Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz SP4C3 #84512 üzenetére

    Azt furcsálltam, hogy pontosan a commit limitig terjeszkedett, nem a végtelenhez tartott (a lapozófile fix 8Gb, részben pont ilyesmik miatt nem szoktam korlátlanra hagyni), nem kezdett el bezáródni semmi.
    Közben újraindítottam a gépet, mielőtt turkáltam volna, mert láttam, hogy megjött a havibaj (CU), gondolván hátha épp ez okozta.

    Most úgy néz ki, hogy az MPC-HC (+ madVR) filmlejátszó okozza. Akkor is mászik felfelé a commit szép lassan (kb. pár percenként egy gigát), ha csak kis (<1Gb) file van nyitva és pause-al áll a háttérben. Pedig régen nem frissültek ezek a szoftverek, szóval valami Windows vagy nVidia driver frissítés vághatta gallyra / hozta ki a problémát.

    A Resource Monitor-ban is ugyan azokat lehet nézegetni, mint a Task Manager-ben: commit, private, shared, workingset. Ezekből nem derül ki mihez tartozik és akkor se megy le a commit ha bezárom a látható és gyanús dolgokat (MPC-HC, FireFox, stb). Ebből gondolom, hogy akkor valami rendszerfolyamaté.
    Ez kezd úgy kinézni, mint azoknál, akik arra panaszkodnak, hogy a videójátékok akadoznak, miután felhízott a Standby rész, és a Windows nem akarja eldobni a cache-t, hanem úgy kezeli, mint ha kötelezően a RAM-ban kéne tartani mindent (csak nálam a filmlejátszó csinálja).

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák