Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sped
aktív tag
sziasztok
acer laptop van, jogtiszta windows-szal ami osszeomlott. hibauzenetek a szokasos es helyre szeretnenk allitani. A baj csupan annyi, hogy anno elfelejtettunk biztonsagi pontot letrehozni es msot meg vagyunk love, mert a beepitett recovery steup egyik funkcioja sem kepes tenni valamit is. Esetleg ezentul van valami megoldas?
En arra gondoltam, hogy egy het mulva jar le garancia, tehat leformazom manualisan egy oprendszerrel.
-
Sped
aktív tag
Kösz megpróbáltam, de nem sikerült
Az a baj, hogy nálad a "Csoport vagy felhasználó neve" alatt egyetlen kategóriád van, nálam meg 5! Ez hogy lehet, hiszen egyetlen felhasználói fiók van a gépemen, pont abból a naiv elgondolásból, hogy soha semmilyen jogosultsági problémám ne legyen a saját gépemen...
Nálam van külön:
Hitelesített felhasználó
SYSTEM
spedway (spedway-PC\spedway)
Rendszergazdák (spedway-PC\Rendszergazdák)
Felhasználók (spedway-PC\Felhasználók)A legelső kivételével mindet beleírtam a batch fájlba, a hosszú ' í '-nek nem tudom mi a helyes írásmódja.
Egyébként miért szerepel ennyi? Normális ez?
-
Sped
aktív tag
Kösz a tippet, viszont az a gond, hogy ha megpróbálok belépni a mappába, akkor kiírja, hogy "hozzáférés megtagadva". Ami azért furcsa, mert én vagyok a rendszergazda és csak egyetlen felhasználói fiók létezik a gépen, az enyém...
Viszont azt furcsállom, hogy itt két felhasználó van feltüntetve, bár mindkettően (sőt mind a négy opciónak) mindenhez van hozzáférési joga.
-
Sped
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #30694 üzenetére
Kikapcsoltam de semmi változás... frissítések sem töltődnek automatikusan, ez sem kavarhatott be, az utolsó frissítés már több mint egy hónapos. Az Indexelő szolgáltatás is ki van kapcsolva, hibernáló fájl sincsen, nem értem mi lehet...
Szerk: Total Commanderben bekapcsoltam, hogy mutassa a rejtett fájlokat is, így kijelölve a C meghajtót már csak 17 GB hiányzik... előkerült egy 3 GB-s pagefile de azt nem bántom, 17GB-nak viszont nincs gazdája. Jöhetnek drasztikus megoldások is, mindenre vevő vagyok.
-
Sped
aktív tag
Sziasztok!
LOL, tegnapról mára virradóra eltűnt a 40 GB-os C rendszerpartícióról majdnem 20 GB szabad hely... már lefuttattam minden létező lemezkarbantartót, töröltem a rendszer-visszaállítási pontokat de semmi. Ha kijelölök minden fájlt a C meghajtón, mindössze 16 GB-t foglalnak, mégis a 40GB partíción csak alig több, mint 3 GB szabad helyet lát a rendszer.
Mi történt?
(gépem: Lenovo Thinkpad R61 eredeti Windows Vista Business oprendszerrel)
-
Sped
aktív tag
Segítség kérnék annak a "szolgáltatásnak" a kikapcsolásához, ami a képernyőkímélő bekapcsolásakor úgymond "kijelentkezik" a Vistából és a felhasználó fiókom fogad. Mindezt teszi úgy, hogy szorgalmasan megszakítja a netkapcsolatot is, így viszont nem tudom bennhagyni a gépet letölteni estére. Egyszer már kikapcsoltam, de már elfelejtettem, hogyan, szóval help me please.
-
Sped
aktív tag
válasz
birooo #29280 üzenetére
Én találtam egy jól működő bsplayert, a 2.34-es verziót (Build 980, 15. dec. 2008).
Ennek csak annyi nyűgje van, hogy kiír néha videóindításnál egy jogi szöveget (olyan mint a DivX filmeknél a DivX logo a jobb alsó sarokban, egy pár mp után eltűnik), de Aeroval is kompatibilis, tehát kényelmesen használható. Amikor viszont nagyképernyőre veszem, akkor néha beakad és kénytelen vagyok lestoppolni majd újra playezni, ezt nem tudom miért csinálja, lehet mégis az Aero miatt, de az is lehet codec ezt még nem fejtettem meg. -
Sped
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #29271 üzenetére
Frissítettem a legújabbakra, de nincs változás.
Kíváncsi vagyok hogy wifis routeres kapcsolatnál is ilyen lesz-e, majd holnap kiderül. -
Sped
aktív tag
Hali!
A mai napon új Vista Business rendszert raktam fel a notimra, és lassan felkerül rá minden, ami számomra a kényelmes netezéshez szükséges, de észrevettem egy apró furcsaságot, és nem tudok rájönni, mi okozza: amikor megnyitom az explorert (legfrisebb, és a biztonságiakon kívül minden frissítés rajta van), egy kb. 2 mp-ig dermedten áll, majd hirtelen bepukkan a kezdőoldal. Majd ha az Új lap megnyitására kattintok, akkor az új lap ugyancsak dermedten áll kb. 2 mp-ig, és csak utána kezdi el betölteni az oldalt. Utóbbi esetben a "dermedtség" időszaka alatt tudok váltogatni a lapok között, tehát a böngésző nincs tetszhalott állapotban...
Én már minden szoftveres dolgot végigzongoráztam ,a legújabb flash driverek, java stb. van fenn... lehet hálózati kapcsolatoknál van vmi kis gubanc?
T-Online ADSL a kapcsolat, és működik is rendesen, csak most van ez a kis zavaró tényező. Egyébként semmiben sem zavar, minden frankón működik, de ez a jelenség az előző rendszeremen nem volt megfigyelhető.
Ötlet?
-
Sped
aktív tag
Sziasztok!
Érdekes problémám van: miután betöltődik a Vista Business rendszer a laptopon, egy Windows Script Host nevű ablak ugrik fel, majd kb. 10 mp-enként egy újabb... aztán mégegy és így tovább amíg meg nem unom és ki nem nyomom a gépet. Rohadt idegesítő. Net kapcsolat nélkül is ezt csinálja. A felugró ablakok nagyon kicsit és semmi szöveg nincs bennük...
Plíz help.
Üdv.
-
Sped
aktív tag
válasz
Core2duo6600 #19118 üzenetére
"HOgy kevesebb az fps nem jelent semmit sem, ne szaggasson, ez a lényeg."
Hehe, találkoztál már ízig-vérig FPS-őrült gémerrel?? Én igen és a saját fülemmel hallottam, hogy plusz 10 fps miatt új videókártyát vesz...
-
Sped
aktív tag
Köszönöm a válaszokat mindenkinek, felraktam, eddig egész barátságos és megnyitja az MS Wordös cuccaimat, szóval úgy tűnik be fog válni.
-
Sped
aktív tag
Az Open Office mennyire használható tulajdonképpen, mert igazából egy eredeti Vistára nem akarok egy tört Office 2007-et feltenni, szövegszerkesztőre viszont szükségem van. Az OpenOffice dokumentumok megnyithatók XP-s officeok alatt és viszont vagy nem kompativilisek egymással?
-
Sped
aktív tag
Hi
Webes HTML szerkesztésnél XP alatt eddig nem volt gondom, de most Vista alatt van, mert ha jól tudom, a 7-es Explorerből kivették a Dynamic HTML Editing vezérlőt... az lenne a kérdésem, hogy vhonnan ez beszerezhető esetleg, vagy felejstem el és áljak át egy másik html webszerkesztőre?
-
Sped
aktív tag
válasz
Henryk #18966 üzenetére
Explorer 7-essel, mással még nem próbáltam.
BullZeye
Felraktam a flashplayer_9_ax_debug.exe -t elindítottam, utána restart, de semmi változás sajna.XP-n egy olyan hónapja jött elő a hiba, eleinte nem is nagyon foglalkoztam vele, hiszen a flash active-x plugin az jól működik. De nem értem, a player miért nem akar menni hiszen a biztonsági beállításoknál engedélyezve van az active-x vezérlők futtatása.
-
Sped
aktív tag
Hali
Érdekes problémám van. Még az XP-s asztali gépemen tapasztaltam, hogy a webesflash videók nem indultak el pedig a legfrisebb adobe flash player volt telepítve. Most a Vistás laptopomon is ugyanez a helyzet... mit lehet tenni?? Egy SP1-es Vista Businessről van szó.
-
Sped
aktív tag
Hali
Frissen telepített Vista van a laptomomon és úgy szeretnék partícionálni, hogy ne kelljen újra rendszert rakni. Ezt milyen programmal tudom megtenni a legbiztonságosabban úgy, hogy a rejtett partíciót is felismerje és ne dúrja le a folyamat során?
Üdv.
-
Sped
aktív tag
válasz
Morden24 #17120 üzenetére
Igen én is úgy tudom, hogy egy gépen legális, de akiknek odaadtam otthon használták csak, tudom illegálisan, de az nem volt szempont, mert nem munkahelyen ment.
Tehát akkor aktiválni KELL, mert különben nem működik egy idő után?
Egyébként sosem használtam még Vistát, ha nagyon nem nehéz megszokni (persze tudom ez szubjektív), akkor hajlandó vagyok kitartani mellette. Pontosan a garanciális megfontolások miatt. -
Sped
aktív tag
válasz
Morden24 #17111 üzenetére
Hali
Nem értem, miért kell ez az aktiváció?
Nekem PC-n volt eredeti XP-m, de sohasem aktiváltam (Campusos), és soha nem is volt vele bajom, pedig két teljesen különböző konfigon is futott, sőt, a haverok is ezzel dolgoztak.Hamarosan beszerzek egy laptopot amihez Vista Business jár majd, muszáj lesz végigjárni ezt az aktiválósdit?
Új hozzászólás Aktív témák
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET/PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Grand Theft Auto GTA Vice City PC
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Xbox Ultimate előfizetések
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 7500 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Csere-Beszámítás! Kezdő Gamer számítógép. I5 6400 / GTX 1060 3GB / 16GB DDR4 / 250SSD + 1TB HDD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A12/Samsung Galaxy A22/Samsung Galaxy A32/Samsung Galaxy A52
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest