Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
TIV
tag
azt mondjátok ha vki vesz OEM Ultimate Vistát és lesz egy komplett gépcseréje akkor már nem tudja majd aktiválni?
-
iwu
addikt
válasz
m0h0senator #176 üzenetére
Hali!
erre lett válasz?nem találtam a topicban...
lényeg, hálózati nyomtatóknál az adatvégrehajtás megakadályozása funkció lekapcsolja a spoolert, kikapcsolni a spoolsv.exe-n nem lehet ezt az opciót, mert azt írja, hogy ez a progi csak ezzel az opcióval fut...ördögi kör? (jelenleg net start spooler, ha nem mennek a printerek, de ez barbár megoldás)
thx!
ÜDw:iwu -
Drizzt
nagyúr
A betűméretet be lehet állítani nagyra, meg kicsire. De nagy esetén csomó ikont is felnagyít, meg egyéb gebaszok vannak, néhol rosszul töri a szöveget stb. Mit tegyek ez ellen? 20"-os lcd-n nagyon kicsik a betűk, szeretném a lehető legjobb olvashatóságot elérni, de az alap betűk cleartype-pal is annyira elegek, hogy hamarosan -4-es legyen a szemüvegem...
-
m4rc!
őstag
Nézem itt az aprók között egy srác árul Home Basic-et, nem OEM-est, csak az a baj, h angol..lehet ezt magyarítani?
-
m4rc!
őstag
Köszi a választ nekd is meg Sdi-nek is
Háth, akkor kénytelen leszek nem OEM-est venni, ugyanis elég gyakran cserélgetem a rendszerem...Francért adják ilyen drágán, hülye MS nem adná ilyen sok pénzért kevesebben használnának kalózverziót..így én is kénytelen leszek lemenni a sarki zöldségeshez egy Vista-ért
-
m4rc!
őstag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, gondolom már volt róla szó, keresgéltem is,de nemigen találtam a választ..
Tehát: ha mondjuk veszek egy OEM-es Vista-t akkor azt csak mindig ugyanazokkal a hardverelemekkel ellátott PC-re tudom telepíteni? Szóval, ha kicserélem mondjuk a procit vagy vmit, akkor már bukta a License?Üdv
-
s7evcsenko
addikt
Én is erről beszélek, azt hiszem!
De az esetemben, Vista-val vásárolt notiról van szó,
amire "format C" után XP-t telepítettem!
A kapott lemezeken nem volt driver XP-hez, és a neten sem találtam!
Még a gyártó honlapján sem!
Pontosabban valami drivert találtam, de az nem volt neki elfogadható!
Visszavitte haver a boltba, és újrarakták neki a gyári vista-t....dekoninck
Nekem 2*1GB ramom van dualban, Vista 64bit-en!
40%-os a ramhasználatom üresjáratban.....
Stranglehold és MOH_Airborn játszás után, mikor kilépek, lassú a gép, mint állat!
Kb. 30mp mire magához tér!
Ilyet XP alatt is csinált 2*512MB mellett, amit a 2*1GB-ra bővítés megoldott!
Szóval gyanítom, hogy játékokhoz határeset a 2*1GB ram..... -
törölt tag
válasz
dekoninck #2880 üzenetére
Hát ha mondjuk fotókat szerkesztesz,akkor nemtom mennyi ram kell, de én
max. 1280x1024-en játszom és eddig még elég volt, dirt-nek is bioshock-nak is, a battlefield 2142-nek xp-nél(kellett neki vagy 1,5gb) vistán még nem néztem
Ha nem elég akkor kilép a progi.
most pl.: 975mb van használatban, de az folyamatosan változik és ha szükséges kiszórja ami nem kell -
törölt tag
-
apro
senior tag
válasz
s7evcsenko #2862 üzenetére
hali
de most ha nem haragszól a kettöt nekeverjük már össze,
1 az XP felment, telepűlt
2 természetes hogy a Notinak mindnek saját telep lemeze van a Driverek hez,
ha az nem müködött az nem az Xp.ill a Vista-val eladott gép miatt van
a noti és egy asztali gép között még mindig óriási a külömbség
értem Compakt alkatrészek,hütök vidikari, ramok.stb
ezek mind befolyásólják ha jóltudom a rendszer stabilitását.
azért adnak minden notihoz saját lemezeket.nem??
vagy lehet hogy kifigtam ezeken müködik?
hali
ui van Asus notim,van Toshiba notim és most telepitek egy delt,az asusra is és a toshiba-ra is felment mind a két oprendszer.Vista,XP-prof is és telepűltek a driverek is, (saját lemezükröl)
mellesleg XP-volt rajta -
törölt tag
válasz
barnam_ #2871 üzenetére
á 2gigához már nem kell Readyboost, nekem is annyi van és lapófálj off(mivel ez csak fék lenne), bőven elég egyenlőre,
tehát ha elég 2giga(ezt nyomon tudod követni a feladatkezelőben) felesleges még több ramot venni, ami amúgy vagy 100 szor gyorsabb mint egy readyboost-al felgyorsított lapozófájl
álítólag csak 3,5gb-t lát a 32bites pista -
Siriusb
veterán
válasz
barnam_ #2871 üzenetére
4 giga ramhoz szerintem már 64 bites Vista kellene.
Nálam 1 giga ram mellett 1 giga pendrive readyboost nem hozott javulást. Másoknak is ez volt a tapasztalatuk, de volt olyan, aki el volt ájulva a változástól, mikor readyboost-ot használt.
Nekem a 3GB ramból a vista kb. 40%-ot foglal le, úgyhogy nem tudom, a plusz ram mennyire lökné még meg. -
barnam_
nagyúr
Azért nem vagyok tisztában vele, mert itt azt írja hogy a Readyboost a lapozófájl elérését gyorsítja. A flash memória véletlen elérésben gyorsabb a vinyónál. Tehát a lapozófájl elérése jobb lenne Readyboost-al. De a kérdés az, hogy ez a megoldás lenne gyorsabb, vagy +2GB 1066-os ram a meglévő 2GB mellé
-
kispalya
tag
Hi
Pár órája tettem fel a Vista Ultimate x64-et *********Eddig teljesen jól megy (4200+ X2;7900GT;SATA2;2GB ram).
Szinte minden driver megtalálható hozzá (aki tud Vista-s Irfanview-t az tegye fel a kezét), a játékok pedig jobban futnak alatta mint XP alatt.
Gyorsan indul (igaz még nincs is telepakolva), a menük is gyorsak, nincs akadozás, nem eszi a memóriát.
Összességében örülök, hogy feltettem és csak ajánlani tudom.
Egy próbát szerintem mindenkinek megér.
A PH!-n nincs warez, ezért figyelmeztetlek és nem is kifestőkönyv a sormintát mellőzd!!
[ Módosította: Racecam ]
-
demars
addikt
Szeretném ezt a hozzáértők figyelmébe ajánlani!! Ezt az oldalt!
Sajnos én nem vok az /se notikhoz, se némethez/!! Annyit megértettem, h másnál is van az a gond, h A1650G nél vistaval nem megy a launch manage!! Csak sajna nem értem, h mit is kell csinálni... Ha esetleg valaki beírná ide, az mások számára is tanulságos lehet! /de főleg nekem
/
Köszi a válaszokat!
Üdv: demars -
demars
addikt
válasz
s7evcsenko #2862 üzenetére
nálam is csak döcög, bár sztem az 1Gb RAM, s az 1,8Mb/s letöltés... no meg a Vista...
-
szasanyi
félisten
Ajánljatok már nekem egy jó kodek packot, mert a Vista kodek nem telepűl fel.
Korábban ment, de most nem. Nem értem, de mind1. Vista Home Premium 32bit.
Ha még be is linkelitek nekem a letöltés helyét...
Köszi. -
demars
addikt
Valaki nem tudja, h ha nem működnek a funkciógombok egy notin vista alatt /valszeg a Launch Manager nem jó neki/, akkor mi a teendő??
xp vel simán ment minden,de vistaval se silent mód, se net, se pedig a wifit nem tudom bekapcsolni! Létezik frissebb launch manager ?? vagy csak a gyári jó egy adott notira?
FuSi Amilo A1650G a beteg neve...
Válaszokat köszi!
Üdv: demars -
AMD Power
titán
XP mellé lehet Vistát telepíteni?
-
Erre kíváncsi lennék én is.
Remélem tudja is használni ténylegesen, nem csak reklámfogás.Kérdésem: a lemeztöredezettség-mentesítéskor meg lehet valahogy nézni, hogy mit is csinál a Vista vagy legalább a %-ot, hogy hol tart? XP-ben ez jól működött, de a Vistában nem látom és elég sokáig csinálta a múltkor, pedig csak 30GB-ot kellett rendbehozni, aminek kb a fele szabad volt. Kb 5 percig néztem, aztán otthagytam, de 20 perccel később még csinálta, mondom ez nem igaz. XP-ben 5-10 perc elég volt, akkor itt miért nem?
-
barnam_
nagyúr
Használja valaki a Readyboost-ot? Van valami érezhető gyorsulás? Nekem 2gb ramom van, és vennék egy 2gb pendrive-ot rb-nak, vagy +2gb ramtól gyorsabb lenne?
-
TIV
tag
válasz
donsergiooo #2834 üzenetére
donser ugyanez van nálam is, mintha nem is tudna mikrofonról. majd utána nézek...gugli?
-
KisApám
addikt
válasz
Kicsirics77 #2850 üzenetére
Csak mert hallottam egy-ket remtortenetet, hogy egy-ket uj laptopnal (965 chipset, ujabb DX10-es vidikarival pl.) amikor a gyerekek megprobaltak felrakni az XP-t, valahogy nem sikerult a hardwereszkozoket felismertetni vele a driverek installalasa kozben (nem talalhato, install stop)-utan sem...
-
KisApám
addikt
Ugy latszik veszek laptopot FreeDOS-al.Intel965 chipset, 8600M GT vidikari stb.
A kerdes: Windows Vista fog kelleni neki mindenfelekepen?
Kell vennem X osszegert vagy jo lessz az XP? Van Windows XP-m legalisan. -
kispalya
tag
válasz
s7evcsenko #2847 üzenetére
Hát én nem tudom, nekem is van külön partíció a windows-nak. amire csak azt pakolom (15GB eddig elég volt). 3 különböző SP2-vel próbálkoztam és egyik sem ment annál tovább, hogy felmásolta a telepítéshez szükséges file-okat. Utána partíciós tábla hibára hivatkozva megáll...
-
s7evcsenko
addikt
válasz
kispalya #2846 üzenetére
Nekem felment lemez nélkül is az XP....
Az volt a kulcs, hogy partíciónálva volt a winyó 50GB-ra...
Pontosabban XP alatt partícionáltam, és formáztam! Innen kezdve sosem kellett lemez!
250GB-os volt a winyó, de telepítéskor csk kb. 160GB-nak látta...
A lemez, csak ahhoz kell, hogy teljes értékű legyen a winyó, szerintem!
A XP SP2 feltelepítés után már rendberak mindent!
Szerintem! -
kispalya
tag
Hi
Az XP SATA II-es winyóra történő installálláskor fellépő "kellemetlenségek" (vezérlők telepítése, elsődleges meghajtó beállítás) a Vista Ultimate x64 telepítésénél is előjön, vagy az már alapból kezeli a satás winyókat. Csak mert sehogyan sem tudom felimádkozni az XP-t a gépemre (nincs floppy meghajtó a gépemben és az alaplapi (K9N) cd-n csak úgy van meg a driver, hogy floppyt tegyek be és utána azt használjam), a röhej az, hogy egyszer már sikerült... (az előző hercehurca nélkül)
Szóval pár ismerős javaslatára, akik vistát használnak (mondván, hogy ők csak betették a lemezt és mindent csinált rendesen) kipróbálom én is.
Azért tudnátok egy pár tanácsot adni ezzel kapcsolatban?
Előre is köszi -
-
törölt tag
Nem hiszem, talán ha egy irq-t használnak, a plug&play os be kellene kapcsolni, ha esetleg ki van(aztán megint lan driver install), mert attól inkább lehet.
Eseménynaplóban nézz körűl hátha írja, hogy mi a baja(felügyeleti eszközök)
Ja, meg az acpi-t minimum 2.0-ra tedd.
Amugy én achi-ban használom, ha igy akarod feltenni akkor kell majd neki a driver penről vagy máshogy, én általában csak raid-módban jutok el odáigaztán telepítés után állítom át achi-ra.
-
Thrawn
félisten
No akkor elmesélem nálam hogy néz ki:
Az egyik vinyó legelején van egy 3 GB-os partíció, ezt használom swap-nek, jelenleg 2.6 GB. A többi tárhely. A másik vinyó elején van egy 25 GB-os partíció amin a Vista van, majd egy 15-ös amin az XP. A fennmaradó területet szintén tárhelynek használom. -
Ben96
tag
Köszönöm a válaszokat. A virtuális memóriát azért akarom külön tenni mert azt mondják így könnyebb karbantartani a rendszert. Legutobb amikor az xp-n -ami két részre van osztva- elfogyott a szabad hely, ezért elkezdtem keresgálni a doc. and sett. - felhaszn.- ésígytovább rejtettmappákban, szóval csak a fájlméreteket néztem és véletlenül appba töröltem bele nem a tempbe. Nem hajnali négykor kellett volna nekiállnom. A párom érdekesen nézett amikor eltűnt a teljes levelezése és postafiókja thunderbirdből... Szóval az a mocsok opera az app-ba szemetelt temp helyett. Virtuális memória partícióval talán könyebb lenne. Nektek nem szokott hirtelen eltünni a hely a rendszerparticíóból úgy hogy még a Lemezkarbantaró sem tudja visszahozni?
-
-
apro
senior tag
hali
mindegy hogy osztod fel, ez a vinyod nagyságától függ,
én úgy ólvastam hogy min.20GB. kell egy full Vistának,
de szerintem ez egy idö útán úgyis hizlalja magát,,, nekem személyszerint egy 250GB Samsung van és kétrészre van particionalva amin a Vista (Rendszervan az 50GB,a második pedig a maradék,ézen vannak, elmentett progik.zene,film,stb
hali
off. mármegint elkéstem mert a kolléga megelözött -
Ben96
tag
Bocs, kétszer ment el, állandóan ezt kaptam: 503 - Service Unavailable , és előre hátra lépkedtem a böngészőben.
-
Ben96
tag
Hogyan kell partíciókra felosztani a winchestert Vistán? Mire mennyi GB kell? A következő partíciók kellenének: Vista os, Szoftverek, Virtuális memória, Titkosított-privát, Kép-zene-film-Játék. Természetesen az első három mérete az ami nem mindegy. Egyébként mi is kerül pontosan a virtuális memóriába? Ez a gyórsitótár, de ide kerülnek az ideiglenesen letöltött fájlok is, vagy egy külön helyre? Ha egy játékra rá van írva hogy kell neki 8 GB szabad hely a winchesteren akkor azt hol fogja nézni, hol fogja használni azt a nyolc gigát, Vista os, Szoftverek, Virtuális memória, vagy ahova telepítem, a Kép-zene-film-Játék partícióban? Nektek hogyan van felosztva a hdd vista alatt? Gondolom senki sem használ már egyetlen partíciót. Érdemes a játéknak külön partíció, vagy inkább a szoftverek partícióba kellene őket telepítenem?
-
Ben96
tag
Hogyan kell partíciókra felosztani a winchestert Vistán? Mire mennyi GB kell? A következő partíciók kellenének: Vista os, Szoftverek, Virtuális memória, Titkosított-privát, Kép-zene-film-Játék. Természetesen az első három mérete az ami nem mindegy. Egyébként mi is kerül pontosan a virtuális memóriába? Ez a gyórsitótár, de ide kerülnek az ideiglenesen letöltött fájlok is, vagy egy külön helyre? Ha egy játékra rá van írva hogy kell neki 8 GB szabad hely a winchesteren akkor azt hol fogja nézni, hol fogja használni azt a nyolc gigát, Vista os, Szoftverek, Virtuális memória, vagy ahova telepítem, a Kép-zene-film-Játék partícióban? Nektek hogyan van felosztva a hdd vista alatt? Gondolom senki sem használ már egyetlen partíciót. Érdemes a játéknak külön partíció, vagy inkább a szoftverek partícióba kellene őket telepítenem?
-
donsergiooo
senior tag
Sziasztok!
Gyors helpet kérek valakitől!
Van egy audigy és egy alaplapi ac97 hangkarim! Vista 32bit van fent és nem müxik a microfonom! Nem tudom mi a lópikulát kéne tennem. Sehogy sincs hang, sőt se skype se msn-en nem megy!
Valaki tudja mit kell csinálni, Drivereket már frissítettem, v 20x ...HELP PLZ!
THX! -
p87
senior tag
válasz
#67688960 #2801 üzenetére
Újabb drivert tettem fel , így egy picit talán gyorsabban jön be.
És az eszközkezelőben egyre több Microsoft ISATAP adapter lesz és azt írja hibásan működnek. SZóval már elegem van az egész vistából.
A problémajeletésekbe ír egy olyat hogy kompatibilitási probléma van az ICH9 és a Vista közt. A legújjabb intel driver van fent.
Esetleg segítene, ha AHCI-ba raknám a Sata vazérlőt és úgy tenném újra a Vistát? -
TIV
tag
-
Motaba78
addikt
sziasztok
az ügyben érdeklödnék, hogy a jelenlegi konfogomban lásd adatlap, 2 gb ram van de a régebbi gépemből kimentettem 2*512 ramot +ba és érdeklödnék ha ezt beleraknám az alaplapba akkor 2*1 + 2*512 ram lenne a gépben.
A kérdés vista ultimate 32bites verziót használok igy 3giga ram + 256mb a videokareszból
3,256 giga lenne ezt még kitudnám használni 32bites vista alatt vagy felesleges lenne belerakni a meglévö 2*1 giga mellé ? -
ballington
addikt
válasz
ballington #2784 üzenetére
up!
-
fero02
nagyúr
válasz
Bioshock #2823 üzenetére
Nem akarok bunkó lenni, vagy megsérteni Téged, de látszik, h semennyit nem olvastál vissza a topikból. Sőt, még választ sem kerestél. Se itt, se máshol.
Már rengetegszer el lett mondva itt is és máshol is, h Vista alatt nem fogod tudni úgy hallgatni a zenét, mint Xp alatt.
Ezeket olvasd el:
5.1-es hangrendszer használata Windows Vistával
3D/EAX hangzás Windows Vista rendszerenVan ez a Winportal nevezetű oldal, amit ajánlok figyelmedbe.
Üdv!
Ezt pedig elrettentés képpen Legközelebb keresgélj kicsit, mielőtt kérdezel.
-
Bioshock
tag
HOgy lehet 5.1 hangot nyomni pistán?Mert nekem nem sikerült kicsiholni az alaplapi hangkeltöböl ami realtek 883 kodek frissitve van alegujabbra amikor teszteli a rendszer 5.1es müködését minden hangfal faszán szól de zene közben nincs mély és csak a front 2 szól és a center. a sub kussol
-
B-L-A-C-K
titán
Amuyg még annyit hogy láttam egy videót hogy az egész asztalt lehet forgatni mint egy kockát azt hogy lehet?
-
Bash
őstag
válasz
B-L-A-C-K #2819 üzenetére
Két cikkben is írtunk róla: A mappanézetek egységesítése a Windows Intézőben, Az automatikus mappatartalom-felismerés kikapcsolása.
-
B-L-A-C-K
titán
Nem tudjátok a mappák nézeteit hol lehet beállitani hogy ha 1 beállitom mindenhol ugy legyen....?
-
demars
addikt
HELP!
nem kapcsol ki a notim a vista val! launch manager nem jó rá, nem működnek a funkcióbillentyűim! s bármit álítottam be az energiasémáknál /mindenre azt h leállítás/ mindíg megy a cpu ventillátor! Mit tegyek?? konfig az adatlapomnál! WVista Home Premium van fennt! RMClockal sem kapcsol ki! -
Siriusb
veterán
válasz
gabesz82 #2807 üzenetére
Akkor szedj le minden íróval kapcsolatos progit, alcohol, daemon stb, csak egy nero maradjon. Próbáld meg ezt.
Plusz info -
B-L-A-C-K
titán
Sziasztok felraktam a vistát minden oké volt addig mig egy régi verziós daemon toolst fellöktem onnantól kezdve ujraindul és a jelszóig lép be ott ha beirom kékhalál csökkentett módba ugyan ez....Most ujra rakom de milyet tegyek fel hogy ne legyen ujra ez s ha esetleg ujra előjönne valami proginál lehet valamit csinálni vagy ujra kell rakni megint?
A másik kérdésem a vistába van virusirtó vagy fel kell telepiteni egyett tudom láma kérdés de nem tudom...
-
gabesz82
őstag
Sziasztok! Lenne egy olyan gondom, hogy 64 bites Vista Ultimate-em van. És valami miatt az istenért se látja a DVD-írómat. mitől lehet ez? a sima DVD-olvasót látja, de az írót nem.
Új hozzászólás Aktív témák
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 3840x2160 - 138Hz / 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- LG Velvet 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Gombászkönyvek egyben
- ÚJ HP EliteBook 845 G11 - 14" WUXGA IPS - AMD Ryzen 5 8640U - 16GB - 512GB - Win11 - 3 év garancia
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest