Új hozzászólás Aktív témák

  • tknof1871

    őstag

    Üdv! SRY! Hosszú lesz. Újra kell telepíteni a Windows-t hardvercsere miatt. Hogyan csináljam?

    A Windows 10-et majdnem 10 éve vettem, telepítő DVD-n (szóval optikai lemezen).
    A Gépházban Névjegy/Windows specifikációk alatt ezt írja:
    Kiadás: Windows 10 Home 64 bit HUN (magyar nyelvű)
    Verzió: 22H2

    Alaplap és CPU cserét akartam csinálni. Nem lehetett bootolni az SSD-ről (az SSD az egész C partíció). A nem indul a gépem topikban segítettek. A lényeg, Media Creation Tool-al csináljak telepítő pendrive-ot. Rakjam be az új alaplapot az új CPU-val és csak az SSD legyen rádugva és telepítsem újra a Windows 10-et.

    (Úgy tűnik korábban azt rontottam el, hogy a régi konfigurációra UEFI + GPT beállítással telepítettem a Win 10-et. Nem tudom, ezzel mi a baj. Mit kellett volna máshogy csinálni. Néhány hónapja SSD-t cseréltem, a Crucial SSD-vel jött egy szoftveres lehetőség, amivel a régi SSD-ről a Crucial-ra migrált a Win10, vagyis akkor nem történt újratelepítés a nulláról. A Win10-et 2020-ban telepítettem újra, ezt írja a Gépházban.)

    Erről az oldalról töltöttem le a Media Creation Tool-t: www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows10 és klikk az "Eszköz letöltése" gombra. (A téma összefoglaló-ban nem működik a 64 bites rendszerekhez link.)

    Én most nem akarok “szűz” Windows 10-et telepíteni. Nincs időm minden programot, amit eddig telepítettem, újratelepíteni. Olyan megoldást szeretnék, mint amikor néhány hónapja az SSD-t kicseréltem és a C partíció átvándorolt az új SSD-re és mindenem megvolt. A 3 felhasználói fiók a Win10-en, a böngészők ugyanott nyíltak meg amikor bekapcsoltam a gépet, stb. A D partícióm “Tárolóhelyek”, a Win10 kétutas tükrözést csinál (gyakorlatilag RAID1), és az se esett szét. (Pontosan nem is tudom, mit jelent, ha szétesik. Lesz 2 HDD ami mondjuk 95%-ban ugyanazokat az adatokat tartalmazza, vagy az egyiken vannak adatok a másik meg üres?)

    Akárhogy olvasom a www.microsoft.com/hu-hu/software-download/windows10 oldalt, szerintem ez egy “szűz” Windows 10-et fog telepíteni, ugye így van?
    Ha nem lehet megcsinálni a Media Creation Tool-al, hogy úgy telepítse a Win10-et, hogy minden olyan legyen, mint most, akkor ezekkel a módszerekkel vissza lehet állítani mindent úgy ahogy most van?
    Windows rendszerű számítógép biztonsági mentése: support.microsoft.com/hu-hu/windows/windows-rendszerű-számítógép-biztonsági-mentése-87a81f8a-78fa-456e-b521-ac0560e32338
    vagy
    A Windows biztonsági másolattal kapcsolatos és szinkronizálási beállításai-ban (support.microsoft.com/hu-hu/windows/a-windows-biztonsági-másolattal-kapcsolatos-és-szinkronizálási-beállításai-deebcba2-5bc0-4e63-279a-329926955708#WindowsVersion=Windows_10) be lehet állítani, hogy mindent (telepített programok, böngészőkben éppen megnyitott oldalak, stb.) menteni a felhőbe? A pendriveról telepítek egy “szűz” Win10-et és belépek a microsoft accountomba, akkor visszaállítja a jelenlegi állapotot, minden olyan lesz, mint most a régi hardveren? Az accountom név@outlook.hu. .hu-ra végződik, és most is be vagyok lépve.

    Van egy 8GB-os pendrive-om és egy 16GB-os. Elvileg a Media Creation Tool-nak kell 8GB, akkor a Windows rendszerű számítógép biztonsági mentése mehet a 16GB-osra.

    Windows 10 Home 64 bites operációs rendszer; LG G4 6.0 Android verzió

Új hozzászólás Aktív témák