Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz littledon #63952 üzenetére

    Az új laptopoknál már nem matricáznak ilyen módon, hanem eleve az UEFI-be van "égetve" a termékkulcs és onnan olvassa ki a Windows is. Tehát egy esetleges újratelepítésnél automatikusan aktiválódni fog majd, de akár pl. ezzel a programmal is ki lehet olvasni és el lehet menteni a termékkulcsot.

    A stabilitással és a vírusokkal kapcsolatban nem kell minden mendemondát elhinni! Az előbbi eleve függhet az adott hardver- és szoftverkörnyezettől is, hogy kinél mennyire működik jól és milyen stabil egy OS. Ennek megállapításához pedig értelemszerűen ki kell próbálni az adott hardveren (gépen). Ha jelen esetben a notebookon eleve W10 van előtelepítve és megfelelően működik, akkor vsz rendben lesz. Bár egyeseknél a kisebb / nagyobb frissítések olykor okozhatnak problémát, de szükség esetén akár a frissítések konfigurálása, halasztása stb. is megoldható. Ez a kényszeres x havi újratelepítés meg kb. az XP-s időkben volt divat...Manapság eleve inkább lementi a user a Windowst pl. a Macrium Reflect programmal és szükség esetén abból állítja vissza az eredeti állapotot. Tehát egyáltalán nem muszáj a 0-ról újratelepíteni. A vírusokat illetően, ha adott a naprakész OS + megfelelő AV + józan ész hármas, akkor megint nem kell parázni ezen. De ez egyébként már a Vírusirtó topic témája és bővebb infók felől ott tessék érdeklődni!

    Egyébként, ha van elég hely háttértáron, akkor a dual-boot az előbbiektől függetlenül is opció lehet. Hasznos dolog, ha ezt-azt több OS alatt is ki lehet próbálni. Vagy éppen valamiért az egyik megfekszik, akkor ott van mentőövnek a másik. Az újabb gépeknél már UEFI boot szokott lenni, amelynél ezen leírás alapján könnyen megoldható Windows & Linux a dual-boot.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák