-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
philoxenia
MODERÁTOR
válasz
Blue Thunder #73551 üzenetére
Nekem egy random "János" jelentkezik az egyik tízesen, kitörlöm, újra megjelenik mint felhasználó...
Most kíváncsiságból ránéztem, teljesen új felhasználót csinál. Első lépések stb. -
Kobe
veterán
válasz
Blue Thunder #73529 üzenetére
Mindenhol es minden formaban ki van kapcsolva es leallitas elott kilepve belole....
-
FoLey-v
addikt
válasz
Blue Thunder #73491 üzenetére
Akkor majd estefelé újrarakom nem szeretem,de ha ez a megoldás akkor újrarakom.
-
King Unique
titán
válasz
Blue Thunder #73466 üzenetére
A korábban említett weboldalak esetében a Microsoft szervereiről történik a letöltés, onnan generálják a letöltési linkeket. Tehát ilyen szempontból teljesen hivatalosnak mondhatók, mint letöltési források. Amit viszont te linkeltél, az nem onnan... Az meg csak egy dolog, hogy az utóbbinál maga a kiindulási alap (jó esetben) elvileg tiszta. De, ha házilag belenyúlnak és módosítják, az onnantól már buherálás és tákolás függetlenül attól, hogy történt-e valami kétes változtatás, vagy sem... Illetve gondolom nem álltál ott mellettük, amikor készítették... Az meg a másik, hogy nemrég el volt magyarázva az is, hogy a Windows 10-nél nem létszükséglet ilyen házilag integrált telepítőkkel szórakozni. Azt meg pláne nem kellene reklámozni, mintha ezek használata lenne az etalon és a mindenki számára követendő példa...
-
válasz
"csak figyelmesen el kell olvasni hogy a microsoft hivatalos oldaláról leszedett eredeti fájl és a hozzá tartozó frissítések vannak integrálva illetve pár"
Ja.. csak hinni kell benne. erősen. hogy igazat mond, és nincs benne semmi oda nem való... (se szándékosan se mert az ő gépét megfertőzte valami amit nem vett még észre). Nos ha hinni akarnék akkor inkább templomba járnék.. de én nem hiszek senkinek.
"amit te linkeltél az a MS hivatalos oldala?"
Az oldal letöltési linkjei a hivatalos MS oldalára mutatnak igen.. ez ellenőrizhető.
Az MS ben sem bízok, de onnan milliónyian töltenek és rengetegen ellenőrzik a letöltöttek tartalmát, szemben az eldugott oldalakkal ahonnan csak féltucatnyian telepítenek valamit.
És ott az SHA1 v MD5 ellenörző kód hogy a letöltött wim-es ISO eredeti-e (megeggyezik-e az eredetivel). -
Geth
veterán
válasz
Blue Thunder #73477 üzenetére
Te most az oldalról magyarázol, ennyi erővel bármilyen oldalon (pl. amit linkeltél), lehet turpisság
A lényeg nem ment át: ha egy oldalon MS-re mutató linkek vannak, akkor tudod, hogy mit szedsz le, ha pedig nem MS-re mutató linkek vannak, akkor NEM biztos, hogy azt amit szeretnél
-
Geth
veterán
válasz
Utolsó pontra: az az oldal MS szerverre mutató linkeket generál. Kiváncsi lennék egy ilyen belenyúlós dologra ebben a szituban
-
válasz
Blue Thunder #73451 üzenetére
"jó ideje az Oprend-ről szedem le a wint (nem warez)"
Én pedig ingyen és legálisan tudok letölteni vírusokat, trójaiakat és zsarolóvírusokat a netről (igaz nem szándékosan). Jaaa, hogy ezeket te onnan szintén megkap(hat)od..
Nem szívesen bankolnék onnan származó mókolt (integrált rootkites) rendszerrel. -
kezo0
addikt
válasz
Blue Thunder #73451 üzenetére
Verziószám: Gépház —> Rendszer —> Névjegy.
Szerencsére van mentésem Macrium Reflect Free-vel, úgyhogy bármikor vissza tudom tenni fél óra alatt az utolsó, még működő állapotot. Eddig olyan 3-4 alkalommal szükség is volt rá... -
profit
tag
válasz
Blue Thunder #73209 üzenetére
Köszi. Így össz-vissz 16GB foglalt a gépen, ennek zöme a Windows. 16GB korrekt méret a Windows 10-nek.
Néhány játék azt írja magáról, hogy bőven elég neki 4GB RAM és a proci, de mégis 4-5 gigabájtosak. Merjek telepíteni ilyeneket a gépen?
-
Troy.
addikt
válasz
Blue Thunder #73101 üzenetére
Közben meglett, amit kerestem. Szóval egy frissen telepített Windows 10-nél az 'első' user az rendszergazda jogosultsággal rendelkezik. Van egy rendszergazdai fiók is, ami tiltva van. Utóbbit engedélyeztem, ezáltal a felhasználói fiókok között megjelent. Az elsődleges fiókomat átállítottam normál jogosultságra, a rendszergazdaira meg jelszót tettem. Ezt követően vissza tiltottam a rendszergazdai fiókat. Így kaptam egy normál fiókot, amire automatikusan bejelentkezik, viszont a programok telepítéséhez jelszót kér.
Valaki meg tudná mondani, hogy miképp lehetne elrejteni nem használt alkalmazásokat? (Candy crush, bubble witch stb.)
-
M@no
tag
válasz
Blue Thunder #73106 üzenetére
Elkerülte a figyelmem.
-
Angel2014
addikt
válasz
Blue Thunder #73050 üzenetére
-
svgyula
addikt
válasz
Blue Thunder #73040 üzenetére
Szia! Én hűtéshibára ebből nem következtetnék(processzornál) mert akkor nem indulna újra ill. a második indításnál a BIOS-ig sem jut el a páciens! Kel jó pár perc mire visszahűl annyira, hogy működjön. Azért írtam neki azt, hogy én driver problémára tippelek. A win valamelyik "codda" univerzális illesztője nincs a toppon lehet simán egy félrecímzés.
-
prmcsk
addikt
válasz
Blue Thunder #73008 üzenetére
Megnéztem őket és minden oké...
Azt még akkor is furcsállom, hogy miért nem látom a rendszer fül alatt kiírni a processzoromat és a ram mennyiséget ?
Ha néha hibázna a ram, vagy a vinyó erre nem kéne hatással lennie...
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Blue Thunder #73007 üzenetére
A laptopot WIN10 Home verzióval vettem.
Mivel feleségem pedagógus, van a Pro-hoz is kódja.
Lehet, hogy ezért újrahúzom, s így váltok erre.
A Pro-ban azért több olyan beállítási lehetőség van, amiről itt lehetett olvasni, ami a Home-ban nincs meg.
Az Eset-et egyenlőre havi kóddal használnám.
Az én gépemen szintén Avast IS van még, de csak ez volt rajta telepítés óta.
Remélem ennél sem lesz így gond az Eset-re váltás. -
Angel2014
addikt
válasz
Blue Thunder #73002 üzenetére
Igen így volt a 2 fiókkal. mivel ez vadi új gép..a rigi wint letöröltem a HDD röl ment bele egy m2 ssd arra ment a windows nettel aktiváltam. Old mappa nincs tiszta telepítés volt fiók nélkül.
Akkor ezt nem lehet megcsinálni?
-
trufa12
addikt
válasz
Blue Thunder #72996 üzenetére
Nem tudok tovább lépni nincs se cursor se billentyűzet nem reagál.. Bekellene ugye állítani a Windows t h magyar még stb és így nem megy
-
Kowax
tag
válasz
Blue Thunder #72843 üzenetére
Valóban, a szövegkörnyezetből kiemelve ezt a mondatot, tényleg félreérthető... De pont ezt elkerülendő írtam le előtte a problémát részletesen... De valóban, my fault!
-
Kowax
tag
válasz
Blue Thunder #72836 üzenetére
Nem a képernyő tetejére szeretném tenni, hanem azt, hogy mindig a megnyitott ablakok előtt, és ne mögöttük ugorjon fel.
-
(baphomet)
tag
válasz
Blue Thunder #72765 üzenetére
Megpróbálom.
Köszönöm a segítséget -
sgery
őstag
válasz
Blue Thunder #72755 üzenetére
Amúgy megírtam a Kaspernek hogy mi volt, a válaszuk:
"Az Ön által beküldött "XXXX" avagy "MZD36-..." kezdetű kódmondat egy oroszországi piacra készült, promóciós (ún. NFR) 6 havi licenszhez tartozik. A fentiek alapján a támogatást el kell utasítanunk."
A kódot itt vásároltam amúgy PH-n.
Nem mint ha számítana, mert nem segítséget kértem tőlük, csupán hírül adtam hogy mire nem képes a programjuk.
Szerintem egy ilyen cég megfelelő reakciója az lett volna, hogy kikérik a hibákat és másnapra már benne van a frissítésükben, hogy minden fizető Ügyfelük részesüljön benne.
De Ők a pénzéhesek táborát gyarapítják... -
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Blue Thunder #72775 üzenetére
Jaha, Én ezért próbáltam wsreset-et, és a powershell-es témát, de azok nem segítettek.
Bár, Nálam megoldódott, de sajna ismerősnél nem..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Blue Thunder #72773 üzenetére
De, minek töltsek le ~150GB-t, ha 10MB is elég volt hozzá?
Egyik MS Store játékom sem indult el.. Motorsport 7, Horizon 3, Recore. Elindítottam a Gears 4 telepítőjét, megállítottam, elindult mind a 3 játék, gond nélkül..
Nevetséges a store.. de tényleg. Haveromnál az FM7 még mindig nem megy, a Horizon 3 viszont igen..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Blue Thunder #72771 üzenetére
SSD-re nem szeretetem volna letölteni ~150GB-t újra, főként úgy, hogy jelenleg nem is nagyon használom.
Jah, de ez mimár.. Tudjuk, hogy szh@r a win10 drm, de ahhoz nem kell vásárolt játék, hogy megoldódjon..
-
hackeeeee
Jómunkásember
válasz
Blue Thunder #72769 üzenetére
Offline fiókot használok. Nincs honnan kijelentkezni.
Store-ból kijelentkeztem, xbox appból kiejelentkeztem, nem oldja meg.
Xbox-on működnek a játékok.
OMG... Megoldottam...
Elindítottam a Gears of war 4 telepítőjét, és megszakítottam.. Ezek után már működnek..
-
HurkaLES
tag
válasz
Blue Thunder #72750 üzenetére
Így van telefonról vagyok, megoldodott. Már egy pár alap progit telepítettem is. Megegyszer köszönöm a segítséget nektek!🙂
-
sgery
őstag
válasz
Blue Thunder #72753 üzenetére
Nekem Kaspersky Internet Security van fent.
Ami elvileg nem csak vírusírtó, még olyan is van rajta hogy a netbankot saját ablakban kezeli (kezelné, mert egy kalap trágya...).
De akkor váltok, már csak 99 nap van úgyis hátra... -
sgery
őstag
válasz
Blue Thunder #72745 üzenetére
Köszi az infót.
Letöltöttem, végigfuttattam, ezeket találta:
PUP.Optional.GoodForSearch, C:\USERS\SOMGE\APPDATA\LOCAL\GOOGLE\CHROME\USER DATA\Default\Sync Data\SyncData.sqlite3, Nincs felhasználói művelet, [14957], [481849],1.0.3815
PUP.Optional.GoodForSearch, C:\USERS\SOMGE\APPDATA\LOCAL\GOOGLE\CHROME\USER DATA\Default\Web Data, Nincs felhasználói művelet, [14957], [481849],1.0.3815
PUP.Optional.GoodForSearch, C:\USERS\SOMGE\APPDATA\LOCAL\GOOGLE\CHROME\USER DATA\Default\Web Data, Nincs felhasználói művelet, [14957], [481849],1.0.3815
PUP.Optional.ASK, C:\USERS\SOMGE\APPDATA\LOCAL\GOOGLE\CHROME\USER DATA\Default\Sync Data\SyncData.sqlite3, Nincs felhasználói művelet, [465], [454827],1.0.3815
PUP.Optional.ASK, C:\USERS\SOMGE\APPDATA\LOCAL\GOOGLE\CHROME\USER DATA\Default\Web Data, Nincs felhasználói művelet, [465], [454827],1.0.3815
PUP.Optional.GoodForSearch, C:\USERS\SOMGE\APPDATA\LOCAL\GOOGLE\CHROME\USER DATA\Default\Sync Data\SyncData.sqlite3, Nincs felhasználói művelet, [14957], [481849],1.0.3815
PUP.Optional.GoodForSearch, C:\USERS\SOMGE\APPDATA\LOCAL\GOOGLE\CHROME\USER DATA\Default\Secure Preferences, Nincs felhasználói művelet, [14957], [481849],1.0.3815Karanténba dobta, nyomtam egy restartot és ahogy nézem azóta nem csinálja. Még akkor sem lassul a zene ha valami 99%-ra pörgeti a procit.
Két dolgon gondolkodom:
1. Honnan a bánatból szerezhettem be, mikor igazából minden legális forrású a gépen.
2. A Kaspersky mi a bánatért nem találta meg mikor ez a dolga és nem olcsó?Még1x hála néked
-
Viktor77
titán
válasz
Blue Thunder #72748 üzenetére
Oda nem lehet letölteni?
-
HurkaLES
tag
válasz
Blue Thunder #72739 üzenetére
Igen ez igaz. A bonyolultabb része a nappaliból felvinni az emeletre
-
HurkaLES
tag
válasz
Blue Thunder #72733 üzenetére
Igen. Csak próbáltam más megoldást keresni mert a router a nappaliban van és oda be kell szerelni monitort mindent. De most össze is raktam. Meg próbálom aztán majd jelentkezem. Köszönöm nektek!
-
HurkaLES
tag
válasz
Blue Thunder #72729 üzenetére
Közben sikerült beilleszteni
-
HurkaLES
tag
válasz
Blue Thunder #72679 üzenetére
-
SLYM
veterán
válasz
Blue Thunder #72699 üzenetére
Előtte még futok pár kört szerintem.
-
SLYM
veterán
válasz
Blue Thunder #72665 üzenetére
Egyik sem oldotta meg a problémát sajnos, pedig vagy 20 drivert frissített a DRP. 39-es hibakódod dob egyébként, "nem tudja betölteni az illesztőprogramot". A windows oldalán az ajánlott eljárást is végigtoltam (eszköz eltávolítása, majd hardverváltozatok keresése).
Régi szép emlékek a nagyszerű windows frissítésekkel... Alapvetően egyébként nem is lenne óriási tragédia egy win újrahúzás (nem a faszt nem), vagy visszaállni a régebbi verzióra, csak így USB nélkül nem tudom hogy kimenteni a fontos dolgokat a gépről.
-
HurkaLES
tag
válasz
Blue Thunder #72677 üzenetére
Holnap délután küldök
-
HurkaLES
tag
válasz
Blue Thunder #72674 üzenetére
Vezetékes egyáltalán nem volt bedugva. Nincs behuzva a vezeték a szobámban. Csak az adapter volt bedugva a gépben. A vezetéket az előbb ilyen USB toldora értettem. És ez a poén hogy az USB portok mennek. Mert a pendrivet is felismeri. Egeret mindent. Próbáltam már szerintem az összes USB portba. Ezért is gondoltam h lehet bekrepalt. De másikat is bedugtam az sem reagál semmit. Már másik drivert is próbáltam ott sem... Tanácstalan vagyok... Elsőnek a Windows krepalt be tegnap, ma ez nem jön össze. Valaki szerintem arra szentelte a hetvegejet hogy engem megatkozzon.... Egyébként köszi szépen hogy próbálsz segíteni.
-
HurkaLES
tag
válasz
Blue Thunder #72668 üzenetére
Harmadjára megprobalom akkor úgy hogy egyenesbe bedugom nem kábelen keresztül. Egyébként nem ismerte fel sajnos. Legalábbis nem jelezte. Folyamatosan annyit mutatott hogy kábel nincs bedugva. Semmi WiFi jel..
-
SLYM
veterán
válasz
Blue Thunder #72661 üzenetére
A chipset update se segített, közben azt is megcsináltam, a másik 2 tippnek utána járok. Köszi!
-
NandorHUN
addikt
válasz
Blue Thunder #72174 üzenetére
Köszönöm
Működött bevált.
Általában lemezkarbantartót le szoktam futtatni, most is megvolt, de netplwiz-t nem állítgattam. Ment mégegy lemezkarbantartó + netplwiz ki-be és olyan, mint volt. -
AtHoS
nagyúr
válasz
Blue Thunder #72316 üzenetére
Második megoldásban vagyok már, bár osztott a winyó viszont C-n is van pár cucc, azokat átmentem.
Amúgy pedig köszi a segítséget
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Blue Thunder #72300 üzenetére
No kiderült, hogy nem az update-hez tartozó nyelvválasztó képernyőnél akad le, hanem valószínűleg nem sikerült a frissítés és megpróbált visszaállni az előző verzióra, de mivel ez sem sikerült neki, így a hibajavító képernyő megjelenése előtt kér billentyűzetkiosztás választást.
Csökkentett módú indítást nem kínál egyáltalán egyik almenüben sem, alapra állítási lehetőséget szintúgy nem kínál. Másik verzióra váltásnál kék képernyős indulást követően ugyanebbe a menübe dob vissza, Előző verzióra visszaállásnál kínál egy Rollback és két ugyanolyan nevű Windows10 1. kötet választást, de kiválasztásukkor kb 5 sec múlva: hiba történt, nem lehet visszaállni erre a verzióra üzenet kíséretében ismét az előbbi menüre ugrik.
Parancssor elérésre van lehetőség, ahol chkdsk c: /f /r /x futtatása után sem változott a helyzet és innen nem működik a
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Scanhealth
DISM.exe /Online /Cleanup-image /Restorehealthsem, mert azt írja PE alól az Online kapcsoló nem használható
ötlet hogyan tudom működésre bírni a W10 Home verziót?
Jó lenne, ha a rajta lévő adatok megmaradnának, így nem kezdenék a triviális "telepítőmédiáról dobj fel új wint" megoldással -
Misi-67gyurc
csendes tag
válasz
Blue Thunder #72295 üzenetére
Mivel még a Cclaener nem vágott mellbe...így nem tudok rosszat írni róla.
Csak az előnyeit használom és élvezem,és mivel többnyire nincs két egyforma hardver,..de User sem..így nehéz lenne pálcát törni két vélemény alapján.
De engedjük is el ezt a dolgot és maradjunk a csodálatos Win 10 topikhoz híven/hűen.Üdvözlettel.
-
Ricco_hun
senior tag
válasz
Blue Thunder #72206 üzenetére
Nem mertem üresen hagyni.
-
Sukta 95
aktív tag
válasz
Blue Thunder #71919 üzenetére
2 indításig működött is a dolog, most újra rákezdett..
-
ludla
őstag
válasz
Blue Thunder #71946 üzenetére
Igen ugyan az a hiba MBR alatt is mint GPT alatt
-
Geth
veterán
válasz
Blue Thunder #71929 üzenetére
holott a chipset és a sata driver is frissebb
És még az se a legfrissebb
Chipset néven (ami valójában a Management Engine Interface driver) 11.7.0.1045 ír most, de van már 11.7.0.1057... és bőven elég otthoni gépre csak az eszköz driverét (.inf + .cat + .sys) felrakni, a többi tökfelesleges.
A SATA most éppen friss (van már 16.0.1.1008, nem tudom, ami ezen a lapon benne van, ahhoz jó-e, ezt ellenőrizni kell DEV_ID alapján).
Realtek hang az oldalon 6.0.1.8273, már tavaly (talán november, nem tudom) óta 6.0.1.8311.Szóval frissítgetik (mert viszonylag új lap), de még így se tartják a lépést.
Pár hónap és le se sz*rják.Sokan azt hiszik, hogy a gyártó oldaláról szabad csak drivert leszedni/csak a driver CD a jó (ami valljuk be, nehezen frissül...).
Az esetek 98%-ában ez nem igaz, semmit nem csinál az asus (gigabyte/asrock/stb) a driverrel, csak felpakolja a chipgyártó referenciadriverét.Mint fentebb: driver cd win8.1, hagyjuk már... biztos friss.
-
válasz
Blue Thunder #71923 üzenetére
-
törölt tag
válasz
Blue Thunder #71903 üzenetére
Köszönöm a segítséget!
Viszont azt nem értem, ha visszavonták a frissítést, nekem ma miért kezdte el ezt a problémakört? Ugyanúgy ott van az updateben. [kép]
Ha ma este leállítom a gépet, holnap reggel nem fog megint úgy indulni, hogy módosítások visszavonása? -
baboss
őstag
válasz
Blue Thunder #71498 üzenetére
-
válasz
Blue Thunder #71502 üzenetére
Amikor 2014-ben vettem az alaplapot, volt hozzá egy gyári DVD, és azon többek között rajta volt ez a progi is. 2014-ben ugye még csak Win 7 volt, viszont később, Win 10 alatt is lehetett telepíteni erről a DVD-ről. Legutóbb, tavaly októberben lett tisztán újrarakva a Win 10, akkor is simán felment a lemezről, és működött is, egészen a mostani frissítésig.
-
Celtis
veterán
válasz
Blue Thunder #71504 üzenetére
Csak windows defender van a gépen. Első bedugáskor elérhető a kártya, nincs blokkolva.
Annyi van még, hogy ha egyszer kihúztam az SD kártya olvasót, akkor utána semmilyen USB eszközt nem ismer fel a windows.
3 SD kártya olvasóm van. 2 különböző Kingston USB micro SD reader és egy öreg USB kábeles sok az egyben kártyaolvasó. Mind ugyanzat csinálja. Az egyik Kingstont pár hete vettem, hogy hátha... -
válasz
Blue Thunder #71498 üzenetére
Üdv!
Mivel én voltam az egyik itt a fórumon, aki nyűglődött ezzel a kérdéssel, ezért kérdeznék ismét. Az világos, hogy letöltötted, majd telepítetted, de azt nem írtad, hogy csak simán rátelepítettél a meglévő verzióra, vagy előtte teljesen lepucoltad a régit.
Továbbá az is érdekelne, hogy ez a béta verzió régebbi gyártású alaplapokkal is működőképes-e? Konkrétan, nekem egy Asus Vanguard B85-ös lapom van, nem épp mai darab, a legutolsó kiadott BIOS-a is 2015 májusi. -
kalozhun100
őstag
válasz
Blue Thunder #71434 üzenetére
Köszi ezzel jó lett. Viszont ez egy újabb verzió, mint ami az alaplapomhoz volt. VII Gene
-
dodoroli
aktív tag
válasz
Nagy köszönet,működik!
-
Shaza
senior tag
válasz
Nekem most egy másik hibaüzentet ír ki.
-
Geth
veterán
válasz
Blue Thunder #71390 üzenetére
Már egy ideje kész volt a javítás (ld. Insider), de valóban gyorsnak mondható a hiba gyökérének komplexitásához képest.
Ó, ha nem teszteltek volna semmit, akkor most nagy valószínűséggel sokkal-sokkal több elégetlenkedő lenne.
Amit itt és máshol látsz, az csak a jéghegy csúcsa.
Sok-sok itt néma embernek semmilyen gondja nem volt (meg persze írták itt is, hogy no problem), valamit csak teszteltek
Az, hogy kiszivárgott az elsősorban a médiának "köszönhető". Későbbre tervezték az embargó feloldását, csak kezdtek nagyon cikkezni, stb, így kénytelenek voltak idő előtt publikálni (egyébként egy-két gyártót sz*rban is hagyva ezzel). -
Geth
veterán
válasz
Blue Thunder #71376 üzenetére
Nem tudom mennyit teszteltek milyen hardver/szoftver kombinációkkal. De gondolj bele, ha MIDEN konfigurációt letesztelnének, soha többet nem jönne ki semmilyen javítás, mert nem érnének a végére.
Mivel a dolog már kipattant, kimérték, mikre van idejük letesztelni a rendelkezésre álló időn belül, például olyan metrikák alapján, amiket a rendszer is küld vissza - bár ezeket sokan letiltják, torzítva ezzel a méréseket. De a statisztikák alapján is vágniuk kellett, nincs és nem is lesz soha idejük/lehetőségük mindent letesztelni.
Biztos lesz még MS folyománya is ennek a javításnak, de lásd be, hogy bizony külső szoftverek fejlesztőinél is pattog a labda (Asus, Google, egyes vírusirtók gyártói, stb, a sor nagyon hosszú).
Betát én is kerülöm messzire, de ha látom, hogy van egy olyan problémám ami blokkol, és látom, hogy javították betában, akkor mérlegelés után érdemes lehet felrakni.
Lehet, hogy jönnek be újabb hibák és rosszabb lesz (bár a teljes használhatatlanságnál kevés rosszabb van).
Ha valami nem bétába jön ki, abban is lehetnek, sőt vannak is hibák, nincs tökéletes szoftver (én még nem láttam).
Költői kérdés, nem szoftverfejlesztő vagy, ugye? -
törölt tag
válasz
Blue Thunder #71380 üzenetére
Nagyon köszi! ilyen egyszerű volt! bepipáltam, restart, majd megint ki.
Szerintem az kavarhatott be hogy telepítés után kb rutinból kivettem a pipát majd frissült a win közben magától vagy nemtudom, de a lényeg hogy jó. Köszi!
-
Geth
veterán
válasz
Blue Thunder #71374 üzenetére
De mi azzal a baj, ha azt mondom, hogy az Asus esetén úgy tűnik van megoldás?
Én nem azt írtam, hogy az update tökéletes, soha senkinek nem szabadna hibába futnia vele.
Mégegyszer utoljára: igen, van akinek okoz hibákat, el se indul vele a gép (lásd régi AMD procis gép), én azért linkeltem be az Asus fórumot, mert láttam, hogy az Asus csodával kapcsolatban van már rá fix (ami több embernek segített).
Felfogtad, hogy nem azt mondom, hogy nem okoz hibát a frissítés?
-
Geth
veterán
válasz
Blue Thunder #71371 üzenetére
De fogd már fel, hogy én az Asusra írtam, nem általánosan...
szerver hiba
El kellett indítani egy service-t, nem is tudjuk, hogy volt-e bármi köze ehhez a szálhoz.menüből kimaradó betük
Az Insider build volt, nem ide tartozik.Igen amit linkeltem beta (mert még nincs stabil kiadás belőle), ami a benne lévő kommentek alapján több embernek javította ezt a hibát (most akkor ki javította ki?
)
De akkor NE rakd fel, mert beta. Ha kiadják stabilban is, akkor felrakod? Vagy marad ez, mert hibátlan? -
Geth
veterán
válasz
Blue Thunder #71363 üzenetére
Ha valami eddig jól működött, az nem azt jelenti, hogy nem volt rosszul megírva, nem használt illegális rendszerhívásokat. Pont ezért tiltotta egyes inkompatibilis virusírtók esetén az MS a patchet, hogy majd akkor tedd fel, ha a szoftverek gyártói is adtak ki frissítést.
Tehát ha az Asus csodaprogi tökéletes, akkor miért létezik például ez a thread?
A többi amit írtál spekuláció, nem írtam ilyet
-
Shaza
senior tag
válasz
Blue Thunder #71349 üzenetére
Érdekes ,mert csak a Firefox alatt nem jelenít meg képeket bizonyos oldalaknál,az Edge tökéletesen működik
.
-
Geth
veterán
válasz
Blue Thunder #71347 üzenetére
A szó amit többször cseszel el, az az egyelőre. Maradjunk ennyiben, egyelőre.
sajnálnám elveszíteni a mentéseket
Ezért kérdeztem, hogy miért nem mented ki a játékmentéseket??Nem kellett keresnem, mert Veled ellentétben tájékozódtam. A 20 év nettó hülyeség, mindenhol "last decade" szófordulat jelenik meg. Kérlek nézd meg egy szótárban a "decade" szó jelentését
Nem saját emberük fedezte fel (Google Project Zero), de most már kezdek komolyan érdeklődni, hogy Te honnan szedted ezeket a sületlenségeket.
Az Asus csodaprogram esetén esetleg felmerült, hogy a progi van rosszul megírva, ahogy például több vírusirtó megléte esetén blokkolta az MS a frissítést, de ezt már biztos tudod...
Én mindenesetre összetettem a két kezem, többször is (értsd, egy gépen sem találkoztam problémával
)
-
Shaza
senior tag
válasz
Blue Thunder #71342 üzenetére
Szerinted érdemes megtartani és várni hogy adjanak ki hozzá egy javítást vagy rendszervisszaállítás?
-
Geth
veterán
válasz
Blue Thunder #71338 üzenetére
Egyenlőre? Idézőjel ide vagy oda, ez értelmetlen
A reinstall előtt nem érdemes kimenteni a játékmentéseket? Vagy Te fullba darálod?
A hiba fennállása és detektálása között sok idő is eltelhet (bár a 20 év nem tudom milyen lázálomból jött), tudom, nehéz elképzelni, egy próbát megér.
Honnan tudod, hogy nem szúrták ki amúgy?
Az utolsó mondatot sem értem. Ha kussba cseszik el a javítást, az miben jobb? Igazából ez a "kussban" dolgot kifejthetnéd... -
válasz
Blue Thunder #71218 üzenetére
Üdv!
Most, hogy írtad, én is rá akartam nézni az Al Suite-ra, és nálam se nyitja meg. Viszont a feladatkezelőben meg viszont úgy néz ki, hogy fut a ventiszabályozás, és ránézve a HWiNO64-re, ott is kb. azokat a venti fordulatszámokat látom, mint amire belőttem korábban, nincsen durva eltérés a frissítés előtti állapothoz képest. Majd még játékok alatt is megnézem, hogy ott mi a helyzet. -
törölt tag
válasz
Blue Thunder #71220 üzenetére
Még kiegészítve elég lazán kezelik, nagyon sok sztori van OEM kulcsos halott alaplapcsere után telefonon aktiválták új alaplapra is simán. Win10 frissítésre is mennyi kiskaput adtak, be nem tartott határidőkkel.
Egyértelműen a retail kulcs a tuti, és ha minden igaz a 10 az utolsó Windows névben, ezért egyszer kell megvenni, viszont az is igaz az olcsóbb OEM sem olyan kockázatos. -
quailstorm
nagyúr
válasz
Blue Thunder #45999 üzenetére
Én a rufusba épített freedosról besézltem, hogy azzal flasheld a biost ha van dosos flasher. Nekem a G41-es lapom csak floppyról flashel OS nélkül, de arról tényleg.
-
nortol
senior tag
válasz
Blue Thunder #46001 üzenetére
Ne zárd ki, mint a hiba oka, mert ez lesz a probléma.
-
nortol
senior tag
válasz
Blue Thunder #45999 üzenetére
Közben Én is körbenéztem a dolgot, és az lenne a kérdésem, hogy a gépedbe nem lett téve gyorsabb ram, mint ami kellene bele, csak éppen visszafele még kompatibilis a slottal is, ezért éppen, hogy csak el megy vele a jelenlegi állapotban?
-
quailstorm
nagyúr
válasz
Blue Thunder #45964 üzenetére
DOS floppy? DOS-os flasher freeDOS (Rufus) és Pendrive?
Meg még a virtualizálást kapcsold ki. Több ötletem nincs. Core2-őn vígan megy a Win10 szerintem is. -
pjen
félisten
válasz
Blue Thunder #45991 üzenetére
Azért azt a tesztet még futtatnám vagy 6-8 órát.
-
vadkörte
addikt
válasz
Blue Thunder #45989 üzenetére
Ha a memtest nem talál hibát (= a RAM-ok jók), de mégsem hajlandó az update futni, próbálj ki - ha tudsz - lassabb RAM-okat (ha jól láttam 1600-os van bent, de 1066-on futnak) persze csak ha van rá mód.
Ha így sem megy, akkor passz... -
vadkörte
addikt
válasz
Blue Thunder #45978 üzenetére
Ha dual BIOS-os a lap próbáld meg a másodlagos BIOS-ból alaphelyzetbe állítani az elsődleges BIOS-t.
Húzz le minden eszközt - HDD/ODD/SSD/stb... - úgy próbáld frissíteni.
Egy RAM tesztet megejtenék egy LiveLinux-szal. (full, nem részleges) -
nortol
senior tag
válasz
Blue Thunder #45978 üzenetére
Egy screensotot vágtál be, amin a BIOS egyik menüje látható, amit egy windows telepítő nem tud produkálni, vagyis, míg elértél a screenshotig, addig pár lépést kihagytál számunkra(jó pár lépést)!
Minden, amit leírtál, nem követhető le egyetlen windows telepítés során sem!
Így talán érthető az, amit írtam válaszként egy előző válaszom során...
-
válasz
Blue Thunder #45974 üzenetére
"nem csak win 10 de még a 7 se megy fel"
akkor próbálkozz XP-vel, ha az se megy akkor win98... -
nortol
senior tag
válasz
Blue Thunder #45972 üzenetére
Így jártál sajnos :-(
Ha angol nyelvü fórumokon sem találsz megoldást a problémára(én kifogytam az ötletekből), akkor itt sem fog segíteni más nagy eséllyel :-(
Lényeg a lényeg, hogy ami screenshotot bevágtál(BIOS screenshot), olyat a windows telepítő nem adhat, ez 1000%!
Vagy kihagytál valamit a sorból, ami szinte biztos(win telepítés után nem lesz egyből BIOS menü...), vagy valami teljesen más történt(történik nálad...
-
nortol
senior tag
válasz
Blue Thunder #45970 üzenetére
Szerintem hagyd a fenébe az egészet...
A gépeden, az olvasottak és leírtak alapján sosem lesz windows 10...
-
nortol
senior tag
válasz
Előző írásodra már válaszoltam, de most, amit írtál, erre kezdek elbátortalanodni :-)
Nem tudom, hogy mennyire régi gépről beszélünk, de igencsak régi technológia az, hogy a BIOS-t oprendszerből frissítjük, főleg windowsból, így lassan nem is kezdem érteni, hogy miért nem vagy képes frissíteni a biost...
Őskövület gépre ne akard a windows 10-et telepíteni, ahonnan a BIOS-t sem tudod frissíteni...
-
nortol
senior tag
válasz
Blue Thunder #45962 üzenetére
Ezen a képen egyszerüen nem létezik hibaüzenet...
Ezen a képen van pár lehetőség, ami alapján vagy frissíteném a BIOS-t a gépem lehetőségei alapján, vagy hagynám a fenébe a frissítést, vagyis DISABLED-ben hagynám az egészet.
Ilyet még nem is tapasztaltam, hogy egy windows frissítés egészen a BIOS dolgaiig belenyúlna...
Erre normális esetben nem is képes a windows! -
válasz
Blue Thunder #45967 üzenetére
Teljesen lámaként,
nem ram bajod van, a telepítők első körben a ramba költöznek, és onnan futnak,
esetleg egy pendrivés memtest?
Bios lehet nem látja, hogy hibás a ram. -
Beretvás
veterán
válasz
na az ugy érdekes.. lehet át kellene menned a lapod topikjába.
-
Beretvás
veterán
válasz
Blue Thunder #45962 üzenetére
másik gépröl lekellene tölteni a biost pendrive ra tenni és ugy.. jobbat nem tudok. de ennek már rég nem win baja van.
-
Beretvás
veterán
válasz
Blue Thunder #45960 üzenetére
de mire kell neked a win a bios frissitéshez? biosbol kéne azt a biost frissiteni..
-
nortol
senior tag
válasz
Blue Thunder #45950 üzenetére
Hogy mit értesz cerka alatt, csak a jó Isten tudja, de személy szerint nem bánnám, ha mindenki érthetően beszélne és írna :-)
A BIOS frissítés viszont alapkövetelmény mindenkor, mindentől függetlenül!
-
bopeti98
őstag
válasz
Blue Thunder #30823 üzenetére
Köszönöm!
Annak a csúszkáját már egyszer lehúztam a minimumra, de nem oldódott meg.
Most a registry-ben is letiltottam, és így már sikerült telepíteni. -
SP4C3
veterán
válasz
Blue Thunder #30827 üzenetére
Nincs kedvem most ezen vitatkozni.
Azért írtam, hogy sok konfgra raktuk már.
Egy agyonhasznált rendszert nem kell összehasonlítani egy frissen telepítettel. Sok mindentől függ ám.@Charx Egy agyonhasznált rendszert nem kell összehasonlítani egy frissen telepítettel.
-
netpeti98
addikt
válasz
Blue Thunder #30819 üzenetére
Lehet az én emlékezetem csal, de a Windows 10 telepítő nem kérdez rá a gépnére. Tehát elkerülhetetlen az utólagos átnevezés.
-
Csuwee
csendes tag
válasz
Blue Thunder #30823 üzenetére
A nem nromális a boot időre értettem, illetve letöröltem drivert nem felraktam... De akkor is idegesitő főleg hogy 4X többet kell várnom hogy betöltsön
-
dokee78
félisten
válasz
Blue Thunder #30819 üzenetére
-
Csuwee
csendes tag
válasz
Blue Thunder #30817 üzenetére
i5 2500k
geil leggera 1866 8gm
asrock z77
nvidia gtx 760Még valami?
Amúgy leszedtem egy driver frissitést amit felrakott ez a szar igy most összes hdd látszik...
de ez akkor sem normáis...
Eddig minden patent volt win 7 alatt -
dokee78
félisten
válasz
Blue Thunder #30817 üzenetére
Ne már,más megoldás nincs?
Az elmúlt pár napban 3 telepítés volt vidókártya hiba kiszűrés miatt. -
dokee78
félisten
válasz
Blue Thunder #30814 üzenetére
-
dokee78
félisten
válasz
Blue Thunder #30811 üzenetére
Az megvolt korábban,nem is kért jelszót.
Csak mióta megváltoztattam a gép nevét. -
Csuwee
csendes tag
válasz
Blue Thunder #30811 üzenetére
Nah de érted eddig működött??? Amúgy egy Thermaltake level 10 gt házról beszélünk...
-
Csuwee
csendes tag
válasz
Blue Thunder #30807 üzenetére
Nah újabb érdekesség... Ha kicserélem a két vinyót akkor látja azt is viszont a másikat nem...
-
Csuwee
csendes tag
válasz
Blue Thunder #30807 üzenetére
Ennyire már benne vagyok
szóval túl vagyok rajta...
-
Csuwee
csendes tag
válasz
Blue Thunder #30795 üzenetére
Szia!
Megtörtént a telepités de ugyan az a bajom!!!
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- DELL PowerEdge R730xd 16LFF 160TB+400GB 2U rack - 2xE5-2683v4 (16c/32t),256GB RAM,2x10G NET,HBA330
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- AKCIÓ! GIGABYTE X570 AORUS XTREME alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook 8470P - i5-3GEN I 4GB I 320GB I DVDRW I 14" HD I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest