbegeres menükkel is van probléma, van mikor ott marad az elözö menü mikor már egy ujat nyitottam... meg valamikor a sima tálcás jobbegér menü is megnyilik azzal együtt amire éppen kattintok -
sz.t65
csendes tag
Hali.
A kérdés a következő:egy adott vállalkozás használhat -e másodkézből (számlával) vásárolt windos op-rendszert(hiszen azt már egyszer regisztrálták)(egyátalán szabályos -e a megvásárolt oprendszert továbbadni(eladni),illetve elsőkézből vásárolt oprendszer esetében használható-e a windows home is,vagy csak a prof.Várom szakértők válaszát.
üdv -
Tosee
őstag
Hello!
Meg lehet azt csinálni XP alatt, hogy lássa a linux (ubuntu) alatt használt fájlokat? -
Dotn
aktív tag
sziasztok
Remelem jo helyre irok a problemamrol.
Van egy Asus update program ami az alaplap driver telepitolemezen van rajta. Fel szeretnem telepiteni,es ezt az uzenetet kapom.
'' asus biosinfo.dll''
Unable to create nt driver service for bs_def.dll
No asus motherboard installation will be abooted now.
Egyszeruen nem tudom felrakni. De meg ha netrol szedem le,akkor sem. Nem ertem.
Mar ujbolraktam a windowst is hatha az volt a baj. Es nem.
Van valakinek valami otlete? -
csimpi
csendes tag
148-ra valaki???
-
Möhe
addikt
Hali!
Fura dolgot művelt a winfos! Tegnap este óta összementek a betűk és a felbontás sem a megszokott módon jelenitődik meg egyes oldalakon, origo-n semmi különös aztán iwiw-re váltva (és még pár másik oldalron is) összeugrott az oldal és csak erősen kukkolva tudom kivenni a betűket!!A betűméret úgy összeurott hogy mindtha 1600X1200at néznék 1024x768 helyett, pedig nem váltottoztattam.A PH! is sima formában mutatja magát,nahmeg a keresésre kattintva a gugli is összeurott hogy még a csúszkát sem kell használnom pedig szűkre vettem a kiugrú részt hogy legyen helyem az oldalnak.
HELP -
animatrix11
őstag
erre szeretnék választ kapni a ''nagyoktól''
[link] -
drstein
tag
Sziasztok, egy kis segítség kellene.
Van egy program ami régebben futott a gépemen(MODO), de most nem indul el, csak ezt a hibaüzit dobja fel:
''0x00000000’ memóriahelyre hivatkozott, az adott memóriaterületen nem hajtható végre a következő művelet: read''
Program reinstall nem segített. Másik hasonló konfigon simán tudtam telepíteni és használni.
Gondoltam memória beadta kulcsot. Teszteltem a memoriat memtest-el > semmi hiba.
A prime95 torture test 5 ora utan sem jelzett hibat.Felraktam az oszzes m$ frissitest. Semmi javulás. XP reinstall (full format, teljesen szüzen) ua. Napok óta szopok vle és nem tudom megoldani a problémát. Videokártya csere se hozott javulást. Lehet hogy az alaplap a hibás? (Bár minden más simán fut rajta, kivéve a MODO)
A gép jónak tűnik, a telepítő CD jó (máshol több helyen is müködik rendesen), régebben ment a két dolog együtt, most meg nem...
[Szerkesztve] -
gallus
aktív tag
Sziasztok!
Volna egy kérdésem, biztos tud valaki rá válaszolni.
Winxp, Windows mappában van egy olyan, hogy ''minidump''.
dmp fájlok vannak benne.
Mi az?
Koszonom. -
u.d.
tag
Sziasztok !
Tudna nekem valaki tapasztalatokat mondani a windows xp blade edition 7.01.27-röl ?
Nagyon érdekesnek tűnik !! -
supesz
aktív tag
Hi,
Az lenne a kérdésem, hogy minek nekem ez a rengeteg biztonsági frissítés? Miért jó ez nekem? Mi van, ha letiltom a fenébe és kész?!
Esetleg, ha csak azt a frissítést telepítem fel, ami éppen szükséges, akkor nem jobb? Jó lenne erről valami ''oksítást'' olvasni valahol. Nekem sántít, hogy ennyi frissítésre van ''szükségem'' a microsoft szerint
Szóval? Valakinek van véleménye erről?
supesz -
Newyorker
addikt
Az windowsban az asztalon a ikonjaim alatti szövegek kék háttérképet kaptak, mintha állandóan ki lennének jelölve!
Ezt hol tudom kikapcsolni? -
Akheron
senior tag
Sziasztok!
Meg tudná valaki mondani, hogy hogyan lehetne átállítani a menük várakozási idejét? Arra gondolok, hogy alapesetben egy almenüre helyezve az egérmutatót az egy kevés késéssel nyílik meg, és ha arrébbhelyezem az egérmutatót, szintén egy kevés késéssel tűnik el.
A mostani Windows XP rendszerem egy HP hordozható számítógéppel együtt kaptam, és ebben nyoma sincs ennek a megszokott várakozási időnek. Én meg még bizonytalanul navigálok az érintőtáblával, így szükségem lenne rá.
Szerk.: próbáltam rákeresni, de nemigen jutott eszembe értelmes kulcsszó.
[Szerkesztve] -
redsas
tag
Csá!
Keresek olyan programot,amivel beállítok egy adott időt tartamot pl: 3óra ,és három óra múlva kikapcsol a gép!
Tud valaki ilyan programot?
Kösz! -
csimpi
csendes tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni:
Pénteken rendben működött az explorer is meg a firefox is. Hétvégén felraktam az SP2-t, letiltottam benne a tűzfalat mert van fönn sygate personal firewall. Viszont azóta nem műxik a böngészés...
80-as port betegsége van?
Mt tudok tenni?
a ping pl műxik rendesen, lát akármelyik szervert...
HILFE!
DANKE -
HEMP
aktív tag
Sziasztok,
egy régi vassal kapcsolatban lenne kérdésem: Abit BH6-os alaplappal és Celeron procival kreáltam egyet, de az XP telepítésekor lefagy! A telepítő felmásolja a fájlokat, majd Enter a telepítéshez, majd EULA-hoz F8 és a köv. kérdésnél úgymarad... Se egy kékhalál, semmi csak lefagy! Mi lehet a baja? Van vkinek ezzel tapasztalata? -
Kicker
őstag
hello!
van egy mappám, amit nem tudok törölni, se total commanderrel, se máshogy, egyszer azt írja túl hosszú elérési út, a total commander meg, elmegy a fileokig a sok könnyvtár után, de azt mondja nem létezik a file, ha törölni akarom... /ha beteszek egy ugyanolyan nevű s kiterjesztésűfilet, mint amit látok, akkor meg önkényyesen megváltoztatja.../ku***a zavar!!valaki segítsen, mert leformatálom az egészet idegességemben... /egyébként 9MB-ről van szó, de pont az asztalon van..
/
ja és van egy safeclean 2.0 progim, 3hónapos lesz ez a rendszer a gépen de 1.5gb szennyet talált...remélem nem volt közte fontos dolog...
-
animatrix11
őstag
sziasztok
kérdés ha hálózai meghajtót csatizok, akkor előjön egy ablak, hogy adjam meg a felhasználot és a jelszót és szokott lenne egy négyzet hogy jelszó megjegyzése, de ez winxp home alatt alapból nincs ill néha a profban sem, hogyan lehet előcsalni ezt az optiont? -
Elrond
senior tag
válasz
Winner_hun #141 üzenetére
Köszi..
-
Qru
MODERÁTOR
XP feladatkezelőben a prociterhelésnél ha pl 50%-ra van terhelve akkor a kis oszlop (ahol mutatja mekkora az 50% a 100-hoz képest) ott kb az 1/3-át piros színnel jelöli (bár az változo mekkora része piros) a többi a szokásos zöld. Én még nem láttam ilyet... A grafikonon is pirossal és zöldel jelöli a terhelést.
Konifg egy 2.4-es Cerka + 256MB ram + integrált vga + XP SP2.
Ez normális jelenség? -
lesaux
veterán
Flash dolgoknál kiírja, hogy Az aktiváláshoz és használathoz kattintson a vezérlőre.Hogy lehet erről leszoktatni? Régebben már sikerült megnevelnem, de azóta volt egy újrainstall, és hülye barom állat ráraktam az összes frissítést. Úgy kellett leszednem a Media Player 11-et meg az IE 7-et. De nem is ez a lényeg.
Ezt az Active-X-es dolgot hogy lehetne megoldani? -
Shono
aktív tag
Üdv!
Nem tartom magam teljesen lámának, de ebbe lassan beletörik a bicskám/idegrendszerem:
Adott egy 15 gépes LAN hálózat, internet kapcsolat nélkül.
Persze megoszt az ember bizonyos dolgokat / egyszerű file-megosztás/, minden működik, mindenki boldog.
Aztán egy nap:
A gépre nem lehet belépni, mert kér egy username\guest+password-öt ami ugye már alapban furcsa, úgy meg pláne, hogy nem lett el/át-állítva semmi az utolsó helyes működés óta.
Ha megosztok valamit a hálózaton, minden tökéletes, egészen a következő restart-ig. Akkor ugyanis, bár a kis kezes ikonok megmaradnak, a megosztás megszűnik, és újra username\guest...
nekem nincs kedvem minden bekapcs után megosztani...
sok fórumon, 1000+1 ''megoldást'' ajánlanak, de nem hinném, hogy ennyi létezik.
ha valaki netán tudna egy olyat, ami tényleg jó/bevált - léccilécci ossza meg velem!
thx -
rebel56
tag
Sziasztok!
Partícionálás probléma. A merevlemezen van 5 partíció. 1. swap, 2. rendszer, 3-5: adat. Kicsit felborultak a betűjelek, a 2. az E:, az 5. a C:. Azt most ne firtassuk, hogy.Az 5. betűjelét szeretném megváltoztatni, de nem engedi, mert rendszerpartíció. Újraparticionálni nem tudom, mert fontos adatok vannak rajta és méretéből adódóan nem tudom lementeni máshova, míg rendbeteszem. Van valami megoldás erre?
MR!!: a kikapcsolást látod a Vezérlőpult/Felügyeleti eszközök/Eseménynapló/Rendszer eventlog-nál + policyben be lehet állítani a naplózandó tevékenységeket
[Szerkesztve] -
MR!!
aktív tag
Hali!
Hol lehet megnézni pl: hogy lett leállítva az XP vagy milyen programok futottak, miket néztek a gépen stb...
valami naplófájl szerűt keresek
thx -
sz.t65
csendes tag
Sziasztok.
Tudna valaki segíteni?Milyen módon vagy programmal lehet előszedni(láthatóvá tenni) a windowsban tárolt jelszavakat melyek csak ''csillagként'' látszanak a jelszó mezőben? -
sziasztok!
kérdés: mind1 hogy a HT -t mikor kapcsolom be Win telepítése elött vagy után? Én azt olvastam csak akkor lesz ''hatásos'' ha HT -san telepitem az XP -t.
Köszi! -
miccur
aktív tag
Tudom hogy tudnom kelletttt volna ! De 12-órányi 3 pc vel veló foglaltosság kicsit lelassitotta az agy tekervényeimet! Eszembe jutott
-
miccur
aktív tag
Üdv Mindenkinek! Segitségre lenne szükségem az XP-vel kapcsolatban!? Most telepitettem ay XP-t 1 vinyó+ 2 partició+ 2 XP, namost nem találom a boot.ini-t hova a fészkes fenébe dugta?
Mind2 vinyó SATA
Köszönettel MIKI A próbléma az hogy átszeretném irni a boot menüt illetve a válsztható meghajtó megnevezést pl.magyar helyet /iroda ! regebben ez simán ment mert volt boot.ini , most nem mert nem találja még a win keresö sem rejtett rendszerfájlokban sem.
-
törölt tag
Sziasztok!
Rokonaimnak építek egy gépet, s Nekik nem jó az én angol nyelvű Xp-m (nem értenek angolul), ezért magyart kellett feltennem. Ebből egy ún. Blade Edition-t tudtam szerezni, ami teljesen jó is lenne, mert beleintegráltak egy csomó drivert is...egy problémám van vele: a Windows billentyű nem működik.
Ezt hol lehetne visszaállítani? Előre is köszönöm a segítséget!
warynski: A GSpot nevű program ha jól rémlik, kiírja a telepített codec-ek listáját, ill. azt is, hogy adott médiának milyen codec kell. Amúgy én felteszem a legújabb DivX-et, ill. Xvid-et, valamint egy MPlayert...amit ez a kombó nem játszik le, az meg sem érdemli, hogy megnézzem / hallgassam.
(A Quick Time, FLV Player és egyéb ''specialitásoktól'' most tekintsünk el.)
[Szerkesztve] -
warynski
csendes tag
Azt hogyan tudom megnézni, hogy milyen kodekek vannak a gépen telepítve?
Valakinek újraraktam az XP-ét és sehogy nem akar DVD-ét lejátszani. A Power DVD telepítve van, ami elvileg felrakja az mpeg2 kodeket. Ennek ellenére sem DVD-ről nem tudok vob fájlokat lejátszani, sem a HDD-re bemásolva.
Nincs valami tippetek, mitől lehet?
Milyen olyan lejátszó program van még, ami felrakja az mpeg2 kodeket?
Ha van segítség, előre is köszönöm! -
Elrond
senior tag
válasz
Winner_hun #106 üzenetére
akkor jól emlékeztem csak azokat hol kell megjeleníteni?
-
GD
őstag
üdv!
azt szeretném megtudni hogy a felhnév:jelszavas védett hálózati meghajtót lecsatlakoztatás után, ha a jelszó megjegyzett volt a rendszerben (első csatlakozáskor pipa be) hogy lehet elfelejtetni az xp-vel? illetve hol tárolódik és mi szabja meg meddig...
köszi -
akasp
senior tag
sziasztok. van egy xp egy particioval, és csináltam bootmagiccal egy copy-t róla egy másik particióra. namost az uj xp felhasználóneve ugyanaz maradt és megváltoztattam, de a document and settingsben nem változott át. hogy tudnám itt is átváltoztatni??
köszi -
Thibi
csendes tag
Ha a rendszerindításkor az xp menüben (ahol a csökkentett módot és a többit lehet választani) beállítod az Automatikus újraíndítás letiltását akkor látszódik hogy melyik dll-nél hal meg? (a plusz partícióra fel lehetne rakni egy ideiglenes xp-t,csak valamilyen speciális esetekben ilyenkor az első xp-ről már egyáltalán nem hajlandó indulni)
-
lamadou
senior tag
A processzorom nem olyan mint a linken emlitettek. Az update.sys-hez nem ferek hozza. ket winyo van a gepben, egy 160 es egy 320GB-os. mind a ketto ATA-s. linux alol nem latom, csak a 160-as adatait. persze a rendszer a 320-ason van, amit a win telepitoje nem lat normalisan. mikor megprobalom telepiteni (mert elvileg ott is van valami javitas), akkor valaszthatok ket nem formazott 130GB-os resz kozul...
-
dpetiba
aktív tag
Hello,
hol tudom azt megnézni, hogy mikor lett feltelepítve az XP? Registry? -
Elrond
senior tag
tudja valaki hogy a neten nézett videofájlokat melyik mappában tárolja a win?
-
Thibi
csendes tag
Azért próbáld ki a bios frissítést, én már belefutottam ebbe a hibába. Néhány alaplapnál a linkben szereplő proceszorok használatakor az sp2 után teljesen meghal az xp, nálam is az volt hogy a csökkentett módban is elszállt. Ennél a hibánál ha nincs új bios, akkor a windows\system32\update.sys-t kellene lecserélni egy javított verzióra , megróbálhatod átnevezni és ha elindul az xp akkor ezt letölteni: http://support.microsoft.com/kb/885626/ (vagy az XP cd helyreállító consolt használva lehetne uninstallálni az sp2-t)
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Winner_hun #98 üzenetére
hat remelem...1 hete ezzel szopok,es meg soha de soha nem jott elo.A szoftverkornyezetem,pedig fe eve szinte valtozatlan. (viruskereso,meg a tuzfal frissiti magat csak,meg amit napi hasznalatban van progi azt firssitem en)
-
DeadMeat
nagyúr
válasz
Winner_hun #96 üzenetére
megnezzuk
Amugy ez 1 ismert hiba miatt volna? -
lamadou
senior tag
válasz
Winner_hun #92 üzenetére
nem. egyik sem nem indul.
-
DeadMeat
nagyúr
sziasztok
Valaki nemtudna megmondani,h ez:
Miert jon elo? -
Kupszika
csendes tag
Hello!
Digital Dollyval átméreteztem egy NTFS partíciót XP alatt, de nem helyesen mutatja az XP a partíció méretét. Sőt nem is használja helyesen.
Van egy jómegoldásotok?
Sziasztok
Kupszi
[Szerkesztve] -
warynski
csendes tag
Mire gondolsz? A DVD driverre? Az szerintem igen.
Írni lehet vele, az adat DVD-ket simán olvassa.
Az a fura, hogy kodek gondnak tűnik, pedig már rengetegszer telepítettem a Power DVD-ét különböző gépekre, és az felrak valami kodeket, amitől a Media Playerrel is lehet DVD-ét lejátszani. (Meg persze a Power DVD-vel is.)
[Szerkesztve] -
akaido
addikt
Partícionáláshoz a GParted Live cd-t [link] szoktam használni. Ingyenes, sokat tud, magyar felület is választható.
Ezzel tudod az előbb említett partíciókat létrehozni.
A kraftxld által említett bootmagic progi a feltelepített op. rendszerek közötti választást teszi lehetővé.Kereshetsz persze más boot manager progikat.
[Szerkesztve] -
lamadou
senior tag
Sziasztok!
A problemam a kovetkezo: magyar WinXP-m van SP1.a-val. Reggel apa telepitette a frissiteseket amiket a rendszer keszsegesen kinalt folyamatosan. A telepites vegen ujraindult a gep, azonban nem ment tovabb annal a kepernyonel, amikor kozepen a win logo, alatta futkos a cim. Ujabb reboot, semmi. Csokkentett mod se megy. Meg akartam probalni a telepitolemezrol)jah igen, a win eredeti) a helyreallitast, de kellett neki valami lemez ami nincs. Eleg sok adat van ahhoz, hogy ne akarja formatalni, de ujratelepiteni se. Most SUSE alol irok. Ha kihagytam valami fontosot szoljatok.
Elore is kosz a valaszt -
warynski
csendes tag
Egy ismerősömnek újratelepítettem az XP-ét, és azóta nem lehet a géppel DVD-ét lejátszani. A gépen MPlayer 10-es van, Power DVD 4.0, DivX 6.0 kodek. Se a Power DVD-vel, se a Media Playerrel nem indul el a DVD lejátszás. Nagyon lassan forog a lemez, majd szaggatva elkezdi lejátszani csak a hangot. Ilyenkor az egész gép baromira lelassul, alig lehet kilpéni a Power DVD-ből.
Ugyanezek a programok vannak jó ideje az én gépemen is, és ott gond nélkül megy a DVD lejátszás. Mint írtam az XP frissen telepített, SP2-es. A DVD író eddig jól működött.
Próbáltam a Power DVD 6.0 trial verzióval is, de akkor meg lejátszás helyett újraindul a gép. Ja, még fent van a WinAmp, de nem hiszem, hogy az bekavarhat...
Ha volna valami segítség, előre is köszönöm. -
akasp
senior tag
-
akasp
senior tag
hi. ide is leírnám problémámat:
adott egy notebook. 2 particiót akarok csinálni, úgy, hogy mind a 2-n oprendszert lehessen telepíteni, de a másik particiót egy ismeretlen particióként lássa, miután feltelepítettem mindkét oprendszert. (ezzel azt akarom elérni, hogy míg az egyiken dolgozik az egyik felhasználó, ne lássa a másik partíció fájlait.) bootoláskor meg ki lehessen választani, hogy melyik oprendszert akarom indítani. remélem érthető voltam.
részletes info kéne, mert nem nagyon értek particionáláshoz.
az oprendszerek meg xp-k lennének, ha ez befolyásolna vmit -
kraftxld
félisten
válasz
Winner_hun #69 üzenetére
Vedd saját tulajdonba.
-
Soma01
veterán
Sziasztok!
Hogy lehet azt megoldani, hogy a boot-kor ne induljon a scandisk, lemez ellenőrzés, hiba ellenőrzés (vagy mi a neve). Mert mindig indul. Ha én indítom, nem talál semmi gondot, de akkor boot-kor miért indul automatikusan MINDIG? Úgy néz ki, mintha ''beragadt'' volna, pedig szabályosan állítom le mindig. -
Balux
tag
Hali azt megtudja valaki mondani, hogy a sajátgépben valamely állományok
kék betűkkel vannak írva az mire utal??
most huztam fel sata2 vinyo 12Gb-os részére xp-t, a maradékot me xp-vel formáztam és az egész partíción kékkel vannak a fileok...?
elkékhalálozik néha a gép, nem akar írni a pata vinyora, jobbegérgombra és xp töltéskor is elmegy a kép kb egy másodpercre....
szal sok baj van vele igy első nekifutásra, de csak apro lépésekben -
Winner_hun
félisten
H:\Documents and Settings\Winner_hun nem érhető el.
A hozzáférés megtagadva.
Ezt írja ki, a mappára 0 bájt fájlméretet ad. Most akkor mindenem elveszett? Mert az akkor nagy gáz. Ha igen, mitől lehetett? -
Yutani
nagyúr
Urak,
A WinXP Home támogatja a kétmagos procikat? -
Winner_hun
félisten
válasz
Winner_hun #64 üzenetére
Amit kihagytam: utolsó helyes konfignál tölt a gép vagy 1 percet aztán újraindul. Csökkentett módnál is ugyan ez a helyzet.
-
Winner_hun
félisten
Szerintem nem az egész winyó halt meg, mert a win boot képernyő pl bejön. Beraktam egy cd-t is, amit a bekapcsoláskor pörget. A win boot képernyő eltünése után, mikor indulna a win, mindig felpörgeti a lemezt, ha van benne, most is felpörgette. Szóval valami élet még lehet, van
De reinstall lesz, úgy néz ki
-
_stick_
őstag
Üdv!
Van egy angol Xp SP2 prof., amit szeretnék 100%-ra magyarítani. Utánnanéztem, hogy egy ún MUI-t kell használnom. A kérdéseim: honnan tudom ezt beszerezni? legális? hogyha mondjuk az explorert frissítem 7-re, azt is fogja magyarítani, ha régebbi a MUI? -
vati
senior tag
válasz
Winner_hun #61 üzenetére
Ha ugyanazon a partíción van a win és az értékesebb adatok, neadjisten nincs más partíció, másik vinyó, akkor szívás.
A helyedben beraknék egy másik bootolható vinyót a gépbe és arról bootolnék, aztán GetDataBack for NTFS, és menteni ami menthető...
Ha nem elérhető másik vinyó, és lehet reménykedni abban hogy nem az egész vinyó hanem csak a fájlrendszer pusztult, egy másik partícióra feldobnék egy másik XP-t és onnan GetDataBack.
Javítani nekem is szokott a scan, de ha ennyire elpusztult hogy csökkentett módban se indul a win, úgyis újrarakás lesz a vége. -
Winner_hun
félisten
Futtattam egy sfc /scannow-ot, javítgatott, majd neteztem, elkezdtem filmet nézni, 10 perc múlva kékhalál. Jólvan, csinált már ilyet, újraindul, jó lesz. Meg ahogy én azt elképzeltem.
Újraindult a gép, windows töltős ablak bejött, majd az üdvözöljük helyett a kékhalálos háttér, szöveg meg olyan volt rajta amivel még életemben nem találkoztam. A bal felső sarokban Várjon... felirat volt olvasható. Aztán ez eltűnt, fekete képernyő. Restart után csökkentett mód, az elindult, nem szedtem le semmit, nem tudtam, mi baja lehet.
Gép restart, normál mód nem indul, windows boot képernyő után feketeség. Újraindítás, csökkentett mód hálózattal, nem megy. Még egy restart, csökkentett mód sem megy. Mit csináljak? Full újrapakolás? Mitől lehetett ez a kékhalálos meghalás? -
pelikán01
csendes tag
Üdv mindenkinek.Meg tudná mondani valaki hogy angol XPprofSP2-höz van e magyar nyelvi csomag.Az sp1-eshez volt egy multilanguage pack az magyarította ez kellene nekem az sp2-höz.Előre is kösz.
-
Norbi14
senior tag
Hali
Nem akar bootolni az xp-m, azt kiírja hogy ''nyomjon meg egy gombot a cd-romról való indításhoz'' és amikor megnyomom nem csinál semmit csak feket képernyő van
van egy 25GB-os patrició most itt Vista van
145GB- os patrició itt vannak az adatok
6GB-os patrició ezen nincs semmi
Próbáltam úgy is hogy töröltem a Vistát(teljes format) de úgy sem boot-ol. Mi lehet a baj?
Nem lehet az valahogy megcsinálni hogy pendrive-ről bootoljon, mer nincs 6 flopym
[Szerkesztve] -
Zozzant
addikt
válasz
phanfantom #46 üzenetére
tedd fel az xp-t egy új könyvtárba... nem kell particionálni
-
Gabás
addikt
válasz
phanfantom #48 üzenetére
nagy hiba
próbáld meg a telepítőlemezről indítani először a rendszervisszaállítást egy korábbi időpontra (ha be volt kapcsolva a visszaállítási pontok készítése)
ha nem, a rendszerfájlokat állítsd vissza -
Gabás
addikt
válasz
phanfantom #46 üzenetére
ugye nem azonos partíción vannak az adataid és a rendszer/programok?
-
phanfantom
senior tag
Sziasztok!
Sajnos újra kell telepítenem az xp-met, mert lefagyott és bekapcsolás után már nem tölt be, annyira nagy a baj( 1-2 napja használom ezt a gépet és még vírusirtót nem telepítettem fel rá).
Szóval cd-ről bebootoltatom, de hogyan tudnám megmenteni az adataimat? (nem csináltam még ilyet)
Előre is köszi a segítséget. -
djxp01
senior tag
háháá, és szerinted ha berakom 3 percre a vinyók kikapcsolását (az energiagazdálkodásnál) , kihúzom a tápkábelt menet közben annak a 3 vinyónak amit nem akarok használni, és visszaélesztem a képernyőkímélőt, és az a vinyó amin a rendszer van, és amit akarok használni, akkor tökéletesen fog menni ezzel a megoldással szted ?
-
djxp01
senior tag
Van 4 vinyóm, ebből az egyiken van a rendszer, és oda töltök le közben a netről. Hogyan tudnám kikapcsolni biztonságosan a többi 3 vinyót ami jelenleg feleslegesen megy menet közben?
(azonkiv. 5let plz, hogy kikapcsolom a gépet, és kihúzom a tápkábeleket
)
[Szerkesztve] -
kymco
veterán
Biztos volt már, de nem árt időnként újra feleleveníteni: Hogyan lehet alaplapcserét (Intel815 ->VIA AMD Sempron platform) újratelepítés nélkül megúszni? Mesterfogások, technikák, tapasztalatok... Előre is köszönöm...
-
gergo84
aktív tag
válasz
Winner_hun #27 üzenetére
szerintem ne az all user-ben keresd. hanem van még melette más mappa. mint például rendszergazda fiok mappája. teszemaszt Winner_hun mappa... és abban lesz a dokumentumok
de amugy az all userben is kellene lennie dokumentumok mappának. felettéb érdekes ha nincs
[Szerkesztve] -
Winner_hun
félisten
Egy mappának ez az eléréi útvonala:
C:\Documents and Settings\All Users.WINDOWS\Dokumentumok\STALKER-SHOC
Namsot az a helyzet, hogy ezt keresővel sikerült kiderítenem. A C:\Documents and Settings\All Users.WINDOWS-ban NINCS Dokumentumok mappa. Rejtett fájlokat láthatóvá tettem, az oprendszer védett fájlait is, semmi változás. Hol van ez a nagyon láthatatla mappa, hogy lehet elérni kereső nélkül és hogy lehet megcsinálni, hogy ott legyen a helyén? -
gergo84
aktív tag
válasz
Dictator^ #25 üzenetére
kihagytam: az első restartál én mindjárt próbáltam csökkentett módban indulni, meg vga módban, de nem reagált rá a gép, csak ujraindult magától....
(a win frissités után ezt még nem próbáltam)
És mik a lehetőségek ezen kívűl visszaállítani a felbontást. valami ini file-t megpiszlálni vagy ilyesmi?... -
Dictator^
veterán
a hiba: után elég lett volna, ujrainditanod a gépet, majd boot képernyő után f8at nyomogatni mint az örült, és vga modban vagy csökentett modban inditanod a windowst, majd visszatenni rendes felbontása és restartolni normál modba.
(a monitora nem birta amugy a nagyobb frissitési frekit emiatt kapcsolt ki).
[Szerkesztve] -
gergo84
aktív tag
Üdvözletem a Guruknak!
probléma hegyek a köbön!
előzmények: munkatársam számitogépre internetkapcsolat lett kiépítve. persze természetesen nem tudják hogyan is kell használni. Az email küldés fogadás volt a fő probléma. Gondoltam beállítom nekik az outlook express-t, identitásokra szedve a felhasználókat. (1rendszergazda, 1 outlook, 2 user/identitás) ez persze idáig teljesen alapszintü dolog.
a hiba: nos, én hozzá vagyok szokva a 1280x1024x85Hz felbontáshoz. Amikor megláttam az 1024x768x60Hz felbontást ugy tűnt nekem mintha villogna a monitor. Nosza, beállítottam magasabb frekvenciára. 60 és 70 között lehetett választani Daewoo monitoron. Ahogy ráklikkeltem, hogy alkalmazza a 70Hz-t a monitor kikapcsolt.
Innentől kezdve nem tudtam mit csinálni. Majd pár ujrainditás után már a windows sem akart elindulni.
következmény: hazahoztam a hdd-t az én gépembe. gondoltam megnézem mit csinál az én monitorommal. nálam sem akart már elindulni az op rendszer sem. Akkor nekiálltam windows frissitő telepítést csinálni. A frissités után szépen elindult a rendszer. Volt kép meg minden. Beállitottam nagyon alacsony felbontásra. Majd kikapcsoltam.
vissza a hdd-t az eredeti gépbe. És láss csodát, nem akar az op rendszer elindul, sőt képtelenség bármilyen üzemmódban elinditani. Akkor megint megkeztem a windows frissitését, hátha beválik.... Végbement. inditáskor, mikor bejönne az üdvözlő képernyő, a monitor kikapcsol.
itt tartok. várom véleményetek, tanácsotok, ötleteteket. -
zsepeti
csendes tag
Sziasztok!
XP-vel futó pc-met tune up 2007-el szoktam pucolgatni. Ajánlották a win xp mamagert, de a próbaverzió vagy 1000 invalid hivatkozást hozott fel egyébként normálisan működő progikban.
Kérdés: javasolnátok e más rendszeroptimalizálót a tune up helyett vagy a célnak tökéletesen megfelel?
Az xp mamager rögtön telepített vagy 500 Mb-s nagyságrendben Ms.net framework-ot?
Letörölhető ez?
Köszi:
zsepeti -
chungee
addikt
Nem, nem kell újraindítás, ill. nem fér semmi hozzá a könyvtárhoz. Mert máshoz is elvittem a vinyót és onnan sem lehet letörölni.
-
tibi.82
tag
Ez igazából Win2000-re vonatkozó kérdés, de gondolom az összes win ungyanúgy/hasonlóan csinálja (vagy az IE tárolja el?...) :
Hol, melyik fájlban tárolja a honlapokon az e-mail cím ablakokba illetve keresőksorokba és hasonló adatlapokba és egyéb űrlapokba beírt dolgokat ?
(Cookie-kat töröltem, de az nem érintette ezeket a dolgokat...) -
chungee
addikt
HELP!!!
Van egy könyvtár amit nemtok letörölni. Minden letörlő progival próbálkoztam már, de egyik sem képes letörölni. Íme a hibaüzi amikor alapból próbálom letörölni.
[link]
[Szerkesztve] -
lesaux
veterán
Nem megy a Windows Update:
A webhely nem tudja folytatni működését, mert egy vagy több nem fut a következő Windows-szolgáltatások közül:
Automatikus frissítések (ennek segítségével keresi meg, tölti le és telepíti a webhely a számítógéphez szükséges frissítéseket)
Háttérben futó intelligens átviteli szolgáltatás (BITS) (felgyorsítja a frissítések letöltését, kiküszöböli az abban az esetben jelentkező problémákat, ha megszakad a letöltés)
Eseménynapló (rögzíti a frissítési tevékenységeket, hogy szükség esetén segítséget nyújthasson a hibaelhárításban)
Ezek persze mind futnak, tűzfalat lelőttem arra a fél percre, de nem segített. Hogy lesz nekem Windows Update-em? -
Racecam
nagyúr
Kérdések és válaszok minden idők eddigi legsikeresebb asztali operációs rendszeréről.
Előzmények:
Win XP kérdések és válaszok Archívum VIII. [link]
Win XP kérdések és válaszok Archívum VII. [link]
Win XP kérdések és válaszok Archívum VI.: [link]
Win XP kérdések és válaszok Archívum V.: [link]
Win XP kérdések és válaszok Archívum IV.: [link]
Win XP kérdések és válaszok Archívum III.: [link]
Win XP kérdések és válaszok Archívum II.: [link]
Win XP kérdések és válaszok Archívum I.: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
• Tilos a warez
• Tilos az OFF!
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Formula-1
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Tőzsde és gazdaság
- Futás, futópályák
- Milyen légkondit a lakásba?
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- További aktív témák...
- 20.000Ft Régi PC játék: "Döme és a varázskövek"
- Retro Windows telepítő csomag 13 db lemez szoftver XP Vista Szerver
- Office 2021 Professional Plus, Office Pro Plus 2021 online 32/64 bit - MEGA akció!
- Windows 98SE telepítőlemez (bontatlan)
- Windows 7 Home Premium, Pro, Ultimate és Windows 8, 8.1 Pro licenckulcsok 64, 32 bit - MEGA Akciók!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ASUS TUF Gaming B760M-E D4 DDR4 alaplap bontatlan csomagolásban 3 év garancia 27% áfa
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X270 - i7-7G I 16GB I 512GB SSD I 12,5" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- HÚSVÉTI AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Windows 10 pro Retail aktiváló kulcs!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest