Aktív témák
-
King Unique
titán
válasz
headhunter86 #899 üzenetére
Okt. 17-én Áruházból (Store) tudsz auto frissíteni, beállítások, fájlok megmaradnak aszem, de ha isoból ráhúzod 8.1-et (az is DS gondolom), akkor annál is van hasonló lehetőség, ott egyből tudod is aktiválni hozzá adott 8.1 kulccsal, mert 8-asét nem fogadja el, csak utólag gépházban aktiválva.
-
headhunter86
senior tag
Sziasztok,
Windows 8 Professional x64 English Dreamspark-om van, eredeti kulccsal, lehetséges, hogy firssítek újratelepítés nélkül 8.1-re?
8.1-ből is eredeti Pro x64-em van. Csak nem tudom, hogyan tudok frissíteni.
(Most melóba vagyok szóval még nem próbáltam meg, hogyan is lehetne.) -
daimonion
senior tag
Köszi, de nem az igazi..
akkor számodra mi lenne az IGAZI ??
Pár dolgot írhatnál légyszives..Mert Nekem a követésvédelmi lista igen sok mindent kiszür ha meg káros oldalakat akarsz szürni arra meg ott a Microsoft családbiztonság szoftver gyárilag a 8.1 be beépítve..Kell egy helyi fiok és minden meg van oldva..Ha ez sem jo akkor meg hálozati és megosztás központ ott ethenet tulajdonságok majd kiválasztod az IPV4 fület majd annaka tulajdonságait és ott átírod a dns kiszolgálókat ől a következőre
comodo secure dns
8.26.56.26
8.20.247.20 -
daimonion
senior tag
KÖVETÉSVÉDELMI LISTÁK
Nem kell semmilyen külsö progi csak a listákat telepíteni azt a reklámok meg vannak oldva...
Érdemes mindegyiket letölteni de ha átállítod más országra pl ausztrál akkor ott találhatsz másfajta követésvédelmi listát..Tudnivalók a követésvédelmi listákról
A követésvédelmi listák (TPL-ek) magasabb szintre emelik az Ön adatainak biztonságát, mivel megakadályozzák, hogy a meglátogatott webhelyek automatikusan böngészési adatokat küldjenek más tartalomszolgáltatóknak. Ha telepít egy követésvédelmi listát, az egy "Ne kövesse" jelet küld az olyan webhelyeknek és tartalomszolgáltatóknak, amelyeket a TPL még nem tiltott le. A Microsoft nem birtokolja, nem tartja karban és nem szabályozza ezeket a listákat. Mielőtt telepít egy követésvédelmi listát, használja ezt az útmutatót, hogy további információt szerezzen a "Ne kövesse" jelről, valamint a TPL működéséről és létrehozójáról
-
pzstm
titán
-
noxon
őstag
Az internet explorerhez van reklámblokkoló bővítmény? Mert nem találok
-
noxon
őstag
Hello, a végleges 8.1-es skypeban már fel lehet venni valahogy a facebookos kapcsolatokat?
-
zsírsámán
senior tag
válasz
King Unique #875 üzenetére
De regisztrálni bárki tudott
-
pzstm
titán
Increasing the app roaming limits
Starting on October 9, Windows Store apps can be installed on up to 81 devices associated with a single Microsoft account. This will apply to all apps in the Store, for both Windows 8 and Windows 8.1.
-
King Unique
titán
-
-
Vincsó
aktív tag
Hali!
Egyetemistáknak mennyiért és hol lehet beszerezni?
-
vlevi
nagyúr
Nem akarok újabb witát szítani, de asszem a start képernő testreszabásában megint találtam egy hézagot. Szerettem volna, ha kisebb a kontraszt a sötét start képernő és a világos desktop között (főleg, ha a desktopon valamilyen alkalmazás nyitva van, az majdnem mindíg fehér alapon van). A startra váltás visszaváltás főleg sötétben babrálásnál zavaró, kisüti az ember szemét.
De sajnos nemlehet, nagyjából ez a legvilágosabb szín. -
netpeti98
addikt
Összevonja piactereit a Microsoft
Üdv netpeti98
-
kaszaf
aktív tag
Szasztok!
Tudna valaki ajánlani progit amivel meg lehet nézni milyen kulcsal rakták fel a windowst? Olyan kellene ami tuti működik 8.1-en és biztonságos. Arra gondolok, hogy nem küldi tovább valakinek a kulcsot... Nincs időm végigpróbálgatni mindent hátha valaki már túl van ezen.
Előre is köszönöm.
-
Zorel
senior tag
válasz
King Unique #862 üzenetére
A Preview januári lejárta után, nem tudod újra aktiválni, frissítések sem érkeznek rá és a legtöbb funkciót sem lehet majd használni.
-
Visormail
addikt
válasz
King Unique #862 üzenetére
"RTM Preview-ről át lehet térni majd véglegesre, de igaz ez simánal is?" Nincs ilyen, a previewról beszélünk ebből egy féle van, rtm az már a végleges. A preview-t másik kulccsal sem lehet aktiválni mikor lejár.
-
Zorel
senior tag
válasz
King Unique #860 üzenetére
Úgy tudom Preview verzióról nem lehet áttérni és valóban januárig használható.
-
King Unique
titán
Ezeknek a Preview verzióknak mi szokott lenni a sorsa, mert olyat hallottam még korábban, hogy 8.1 jövő év januárjáig használható, utána a hozzá adott egységes termékkulcs "lejár", vagy letiltja a használatát, utána már frissítések se jönnek ki hozzá
Azt is regélték, h RTM Preview-ről át lehet térni majd véglegesre, de igaz ez simánal is?
Nem mintha erre készülnék, mikor 8-ashoz ingyen jár, csak szimplán érdekel a dolog... -
baboss
őstag
Sziasztok.
Kipróbálás céljából felraktam a win 8.1 professionalt HU külön SSD-re.
Az SSD-t az op-val most formáztam le.
Azóta a WIN 7 úgy indul el (másik SSD-n van) hogy bejön egy kép WIN 7 indító felirattal.
Hogy tudom eltávolítani,hogy egyből a WIN 7 induljon a betöltési logóval mint régen.
Ez a kép fogad indításkor.Ennek kéne indulni.
-
vlevi
nagyúr
Ugyanaozon a meghajton nem fog menni a dolog, de ha a regebbi win7 a korabbi hdd-n van, es a win8 az ssd-n, akkor minden tovabbi nelkul. A 8.1 telepitoje majd csinal boot menut, es indulaskor tudsz majd valasztani. Csak ne felejtsd el a nyocasban kikapcsolni a gyros bootolast, kulonben a kozosen hasznalt lemezmeghajtokon egymas alol fogjak osszeborogatni az ntfs filerendszert.
-
old-dog
aktív tag
A meglévő Win7 32bit rendszerem mellé szeretném egy új SDD-re tenni a Win8.1 64bit-et. Kell valamin állítani, hogy duál boot választható legyen ,vagy ezt megoldja a Win8.1 x64 telepítője?
-
sch_a
addikt
Fura, de most nem otthon vagyok és eddig nem dobta le egyszer sem a wifit 4 óra alatt. Pedig az otthoni routerrel sincs semmi gond. Annyi hogy az itteni nem N-es még.
-
masholnap
senior tag
nya itt is felteszem a kérdésem
tudtok olyan oldalt, ahol hasznos és használható app-ok vannak összegyűjtve? (magyarul: valaki már kiválogatta a szemétből az értékesebbjét
)
-
zsírsámán
senior tag
Sziasztok!
VPN csatlakozásnál másnak is elmegy a net, vagy csak engem örvendeztet meg a drága? 8-nál nem voltak ilyen problémáim. Esetleg valami egyebet is be kell állítani amit eddig nem kellett? -
eastone1
senior tag
válasz
szabonagyur #839 üzenetére
A hdd cserével nincs rizikó. Beletettem az asztaliba, azon fut az oprendszer és kevesebbet fogyaszt mint a 3.5-sök.
Hát, igen már nem mai gyerek, 2007-es modell, azóta egy picit változott ez az. Legfeljebb meghagyod torrentezni.baboss ccleaner?
-
baboss
őstag
Sziasztok.
Win old mappát hogy tudom törölni ? -
eastone1
senior tag
Az gáz, mert direkt a tapizás miatt találták ki ezt a metrós felületet és pont a kép nézegetés nem működött rajta.
Viszont most már működik. Egy darabig én is vacilláltam rajta, hogy win telót veszek, csak a vodánál nem volt egy értelmes nokia sem. Én meg úgy gondoltam, ha már f5sl notiról váltok valami komolyabb okostelefonra akkor hd alább nem adom. Így most samu s3. Nem bántam meg. Azért kíváncsi lennék egy komolyabb win8 as telóra. -
eastone1
senior tag
válasz
szabonagyur #837 üzenetére
akkor egy fasza hibrid seagate momentus xt-t bele.
Sajnáltam mikor bekrepált, mert sokat bütyköltem, tisztogattam. -
-
eastone1
senior tag
válasz
szabonagyur #832 üzenetére
2 évesen nyakon öntöttem sörrel, akkor megcsinálták, de gondolom a korrózió megdolgozta valahol. Nem kínlódtam vele tovább. Ha csak netezel és úgy érzed pár évig bírni fogja érdemes ssd tenni a dvd helyére. Lehet kapni f5sl-hez tokot vagy mit. A régi vinyód meg maradna adat tárolásra.
hito Egérrel is működik. Megjelenik a navigálós balra-jobbra nyíl. Gondolom a sima win8 is működött a lapozás, csak érintő képernyőn, mint droidon.
-
eastone1
senior tag
válasz
szabonagyur #829 üzenetére
én is meglepődtem, azt gondoltam sivítani fog a venti mint az állat. Erre nagyobb teljesítmény alacsonyabb hőmérséklet. Ha nem adja meg magát az alaplap bepróbálkoztam volna egy p8800-al is.
-
hito
nagyúr
Sziasztok! Az érdekelne, hogy win 8.1-en megoldották már értelmesen végre a képnézegetést? Amikor még win8-at használtam tableten hülyét kaptam attól, hogy egy adott helyről (mondjuk microSD), adott könytárból megnyitva egy képet nem lehetett tovább lapozni a következő képre, hiába volt 100 kép ugyanabban a mappában amiből megnyitottam az elsőt. Hogy áll most ez a (számomra) fontos dolog? Bagatelnek tűnik, de többek között ezért adtam el az Acer W500-amat, bár lehet, hogy tök egyszerűen meg lehetett volna oldani. Úgy szeretnék képeket nézegetni, mint pl. egy android-os tableten.
-
szabonagyur
félisten
válasz
King Unique #826 üzenetére
Win8 meg van véve a laptopra is meg asztalira is.
Hát próbálkozok még pár dologgal aztán ha nem megy marad a 8.1 Tuti valami olyan minimumkövetelményt adtak a rendszerhez vagy vettek el chipset támogatást ami miatt nem megy nekem. -
eastone1
senior tag
válasz
szabonagyur #825 üzenetére
Privát ment...
Tényleg, hogy szuperál a p8400 a T3200 után. Nálam már az időközben darabokra kapott és eladósorba került f5sl-en a sima win8 is lefagyott 1-2 percre.
-
King Unique
titán
válasz
szabonagyur #825 üzenetére
Lehet az, főleg ha másik telepítés se teljesen ok, v ez az usb telepítés problémás ezen a notin...esetleg próbáltad iso-t dvd-re kiírni, úgy se megy?
Igen, VHD-hez kell egy alap rendszer is, de ha azt szeretnéd, h össz-vissz 8.1 legyen, akkor 8-ast mképp fel kell tenni és arról upradelni majd október közepén, önállló 8.1 telepítéshez viszont kulcs kell, meg kell venni, v "egyebek"
.
-
szabonagyur
félisten
válasz
King Unique #824 üzenetére
Úgy értem az upgradet, hogy Win8 alól indítva sem jó a telepítő vagyis elindul felmásol pár dolgot majd újraindul és kékhalál. Érdekes nekem ez HW inkompatibilitás..:S Semmivel sem másabb pedig mint mások gépre akiknek megy.
A VHD dolgot megnézem de abban az esetben kell mellé egy másik oprendszer nem? Én úgy szeretném, hogy csak a 8.1 legyen az egyedüli.
-
King Unique
titán
válasz
szabonagyur #823 üzenetére
Win8 alól (áruház) upgrade majd csak okt. 17/18. körül lesz felrakható, de ha sima 8-as felment, akkor ezt nem értem...
, ha 8-as particióra akarod ráhúzni, frissíteni, úgy se? Vsz, ha kékhalál vmi hw-es hiba, inkompatibilitás lehet.
Nálam Preview VHD boot-al van fent, ami majdnem olyan, mintha "rendesen lenne fent", esetleg ezt még megpróbálhatod [link]. -
szabonagyur
félisten
válasz
King Unique #820 üzenetére
Sima Win8 X64 tökéletesen felmegy és megy. Próbáltam onnan is upgradet és nem megy. Procit mondja mindenki problémának, de a fórumban nem egy kolléga van ilyen procival hasonló géppel és megy.
Igen a Sorry kékhalál smilye dolog..
BIOS-ban állítanék ha lehetne a Boot sorrenden meg a jelszavakon kívül bármit is. Próbáltam azt is, hogy alap beállításra rakom az sem segített és igen a fura, hogy a Win8-ból a 64 bites is megy a 8.1ből a 32 sem.
Amúgy meg kiadta az MS még a previwe 8.1-et az különálló telepítő volt és az sem ment, de akkor mindenki azt mondta, hogy a végleges jó lesz. Meg ahogy írtam asztalin tökéletesen elindul és telepük.
-
King Unique
titán
válasz
szabonagyur #819 üzenetére
8.1 RTM, sima 8 x64 felment így pendriveról? Olyasmit regéltek, h önmagában nem lehet telepíteni, csak 8-asra upgrade, bár ha van hozzá külön kulcsod úgy ok lehet, de ha odaig el sem jut (sorry....kékhalál smiley?), lehet biosban kéne állítani vmit, de nem akarok okoskodni, majd a többiek
-
szabonagyur
félisten
válasz
King Unique #818 üzenetére
Nem új gép. Asus F5SL, C2D P8400 proci, 3GB RAM, HD3470 Video Card. 64 bites Windows 8 vagy Windows 7 simán megy virtuális rendszerben.
A 32-es és 64-es Windows 8.1 telepítővel odáig jutok el, hogy bedugom USB-t amiről telepítek mindig minden rendszert, erre a gépre is ezzel települt a jelenlegi szóval nem lehet probléma, hogy inkompatibilis az eszköz, a telepítő is jó asztali gépre simán felmegy. Odáig jutok, hogy kiválasztom a telepítő eszköt, bejön a kék színű ablakocska és ennyi felvillan valami Sorry kezdetű szöveg és újraindul el olvasni sem lehet olyan gyors. Ez a fura, hogy ha virtuálisan megy a 32 bites akkor natívban miért nem?
-
King Unique
titán
válasz
szabonagyur #817 üzenetére
Mért nem engedi, mi a hibaüzenet
Külön partíciót adtál neki (elsődleges), újabb gépeken UEFI bootot is van, h ki kell kapcsolni telelpítéshez, ezen netom hogyan van, nincs vsz.
Procid nem támogatja 64 bites virtualizálást, azért megy VB-ban csak 32 bites, de attól még natúrként lehet 64 bites telepíteni. -
szabonagyur
félisten
Sziasztok
Már votlam párszor a topikban, hogy Asus F5sl típusú laptopra próbálom felrakni a Win8.1-et de sikertelenül. Most volt kis időm és gondoltam Win7 alá felrakom a virtuális gépbe. A Win7 HP 64 bit-re Virtualboxot telepítettem, a 64 bites telepítő hibakóddal el sem indult de a 32 bites megy és fel is települ úgy látszik.
Mi lehet akkor a baj, ha virtuálisan megy a 32 bites, de rendesen egyik verzió sem, sőt Win8 alól sem tudok frissíteni sem.
-
anulu
félisten
8.1 felment (még mielőtt valaki bele kötne, legális
). első tapasztalatok: köszönöm, h nem kellett x*pnom a driverekkel, az ég egy adta világon mindent megtalált, volt háló, hang. ofc ATi vga drivert felraktam, minden másból viszont maradt a gyári.
egy újdonsült 120GB-os Kingston SSD-re került fel.veszett mód gyors, és újra az "imádom" a megfelelő szó a gépem sebességére
-
vlevi
nagyúr
start menü futtatásWin+R cmd (parancssort indíts el),és oda írd be, hogy powercfg /lastwake . Ki forgja írni, mi ébresztette fel, de általában valóban a hálókártya és az egér szokott lenni, néha a Samsung Magician. Vezetéknélküli eszközökkel néha képtelenség bealtatni a gépet, mert rögtön felébrednek. Az eszközkezelőben be lehet állítani, hogy mely eszközöt éleszthetik fel a gépet. -
Visormail
addikt
válasz
Visormail #751 üzenetére
Megtaláltam mitől nem ébred fel alvásból, a Feedreader program miatt, ha azt kilövöm akkor nincs hiba. 8as alatt nem okozott ilyet és nincs belőle újabb verzió
-
Ijk
nagyúr
Nem tudja valaki mi a fenéért ébred fel a gép miután sleep-be rakom 1 percre rá magától?
-
ricsik
őstag
Azzal mit lehet tenni, hogy leállításkor kijön a tábla, hogy egy alkalmazás miatt nem lehet leállítani, de a lista üres. W7-nél is ez volt, gondoltam ennél már csak megoldják. Friss install, nincs teleszemetelve, csak a fontosabb használati programok vannak fenn.
Ván rá gyógyszer? Köszi.Ja és a W7 egy idő után azért csak leállt magától, de a 8.1 nem, úgy maradna, míg van áram, ha nem nyomok rá a kényszerített leállításra.
-
Visormail
addikt
válasz
Ice&Lime #802 üzenetére
Én simán feltelepítettem helyi fiókkal. Amikor először kéri az adatokat alul van egy felirat hogy új fiókot hozok létre, a következő ablakban megint alul van egy felirat hogy helyi fiók. (Ha úgy telepíted hogy nincs net kapcsolat akkor meg egyből helyit kínál fel, de nem kell kihúzni én így tettem fel.)
Telepítés után az áruházba vagy más appba bejelentkezéskor szintén alatta felirat egyesével adom meg az appoknak az adatokat. -
eastone1
senior tag
Mióta droidos telót használok kezdek megbarátkozni az appokkal. Gyors ez a win8, pedig szerettem a 7-et és az xp-hez hasonlóan anonim tudott maradni az ember, de úgy látszik ebben a megbolydult világban már mindenki akar tudni mindenkiről mindent, mindenki statisztikákat és információt gyűjt felhasználói szokásokról.....stb. Ez még hagyján, mert kihúzom a webkamot és kész, de már egy okos telónál elöl, hátul kamera figyel.
-
Ice&Lime
veterán
válasz
eastone1 #798 üzenetére
Hát, nem tudom, mikor telepítettem, nem engedte anélkül folytatni a telepítést úgy emlékszem, aztán meg vacakolni kellett az accountal tovább...
Hogy erre miért volt szükség...azért valami jobb volt a 8-ban úgy néz ki.
A 8-ban és 8.1-ben sem tetszik az a rengeteg számomra felesleges alkalmazás, amit alapból tartalmaz és futtat az os. Bárcsak a telepítésnél még az elején ki lehetne venni mondjuk a pipákat ezek mellől, hogy azok nélkül telepítse... na de sebaj, talán majd egy sevenlite 8-ra megoldja ezt is... -
Aktív témák
- Premier előzetesen a The Talos Principle: Reawakened
- The First Berserker: Khazan
- Milyen routert?
- ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Xbox Series X|S
- PlayStation 5
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- További aktív témák...
- 105 - Lenovo Legion Pro 5 (16ARX8) - AMD Ryzen 9 7945HX, RTX 4070 (ELKELT)
- BESZÁMÍTÁS! MSI PRO Z690 i7 14700K 64GB DDR4 2TB SSD RTX 3070Ti 8GB Fractal Design Meshify C CM 750W
- iKing.Hu - Apple Watch Ultra 2 Titanium Szíjjal 49 mm Használt, újszerű
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE X570S AORUS MASTER alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest