Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vistaboy
veterán
-
twollah
nagyúr
válasz
Kicsirics77 #497 üzenetére
Indexel?
Lehet azt kikapcsoltam benne?
A meghajtoknal lehet azt ki-be kapcsolni? -
feka007
veterán
Még nem sok közöm volt ehhez a rendszerhez, de tapasztalat, hogy 2*512MB RAM/Core Duo T2050-nel szerelt laptopon tökéletesen fut a Home Premium.
Na mindegy, azt akartam kérdezni, hogy hol van legolcsóbban Home Premium? -
Thrawn
félisten
-
-
Xelo
addikt
uhh.. unatkoztam
[link] -
Thrawn
félisten
A programok/játékok telepítőjét én rendszergazdaként szoktam futtatni (nem tudom számít-e), és ha kell rendszergazda módban futtatom. A Defender addig le fogja tiltani a programjaidat, amíg nem lesz belőlük Vista kompatibilis verzió. Játékok alatt 15-20% lassulás is lehet, de ez idővel javulni fog.
-
rétisün
veterán
na, pár napja próbálgatom a vistát, hát mit mondjak....a programok/játékok nagy része hibaüzenettel leáll. a windows defendernek minden indításkor meg kell mondanom, hogy engedélyezze azokat a progikat, amiket én telepitettem, engedélyeztem (már többször.) miért nem birja megjegyezni? ugy általában a rendszer nem rossz, tetszik, igaz a játékok alatt azért lassabb valamivel, mint az xp. ennek ellenére asszem a háromszori hosszabítás után nem fogom aktiválni, marad az xp.....
-
Vistaboy
veterán
A Defender által blokkolt progiknál nem tudod kiiktatni a blokkolást, ezt minden alkalommal kézzel kell indítanod (Én is így vagyok a PlexTools-al). Meg kell várni az új, remélhetőleg már Vista-kompatibilis verziót.
Bámelyik Dark-oldalról tudsz letölteni lemezképfájlt. Ha a hivatalos kulccsal telepíted, nem lesz vele gond. -
twollah
nagyúr
Tudom ezerszer elcsepelt tema ez a kerdes.
Hogy lehet teljesen kiloni a Vista biztosagi riasztasait stb?
Mar kilottem a tuzfalat, de az a frany biztonsagiriasztas minden bootnal elojon.
A masik kerdes, hogy honnan tudok leszedni egy Vista install DVDt vagy mit.
Kaptam a notebookomhoz egy OEM Vista Home Premiumot elore telepitve, de szeretnem ha meglene az egesz kezzel foghato verzioban is.
Az MS magyarorszagnal azt mondtak, hogy 6 ezer local creditert ad barmelyik kereskedo (ha jol ertettem), ez egy kicsit nonszensz, hogy fizettem igy is eleget a Vistaert es most ujra tejeljek.
Amugy eddig tetszik a Vista, nekem stabilnak tunik, csak furcsa, hogy 1 giga rammal is dolgoztatja a HDDt. -
kennyke
aktív tag
Hy all!
Kaptam egy sitecom wl-107-es wlan kártyát [link], de vista alatt nem tudom működésre bírni.
Tudna valaki segíteni? Valami ötlet?
(Gyári driver nincs, próbáltam más termékük vistas driverével, illetve csak úgy találomra kiválasztottam pár vistába integrált wlan drivert, de semmi...)
Előre is köszi! -
szasanyi
félisten
Ezt még csak megkérdezem: CD/DVD íráshoz melyik Nero változat a legjobb a
32 bites Vista alá? Illetve ugyanígy, DVD lejátszó szoftver tekintetében? -
szasanyi
félisten
válasz
Kicsirics77 #464 üzenetére
OK
-
Draken
őstag
ez a problem nekem is előjött, csak ugy magátol hirtelen fél év után, hogy dt-vel sz*rakodott. egy kérdésem lenne, mikor ujratelepitettem vistát, nem találtam seholsem (nemértem hogyan miért) a formázási lehetőségeket, pedig kerestem...? Ujra kellene még1x tenni mert jön a vadiúj config.
-
rétisün
veterán
válasz
Kicsirics77 #464 üzenetére
én akármit lövök ki az msconfigban, következő indulásnál ugyanugy indul, mintha mi se történt volna.....
-
szasanyi
félisten
válasz
Kicsirics77 #459 üzenetére
Köszi. Az az érdekes, hogy engedtem neki eltávolítani, de a Daemon Tools fent
van és működik. Lehet, hogy nem voltam elég figyelmes, de a tököm se tudja
mit távolított el, vagy nem engedett feltelepíteni. -
szasanyi
félisten
Ma telepítettem a Vista Ultimate változatát, és a Defender nevű program
kártékonynak ismerte fel a telepített Daemon Toolst.
Miért? Mi ez a defender, és mit csinál?
MOD: 32 bites változat, ha ez lényeges.
Ja, és 5.5 ponttal díjazta a gépemet. Mennyi itt a maximum? Remélem nem 10...
[Szerkesztve] -
-
Monolith
tag
Lehet nem a legjobb helyen teszem fel a kérdést, de itt van a gépemen a Vista 64 bites Ultimate változata nekem meg van egy w800-am, és nem tudom életre kelteni. a SE driver elvileg felmegy a gépre de ettől még nem jelenik meg mint USB háttértár. Tud vki vmilyen megoldást? Bár sztem ebből kártyaolvasó lesz...
-
peeta
csendes tag
Ezen én is sokat gondolkodtam, mármint, h ultimate vagy H premium.
Végül a Premium mellett dontöttem, hisz nincs semmi amit annyira kellene titkosítani, valamint céges hálózat sincs itthon.
A házi videot ne a gépen tartsd és akkor nem kell a ultimate
Premiumhoz min 2GB (futó csé, + 7 internet ablak megnyitva = 1,5gb)
Basic-hez talán elég az 1GB
A 32 bites állítólag kompatibilisebb a régi dolgokkal, mint a 64bites (nem tudom, h ez tényleg így van-e), viszont max 4GB-ot lát, beleértve a videókártya memóriáját.
Nekem minden régi játék simán futott (32 bites) csé, MTW2, CIV4, Stalker, CIV4, Flight Sim X, Ceasar4, stb..- mondjuk ezek nem olyan régiek-telepítéskor telepítsd a dx9-et!
p -
peeta
csendes tag
Sziasztok!
Én 32bites Vistát vettem, mert azt mondták, hogy a 64bitessel sokal több kompatibilitási probléma lesz. Ez tényleg így van??? (mondjuk most már mindegy)
A 32 bites viszont csak 3,2GB-ot lát a 4GB memóriából.
thx -
T.Peter
őstag
Sziasztok!
A segítségeteket kérném abban, hogy szerintetek melyik vista verziót érdemes venni. Mert ár szempontjából már megfontolandó. Nem adok ki szívesen plussz 20-at, ha nem is használnám ki a beleépített plussz lehetőségeket. -
cserkosz
tag
Sziasztok
Valaki mondani valamilyen progit ami vista alatt lehet szabályozni a videókari
hűtését és órajelét?????? -
-
ZéZé@PH
aktív tag
A Vista, ahogy az XP is minden fontosabb telepítés, vagy változás előtt általában csinál egy restore point-ot (visszaállítási pontot), de manuálisan is létre lehet ilyeneket hozni, majd ha baj van akkor visszaállítani a rendszert egy korábbi állapotra.
Ennek a helye: Backup and Restore Center -
Bazsó
tag
Csoki!
DX10-hez csak Vista jó???
Ha igen akkor melyik fajtája?
THX a választ előre is! -
zedii
aktív tag
mi az a restore point? egyébiránt leszedtem a skype- ot meg a plugin-jét is töröltem, de semmi. és ez magyarázatot adna arra is ,h a thunderbird mér szállt el..? Újra tettem a rendszert F11 -el (notebook) és ezt követően sem tudtam futtatni a 32 bites böngészőket meg a levelező rendszerem. Viszont az lehet ,h vlmi plugin lehet, mert első alkalommal minden működött stabilan kb 1 hétig.
passz. de kösz a tippet. legalább nem egyedi eset.
-
kitsikatsa
tag
Hello emberek, 1 kis Help kellene...
Dualboot-os gépemre (1.XP, 2.Vista) a minap reInstall került az xp és most nem tudok indításkor választani az op.rendszerek közül mert automat az xp bootol.
Mit és hogyan kellene átírnom hogy minden a réki legyen ? -
zedii
aktív tag
APPCRASH -re senki sem tud semmit? Vista Business -em van 64 bites oprendszerrrel és per pillanat azt sem tom beállítani,h az alapértelmezett böngésző a Explorer 64 bites változata legyen...
rohadt bosszantó. (mer ugye a sime explorert se tom futtatni)
Illeteve a hálózatokat is igennehezen azonosítja. Nem tudom mitől. Több helyen használom a notebookot és minden esetben hosszas gondolkodás mire rááll a hálózatra
Más is tapasztalt hasonlókat? vagy nálam van vlmi gebasz'.
Kösz -
klewy
aktív tag
Sziasztok.
Adott egy Vista home basic.
Bármilyen zenét-filmet inditok el, addig működik amig nem állitom le.Ezt ugy kell érteni, ha pl nyomok winampon egy pause-t akkor ujra már nem indul el a zene, ha bezárom a winampot, ujra megnyitom, már nem inditj ael a zenét, egyiket sem.
Media playerrel ugyanez.
Bármilyen codecet vagy lejátszót rakok fel, ez van.
ÖTLET?
Próbáltam másik alaplapi driverekkel is de nem változott semmi.
Légyszsegicccsssetek mán naaaa sürge
JAH és ha ujrainditom a gépet akkor az első lejátszásig ok, aztán megint nem -
7Heads Drago
veterán
Memórikártyámat nem fogadja el a Vista.
De miért?
A digit. fényképezőgép ''raw'' formátumuvá alakitja a kártyát, és ezt nem tudja felismerni a Vista.
Csak a Lemezkezelőben jelenik meg a kártya de ott csak 970Mb látja a 2gb kártyát. És megnyitni nem tudja.
Az XP-vel sosem volt ilyen bajom....
Ötlet? -
Harti
senior tag
Ki milyen szövegszerkesztőt/táblázatkezelő használ?
Létezik magyar verzió valamilyen ingyenes csomagról kifejezetten Vistához?
Openoffice weboldalán nincs feltüntetve hogy Vistához is jó! -
Aaron14
őstag
Sziasztok!
Egyik nap indítanák el egy .mov kitejesztésű fájlt, és kékhalál a vistámon. Windwos Vista Home premium. De volt már kékhalál azért, mert az iPodom rákötöttem a gépemre, és azért is mert zenehallgatás közben mást is csináltam...
Kékképernyőnél valami iylet írt ki: win32k.sys Address 908BF083
A másik furcsaság, hogy mikor bejelentkezek vistába, néha besötétedik magától a képernyő, de nem mindig. Nem lesz teljesen sötét, csak picit sötétebb, mint a normál.
A harmadik a képmegjelenítőben a halvánsárga alapszín:S
Ha valaki tud megoldást ezekre a furcsa jelenségekre, megírhatja Nekem!Köszi!
U.i.: Milyen kodeket tegyek fel vistára, hogy a Windows Movie Maker ne lépkedjen ki állandóan miatta?
[Szerkesztve] -
Lui76
őstag
Ő izé most nem raktam chipset rivert royal.sys nem
is jött be.
De hangot még nem sikerült raknom.
Audigy2-m van ,soundblaster oldalról a Vista drivert raktam fel
de semmi hang a mediaplayerben sem. -
Trasho
tag
Üdv!
Megtudjátok mondani azt, hogy meglehet-e csinálni a Windows Media Playert úgy hogy olyan átlátszó legyen a lista ablak is (meg az egész ablak) mint a tálca, vagy mint a kezelő pultja? (Ha nem érthető a kérdésem szóljatok) -
cettlee
őstag
najolvan kiszophat a vista
mostmár royal.sys nélkül is csinált kékhalált ugyhogy visszaraktam xp-t
majd 1 év mulva talán megprobálom ujra nincs kedvem szétverni a gépemet
-
dikmen
tag
Hi!
Segítség!
A vista nem engedi hogy hibernáljam és hogy alvó állapotba tegyem.
Ahogy kiválasztok hogy pl aludjon elsötétül a kép 2mp-re, de ujra felvilágosodik.
Már belehülyülök!
Előre is köszi a segítséget! -
fera
csendes tag
Sziasztok!
Nálam a windows media playeres pluginnal van baj. Hiába telepítem nem jó.
Bemásoltam a dll fájlt a megfelelő mappába és ha egy olyan oldalt akarok megnyitni ahol ezt használná, akkor a böngésző leáll. Mozillával és Internet Eplorerrel sem jó. -
cettlee
őstag
válasz
Kicsirics77 #406 üzenetére
hát nem fogok 1 hangkártyát használni amugyse valoszinü hogy aza gond mer leszedtem mindent és igyis kékhalál.inkább nem aktiválom hanem hosszabitgatom a 30napokat
-
rétisün
veterán
válasz
Kicsirics77 #406 üzenetére
el tudom őket távolítani gond nélkül, csak azért kiváncsi lennék mi ez, és mér lesz minden indításnál egy uj belőle. főleg hogy xp-nél nincs ilyen.
-
dr42
tag
sziasztok.
két kérdés:
valaki használja a vistát SB audigy-vel? szükségem lenne az EAX támogatásra, de mint látom az alchemy fizetős... megvettem a kártyát, most vyeek hizzá szoftvert is? köszöni a pénzt a creative...
másik.
vista businnes angol verzióm van, eredeti MSDNAA licenszes. nem telepítettem, nem tudom mit alkot a regisztrációnál, az XP-m szinténi egyetemi licenszel nem is kért aktiválást. ha valakinek ilyen tapazstalata van, ossze meg.
és a bonuszkérdés:
vajon az angol eredeti business kulcsommal feltudok tenni egy biztonságimásolat szintén busines,de magyar verziót? -
deicide
veterán
hello
az lenne a kérdésem, hogy a Vista hogy viszonyul egy amd-intel cseréhez? úrja kell telepíteni, vagy sem? -
rétisün
veterán
ez mi a fene lehet? minden indításnál eggyel több van belőle.....
-
cettlee
őstag
válasz
Kicsirics77 #393 üzenetére
szeva két hangkarit használok, a c-media az pcios , a realtek meg alaplapi(5.1 fejhalgatohoz használom) . csökkentett modba letöröltem mindkettöt és ugyanugy kékhalálozott:S
Új hozzászólás Aktív témák
•Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
•Tilos az OFF!
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Expressz kézbesítés 5 percen belül e-mailben!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Apple iPhone 7 32GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 48C2 - 48" OLED EVO - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen5 CPU
- Samsung Galaxy A33 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest