-
IT café
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
félisten
válasz #79715584 #75956 üzenetére
Ezek az UWP-s dolgok nekem is felqják az agyam. Friss telepítés után hagyom hogy mindent feltegyen frissítés uwp stb. amit akar egy - két restart stb. majd jön a rendszabályozás:
- CCleanerrel gyalulom az összes UWP-s appot
- manuálisan végizongorázok mindent beállítást - átállítok, kikapcsolok stb.
- ezután jön a O&O ShutUp10Ezek után teljesen jó kis rendszer lesz, JÓ lenne ha csak egy bazi nagy tálcára rögzített vagy asztalra kitett ÁRUHÁZ ikon lenne abból mindenki tudná, hogy ha akar valamit telepíteni akkor abból megteheti, csak rákattint és ömlik rá a xar, DE aki mint te vagy én nem érdeklődünk ezek iránt csak levesszük a tálcáról és mér kész is de a fenének tolják az arcunkba.
Ha a frissítésen az Uprgradet érted akkor az sajnos ilyen, egy upgrade egy kvázi újratelepítés ami után szintén újra át kell nézni a beállításokat stb. hiszen sok mindent visszaállít alapra vagy egyéb dolgokat is megváltoztat.
-
King Unique
titán
válasz #79715584 #75984 üzenetére
Sose értettem az ilyen erőltetett buherálását és megfaragását a rendszernek... Nem mintha annyira zavarna az a néhány beépített és előtelepített alkalmazás, nem mintha kötelező lenne őket használni. Amúgy CCS pl. az Education kiadásban nincsen, de a Pro kiadásnál is csak utólag tűnt fel, hogy ott virít a Start menüben, mert annyira nem zavart sok vizet. Az ilyen gyomlások és átalakítások arra emlékeztetnek, amikor anno egyesek a Windows 7-ből akartak erővel XP-t csinálni, ami szintén furán vette ki magát...
-
törölt tag
válasz #79715584 #75984 üzenetére
Miért akarnád letiltani? Windows 7-ben is tiltottad a keresőt? Miért? A Cortana nem csak asszisztens, hanem a kereső process neve is már. A rendszer szerves része, az tök mindegy nem minden régióban teljes értékű. Saját felelősségre lehet buherálni, amikor nem működik a kereső akkor sokan elhallgatják mit barkácsoltak és azzal jönnek "szar a Windows".
Ha lenne teljesértékű Cortana magyar környezetben is akkor sokaknál megint a "kémkedés" lenne a baj.
Én egyébként UK Windows-t használok UK régióval és használom pár dologra az asszisztenst és webes start menüt. Pl. árfolyamváltás gyorsan start menüben és Edge-ben jobb klikk gyors információ.YT link: telepítőbe is tenni lehet már túlzás. -
King Unique
titán
válasz #79715584 #75989 üzenetére
Akinek ezen újítások annyira haszontalanok és annyira nem felel meg számára ilyen formában a rendszer, akkor az erőltetett faragás helyett lehetne ennyi erővel akár azt a majd 10 éves másikat is nyomogatni, aztán abban majd nem lesz Store, Cortana és egyéb UWP appok sem... Persze már aki, mert ahogyan valószínűleg sokan másoknak, úgy pl. nekem is megfelel eredeti formájában. Illetve már a Windows 8.x-nél sem volt szokásom a rendszer szerves részét képező beépített alkalmazásokat gyomlálni, ahogyan most a 10-esnél sem. Aztán ennek ellenére mégis működik rendesen és egyáltalán nem zavarnak a mindennapi használatnál a beépített elemek. Akinek meg valami lecsupaszított rendszer kell, akkor volt korábban Embedded, ami most IoT néven fut. De ezek eleve speciális felhasználásra szánt kiadások.
[ Szerkesztve ]
-
svgyula
addikt
válasz #79715584 #75989 üzenetére
Szia! Elárulok egy titkot amit nem értesz! Ezt a rendszert nem neked készítették! DE még csak nem is az európai gondolkodásmódú embereknek! Ide csak faragtak egy nyelvet hozzá!(ami olyan amilyen) Ha az amerikai városlakók eszével meg a prérin lovon ügető "afró" amerikai fejével gondolkodnál rájönnél arra, hogy azok örülnek mindennek ami "ingyé" van! Akkor is ha soha nem használják és pont le..ják azt, hogy mekkora erőforrást/helyet foglal a gépen.
Ha egy teljesen reklámmentes rendszert akarsz akkor használj MS DOS 6.0 az csak parancssor aztán azt használsz alatta amit akarsz(tudsz )
Más: kíváncsi leszek az új rendszer települése után hány régi elméletileg(?) win 10 működéséhez elégséges gép fog kipotyogni a régi már nem támogatott hardver miatt? Eddig úgy 5-6 évig el lehetett lenni egy géppel a frissülő szabványok miatt. De mindig egy "új" windows hozott egy új hardvercsaládot. Most ugye az elmélet az, hogy csak win10 van már három éve és frissül ha kell ha nem(nálam eddig soha nem volt gond belőle!). Igaz hogy friss verziószámok vannak de a háttér hardver igényekről nem találtam(én) plusz infót. Ennek hiányában meg sokan fel fogják rakni a friss rendszert is.Ha minden porcikád átsejlik ruhádon, akkor nincs jogod méltatlankodni ha bámulják a melleidet! RMX3301
-
B-L-A-C-K
titán
válasz #79715584 #76888 üzenetére
Pro-t használtam eddig, és most teljes tiszta telepítést csináltam, úgy hogy pendrive-ra letöltöttem a legújabbat, és úgy raktam fel (szintén Pro).
Már mindent ami nekem kell feltelepítettem teljesen személyre szabtam, beállítottam, így nem sok kedvem lenne megint újra rakni. Viszont ez nagyon hiányzik...
[ Szerkesztve ]
-
Geth
veterán
válasz #79715584 #78144 üzenetére
Cortana-t nehezen fogják kivenni, tekintve, hogy össze van nőve a Search szolgáltatással.
Ja, egyébként ami feltűnt upgrade-nél, hogy végre nem rak fel semmi plusz alkalmazást, amiket kiszedtem provisioned csomagokat, békén hagyta. Mondjuk ezt írták előre, nem lepődtem meg.(#78147) Doky586: Mielőtt elindulnál rosszfele: ott volt a smiley (egy ilyen: ), nincs harag
-
törölt tag
válasz #79715584 #78144 üzenetére
Defender valóban okosodott, Edge javítások listája
-
Cs1csó
félisten
válasz #79715584 #78802 üzenetére
Lehet a monitorod van energiatakarékos módban, nekem az LG monitorm mikor megvettem beüzemeltem csinlát hasonlót és azt hittem baja van de kiderült, hogy csak energy save módba van vagy valami hasonló elnvezés alatt van. A windows-ban is van energiatakarékos mód - vezérlőpult - energiagazdálkodás - ott alapban kiegyensúlyozott módban kell lennie a windowsnak lehet ott nem ebben van bár nem tudom hogy az energiatakarékos mód a ilyet csinálna inkább a monitora gyanakszom.
-
King Unique
titán
válasz #79715584 #87035 üzenetére
Aztán miért záródna le...? Nyilván nem fog, mert az eddigiek alapján ez az utolsó főverzió és eleve ezt fejlesztik tovább. Tehát ezek alapján nem lesz Windows 11, 12 stb. Az pedig szimpla hülyeség, hogy 3 év alatt semmi komoly fejlődés nem volt, mert pont hogy belekerültek kisebb-nagyobb újítások a korábbi Windows-verziókhoz képest és többet tud azoknál... Plusz a 10-esen belül 1-1 funkciófrissítés is hozni szokott kisebb-nagyobb hasznos újításokat és fejlesztéseket, az meg a másik. A dizájn szubjektív, de nekem speciel eleve jobban tetszik, mint a "kék katyvasz" és a 8.X-ben debütált kissé fapados flat dizájnhoz képest is mutatósabb.
Maga a rendszer pedig alapvetően jóra sikerült, még ha egyeseknél előfordulnak is problémák 1-1 funkciófrissítésnél. Ami megint olyan pl. most a 1809-nél is, hogy az eddigi gikszerek is korántsem mindenkinél jelentkeztek, nem törlődött a felhasználói mappák tartalma sem a frissítés során. Több gépen upgrade-eltem én is 1809-re és gond nélkül lefutott, azóta is jól működik a rendszer. Ahogyan itt a topikban is többen beszámoltak erről, sőt van aki már a korábban nem hivatalosan kiszivárgott 17736.1-es buildet tette fel és azóta is OK nála. Viszont az igaz, hogy a most beharangozott problémák a 1809-nél nyilván nem jó hírek, viszont ugyanakkor általánosítani sem lehet ezek alapján pont az előbb leírtak értelmében...
[ Szerkesztve ]
-
adika4444
addikt
válasz #79715584 #87044 üzenetére
Hali!
Open SSH és ami ahhoz kell (kulcspáros belépés), SCP, SFTP, notepad unix sortörései, Linuxos alrendszer, 100x jobb konzol mint a régi, többpartíciós pendrive-kezelés...
Egyébként én a build update-ket mindig tisztán telepítem fel. Igaz, én szeretek ezzel mókolni. Az adataimat csak a C-n tartom, nem szórakozok particionálással és társaival, nincs rá ingerenciám, hogy azt figyeljem, épp melyik részen mennyi a hely.
Rendszeresen mentek adatokat, aztán ha meg véletlen elszáll a C, na bumm, újrahúzom 20 perc alatt. Morgok picit, aztán minden megy tovább...
A betűjeles megosztásra is itt reagálnék, van egy Linuxos háziszeróm, teljesen jól fel tudom csatolni a mappákat Win7 óta, 1709-nél csatlakoztam a 10-re, de azóta is teljesen rendben van.
Vannak gondok, de nem csak itt. Az Apple szerencsétlenkedése is tragédia.
A Linux is olyan, hogy nekem Debiannal ez a tapasztalat, ha épp be van állítva, akkor megy. De ha egyszer valami porszem kerül a gépezetbe, az önjavítása az egy nagy nulla, úgy kell kutatni az ilyen-olyan segítség után, hogy épp milyen hülyeség küszködik. Ilyen például az Openvpn, az is egy tragédia... Aztán persze vagy megy, vagy nem...Szóval bajok mindenhol vannak. Nem mondom, hogy jó ez így, mert az engem is zavar, hogy az Elitebook 8470P-n nincs sztereó keverőm mert ugye nincs normális IDT féle driver, de sajnos ez van.
A jelenlegi tendenciát nézve semmivel sem rosszabb az Ms mint a konkurencia. Ezzel viszont nem mondom azt, hogy jó ez így, de az Ms mellett a konkurensek is nagyon összekaphatnák magukat, főleg az iOS, 7.1.2 óta egyre rosszabb...Kicsit a vége elment OFF felé, de nem akarok én ezzel lavinát indítani, csak ez úgy most kiíródott
[ Szerkesztve ]
üdv, adika4444
-
törölt tag
válasz #79715584 #93329 üzenetére
MPV vagy MPC vagy VLC stb. van választék mind sokkal jobb a Film appnál egyébként is. Nem vagyok biztos benne, inkább jogi és anyagi oka van. Nem technikai. DTS liszensz-díjat kéne fizetnie a Microsoftnak minden Windows példány után. (A Win10 DVD-t sem tud lejátszani alapból mert felesleges lenne díjat fizetni elavult dologért, áruházból kell megvenni DVD lejátszót.)
-
-
törölt tag
válasz #79715584 #97455 üzenetére
A sandbox! (Pro változatban) Apróságok közül: RAW fájlok támogatása és a Snip & Sketch kap ablakmódot. Itt egy angol képes összefoglaló.
-
addikt
válasz #79715584 #97519 üzenetére
Nem biztos, hogy ok. Én egy OEM-es Win 7-et vásároltam anno, majd 2015-ben ezt a rendszert frissítettem Win 10-re, és ettől függetlenül, a parancssoros ellenőrzés egy ilyet dob:
Ráadásul, még mindig azt az alaplapot használom, amivel annak idején a Win 7-et aktiváltam, tehát majd csak egy alaplap csere esetén fog kiderülni, hogy aktivált lesz-e újra a rendszer. Annyit azért megléptem, hogy a licensz, az MS fiókomhoz van kötve, hátha annyival előrébb leszek majd ezzel annak idején.
[ Szerkesztve ]
"Nem azért felejtünk el játszani, mert megöregszünk, hanem attól öregszünk meg, hogy elfelejtünk játszani." G.B. Shaw
-
Dyingsoul
veterán
válasz #79715584 #97516 üzenetére
Sikerült. Az volt a gond, hogy a registry-ben az AppID csoportban nem vettem tulajdonba a megfelelő bejegyzést, csal a Dcom-ban. Így már minden klappol, köszönöm a segítséget!
- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul
-
Kékes525
félisten
válasz #79715584 #97999 üzenetére
Tökéletes! Pontosan mik ezek a fájlok amúgy? Mi célt szolgáltak? Mi történhetett velük, ami miatt nem sikerült megnyitni az eseménynaplót? Macriummal csináltam egy rendszerpartíció helyreállítást és utána történt. Amúgy a fájlokat csak a javasolt könyvtárban töröltem, de elmentettem őket.
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Kékes525
félisten
válasz #79715584 #98210 üzenetére
A tweaker programot alig-alig használok, attól, hogy megvan. A vírusirtók csak paranoiából vannak meg. Utoljára 90-es évek közepén volt vírusom, akkor is én engedtem véletlenül szabadon az akkori vírus gyűjteményemből.
(#98211) Geth
"Az is lehetne költői kérdés, hogy mitől van az, hogy Neked szükséged van ennyi utility progira"
Ebben igazad van.
"shell ext"
Mint fentebb írtam, és láthattad is, nem használok olyat. Az eredetit használom már, sokkal régebb, mint ahogy a hiba történt.
"szépen kilistázzák pl. a reg kulcsokat amikhez hozzányúlnak?"
Sajnos nem. De ennek semmi jelentősége, hazudhatnak is. Ezt látom. [kép]
De az, hogy nem látom, az önmagában még nem indok az elvetésre. A Windowsnál sem látod, hogy pontosan milyen cuccaidról ad információt a Microsoftnak és azt sem, hogy mikor mit csinál egész pontosan. És ezt az összes programról el lehet mondani. Csak az lenne az igazi transzparencia, ha minden program forráskódja a kezedbe lenne és pontosan végig tesztelnéd őket. Ez viszont nonszensz. Valamilyen szinten meg kell bízni a gyártókban.
(#98214) Doky586
[ Szerkesztve ]
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Cs1csó
félisten
válasz #79715584 #98267 üzenetére
Tiszta telepítést próbáltad már? Úgy menni fog. Persze kérdés melyik verziót sikerült leszedni.
Az ilyen "ráfrissítést" nem erőltetném, két utat javaslok:
1. amikor a Windows Update feldobja akkor frissíted - lehet nyár vagy ősz lesz mire megteszi
2. tiszta telepítés, amit fentebb ajánlottam is[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
válasz #79715584 #98334 üzenetére
igen, néha megnyílik néha nem de nem a GÉPHÁZ - ALKALMAZÁSOKKAL van a baj hanem csak annak az első menüjével az ALKALMAZÁSOK ÉS SZOLGÁLTATÁSOKKAL.
Menj be a VEZÉRLŐPULT - ALAPÉRTELMEZETT PROGRAMOK - ALAPÉRTELMEZETT PROGRAMOK BEÁLLÍTÁSA ekkor be fog jönni az ALKALMAZÁSOK, de csak az alsó 4-et tudod majd megnyitni felsőt nem, azzal van valami bibi, de nyugi lesz olyan amikor be tudsz majd menni.
Megjegyzem csak ezzel az egy hibával találkoztam ennyi belefér, már a hibajelentőt is kiengedtem - werfault exe-t a tűzfalon had jelentse hátha megoldják.
Már más is panaszkodott ez egy általános hiba, de nem mindig és nem mindenkinél jelentkezik.
[ Szerkesztve ]
-
FistXL
senior tag
válasz #79715584 #98386 üzenetére
Semmilyen vírusírtót nem használok, még a Defender is le van tiltva (gépre csak legálisan szedek cuccokat, laptopon szoktam warezolni ), az előre telepített szutyok appokat meg nem lehet külön progi nélkül maradéktalanul leszedni, csak kb a felét. De a töredezettségmentesítést miért kukázzam? A Windows is magától csinálja, csak sokkal rosszabbul, mint az Auslogics. Ha nincs tárhelyem, van rá mód, hogy "tweakelés" nélkül szabadítsak fel pár bájtot?
-
King Unique
titán
válasz #79715584 #98401 üzenetére
Akkor ott nálad nem stimmel valami, mert nálam működik. De amúgy meg ott van a NeszeTools, onnan közvetlenül letölthető a telepítő és a WinPE (10) ISO is. Igaz most éppen nem a legújabb (7.2.4228), hanem az 1-gyel korábbi (7.2.4156) verzió, de hamarosan frissíteni fogják. A WinPE amúgy kiírható pendrive-ra és arról bootolható, nem szükséges telepíteni a programot.
-
adika4444
addikt
válasz #79715584 #98378 üzenetére
Látom szép kis vita (nem veszekedés) alakult ki
Az biztos, hogy a megfelelő fenntartásokkal kell kezelni ezeket az ISO-kat. A Windows 10-ből én is már csak MS-es érintetlen telepítőket szedek, de Windows 7-nél nekem és még rengeteg ismerősömnek volt Fatebringer-es telepítővel rakott Windows-a. Soha nem omlott össze, nem problémázott. Vagy a gépet cserélte alóla a tulaj általában, vagy valami csodaszoftver vágta haza a történetet. Viszont például a Kori féle telepítőknél tényleg lehetett valami kellemetlenség, mert arról ezt már nem lehetett elmondani, számos problémám volt vele, közel sem volt olyan smooth és megbízható mint a másik.
(#98386)BizB:
Jaja vagy Geek vagy Powershell ahol szintén beállítgatható, hogy mi maradjon, én így tartom meg a calc-ot és az áruházat, hátha egyszer majd valamikor fel akarok rakni onnan valamit. A gépház adatvédelem részén pedig a háttérben futást is meg szoktam zabolázni, csak a Gépház + Defender páros marad. Ha a gépház nincs benyomva, ugye nincsenek értesítések.
És akkor a PS sorok, amit adminként Powershell-be kell rakni:Get-AppxPackage | where-object {$_.name -notlike "Microsoft.WindowsStore"} | where-object {$_.name -notlike "*Microsoft.WindowsCalculator*"} | Remove-AppxPackage
Get-AppxPackage -AllUsers | where-object {$_.name -notlike "*Microsoft.WindowsStore*"} | where-object {$_.name -notlike "*Microsoft.WindowsCalculator*"} | Remove-AppxPackage
Get-AppxProvisionedPackage -online | where-object {$_.packagename -notlike "*Microsoft.WindowsStore*"} | where-object {$_.packagename -notlike "*Microsoft.WindowsCalculator*"} | Remove-AppxProvisionedPackage -online(#98387)vlevi:
A lemezkarbantartóval nem igazán lehet széttolni semmit, max a letöltések törlése okozhat fejfájást, de ha rámegy az ember akkor alul van leírás, hogy mit töröl...üdv, adika4444
-
nagyúr
válasz #79715584 #98509 üzenetére
Nincs véletlenül HDR kijelződ? Mert nekem hdr alatt nincs éjszakai fény, de sima monitor alatt meg van. 1809-es verzió.
Meg lehet kérdezni honnan van 1903-ad? Insider vagy? Kíváncsi lennék rá.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
Zotya84
őstag
válasz #79715584 #98824 üzenetére
Nem kell attól szabadulni, csak két v három almappának a hozzáférését letiltani a kliens mappáján belül, és akkor sem nem frissül, sem nem reklámoz, se nem csinál ilyeneket...
Jah igen, megnéztem: az updates és az ie mappákról kell elvenni mindenki hozzáférését, és akkor nem tud beléjük dolgozni, és még a webhelpert se tudja hova rakni.
Mi ez a hülyeség? Nokiánál ütésállóságot nem fejszével kellene tesztelni, hanem elkezded ütni egy 3310-zel... - L3zl13
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest