Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
rebugra
aktív tag
Sziasztok, olyan programot keresek, amelybe be lehet tenni webkamera képét, és többet is kezel, és kattintással lehet lépkedni közöttük..volt ilyenem, de nem tudom a nevét...mi lehet ez?
-
Korcsii
őstag
kedves vista nem engedi újratelepíteni magát, se a régiből indítva, se DVD-ről bootoláskor indítva...
ha a régi alól indítom, akkor újraindítás után kékhalál fogad.. ha a DVD-ről boot-olok, akkor meg szépen elindul a telepítő, nyelvválasztás, kis türelmet, aztán kiad egy ablakot, hogy egy CD/DVD meghajtó driverjét nem találja, keressem meg, stb (Samsung SH-S203D DVD író van benne)... ehhez a DVD íróhoz viszont nem is találtam drivert a neten... a gépben csak ez az egy DVD író van, amiről a telepítő is fut... plusz van még egy kártyaolvasó, de ha azt kihúzom, akkor is ugyanez... jah, és két merevlemez RAID 1-ben..
bármi ötlet, hogy hogyan lehetne újrahúzni a rendszert? amire egyébként azért van szükség, mert SP2-t, meg pár frissítést nem hajlandó telepíteni sehogy sem, 800B0100 illetve 800F080D hibákat dob... esetleg erre a manuális telepítésen kívül más ötlet?
bármilyen infóért előre is kösz
-
OlegG
tag
Sziasztok!
Kovetkezo lenne a gondom(ami mar az agyamra meg):T-mobile mobilnetem van ami xp alatt jol ol mukodik,
viszont en szeretnek vistat de most mar inkabb win7 et hasznalni,itt viszont "szakadozik" valtozo idokozonkent
nem jonnek be oldalak aztan magatol visszajon teljesen osszevissza csinaljaEz a masodik modem amit probalok
volt egy option 225 web walk stick ez a mostani pedig qualcomm .
laptopom egy acer extensa 5620 legfrisebb driverekkel.
Nem igazan ertem ,ha a modemnek lenne baja akkor ugye xp alatt sem menne,valami beallitas lehet talan vista\win7ben
ami eleg durva lenne de nemtudok masra gondolni.
Ha vkinek van vmi otlete legyen szives ossza meg velem mert kezdem feladni a dolgot..
Koszonom elore is! -
Pipó
őstag
Háj! A vista64 businessem frissítette magát dx11-re. Most megjelent egy tesztprogram:
[link]
amit szerettem volna kipróbálni, de a d3dx11_42.dll fájl hiányára hivatkozva nem indítja el. A hardver feltételek a futtatáshoz adottak. Megnézné esetleg valaki (pici program, fél mega körül) nála rendben van-e. THX -
McKane
senior tag
-
ufodark
csendes tag
Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne ,hogy vista 64 alatt mikor képfájlt akarok hozzárakni a tallózó ablak befagy és nem válaszol! Minden programnál ezt csinálja! Ha valaki tudna vmi megoldást előre is köszi!!! -
sziasztok!
van egy dos-os programom, .bat indítófájllal. vista (32bit, home premium)alatt el is indul, de amikor a progrmaon belül a "start" funkcióra kattintok,akkor kifagy, mivel "this system doesn't support full screen mode". xp alatt meg, de xp kompatibilitási módban nem. mit tudok tenni, hogy tudjam futtatni?
köszi előre is -
-
AXisBOLD
addikt
válasz
Mariann294 #34881 üzenetére
Hölgyem!
19870820: Uram!
-
AXisBOLD
addikt
Urak! SP2 felmehet?
-
Antonio
senior tag
válasz
sfdrakex #34877 üzenetére
huh akkor lássuk a medvét ...
ha nem lesz semmi gebasz akkor meg is köszönöm a tanácsot
...
köszönöm, egyenlőre semmi gebasz !
A furcsa az hogy nem látom azt hogy felszabadult volna hely, tehát szabad terület adatmennyisége nem változottlehet csak restart után? na majd holnap kiderül ...
-
Antonio
senior tag
válasz
Mariann294 #34871 üzenetére
türelmes vagyok
türelmes vagyok
türelmes vagyok
türelmes vagyok -
AXisBOLD
addikt
válasz
Mariann294 #34867 üzenetére
köszi ezeket megnézem.
Hunter2: legfrissebb driver van fent, játékok mennek, minden rendben fut.
más: most dobta fel nekem az SP2-t. érdemes telepíteni?
-
Antonio
senior tag
válasz
Mariann294 #34869 üzenetére
ez van akkor ha az ember nem rak vesszőt és tőmondatokban beszél na szóval (elnézést kérek)
1 éves gép, nem szokott lefagyni, kék halál még sose volt, gyári vista,
szóval szerinted törölhető?
-
Mariann294
őstag
válasz
Antonio #34868 üzenetére
1 éves gép nem szokott lefagyni kék halál
Attól hogy 1 éves,miért nem fagyhatna le kékhalállal?Nem időfüggő.De ha nincs ilyen probléma akkor okés.
még sose volt gyári vista (max annyi hogy kicsit nekem lassan szokott kilépni
Először azthittem hogy most a warez témát feszegeted,de aztán elakadtam,nem értem mit akartál ezzel mondani..
Ha sok ideje van fönt az oprendszer akkor ez normális szerintem.Ha friss,akkor meg főleg.
Nekem általában gyorsan cselekszik,de ha gondolkozik az se zavar....az már inkább ha valamiért nem áll le.Szivi
Ja és jobbulást!Csak nem H1N1?(viccelek
)
-
Antonio
senior tag
válasz
Mariann294 #34867 üzenetére
tudsz ezeknél jobb helyet az internetezésre
(csak vicceltem) egyébként beteg vagyok és otthon vagyok ...
köszönöm a választ!
egy kicsit még várok hátha valaki meg tudja a te álláspontodat erősíteni! 1 éves gép nem szokott lefagyni kék halál még sose volt gyári vista (max annyi hogy kicsit nekem lassan szokott kilépni
1-2 percig is elmolyolgat mielőtt leáll de lehet ez vista betegség ...?ez a 6,5 Gb elég ijesztő ...
-
Mariann294
őstag
válasz
AXisBOLD #34865 üzenetére
Nekem is volt ilyen anno csak ultimate-el.Nézd meg hogy a speciális rendszerbeállitásokban a teljesitménynél hogy mire van rakva.Az legyen hogy:A windows állitja be a számitógéphez.
Esetleg még az energiagazdálkodási módoknál mást nemtudok...Antonio: Ne türelmetlenkedj.Gondolhatod hogy ilyenkor mindenki dolgozik,vagy épp iskolában van...
Amúgy szerintem hogyha semmi gond nincs a számitógéppel (nem fagy le,nincs kékhalál stb) akkor nyugodtan töröld.
-
Antonio
senior tag
sziasztok egy egyszerű (?) kérdés
vista lemezkarbantartás (Lenovo R500):
lefut a lemezkarbantartó és kidob egy ilyen lehetőséget többek közt
Felhasználóként sorban álló Windows... 6.75GB!!!
Leírás:
Hibajelentésre és megoldások keresésére alkalmazott fájlokmi lehet ez és
fő kérdés: törölhetem?köszönöm a választ
-
AXisBOLD
addikt
sziasztok.
az AERO-t hogyan tudom bekapcsolni? élményindex frissítve van(5.5), vista32(eredeti), hitelesítés is megvolt, de mégse megy...
-
19870820
senior tag
Nem akarom elszólni magam,de látványos javulás/gyorsulás van a nálam eddig használt játékokba.Ami eddig akadt,szaggatott az most tökéletesen megy
Rendszer is gyorsabb lett,söt kb a win7 sebességét hozza.Azért tudom ezt mert használtam win7et is szóval van összehasonlitási alapom.Azt az eggyett nem értem miért volt jó MS-nek ez a platform frissités ha ott a win7
Nagyjából amit kihámoztam a frissités leirásából kb olyan opciók is elérhetök lettek innentöl vistába ami eddig csak win7be volt.
-
Pipó
őstag
Tényleg dx11-re frissít. Bár ilyen kártya nélkül nem tudom változik-e valami.
-
sfdrakex
nagyúr
-
19870820
senior tag
Hali tudja valaki mi lehet az a frissités amit tegnap felrakott nekem platformfrissités néven bövebben?Annyit észrevettem hogy ettöl kezdve tudja a DX11et a vista is.Ezenkivül nemtudom mit jelenthet még ez?
-
ufodark
csendes tag
Sziasztok!
Nekem olyan problémám lenne ,hogy vista 64 alatt mikor képfájlt akarok hozzárakni a tallózó ablak befagy és nem válaszol! Minden programnál ezt csinálja! Ha valaki tudna vmi megoldást előre is köszi!!! -
attis71
tag
Sziasztok!
Tudnátok Nekem ajánlani egy olyan programot amivel tudnék telepítő lemezt készíteni a vistáról és a frissítéseiről( ha netán a krakk beütne). Ha lehet magyar nyelvű legyen.
Üdv attis71.
-
NÉMÓ510
tag
válasz
sfdrakex #34835 üzenetére
Kicseréltem a ramokat+vga-t és ugyanaz maradt minden.NADE MA!Megnyitottam du a kitekintő gyorsvonatot(ofiszos),és beszólt hogy valami AVAST bővítmény szivatja. Kérdezte hogy letiltom-e.Letiltottam.Utána néztem csak,hogy az avaszt el sem indult.Viszont 20 percig hibátlanul tudtam használni a gépet bármire,és még a frissítéseket is letöltötte.
Frissítések ok,restart,és használtam tovább.KB két órája nyúzom mindenfélével,és eddig (lekopogom) nem produkálta a kékszinű képernyőt.Lehet hogy csak a 64bites avast szórakozott volna?Örülnék ha így maradna. -
Tosee
őstag
Utorrent:
Beállítások -> általános
Hozzárendelés a .torrent állományokhoz (ha inaktív lenne akkor ez már ok)Internet explorer-ben nem kell állítani semmit, csupán annyit kell tenni a letöltés során, hogy miután rákattintott akkor ne mentse a torrent file-t, hanem nyissa meg! Ott ki is lehet választani a programot (utorrent) is hozzá!
(#34844) Májsztró: Mivel nem olvasható a lemez, így szerintem az kuka!
-
Májsztró
addikt
Üdv !
Egy olyan kérdésem lenne ,hogy van egy rosszul megírt DVD, RW-s lemez of kórsz. Nam ár most , ha beteszem a notiba amin Vista van, a gép nekiáll tekerni a lemezt és nem tudom leformázni se Néróval , se a Vista beépített formázójával. Mert ugye nem olvassa be a lemezt, meg azt sem írja ki ,hogy rossz.
Hogyan tudnám megállítani hogy állandóan olvassa a gép a lemezt , és formázni ?
Előre is köszönet !!!
-
icons
addikt
Hello!
A haveromnak Vista-ja van, és ha letölt egy torrentet, a utorrent nem nyitja meg rögtön. Ezt hol kell beállítani? utorrent vagy IE?
Köszi! -
Mariann294
őstag
-
Sziasztok!
Váltok Vistára (32 bites angol Home Basic), és egyből azzal szeretném kezdeni, hogy beletúrok.
Szeretnék belerakni a telepítőbe minden számomra fontos frissítést. SP1, SP2, IE8, stb.
Olvastam, hogy az sp2-t csak az sp1 után lehet felrakni, meg hogy az SP1 elött is kell pár korábbi újítás. Tehát, ez nem XP...
Fel tudtok homályosítani, hogy hol nézzek utána a mikéntjének? Mit hogy kell felrakni, milyen sorrendben, stb. Lehetőleg hivatalos, vagy hibátlanul működő megoldás érdekel. ...meg a lehetséges buktatók.Más téma, de ha már itt vagyok:
- A Home Basic-ben nincs Aero Glass, viszont témákat támogat ez is. Kompatibilis minden rendes Vista témával, csak nem lesznek átlátszóak? Vagy van valami megkötés?
- A WMP11 alapból benne van, vagy korábbi verzió tanyázik benne?
- A legújabb DirectX-et itt is manuálisan kell időről időre keresgélni, és felrakni, vagy a WU már szól, ha van újabb?Köszi!
-
Sz.Miki
őstag
Sziasztok, egy kis segítségre lenne szükségem:
Akár hányszor telepítem a Vistámat randomra mindíg a következő jelenségek fogadnak, Vista ultimate Sp2 32bit-ről van szó. Tehát azt vettem észre, hogy kb 10 indításból legalább egyszer úgy indul a rendszer, hogy nem tudok csinálni semmit, minden borzasztóan lassú, a vezérlőpult is alig akar betöltődni, se a firefox se az explorer nem indul el, hiába kattintok rá, hibaüzenet nuku. Rányomok a leállítás gombra, sok sok sok várakozás után bejön egy ablak, hogy valami baj van a biztonsági beállításokkal, ellenőrizzem, majd eltűnik az asztalról az összes ikon, a tálcával együtt és már csak egerem van, innentől már csak resettel indul újra a gép. A másik tünet szintén, kb minden 8-10 leállításnál vagy csak odáig jut el a gép, hogy bezárja az óra melletti alkalmazásokat, és megáll minden megoldás reset vagy hosszan nyomva tartott power gomb. Ha egyszer elindult a gép akkor akár napokig lehet használni, soha nem fagy le, semmi hibát nem produkál, egyedül indításnál és leállásnál vannak gondok!!!!
A rendszernaplózást is szoktam nézni, természetesen sem az alkalmazásokan sem a rendszerben nincs semmi hiba!! Az egyetlen piros felkiáltójeles üzenet, "Az előző rendszerleállítás váratlan volt" vagy valami ilyesmi. De pontos hibára nem utal semmi!Minden alkatrész tesztelve volt már külön külön, de nem javul!
Valaki tudna segíteni?
Köszönöm!!
-
NÉMÓ510
tag
Egy kis segítséget kérnék,haátha valaki vágja a témát.64 bites visztát használok,több gépen is.A probléma csak az egyiken jelentkezik -> asrock 4coredual sata2.
Állandóan lefagyogat,csíkos képernyővel,majd kékhalál.
Az első jel : az ablakkezelő hiba miatt leáll.Utána nem sokkal általában jön a fagyás.Kikapcsoltam,és egy darabig semmi gáz,nem fagyott le.
A második jel : SSDP kereső leáll.Most várom mi lesz a reakció.
Nem értem hogy ezek a szolgáltatások miért állnak le sorban.
Ha valakinek volna ötlete vagy tanácsa,azt szívesen fogadnám mert elkerülném az újratelepítést ha lehet.
Köszönöm. -
megema
őstag
Meg lehet valahogy oldani, hogy a Vista ne felejtse el a hálózati meghajtók jelszavát? Mert ha bepipálom a kis csatlakozás képernyőn a jelszó megjegyzését, az nem ér semmit.
-
19870820
senior tag
jelenleg amugy melyik a legfrissebb amd chipset driver?tudom nézzem meg amd oldalán...de ott nemigazán találom.
-
19870820
senior tag
Nálam igazából csak a VGA-nal rakott be felkiáltójelet,szóval azt nem ismeri fel.Hangkártyát meg mindig szoktam telepiteni.Amugy több játéknál van elég durva lassulás ha fenn van a chipset driver,szóval elég érdekes.Vista amugy updateröl szed le drivert mint win7?Még egy kérdésem is van.64bites vistára direkt 64bites codec csomag kell vagy jó a sima 32bites is?
-
megema
őstag
válasz
megema #34738 üzenetére
Nos ez a probléma egy frissítéssel megszűnt. Viszont van egy másik. Ha elindítom a gépet, van olyan hogy a betöltőcsík halványan megjelenik, de nem mozdul. Ilyenkor várhatnék perceket (nem tudom magától csinál-e valamit, mert még nem volt türelmem megvárni), vagy megnyomok valami billentyűt és akkor kivilágosodik és tölt normálisan. Ez mi lehet?
-
19870820
senior tag
Hali lenne egy rövid és velös kérdésem
Egy alap gyárilag integrált vista sp2 x64nél szükséges felrakni az alaplapi drivert?Vagy elegendö azt felrakni amit nem ismert fel?Régebben tapasztaltam olyat hogy több játék is chipset driver nélkül jobban ment(nem akadozott).
-
Rototti
senior tag
Sziasztok!
Az egyik ismerősömnél Vistán nem akar működni a kresz-oktató cd. Ez gyakori hiba? Van erre valami bevett megoldás?
Köszi szépen a segítséget! -
sfdrakex
nagyúr
válasz
DerStauner #34816 üzenetére
Onnan miért nem jó? Mivel Microsoft termék az WU a hivatalos forrás, bár sok frissités fent van más helyeken is ha máshogy nem is linkelve a Microsoft oldaláról, talán szoftverbazis.hu -n is, de google be keress rá: Windows frissitések / windows update .
-
DerStauner
senior tag
a windows-hoz frissítéseket csak a windows update-n keresztül lehet szerezni?
-
caleb
aktív tag
Hi!
Miként tudnám elérni azt hogy Vista (64bit Home prof) alatt több felhasználónak, különféle energiagazdálkodást állítsak be? XP alatt ez felhasználóként volt mentve, viszont itt ha átállítom a sajátom, akkor a másikaké is változik!
Ha tudtok segíteni,előre is köszi
-
Tosee
őstag
Üdv!
Telepítettem a vistát x64, és véletlenül elírtam a felhasználó nevet! Mikor végeztem a telepítéssel win-ben javítottam a hibát, ami látszólag sikerült is! Bejelentkezésnél mikor beírom a jelszót, akkor úgy írja ki a felhasználó nevet ahogy kell, és a start gombra kattintva is! Viszont mikor hálózatról próbálom elérni a gépet, akkor csak az elírt változattal működik!
Van erre valami más javítási lehetőség? Esetleg valami reg kulcs vagy egyéb? Emiatt újratelepíteni nem szeretném, nem is fogom, csak a formaságok miatt kérdezem! -
Nitro_hu
csendes tag
Az lenne a kérdésem, hogy miért lehet az, hogy a gépem minden behelyezett SD kártyánál azt írja hogy írásvédett. Bármilyen más eszközben használhatom a kártyákat probléma nélkül, csak a számítógép nem akar írni rájuk.
Vista 64 SP1-et használok, a frissítéseket mindíg telepítem.
Ez a probléma csak mostanába jelentkezett, ezen a gépen ugyanezzel a windows-al eddig még nem volt probléma.
Próbáltam már a hozzáférési jogokat átállítani, de nem hozott eredményt.
A válaszokat előre is köszönöm. -
rup1u5
nagyúr
Sziasztok!
Adott egy Fujitsu Siemens Amilo laptop, C2D 5250, 2GB ram, Vista 32bit SP2 és valamiért nem akar rajta működni a Chrome.
Ezt a hibaüzenetet dobja közvetlenül indítás után.
Elöszőr az OK-ra klikkelés után rögtön bezárult, most már nyitva marad de nem tölt be rajta egy oldal sem.
Nálam otthon 64bites Vistával nincs ilyen probléma.
Rendszergazdaként próbálom.
Mi lehet a baja? -
localhost
Közösségépítő
válasz
csupasz007 #34805 üzenetére
Nehéz így de megpróbálom még egyszer, nem rendszergazdai jogú, hanem rendszergazda NEVŰ! (...és persze ő rendszergazdai jogú is
)
A "CSUCSU" az RG jogú, de nem RG nevű -
localhost
Közösségépítő
válasz
csupasz007 #34803 üzenetére
"Rendszergazda" sincs?
-
localhost
Közösségépítő
válasz
csupasz007 #34801 üzenetére
Ha rendszergazdaként (vagy egy másik rendszergazdai jogú felhasználóként) be tudsz lépni akkor változtasd meg a felhasználód jelszavát. Megnézni nem tudod, de megváltoztatni igen.
-
csupasz007
csendes tag
Hali mindenki. Lenne egy olyan problémám, hogy a gépemen megváltoztattam a belépési jelszavam, csak elfelejtettem, hogy pontosan mire...
Valaki tudna segíteni, hogy a rendszer újratelepítése nélkül valahogy ki lehetne iktatni a a jelszót? Előre is köszi...
Új hozzászólás Aktív témák
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- Le Mans Ultimate
- Luck Dragon: MárkaLánc
- Mindennél nagyobb: tesztpadon a Ryzen 9 9950X3D CPU
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Windows 11
- További aktív témák...
- Telefon felváráslás!! Samsung Galaxy S22/Samsung Galaxy S22+/Samsung Galaxy S22 Ultra
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép! I5 14400F / RTX 3080 / 32GB DDR5 / 1TB Nvme SSD
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest