Hirdetés
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Házimozi belépő szinten
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Asztrofotózás
- Monitor hiba topik
- Milyen SSD-t vegyek?
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- Androidos tablet topic
- Milyen TV-t vegyek?
Aktív témák
-
-
GEPESZ66
veterán
Többször előfordul, hogy ha az IE11-el megnyitok egy oldalt, akkor az oldal egy részén több cm-es fekete csik jelenik meg. Ha rákattintok a frissítésre, akkor már jó az oldal.
-
szacsee
nagyúr
Sziasztok!
Most ismerkedem rivjúkkal, véleményekkel a win8-ról, 8.1-ről.
Pár kérdésem lenne, viszont előbbi hsz-om is nyitott ajtón döngetett, így most sem várok túl nagy tolongást, hogy válaszoljatok.
WinXP-t, Vista SP1-et, illetve Win7-et használtam megelégedésemre, viszont első próba után win8 kukázva lett anno. Azóta nem tudom, hogy javították-e az órajel generátor hibáit, ami tuning alatt jött elő, vagy még mindig megvan a bibi?
8-al már kibékülnék, viszont olyan verziót választanék, amit HW csere/bővítés után is tudnék használni, illetve igény esetén 8.1-re frissíteni.
8.1 volt tervben, de pontos választ előző hsz-ra sem kaptam, illetve a jelenlegi hsz-ok eléggé negatív képet festenek nálam. Melyik verziót javasoljátok és miért?
Válaszokat előre is... -
polonic
félisten
válasz
turbulencia8 #1570 üzenetére
Nem is a letiltás lehetősége volt inkább a kérdés.
Hanem az, hogy miért és hogyan kerülhettek ezek oda.
Én semmit nem telepítettem fel, csak frissítettem 8.1-ra a 8-at. Ugyanazok a programok vannak. A 8-as alatt nem voltak ilyen bejegyzések a tűzfalnál. Csak az oprendszer változott. Ezért kértem, hogy nézzétek meg, nektek vannak-e ilyenek.Aztán a másik dolog az autocorrect. Eléggé zavaró, hogy az asztali IE-ben belejavít a szavakba, ha egy hozzászólást írok, holott ki van kapcsolva a funkció a pc settings részen. Erre van megoldás?
-
King Unique
titán
válasz
turbulencia8 #1569 üzenetére
Felraktam sima desktopot is, az ok, megy
.
Csak ez a metros zavar nagyon, h mért nem, mert ha másoknál is előforduló típushiba lenne, akkor azt mondanám egye fene, de így, nem tudom hol lehet a hiba...
Kipróbáltam úgyis, h full MS fiókkal lépek be és úgy is, hogy csak a Skype-hoz adom meg az account adatait, de így se jó...elindul, majd pár sec után kilép...
Neten találtam vhol leírást, h akkor is előfordulhat hasonló, ha vki "N"-es win8-at használ media pack nélkül, de enyém nem az, rendes 8.1 Pro.
Azért kösz a tanácsokatMás tapasztalt hasonlót
-
turbulencia8
őstag
válasz
King Unique #1562 üzenetére
Akkor nem tudom mi lehet a gond. Én anno állati boldog voltam, amikor W8-ra sikerült visszaraknom a régi skype-ot, szerintem ideiglenesen használd azt. A metrós mellesleg úgyis eszméletlen béna a klasszikushoz képest.
Egyébként belenéztem az Áruházba, és pl. a MindigTV az új 8.1 alatt immár működik rendesen, míg sima nyolcason egyfolytában kifagyott (legalább a Forma1-et megnézhetem néha TV nélkül is). Ennek azért örülök, ráadásul eddig semmi bug-ot nem tapasztaltam, még a fiókjaim sem kavarodtak össze. A beharangozott Posta alkalmazás viszont még mindig nagyon gyenge, de az átállás legalább egyszerű volt - úgyhogy összességében elégedett vagyok. -
xxSanchez
őstag
Van itt valaki amúgy aki tapasztalt még egér laggot 8.1 alatt a játékokban? 8 alatt semmi ilyen nem volt, most viszont Black Ops 2 szinte játszhatatlan úgy laggol az egér. A Google is tele van vele, elég szomorú.
-
-
King Unique
titán
válasz
turbulencia8 #1559 üzenetére
Kipróbáltam, helyi fiókra váltva, de uaz a helyzet...
-
bAtt001
addikt
válasz
turbulencia8 #1558 üzenetére
gondolom modern ui-n dolgoznak ott meg az van jól megcsinálva, gondolom én. még életemben nem indítottam el és nem is tervezem. egyszerűen felesleges a modern ui desktopra, nem mondom h zavar mert nem látom de a klasszikus felület jobban használható
-
King Unique
titán
válasz
turbulencia8 #1559 üzenetére
Nem tudom, be vagyok jelentkezve, bár aszem uaz mind2 helyen az email és jelszó, az okozhat ilyen gondot
De 8-ason is detto és ott nem vettem észre hasonló hibát, de azért kipróbálom. -
turbulencia8
őstag
válasz
King Unique #1557 üzenetére
Nem lehet, hogy összeakadt az MS-fiókoddal?
-
turbulencia8
őstag
Amúgy nem értem, hogy sokan miért nyűglődnek az IE11-gyel. A Firefox legnagyobb előnye - azon kívül, hogy nincs Nagytesó a háttérben - az Adblock Plus. Enélkül ma már index.hu-t sem lehet kényelmesen olvasni, még a youtube videókat is reklámmentesíti kvázi. Chrome alatt is működik (egyelőre).
-
King Unique
titán
válasz
turbulencia8 #1553 üzenetére
Vmi egyéb ötlet, mert nekem meg a Metros kéne mképp
8-ason megy gond nélkül, csak 8.1-en tapasztaltam, többi appnál minden ok, csak ez, klikkelek rajta---->elindul, "pörög a betöltő izé"----->majd kilép, de a jobb oldali sávon továbbra is ott van...erre kéne vmi megoldás.
Más tapasztalt hasonló hibát frissen (nem 8-asra húzott) rakott 8.1-nél -
TRob1
veterán
válasz
turbulencia8 #1553 üzenetére
Vagy térjen át Viberre... mert az mégjobb.
(#1554) GEPESZ66:
Modern felületen Beállítások/Személyre szabás, és ott a képek közül a jobb alsó. -
turbulencia8
őstag
válasz
King Unique #1548 üzenetére
Javaslom, hogy rakd vissza a klasszikus asztali skype-ot az úgyis sokkal jobb: [link]
-
TRob1
veterán
válasz
GEPESZ66 #1549 üzenetére
Én pl. évek óta MSE-t használok a gépeimen gond nélkül (illetve a 8 óta ugye Defender néven fut) És ez igaz a családtagjaimra is...
Háttér: Azt nem tudom lehet-e az asztaltól eltérő saját képet betenni, de ugyanazt lehet mint az asztalon lévő. (megj: sztem így a legjobb, így mutat a legjobban mikor egyik felületről a másikra váltok
)
-
turbulencia8
őstag
Gond nélkül felraktam a 8.1-et, immár érdemben én is hozzá tudok szólni pár témához. A Fájlelőzmények menüben balra alul van Helyreállítás és az alatt pedig a Rendszerkép biztonsági mentése. Minden megoldható ugyanúgy, mint korábban, a Helyreállításnál simán lehet biztonsági rendszerindítót is készíteni
-
GEPESZ66
veterán
A modern felület hátterének hogyan tudok kiválasztani egy általam letöltött képet?
-
GEPESZ66
veterán
válasz
King Unique #1544 üzenetére
Igaz, de több véleményre is kíváncsi vagyok. Mindenki véleményét szívesen fogadom, még tanulhatok is belőle, ha olyat ír.
-
King Unique
titán
Ha elindítom Skype-ot rövid időn bezáródik... a többi app megy rendesen, csak ez nem, újra is raktam már, de továbbra is csinálja, mi lehet a gond
-
cozmo
őstag
Felraktam ezt a csodafost egy legális win8-ra ami eredetileg angol bár magyar nyelv le volt hozzá töltve.
Utána megint le kellett hozzá töltenem a magyar nyelvi csomagot mert telepítéskor azt elfelejtette.
És most nincs rajta se vezetékes se wifi internet!
Azt írja csatlakozva meg minden mind wifi-n mind vezetékesen és semmi net...WTF????
-
megema
őstag
Nálatok is elfelejt forogni néha a Munka a háttérben nevezetű kurzor? 8.1-re frissítés óta csinálja.
-
King Unique
titán
válasz
GEPESZ66 #1540 üzenetére
Sokadjára kérdezel már hasonlót...
8.1 alatt adtam 1 esélyt Defendernek+IE11, de pár óra alatt beszedett 2 db PUP-ot, ami még elmegy, de biztos, ami biztos alapon feltettem Comodot, v kolléga által ESS7 is jó lehet.
De manapság annyi a free AV és fizetősekből is legtöbbhöz van fél- 1 éves promo, h szerintem nem kérdés, h inkább ezen megoldásokon érdemes gondolkodni -
dejaris
addikt
Itt hova mentodnek a screenshotok?
-
GEPESZ66
veterán
A Defender-t, vagy más vírusírtót használtok?
-
Bodor
veterán
Ha sima telepítővel is megy a dolog, ( ahogy vlevi is írta) , akkor nincs gond, mert az nekem van. ( Kíváncsi lennék viszont , hogy az mit csinál, aki előretelepített oprendszerrel kapja a laptopját, és nincs telepítő cd-je.. )
Egyébként ezen az oldalon a 12. pontban is írnak róla, és itt is, a Rendszer-helyreállító lemez létrehozása fejezetben.
Persze, én megértem, hogy sok gépben már nem használnak dvd olvasót, de mivel nekem csak 8 és 16 GB-os USB kulcsaim vannak, nem szerettem volna lekötni ezzel egyet, jobb lenne egy CD vagy DVD-s megoldás, ezt próbáltam leírni. -
pzstm
titán
jaaaa...értem...akkor fáradok nagyon...sorry
Ha sima telepítővel bootolsz be és ott repairt választasz? (mindjárt keresgélek)
szerk.: meg is van:
[link]Ez így nem megfelelő NEked? (vagy akkor még mindig nem értelek teljesen és esküszöm abbahagyom
)
jah de az a baj, hogy Te DVD-re szeretnéd a recovery drive-ot, most meg pendrive jön csak fel...hát gondolom ultrabookok és modern eszközök világában úgy vélték nincs DVD meghajtó már úgysem...vagy tényleg nem tudom miért nincs már benne
-
Bodor
veterán
Nem. Azt már megtettem egy külső meghajtóra. De ha nem indul be semmilyen módon a Windows, akkor onnan szeretném a lemezképet visszamásolni a rendszerpartícióra, de ehhez kell egy rendszerhelyreállító cd vagy DVD, amit a sima W8 el is készítettet, mikor befejezte a lemezkép mentését, sőt erre figyelmeztetett is. Na ez a funkció a 8.1-ben nincs meg . Csak pendrive-ra írható helyreállító médiát lehet létrehozni, cd vagy dvd írásról sajnos szó sincs.
Tehát ez a funkció a windows 8-ban megvolt, a 8.1-ben meg nincs.
-
-
vlevi
nagyúr
A keresésen még kellene rengeteget javítaniuk. Legalábbis az angolból magyarított win8.1 enterprise evalban szar. Nem talál, csak, ha a szó elejétől keresek. Például a File History magyarul fájlelőzmények, de én úgy gondoltam, elég, ha "előz"-re keresek. Hát, nem sikerült...
Vagy, ha a képek-re keresek, akkor direkt várnám, hogy a térképek app is feljöjjön a találati listában.Azonban, szó elejére keresve megtalálódik
-
pzstm
titán
Tessék olvasni betateam-et :-P
Windows 8.1 tippek: Rendszerkép biztonsági mentésének használata
-
vlevi
nagyúr
válasz
turbulencia8 #1519 üzenetére
Igaz, a visszaállítás, és a rendszerkép mentése megvan, de új file mentést már nem lehet csinálni, csak a File Historyval. Azt meg szerintem totálgány bekonfigurálni úgy, hogy a c:\userst mentse, de egy csomó könyvtárat (pl. local/temp, videó, zene, ... ) hagyja ki. A régivel egyszerűen meg lehetett csinálni, mert kaptam egy könyvtár fastruktúrát, ahol kivettem a pipát pl. a tempkönyvtárak, cache és hasonló vackok mellől.
A másik pedig, hogy ez óránkétn akar menteni. Valamikor próbáltam, ha egy napig nem volt rádugva a külső vinyó, akkor már siránkozott. NAS nincs itthon. Nekem elég heti egyszer a mentés. Harmadrészt a File Historyból nem látom, hogy abból hogyan lesz egy normális visszaállítás? Negyedszer, miazhogy csak 20% lemezt használhatok? Van egy 250-es vinyóm, amire mentést csinálok, egy full c:/users file backup kábé 10 giga, a win7 1-2 havonta csinált egy új készletet, mostakkor ezt a vinyót nem használhatom erre a célra, mert az a 20% kb 50Giga, az kb 1 év, mire telelesz? Vagy a Filehisttory nem csinál új backup setet? Ha olyan a dolog, akkor 4-5 év múlva egy visszaállításkor nulláról újrakezdi a visszaállítást, és végigpörgeti az idő kerekét? Farokság... Főleg, ha közben kihajigálok néhány gigányi limlomot, amire nincs szükségem, de a mentésben foglalja a helyet, mert onnan kitörölni nem lehet. Win7 backup egyszercsak elkezd egy új csomagot, onnantól kezdve, ha tényleg biztos vagyok benne, hogy nem kell onnan egyetlen állomány sem, akkor törölhetem. Használjak 3rdparty szoftvert a mentéshez? Nem azért térnék (ha áttérnék) egy újabb oprendszer verzióra, hogy újabb szoftverekkel kelljen megtűzdeni, és egyébként is, sajnos file mentéshez nem találtam normálisat, csak a win7 gyári backupot."Vagy jó lesz a sima 8-hoz készített visszaállító lemez?"
A rendszer visszaállító lemez szerintem jó lesz, mert az nem csinál mást, mint a rendszerképben lévő VHD állománynak megfelelően megpartícionálja a HDD-t, és bitre pontosan rámásolja. -
Bodor
veterán
Windows 8-ban, hogy ha készítettem a rendszerről egy teljes lemezkép mentés, akkor utána felajánlotta, hogy megír CD-re vagy DVD-re egy rendszer visszaállító lemezt, amivel ha nem indul a rendszer, be lehet bootolni , és visszaállítani a rendszert a mentésből.
8.1-ben nem találtam ilyen opciót, és fel sem ajánlotta. Na most akkor minek a rendszermentés, ha nincs mivel bebootolni? Vagy jó lesz a sima 8-hoz készített visszaállító lemez?
Amit találtam az a vezérlőpult, helyreállítás menüben a "helyreállítási meghajtó létrehozása" , de ott meg csak USB kulcsot lehet készíteni, amit nem szeretnék, mert ne foglaljon már le ez a dolog egy pendrive-ot folyamatosan...
Ötletek, vagy tapasztalatok? -
dunc
nagyúr
Sziasztok fel lett rakva egy win8.1 azóta a laptopomon nem lehet beállítani mikor sötétüljön el a képernyő! (nem a kikapcsolása,hanem az elsötétülése) VGA driver fent van.
-
King Unique
titán
próbálta vki dual /multiboot rendszeren a 8--->8.1 frissítést, nem kavar be, mert szeretnék ilyen képet látni [link]
(#1444) Visormail : így van, kész röhej..
-
ue. ahhoz képest kevesebb a hely, mint ami install után volt, még a frissítések előtt. a frissitések felzabáltak 7G-t, ahhoz képest 5.5-lel beljebb vagyok
a frissitésnek a kommunikációja szörnyű. a letöltéskor kiírta, hogy a letöltés után rákérdez az agreementre, ehhez képest a letöltés végén úgy restartolt szó nélkül, mint a pinty. aztán mindenáron rám akart erőszakolni egy ms accountot, az appstore-ral molesztalt, telerakta a csempés képernyőt appokkal, meg pár olyan beallitasra rákérdezett, amiből azt hittem, hogy az alkalmazasaimat húzhatom újra.
szóval ijeszgetett minden hülyeséggel, de az eredmény legalább jó lett -
turbulencia8
őstag
válasz
#41133696 #1517 üzenetére
Mert a windows-os visszaállítás atomstabilan működött, rengetegszer kimentett a bajból. Viszont utánaolvastam angol fórumokon, és szerencsére mégiscsak meghagyták a régi visszaállítást 8.1 alatt is, csak máshová (amúgy ésszerűbb helyre) rejtették. Ennek tükrében az Áruházból el is indítottam a 8.1 letöltését.
-
Sonja
nagyúr
Leszedtem a 8.1 Enterprise 90 napos próbaverzióját, de csak az Angol nyelvűt lehetett letölteni. Ha feltelepítem, akkor lehet hozzá leszedni Magyar nyelvet?
-
törölt tag
válasz
turbulencia8 #1504 üzenetére
Miért nem keresel valami harmadik féltől származó megoldást? Vannak ingyenes lehetőségek is.
-
polonic
félisten
Most néztem meg a win tűzfalat.
Egy jópár olyan bejegyzés van benne, amiről nekem fogalmam sincsen és törölni sem lehet, csak az advanced firewall-ból. Nem is voltak nekem ilyenek a win8-onNektek is vannak ezek vpn-es dolgok, meg a többi? Kitörölhetem őket a fenébe?
Aztán egy másik kérdés: hol is lehet az beállítani, hogy az asztali IE-ben ne javítgassa ki a szavakat? Természetesen a autocorrect ki van kapcsolva a pc settingsnél.
-
freelanced
addikt
Hello! Megéri a Windows 8.1-re frissítenem? Vagy mi a véleményetek a dologról?
Ha esetleg nem tetszene akkor vissza tudom rakni a 8-at is ugye?
Pozitívumok/Negatívumok a frissítéssel kapcsolatban?
-
válasz
turbulencia8 #1504 üzenetére
Nekem nincs ilyen menüpont.
polonic: Nem muszáj ragaszkodni az IE-hez... a Chrome-nak és az Aurorának (Firefox fejlesztői verzió) is van modern felületes verziója, (már ha a képeden az látszik)
-
polonic
félisten
Ráadásul a router felületére sem tudok belépni. Beírom az ip címet és keresésnek értelmezi. Ez az ie10-ben a win8 alatt nem volt probléma. Egyből beadta a router login felületét.
Hogy léphetek be ez után?
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L380 - i5-8GEN I 16GB I 256SSD I 13,3" FHD / MT I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest