-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
pc360
addikt
Erre hasznos lehet akkor az Office újratelepítése egyedileg kiválasztott komponensekkel, amiben már nincs ott a OneNote. Nem ismerem, de gondolom nyugalmi állapotban akar szinkronizálni, vagy ilyesmi, és ebben botlik meg.
• A közös Office-szolgáltatásokból nem kell:
- grafikus szűrőkön belül: PICT (néha gondot okoz) és egyéb nem használt kiterjesztések
- letöltésvezérlő
- üzleti kapcsolatszolgáltatások
- Nemzetközi támogatáson belül: Japán betűkészlet• Teljesen kikapcsolható progik (feltételezem, csak az Excel és a Word kell):
- Access
- OneDrive
- OneNote
- Outlook
- Powerpoint
- Publisher
- Skype vállalati verzió• Az Office-eszközökből tiltható:
- Műveleti modulok
- Office telemetria
- Optikai karakterfelismerés
- Támogatás SharePoint Foundation szolgáltatáshozEzen kívül minden almenüből leszedhető a .NET programozástámogatás pipa.
Sub-ZeRo: Én is ezen a véleményen vagyok.
-
King Unique
titán
A KB4103721 nem új build, hanem egy összesítő frissítés, mint említve volt az imént. A "mindenkinek a gépe" pedig nyilván túlzás... Amikor 8-án este megjött a WU-n, akkor pl. itt a topikban is írták többen, hogy náluk gond nélkül települt, ahogyan nálam is. De ennyi erővel egy korábbi Windows-verzió (nem csak 10) és havi patch esetében is volt olyan, hogy egyeseknél (nem mindenkinél) gond volt.
(#79042) pnauser:
Azért annál a bizonyos másik platform rendszerinél sincs kolbászból a kerítés, bele lehet futni ott is problémákra, pláne amikor nem minden hardvert szeret. Na meg akinek célirányosan kell a Windows, akkor nem hiába vesz azzal előtelepített gépet. Akinek nem, annak meg ott van pl. a FreeDOS / egyéb opció. Ha 5400 RPM-es HDD van a laptopban, akkor az amúgy is lassú, pláne Windows alá. Igaz egy Linux valamivel pörgősebb egy ilyenen, de azért az SSD sokat dob annál is. -
törölt tag
Az a művészet amikor eddig működő dolgok romlanak el. Gyakran úgyis maradnak, mert a következő parasztvakító funkcióra megy el a kapacitás. Nem a stabilitásra és megbízhatóságra figyelnek. Túl sok nekik az évi két build tempó, folyton csúsznak a dolgokkal és közben nem veszik észre az alap problémákat.
-
King Unique
titán
Ha UEFI-s telepítés és ~ 100 MB körüli, akkor igen, az az ESP lesz. Nálam is pont ugyanez volt az egyik gépen és restart (teljes upgrade) után eltűnt a fájlkezelőből.
Mire akarsz várni, ha már letöltötte és megtörtént (?) a telepítés 1. fázisa...?
Előtte kellett volna a gépházban elhalasztani, ha legalább Pro kiadás és biztosan nem akarsz még váltani. Hibák meg ja, hardver- és szoftverkörnyezet függvénye is. Eddig is előfordult, hogy egyeseknél gond volt egyik-másik verzióval, míg másoknál teljesen OK. Ez a mostani KB4103721 minőségi frissítés szintén ilyen.
-
King Unique
titán
Ez valamelyik rendszer számára fenntartott partíció lesz, amivel kapcsolatban egy hasonló esetnél nemrég le volt írva a teendő. Nálam legutóbb egy 1803-ra történő frissítésnél a gépházas telepítés után az EFI-rendszerpartíció (ESP) jelent meg a fájlkezelőben. De az újraindítás és egyúttal a teljes frissítési folyamat végezte után már eltűnt onnan.
-
Bocs, de nincs nálam a bölcsek köve, nem tudom, hogy kinél mit vált ki a frissítés. Ugye, mint írtam is, nálam jelenleg minden simán fut, de lefuttatva a gépházas ellenőrzést, a hiba továbbra is megvan. Egyébként a személyes véleményem az, hogy vélhetően sokkal nagyobb számú felhasználót érinthet a probléma, csak náluk még eddig nem jelentkezett.
Ezért is javasoltam a kollégának, hogy futtassa már le azt a bizonyos Indítási javítás opciót, hogy egyértelmű legyen a dolog. -
-
TRob1
veterán
Most nem is volt kérdés, azt kihúztam, mert inkább költői.
Most csak tanács/tipp/általános leírás...stb. volt.
Az előző kérdésre meg már akkor válaszoltál. Igaz, akkor még a Nem hiszem-mel... de mióta mások is mondták, már kicsit más a véleményed.(De végül is miért kezdenél alapbeállításokkal, úgy túl egyszerű lenne
)
-
TRob1
veterán
De hibát nem úgy keresünk hogy megnézem majd kevesebb OC-val, hanem megnézem alapbeállításokkal. AZtán ha oké, akkor lehet a kevesebb OC. Ez így működik normális esetben. Eleve így kellett volna indulni a legelső hibánál. Aztán vagy megoldotta volna, vagy nem. De mindenképp egyértelművé tette volna hogy köze van-e hozzá.
(Amúgy a szomszéd előtt a ciki ha nincs húzva? Vagy a dizsibe?)
-
lovi27
addikt
Rosszul teszed, hogy ennyire erőlteted az OC-t. Régebben én is csináltam. Volt úgy, hogy napi intenzív használat mellett akár több hónapig se szállt el. De évente legalább 2-3-szor biztosan jött a kék ablak különböző hibákkal. Megúntam azt csinálni, amit te is: fantom hibákat kergetni. Az a +10%-ért nem éri meg, amit amúgy is csak a tesztprogramok mutatnak ki. A konkrét hibát meg hamar meg lehet találni.
Megszüntettem az összes OC-t. Azóta egyetelen egy kékhalál vagy hasonló hiba nem történt. Az update sincs tiltva, minden frissítés ahogy jön települ is. Hasonlóan bevált a barátaimnál is. Nem siránkoznak a W7 után, nincs tele a gatya, mert telepíteni kell a CU-t, és nem átkozzák a MS-t se.
-
Grafirka
őstag
akkor homalyosits fel kerlek,
kivalasztom a bellaitasoknal hogy payment/ payment options/
"debit card , paypal , bank account"de nextet nyomva semmi PayPal opcio nincs csak credit/debit card
Nem engedelyezett minden orszagbol a Paypal ? Ha ausztraliat jelolom ki pl orszagnak akkor egybol megjelenik a Paypal mint opcio.
Hogy kell ezt athidalni /megoldani ?
-
-
monosz
őstag
Szia!
Tiszta telepitésnél kösd le a HDD-ket,csak az SSD legyen akiv meghajtó.
Ha van Oc,akkor default biossal telepíts.
Win updade után,a win.old mappát töröld.
Valszeg ezekkel tisztában vagy,de nincs jobb ötletem.Nekem már volt egy pár "komolyabb" Win10 frissítés,de rendben működik minden. (a konfigom hasonló)
-
TRob1
veterán
Megmondom őszintén, nem tudom, mint írtam, sosem használtam (azért is kérdeztem, mire való, mert rögzíteni lehet már win beépítettel, illetev ezer másik kisebb-nagyobb appal, frissíteni lehet nélküle is...stb
). Igaz, mással sem rögzítek játékot, azt se tudom mi értelme - kivéve ha valaki játéktesztelő vmi online újságnak.
Fraps-ot szokták sokan sok helyen emlegetni, de hogy melyik jobb/rosszabb vagy kisebb/nagyobb tudású, az passz. Azt tudom hogy sokan panaszkodnak/panaszkodtak experience-re ilyen vagy olyan okokból, illetve sokan eleve fel sem teszik.
Persze ha szükséged van rá, használd (azért is írtam hogy legalább próba erejéig szedd le, hogy kiderüljön, ez okoz-e galibát, avagy ettől függetlenek a történések) -
TRob1
veterán
Még csak most? Há' mikor mondtam már?
És a Vegas müxik?
Ha nem, mi lenne ha kukáznád (akár ideiglenesen próbák erejéig) az Experience-t (mi a francra való egyébként amit más, kevesebb erőforrást használó appal nem lehet megoldani? Sosem teszem fel), mert lehet hogy az a felelős mindenért? Mert úgy hallom kezdetektől van vele baj,és azóta még az nvidia kémkedése is bejött a képbe ezen keresztül... -
TRob1
veterán
Halkan jegyzem meg hogy a Magix Vegas 14 nem lép ki.
Sztem próbáld ki, mert ha ez is kilép, akkor nem a CU-val van a gond, hanem nálad valami (Utolsó Sony Vegas tudtommal több mint 3 éves, win10 még sehol sem volt. Nem kell csodálkozni ha egy már nem támogatott app egyszer csak nem működik egy új rendszeren. De jelen esetben persze lehet hogy csak nálad van valami nagy galiba.)
Gépházból vissza tudsz állni simán ha még megvan a Win old mappád (előző win maradványok).
De előtte tégy egy próbát a Játék mód kikapcsolásával, és a Játékrögzítő kikapcsolásával is. Okoztak már ezek érdekes dolgokat. Ki tudja.
-
Locutus
veterán
-
Locutus
veterán
-
Grafirka
őstag
Cegnel ket gepen az antivirus okozta. (Avira ) Tobb napig keresgelte a rendszergazda mig megtalata .Lecserlete a szoban forgo szoftvert , azota nem jelntkezett. Ha esteleg te is az emlitett szoftvert hasznalod akkor meger egy probat, hogy torold es esetleg nehany napig tesztled masikkal.
De okozhatja, illesztoprogram is meg amit mar emlitettem , serult HDD/SDD. Szoval nem egyertelmu az ok. -
istvankeresz
aktív tag
Mielőtt újrahúzod a gépedet, próbálj meg kábelt cserélni, esetleg csak megmozgatni. Lehet csak a SATA kábeled nincs rendesen a helyén. Esetleg dugd át másik sata portba, illetve nyomkodd rá rendesen az ssd-n is a kábelt. Még lehet az is, hogy nincs megfelelő áram ellátása az ssd-nek. Gyengülő ág a tápodon. Próbálj másik áram csatlakozót rádugni ha van az az ssd-re. Áram csatlakozó ellenőrzése az SSD oldalán is. Nem gondolnám, hogy szoftveres hiba miatt tűnik el a meghajtód.
-
TheProb
veterán
Hali!
Szerintem első körben az a leggyorsabb megoldás, ha nyomsz 1 clean installt. Csak előtte image-eld le a jelenlegi rendszer pl mactrium reflect-tel, hogy ha az se lenne megoldás, akkor visszatérhess a mostani, belakott állapothoz és ezen kezdj debuggolni.
+Ami még megérhet 1 próbált: BIOS update, netán reset.
(#60321) Popes:Köszi, ezt kipróbálom én is.
-
Ghard
őstag
És az komoly, hogy valaki azt használja is?
Alig tud valamit, de még a képek minőségét is lerontja. Használj paint.net-et (nem böngészős), ingyenes és sokkal többet tud.
http://www.getpaint.net/download.html#download
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- FIGYELEM - Megjelent az Office 2024 - Bevezető áron
- Játékkulcs BAZÁR! STEAM/ORIGIN/BATTLE.NET / PS5/XBOX/EPIC/GOG/EA/UPLAY
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Csere-Beszámítás! KFA2 One Click OC RTX 4080 16GB GDDR6X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Asus TUF FA507 Gamer Laptop! 2027.04 Gari. RTX 4050 / R7 7535HS / 16GB DDR5
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 9 7900X3D 32/64GB RAM RX 7900XTX 24GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy A04 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Jogtiszta Microsoft Windows / Office / Stb.
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest