-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Adott egy Lenovo ThinkPad X220. Windows7-ről Windows 10-re.
Egérbeállításoknál az egér görgőjével 10 sort ugorjon a beállítás. Ez tök rendszertelen időközönként visszaáll 0-ra.
Tud valaki segíteni? Kb. agyf@szt kapok tőle.Továbbá adott egy Dell Latitude E6400. Szintén W7-ről, W10. Van három driver, amit nem ismer fel. Türelmem még nem volt hogy kigúglizzam a hardver azonosítója alapján mi az.
Oké hogy unsupported. De nem úgy volt, hogy a W10-nek nincs gondja semmivel? -
ro_bert17
őstag
válasz ro_bert17 #26998 üzenetére
A Dell Latitude E6400 össze barátkoztatása a windows 10-el nagyjából sikerült.
A háromból az egyik az ujjlenyamtolvasóval kapcsolatosak volt. A W7 controlvault drivert elfogadta.
A másik az intel amt sol/lms driver. Sajnos ennél nem jó a notebook oldalán található, mert a w10 szerint a driver telepítéskor "a gyártó blokkolva van".... Máshonnan letöltött verzióval sikerült. -
ro_bert17
őstag
válasz cattus #27941 üzenetére
Nekem is thinkpadem van, viszont nem egérrel. Szinte csak a tracpointot használom, és azt vettem észre hogy ha hozzáérek a touchpadhoz, akkor nullázza le a görgetett sorok számát.
Feltettem a gyári w7-es ultranav drivert, ezzel most jónak tűnik.
Így viszont ki kellene valahogy lőnöm hogy a Windows ne tuszkolja rá a gépre a szerinte jó synaptics driverét. De ez meg már milyen dolog így már megint?
(ráadásul lenne jobb dolgom, hogy ezekre b@sszam el az időmet)[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
Valakinek sikerült már notebookon sms-t küldenie? Az op. rendszer szerint nem aktív a kártya, vagy be van kapcsolva a repülő mód. Persze sms-t fogad.
Valamint valaki notebookon használja a teamviewer appot? Nálam fel sem települ. -
ro_bert17
őstag
Nálam meg épp azt írogatja folyamatosan, hogy majd letölti legközelebb, ha nem mobilneten leszek...
"Frissítések érhetők el. Automatikusan le fognak töltődni, amint Ön nem forgalmi díjas kapcsolatot használ, de jelenlegi mobiladat-kapcsolatán is letöltheti őket (ez díjköteles lehet). Ilyen esetben is előfordulhat, hogy bizonyos frissítéseket csak korlátlan Wi-Fi kapcsolaton fog tudni letölteni."
[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
válasz ro_bert17 #28046 üzenetére
Valaki esetleg?
Valamint olyat tapasztalok még, hogy a wwan kártyát lekapcsolja az op. rendszer. Nem mindig, "csak" néha. Valamint amikor alvásból vissza jön a gép nem mindig kapcsolja be a kártyát.
Ezeknél a hibáknál az eszközkezelőben letiltom a kártyát, meg engedélyezem. Utána jó lesz.
Ilyenkre valaki tud valami okosságot?Mivel mobilneten nem tölt frissítést a windows, ma felaplikáltam magam a céges netre... (pfff). Lejött egy friss synaptics driver. Semmi, de írd és mond semmi nem működik a beállításokban.
-
ro_bert17
őstag
Üdvözlet!
Van itt nálam egy dell notebook, amit azt hiszem 8.1-ről frissítettek 10.
Nincs startmenü, tálca, stb.
Kb. két sikerült valahogy feléleszteni, de op. rendszer kapott frissítéseket megint, és megint előjött. Újrandít, del nyomogatva hogy belépek a biosba (ami nem is sikerült) és most elindul rendesen.Mit lehet ezzel tenni, hogy ez a jelenség ne jöjjön elő megint?
-
ro_bert17
őstag
Én a Thinkpad X220-ra feltettem a W10, próbálgatni. Ennyire rossz op. rendszer indulással én még nem találkoztam. Pedig nem friss most már az indulás. Már még a Lenovo is leszedegette az addig elkészített illesztőket, szoftvereket...
Viszont a most nálam lévő gépet is olyan használja, aki csak használni szeretné, de a W10 már nem először vág alá. És ez a nincs se start menü, se tálca, gépház, stb. elég komoly dolog.
Azt hiszem visszaadom most neki, és megpróbálok valahonnan letölteni 8.1-et. -
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Windows 7-ről windows 10 történő ingyenes frissítéssel, vagyis a licencelésével kapcsolatban lenne kérdésem.
Ha jól tudom ez év júliusig (talán 29) ingyenesen frissíthető pl. windows 7 pro, windows 10 pro-ra.
De mi lesz utána? Mondjuk ha én kipróbálom a windows 10-et. Sikeres aktiváláskor ugye a microsoft megjegyzi a gépet. Ezt követően én még is a windows 7-et fogom használni. Július után nem tehetem már fel a 10-et? Hiába jegyezte meg az aktiválást, utána nem tudom újra aktiválni? Vagy nem is fogja kérni? Vagy hogy is van ez?
Bocsi, ha már téma volt, nem tudtam visszakeresni rá. -
ro_bert17
őstag
Akkor ha jól értem akkor mondjuk egy notebook gyári jogtiszta windows7-el bármikor frissíthető windows10-re, ha már egyszer volt rajta windows10 aktiválva? Nem kell feltétlen júliusig átállni rá?
Viszont a július után windows10 telepítést nem lehet majd w7 licenc számsorral aktiválni? -
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Notebook alvó állapotból való visszatéréskor mindig kék halálozik.
Hogy tudom kideríteni mi a gond? -
ro_bert17
őstag
Ez egy lenovo thinkpad x220. Drivert lehet még találok is ([link] )?
Viszont amikor feltettem a windows10-t, sokáig azzal szivatott, hogy az ultranav drivert felülírta, amitől az használhatatlan lett. Természtesen az ébresztéskor történő fagyást se mindig csinálta. Nem lehet hogy valami drivert kell visszaállítani? -
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Adott egy HP Pavilion 15 n051sh notebook. Megkértek arra hogy a megdöglött gépet élesszem fel. A jelenség az hogy egy valamilyen frissítés érkezés óta használhatatlanul lassú.
Próbálkoztam pár dologgal, eddig sikertelenül.
Jelenleg ott tartok hogy tettem rá egy nyers Windows 10-et. A hp drivereit nem is fogadja el (telepítem, de nem történik semmi)
Amint netre kerül a gép, a Windows letölti és telepíti a drivereket. A végén ismét teljesen meg áll, használhatatlan lesz.
Hogy tudnám kideríteni, hogy mi okozza ezt?[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
válasz ro_bert17 #52405 üzenetére
A problémám továbbra is fent áll, és bízok benne hogy valaki esetleg tud segíteni a megoldásban, de tanácsért, ötletért is hálás lennék.
Szóval az adott notebookra érkezett driver frissítés a probléma lényege.
A csatolt képen bekarikázott drivert szeretném eltávolítani, és egy régebbi működőt feltenni.
Regeditben, és az eszközkezelésnél tiltottam az automata keresést, de hogy ne telepítse vissza magától a windows10 az nem jött össze.
[kép] -
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Az értesítéseket hol tudom vissza olvasni? -
ro_bert17
őstag
válasz ro_bert17 #74754 üzenetére
Az igazat megvallva sosem gondoltam hogy egyszer így fogok nyilatkozni ennyi év ms/vindóz/ofisz használat után. Tudok menőzni, használtam 98-at, millenniumot, xpt, vistát, hetet, 2003-t. Sosem voltam hardcore júzer, csak amennyi a munkámhoz kellett. Így nem az elsők közt tettem fel a 10-et. Nálam nagyon szivatósan indult. A vindózos touchpad/ultrnav driver használhatatlanná tette a gépet. Tudom, használhatnám angolul a vindózt, vagy csak billentyűn, vagy csak külső egérrel, stb. De ez nekem nem opció. Szóval szerencsétlenkedés, amit nem is értek. Értem én hogy megyünk az egységes eszköz, rendszer felé, de szerintem a felhasználónak nem feladata hogy leszedje a vindóz drivert, feltuszkolja a gyártóét, letiltsa a driver frissítést, stb.
Aztán jöttek a frissítések, mindig új meglepetésekkel. Pl. használat közben lekapcsolja a 3G-s kártyát. Wtf. Le kell tiltani az eszközkezelőben, engedélyezni, aztán jó. Vagy amikor bekapcsol a gép, és a wlan helyett a mobilnetet használja a gép. Nekem kell manuálisan kapcsolgatni azt, amit előtte jól csinált magától is. Ja persze vindóz updétkor közli veled, hogy nem tölt le semmit, spórol neked, akkor is ha te nem akarod. Aztán egy ideje az internet explorer kezd minősíthetetlenül viselkedni. Akad, megáll, kiakad. Persze resetelni nem lehet. Szóval a sok jó tulajdonság mellett nem gondolom azt, hogy ezért kell valamit használnom, hogy problámákat oldjak meg rajta. Bár ez a probléma megoldás is elég lapos, mert eddig még akármire kerestem rá a neten, szinte semmit sem találtam, és nem csak az én problémámra. Vagy lehet mindenkinek tökéletesen működik, és minden szuper.[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
Hát amiket ide szokott írni:
Egyszer kiírt valamit, de nem figyeltem mit, és ki ikszeltem. Pedig valami fiókkal kapcsolatos üzenet volt, de már nem tudtam visszakeresni.
IE, használom is. Igazság szerint szeretném jól működővé tenni, mert sosem használtam más böngészőt eddig, nem szeretem a többit.
(#74935) mpo: és ez mit jelent?
[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
Ezt mondjuk most úgy tűnik épp megoldottam:
Volt egy nirsoftos kacat a gépen, ami nem tetszett a defendernek.
és (#74938) pc360: Őszintén szólva nem szeretnék plusz böngészőt. Eddig működött, ismerem, használom.
Amiket linkeltem, azokból nem tudok vissza jutni a hiba forráshoz? Hogy le kapcsolhassam a flasht, vagy mit tudom én, és akkor minden megy a régiben?Egyébként nekem is úgy tűnik, hogy nem archiválja az értesítéseket. Nem túl bölcs dolog szerintem, egy kis pics@füst txt elférne még a gépen.
[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
Nos, egy kis helyzet jelentés a hibáimmal kapcsolatban, ha már rá szántam az időt.
Nem használok túl sok weboldalt. Az internet explorer halódása olyan oldalakra volt jellemző inkább, amelyek tele voltak b@szva reklámmal. Megnéztem edge-el, azokon valószínűleg a reklámblokkoló segített. Ezért feltettem az ie-re valami adblock plus nevezetűt, amitől majdnem jobb lett, de aztán még sem.
Megnéztem mi van az edge-ben. Egy adguard nevezetű. Ezzel most minden weboldal tökéletesen működik napok óta.Természetesen a ph-n kikapcsoltam . A gond, hogy ez csak trial.
(#74953) M@no: nem szoktam cserélgetni a telefonom, ruhatáram, autóm, bringám, stb.Közben a 3G modul, wifi kártya f@szságaival is próbálkoztam. Először is kikapcsoltam az energiagazdálkodásnál hogy lekapcsolja a wwan modemet, így most már sokkal ritkábban kapcsol le az adapter.
Érdekes, hogy valahogy a wifi hálózatos jelenségnél sem mindig a 3G-s kártyát erőlteti.Szóval piszkálgatni kell (amivel továbbra sem értek egyet) és ezektől a már majdnem jó megoldásoktól nem lettem teljesen elégedett.
-
ro_bert17
őstag
válasz #86564352 #75256 üzenetére
Épp ezt írtam, de ezek szerint félreérthetően. Edgem van, beépített adguardal. Teljesen jól működik, azt hiszem erre térek majd át...
Az IE-hez kellett volna valami kiegészítő. Évek óta nem használtam ilyen izéket. És nem, nem kellett két havonta újra telepítem. Sok éves vindóz heteket, és több éves tízet használok. Bár tudom ez is eretnekség.Köszönöm a válaszokat a böngészős témával kapcsolatosan!
-
ro_bert17
őstag
Mi az elévült az én rendszeremen?
A firefox is írt két oldalt a problémára, de még nem olvastam végig. Közben megnéztem egy oldallal, amit nem írtam, hanem linkeltem. [kép]
Nem jelennek meg a képek, és a görgetés nekem lassú más alkalmazásokhoz képest.Teszek egy másik próbát inkább. (közben beugrott hogy a cégnél se voltam jóban a firefoxal)
-
ro_bert17
őstag
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Pár napja épp a one drive kezdett volna szinkronizálni, de szólt a Windows 10 hogy forgalmi díjas kapcsolatom van, megkímél. Mobilnet van a notebookban. Kikapcsoltam hogy ne kezelje forgalmi díjas kapcsolatként.
Azóta kb. ötször kapcsolta vissza az op. rendszer. Ilyet még nem láttam. Kérjem szépen, hogy ne kapcsolja be, majd én eldöntöm? Vagy mit lehet még kezdeni ezzel? -
ro_bert17
őstag
válasz ro_bert17 #89250 üzenetére
Valaki esetleg?
Igazság szerint pár hetes gép. A one driveba még be sem léptem, az op. rendszer léptethetett be pár napja.
Ma is rá néztem párszor, ki volt kapcsolva hogy forgalmi díjasként kezelje a kapcsolatot. Erre most nem rég leülök a géphez, és közli hogy a one drive szinkronizálás ki van kapcsolva, mert forgalmi díjas kapcsolaton vagyok...
Úgy tűnik mintha az után kapcsolná vissza, hogy alvásból felébresztem a gépet.[ Szerkesztve ]
-
ro_bert17
őstag
Sziasztok!
Használ itt valaki telenoros mobilnetet notebookban?
Évek óta használom így a netet, de tegnap este óta nem akar csatlakozni.
"Nem lehet csatlakozni ehhez a hálózathoz
Adjon meg egy elérési pontot, és próbálkozzon újra"
Tegnap este még vissza mászott az alapértelmezett elérési pontra, de ma már sehogy sem... -
ro_bert17
őstag
válasz ro_bert17 #97116 üzenetére
Sziasztok! Sajnos a probléma szombat óta nem oldódott meg. Az eddigi hibafeltárás alapján szolgáltatás van, a sim kártya tökéletesen működik.
Egyre jobban úgy tűnik, hogy a Windows tett tönkre valamit.
Hogy lehet az összes apn beállítást resetleni, törölni? Pl a regeditben. -
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office OEM/Retail kulcsok
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - Ryzenhez! Baromi olcsón!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest