Aktív témák
-
King Unique
titán
A Store-ba amikor belépek meg kell adni MS fiók user+pass párost az ok, de még előtte a gép helyi jelszavát is kéri (legalábbis mást nem fogadott el)...ez egy kicsit számomra tülzó, biztonságosan kezeli, v így könnyedén hozzáférnek majd mki gépéhez (amcsi titkosszolgálat főleg
), v h van ez
-
justaview
senior tag
válasz
King Unique #295 üzenetére
Itt a BullZip, és minden programból tudsz pdf-be menteni.
-
pushalias
addikt
válasz
szabonagyur #294 üzenetére
Marad a RAM-varázslás, ha eddig nem volt.
De most komolyan, egy AHCI/Compa beállítás nincs benne?
-
King Unique
titán
A Scan appnál lehet pdf-be menteni, mert én nem találom beállítások közt, remélem véglegesben benne lesz
-
pushalias
addikt
válasz
szabonagyur #292 üzenetére
Sajnos ez nem túl informatív. Ilyenkor vannak BIOS default állítások, RAM bűvészkedés és társai.
-
pushalias
addikt
válasz
szabonagyur #289 üzenetére
No igen, az a videó talán segítene.
-
szabonagyur
félisten
Sziasztok
Múltkor már volt kérdés de akkor időm sem volt a dologhoz, valamint nem is volt képem róla. De készült egy rövid videó is róla, hogy mit ír ki amikor nem tudja elindítani a Win8.1 64bit telepítését.
Gép laptop: C2D P8400, HD3470, 3Gb ram, 160 SATA HDD.
A procit mondta mindenki problémának, de pzstm kollégánál láttam P8600-al futó rendszert.:/
-
justaview
senior tag
Két hete letöltöttem a windows 8.1 64 bites változatát innen.
A fájl neve így nézett ki:
Windows8-ConsumerPreview-64bit-English
Két napja ismét letöltöttem (azt hittem, hogy két hete csak a 32bitest húztam le
) ugyanarról a linkről, és utána tűnt fel, hogy változott a fájl neve erre:
WindowsBlue-ClientwithApps-64bit-English-X1899605
Jelentheti ez azt, hogy az MS kijelölte a végleges változatot kiadásra?
Azt nem hiszem, hogy valaki annyira ráér a cégnél, hogy szórakozásból változtatgatja a neveket.
-
törölt tag
válasz
Bjørgersson #284 üzenetére
Windows, én így szeretlek.
-
törölt tag
válasz
Bjørgersson #282 üzenetére
mert kell még a Use desktop language bar izébigyó is, mert a hidden annak a viselkedését állítja.
-
törölt tag
válasz
Bjørgersson #280 üzenetére
Control Panel -> Clock, Language... -> Language -> Advanced Settings -> Change Language bar hot keys -> Language bar (első tab) -> Hidden (felső részen)
és ezen kívül még a Use desktop language bar ... cucc kell. -
pushalias
addikt
válasz
Bjørgersson #278 üzenetére
Jobbklikk rája. Hogy végleg eltüntethető-e, az most passz.
-
Bjørgersson
félisten
Nyelvi eszköztárat el lehet valahogy rejteni a tálcáról?
-
Bjørgersson
félisten
válasz
King Unique #271 üzenetére
Hmm, lehet akkor az ESET Smart Securty fogja meg, majd következőnek megnézem ezzel az Unlockerrel.
-
pzstm
titán
Microsoft Delivers More Fixes for Windows 8.1 Preview
Mindenkinek melegen ajánlom
-
drkbl
őstag
válasz
King Unique #273 üzenetére
Csak megnyugtatásul azoknak, akiknek majd DOS-os programokat kell futtatniuk 8.1 alatt. Gondolom, a 16 bites W alkalmazások is mennek, de azt (még) nem volt szerencsém kipróbálni.
Szerk.: Nyomatékosításul, csak 32 bites verzión várható, hogy menjenek.
-
drkbl
őstag
válasz
King Unique #271 üzenetére
A visszamenőleges kompatibilitásról csak annyit, a múlt héten VirtualBoxban futó 32 bites 8.1-ben Clipper'87-el fordítottam
-
King Unique
titán
válasz
Bjørgersson #270 üzenetére
Egy próbát megér, bár h másolsz, attól még foghatja vmi rendszerfolyat, v progi - HD Sentinel, vírusírtó (Unlocker progi kilistázza) - , mivel én abszolút nem tapasztaltam ilyet (más se panaszolta), te rendszeredben lesz ez egyedi gond.
-
Bjørgersson
félisten
válasz
King Unique #269 üzenetére
Nem tartom valószínűnek, csak másolgatni szoktam rájuk, semmit nem futtatok rajtuk vagy róluk. Ezzel az áramos dologgal még nem találkoztam eddig, köszi a linket.
-
King Unique
titán
Mármint az új CIS, mert Dragon böngésző megy rajta simán, köszönjük
Pedig azt hittem új 6.2-ben csiszoltak win 8.1 kompatibilitásom, van már jó pár vírusírtó, ami probléma nélkül fut rajta és nem kell hozzá registry buhera.
(#268) kovy29: pedig tálcán célszerű, nekem engedi pendiveot, usb külső vinyót is, igaz én minden újabb windowsnál - 7, 8, 8.1 - beállítottam , h portról vegye el az áramot leállításkor (link), mint az XP. ha nálad nem engedi, lehet azért is mert vmi progi fogja, v nem?
(#266) vlevi: erre én is kíváncsi lennék
Jól tetted szerintem, h normál választottad le, mert hallottam olyat, h notin hibernálva felejtve, utána rádugva feldobta a szokásos "formázni / javítani" akarja szövegét, nem mondom, h ennél is ez lett volna, de ki tudja...
-
Bjørgersson
félisten
Pendrive-okat nektek engedni eltávolítani a tálcáról? Nekem az esetek 90%-ában csak a Sajátgépből. Vagy ti nem is szoktatok ilyenekkel foglalkozni?
-
lck
senior tag
Ha esetleg valakit érdekel, így telepíthető fel Comodo termék a 8.1-re:
HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Contro l\Network
On the right side you will see MaxNumFilters REG_DWORD change it's value from 1 to 8. Reboot your machine and then install Comodo Firewall or CIS, everything works just fine thereafter.If you don't have the above DWORD, you can simple create a new one by right click selecting New \ DWORD name it MaxNumFilters and change it's value to 8.
-
vlevi
nagyúr
Nos, talán lenne egy kérdésem.
Fastboot-al kapcsolatban.
USB-s meghajtókhoz hogyan viszonyul a rendszer?
Pl. van egy USB-s vinyóm, amit napközben rádugtam a gépre, használgattam, satöbbi. Amikor lekapcsolom a win8-as gépet, akkor mi történik ezzel az USB-s vinyóval? Lehúzhatom? Egy másik gépre áttéve ezt az USB-s meghajtót, rendeben meglesz-e minden? És a win8-as gép magához fog-e térni rendesen, ha már ez a vinyó nincs rádugva?
Mert a fastboot lényege, hogy csak hibernálja a rendszer állapotát, és bootoláskor nem ellenőriz mindent, csak feltételezi, hogy közben hardverváltozás nem történt.Most egyébként pont emiatt kapcsoltam vissza a gépet, mert inkább bekapcsoltam, és leválasztottam az USB vinyót, minthogy kihúzzam és gond legyen belőle.
-
pushalias
addikt
Nekem meg (nem erről, hanem csak úgy) a volt munkahelyem jut az eszembe, ahol 10 ember 14 ún. osztályba volt sorolva, és negyedévenként és fejenként kábé félszáz olyan dologban kellett az egytől ötig terjedő skálán értékelnem őket, amely dolgok 90%-áról semmilyen információm nem volt. Szar az élet, waze!
-
pzstm
titán
-
rétisün
veterán
válasz
pushalias #254 üzenetére
jogos, elírtam
a bill. működöttt annyira, hogy tudtam kezdeni egy új játékot, csak próbából. viszont egér nélkül nem tudok korábbi mentést betölteni, bill. ide már kevés.
amúgy gond megoldva, visszatettem a 8-ast.
(#253) pzstm: a "Windows 7 rendszerű fájlok visszaállítása\Lemezkép létrehozása" opcióra gondolok, a 8.1-ben nem találtam
(#255) vlevi: sebaj, van rá más jó kis progi....
-
pzstm
titán
válasz
King Unique #250 üzenetére
kikeresed hálókártyát. Jobb klikk properties, majd configure és power management fülön megtalálod
-
rétisün
veterán
válasz
Bjørgersson #249 üzenetére
se billentyűzet, se egér, se tapipad
ja, ebben már nincs lehetőség a komplett rendszer mentésére? ami a win7-8-ban talán "lemezkép készítése" néven futott. vagy csak angolul nem bírom megtalálni?
-
King Unique
titán
-
rétisün
veterán
sziasztok,
valamiért lett az asztalon egy homegroup parancskon....hogy lehetne eltüntetni, mert se törölni, se odébbrakni nem tudom, semmit nem tudok vele kezdeni
(amúgy nálam bukott a 8.1, stalker CoP-ban főmenűben nem működik az egér (érdekes, a játékban már igen, de az nekem nem elég) szóval azt hiszem meg vannak számlálva az órái)
-
vlevi
nagyúr
"míg magát a parancsokat beírni is tovább tart"
Ez így van. Viszont annyiban kell, hogy kovinak igazat adjak, hogy ha ezt a néhány kattintást 15-20 gépen naponta kétszer háromszor meg kell csinálni, akkor már egyszerűbb a parancssor és a batch file. Arról aztán meg végképp nem beszélve, hogy a parancssori üzemmód automatizálható, task schedulerrel, és akkor kattintani sem kell.
Vszont nekem, mezei felhasználónak, aki néhány havonta egsszeregyszer előveszi, annak kényelmesebb a grafikus felület.
De pl. a wgethez is van grafikus rész, ahol be lehet kattintani mindent, de ahhoz én már kiszenvedtem magamnak a parancssori beállításokat, batch filet, (még akkor, amikor nem írtak hozzá grafikus részt winwget néven), és ott, a wgetnél a grafikus felülettel nem tudok mitkezdeni -
bon
őstag
válasz
Bjørgersson #240 üzenetére
Mert 3-4 kattintás progival, míg magát a parancsokat beírni is tovább tart.
-
pushalias
addikt
Esetleg kapcsold ki a hálókártya sleep funkcióját.
A Hyper-V-vel egyébként nekem is gondom van, nem tudok beállítani virtuális switch-et amióta a 8.1 Preview van fent, amélkül meg sokat nem ér, a hibaüzenet pedig nem túl informatív.
(#240) kovy29 Ez alapvetően ízlés és megszokás kérdése, azért is nem álltam le erről vitatkozni.
(#243) pzstm Megelőztelek.
-
Hammy
tag
Nálam, amióta engedélyeztem a Hyper-V-t, azóta nem működik rendesen a hálózati kapcsolat, ha Alvásból ébred a gép. De sima indításkor megfelelően működik minden.
-
pushalias
addikt
Amazing lock screen elég érdekesen viselkedik 8.1 alatt.
Jelentem, tegnap megvolt 8.1-gyel is az első metrós app elszállásom, de már kijelenthetem, hogy a 8 alatt megszokott problémák 99%-ban megszűntek. -
pushalias
addikt
válasz
Bjørgersson #230 üzenetére
Ö, izé, "parancssor"-ban szerinted te miket futtatsz?
Egyébként gyakori, hogy amit te programnak hívsz az csak egy front-end a héjparancsokhoz. -
vlevi
nagyúr
válasz
Bjørgersson #230 üzenetére
En ezt a progit hasznalom eleg regota, es meg mindig mukodott, ezert ajanlottam.
-
vlevi
nagyúr
válasz
alienpapa #222 üzenetére
Pendrive-ra is ki lehet írni, ne kötelező DVD-t használni. Pl. az Universal USB Installer progival,
-
pzstm
titán
válasz
Bjørgersson #226 üzenetére
Magyar a Win8-a, így store-ból nem tud telepíteni cask pendrive-ról
-
alienpapa
senior tag
Anélkül, hogy kiírnám az iso.t lehet telepíteni? Mert olvasok olyanokat, hogy az áruházból frissítették, de én nem találom sehol.
-
jeni
félisten
üdv
internet vagyis youtube használat alatt nekem már 2x volt teljes lefagyás. Nektek valahol valamely alkalmazás alatt volt ilyen? -
törölt tag
válasz
justaview #214 üzenetére
Nálam laptopon sima merevlemezzel kb. ugyanolyan ideig startol mint a W8, pedig frissítettem.
Az energiagazdálkodási beállításoknál nézd meg, hogy be van e kapcsolva a Fast startup, esetleg kapcsold ki/be és úgy is nézd meg.
Egyébként ha MS accot használsz akkor az is lassíthat egy kicsit bejelentkezéskor. -
törölt tag
válasz
justaview #212 üzenetére
Ez most tényleg valós probléma számodra ?
Ha igen akkor csak annyit tudok mondani, hogy a preview semennyire sem mérvadó, rengeteg dolog változhat.
Jelenleg a driverek sem kiforrottak, de maga a rendszer is pár helyen optimalizálásra szorul, illetve ha win8-ról frissítettél az is okozhat lassulást. -
justaview
senior tag
A BIOS lefutása után a Win 8 3-4 másodperc alatt megjeleníti a csempéket (az automatikus beléptetést is megoldja ennyi időn belül, mert ezt állítottam be).
Eközben a Win 8.1 csak 7-8 másodpercet produkál, ugyanazon konfig mellett, ugyanazon SSD-re telepítve. Ez a duplája a W8-asnak.
Szerintetek ez attól lehet, hogy preview, vagy az MS valamit elszúrt?
-
pushalias
addikt
válasz
Bjørgersson #210 üzenetére
Csak nyugodtan, egyébként tizenvalahány részes lesz körülbelül, naponta lesz új, amíg el nem fogy a téma. Már volt olyan, ami nekem is hasznos plusz információkat adott, miközben írtam.
-
pushalias
addikt
Ha valakit érdekel, minisorozatot indítottunk a Windows 8.1 újdonságainak használatáról, most tart az ötödik részénél, ami a megújult Alkalmazáslistáról szól.
-
Veron
addikt
Sziasztok!
Én is megnéztem a Win 8.1-et, amit észrevettem, hogy nem tudtam a gépet elaltatni (sleep) és a VGA-t (intel 4500mhd) sem ismerte fel. Emellett a Cisco VPN klienset sem tudtam használni, noha az összes fent említett funkció működik a Win 8-ban. Ez csak szimpla észrevétel, hátha érdekel valakit.
üdv!
Aktív témák
- SoundBlaster X-Fi
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- Sorozatok
- GeForce RTX 5060 Ti: Ha az ár jó, minden jó (lenne)
- Gumi és felni topik
- macOS PC-re
- No Voice in the Galaxy
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, BitDefender, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Grand Theft Auto GTA Vice City PC
- Antivírus szoftverek, VPN
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! Huawei P20 Lite/Huawei P20/Huawei P30 Lite/Huawei P30/Huawei P30 Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest