Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vivaldi (böngésző)
- Windows 11
- Milyen NAS-t vegyek?
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Bitcoin topic
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- Vírusirtó topic
Új hozzászólás Aktív témák
-
Délelőtt volt egy kis sétám Újpesten, elindítottam a sétát, kb 30-40 másodperc alatt megtalálta a jelet, és visszanézve elég pontos volt a séta útvonalom. Feltőltöttem 100 %-ra aztán meglátom innét mit bír.
-
Akkor olcsón hozzájutottál vagy az eladó nem volt tisztába az árával. Én 25-ért adtam el az enyémet kb fél évesen. Az 5 nagyobb kijelző, nagyobb akku, kicsit tovább fejlesztett, és 40000-ért vettem újonnan. Ma tettem oda tölteni 75 %-ról 10 %-ra ment le tíz nap alatt passzív használattal. Mért mindent éjjel nappal. Gps mérés később.
Dorian
Megkülönbözteti az alvást, mély, könnyű, rem. -
Rise17
tag
Én most vettem 12ért hardverapron Watch 4-et. Nem igen látom,miben sokkal jobb kb négyszeres áron.
-
Dorian
félisten
Sziasztok,
Az alvásfigyelés pontosan milyen adatokat szolgáltat? Megkülönböztet mélyalvás és REM fázisokat? -
Fall-N
veterán
válasz
Napfénysüti #24 üzenetére
Igen, drágább mint ezek a félokos megoldások, csak pont ma volt szó a szaktopikban róla, hogy cserébe a Garmin nyújt olyan jó edzésterveket, hogy nem is kell letölteni külső alkalmazásokat (WearOS, iOS), amik sokszor havidíjasok pluszban. Így már tényleg megérheti a felárat.
Sajnos ha normális mérés kell az zsebbenyúlós. Ha nem kell pontos adat, akkor meg minek mérni?
Jó kis paradoxon ez.
-
Az okosórák nem egészségügy szerkezetek. Volt már jó pár órám Applen kivül, a Huawei a legjobb, / én véleményem /, csak ha az ember hozzájut bizonyos hitelesített egészségügy műszerhez akkor össze lehet hasonlítan a mért értékeket az órával. De akár egy útvonalat a telefonnal mértet az órával, pulzust kitapintani stopper, stb. Az órákkal közelítő adatokat lehet mérni, amik meg pontosabbak azok meg már felső kategória.
-
Ricardo
titán
"Hát sok tesztet néztem, de sok TicWatch a monokróm kijelzővel elmegy akár egy hónapot is. "
De akkor kb semmire sem használod. Arra elég egy hagyományos óra is, amiben elég pár évente elemet cserélni.
Minden ilyen óra kompromisszumokkal jár. Kérdés ki melyiket hajlandó megkötni. Ha mindent (is ) szeretnél. Garázskaput nyitni, okosotthont irányítani...... stb, akkor jó a wear óra, de töltögetheted naponta, vagy (ha edzel is) akár naponta kétszer.
Vagy dönthetsz úgy hogy egy zártabb, de még mindig bő funkcionalítással rendelkező eszközt használsz, és cserébe jobb üzemidőt kapsz.
Én inkább úgy vagyok vele, hogy olyat választok ami kevesebbet (figyelve arra, hogy ami nekem szükséges, az benne legyen) tud, de azt pontosan, és megbízhatóan nyújtja.
Így nem kelll megfizetnem a számomra felesleges tudást, és pluszban nem kell egy két naponta töltenem.
A wear rendszer nekem jelenleg ezért nem alternatíva. -
Fall-N
veterán
Hát sok tesztet néztem, de sok TicWatch a monokróm kijelzővel elmegy akár egy hónapot is. Vegyes használatban meg az egy hét minimum megvan. Szerintem az egyáltalán nem rossz. Ha minden szart használ az ember például egy Huawei GT5-ön, akkor az sem megy el tovább. Főleg az AOD miatt, amit a TicWatch tud energiahatékonyabban. Baromi magy előnye, hogy edzés közben is simán lehet használni a sima LCD-t. Ez szerintem bőven jobb, mint az átlag. Ha hivatalosan lehetne kapni itthon, ilyan supportttal, mint a Samsungot, akkor kérdés nélkül azt vettem volna.
De az a töltés dolog is olyan, hogy nyilván jó lenne heti egyszer tölteni csak, de fürdés közben réteszem az állványra és feltölt gyorsan. Amúgy sem fürdők benne, így élhető kompromisszum. De igazság szerint két naponta is elég lenne töltenem, de én mindig rátöltök 50-60 %-ról.
-
vilmose33
őstag
Köszönöm a tesztet.
-
so_ha
senior tag
"A nettó adatok nem jelentenek semmit."
Mondjuk azt, hogy számodra ... mert szerintem a legfontosabb az érzékelő/k pontossága."... csak közelítik egy rendes okosóra tudását ..."
Az érzékelő/k pontossága a lényeg, a többi csak szoftveres megoldás kérdése."... az áruk viszont el van szállva."
Szerintem meg a "hivatalosan" okosórák árazása van elszállva, egy Huawei Fit 3 / Redmi Watch 5-höz képest.Csak zárójelbe teszem a végén, hogy csak a páromnak van okosórája, én évtizedek óta edzek nélküle, az utóbbi 10 évben egy Omron testelemző mérleg kontrollja mellett.
-
Fall-N
veterán
A nettó adatok nem jelentenek semmit. A Huawei szoftveresen még mindig pontosabb és előrébb van a Xiaominál. A szenzorok is pontosabbak voltak eddig (?), mivel nincs összehasonlító teszt, így nem tudni, hogy a tesztelt Redmi hogyan áll a Fit 3-hoz képest. Az hogy a káva kisebb és nagyobb egy picit a kijelző, az külsőség.
Az NFC egyikben sem érdemleges, mert ha lenne is a Huaweiben, nem lehet használni fizetéshez meg úgy semmihez sem. A Xiaomi meg jelenleg nem teszi bele az EU modellbe, hiába létezhet ilyen, kínai változatban.
De a legnagyobb gond ezzekkel, hogy csak közelítik egy rendes okosóra tudását az áruk viszont el van szállva. Még mindig azt mondom, hogy jobban megéri egy nagyon akkus WearOS óra, azon legalább müködik minden szoftveresen ahogy kell.
-
so_ha
senior tag
"Ott a konkurens Huawei Fit 3, ami egyértelműen jobb választás, mégha drágább is valamivel."
Az objektivitás jegyében az alábbi tényeket találtam:
A Watch 5 új pulzusmérőt használ, ami 97,1%-os pontosságot ígér.
Huawei Fit 3 / Redmi Watch 5
Kijelző: 1,82" (480×408p) / 2,07" (514×432p)
Kijelző arány: 77% / 82%
Kávák: 1,8 / 2,7mm / 2mm minden oldalon
Akku: 400mAh / 550mAh
Üzemidő: 10 napos / 24 napos
Sportmód: 101 / 150
NFC: nincs / belpiacosban van
eSIM: nincs / belpiacosban van -
Rendszeresen túrázunk. Legtöbbször csak kettesben a feleségemmel és a kutyával, de alkalmanként csoportosan. A Samsung órák (nemcsak a feleségemé), következetesen többet mérnek, mint a Huawei, Apple, Garmin órák. Rövidebb távon (5-10 km.) nem feltűnő, de egy 20 km-es túrán már 500-600 méterrel "többet túráznak" a Samsungosok, míg a többi óra eltérése nem éri el a 200 métert....
-
Fall-N
veterán
Nekem Watch FE van, semmi baj a pontpsságával. Gyorsan lereagálta, ha gyaloglás közben megálltam, majd újra elindultam. A GPS útvonal sem volt vészes, iGPSport kerékpáros komputerrel is megcsinéltam a kört biciklivel másnap, kábé egyformát mértek. A Watch 7-re még ráfér pár frissítés, az viszont tény.
Viszont a jelent tesztelt okoskarpánt ennyi pénzt nem ér meg. Ott a konkurens Huawei Fit 3, ami egyértelműen jobb választás, mégha drágább is valamivel. Másrészt az ára már közelíti a sokkal sokoldalúbb, belépő szintű WearOS órák árát, amivel lehet fizetni, több alkalmazást támogat, így natívan futhat rajta akár Strava vagy más alkalmazás. A TicWatch Pro 3 üzemideje jó is, kábé ennyiért kapható már.
-
Ricardo
titán
Ez meglep. Valamiért azt gondoltam hogy az óráik renden vannak. Ezért nem is értettem, hogy tudták ennyire elbaltázni a fit 3-at, hiszen a komolyabb cuccokat meg tudják normálisan csinálni, ezt hogyhogy nem.
Most már értem.
Pedig nagyon gondolkodtam, hogy a Samsung telefon mellé, samsung órát kellene venni.
Ezek szerint jól tettem, hogy végül nem azt vettem.A teszt alanya viszont úgy tűnik teljesen rendben van. A saját kategóriájában szerintem megállja a helyét.
-
Nem csak ez az órája pontatlan a Samsungnak. Feleségem galaxy active 1 és 2 órákat használt, most egy sima 5-ös van neki. Rendszeresen tapasztalom, hogy pontatlanok távolság mérésben, sokszor megáll a pulzus mérés edzés (spinracing), túrázás, bringázás közben. És ezek a hibák minden órájában ott voltak, valamiért mégis ragaszkodik a Samsung márkához. Aztán a túrák/bringázások végén tőlem kérdezi meg, hány km-t mentünk és hány lépés volt a túra mert a Huawei órám nem szokott elfelejtkezni a mérésről edzés közben.
-
Nem rossz termék, de annyire idegesítő, hogy a kínai gyártók elvesznek a nemzetközi piacra szánt eszközeik tudásából.
-
so_ha
senior tag
"... ami lesz még olcsóbb, bár sokkal pontosabb nem"
Vicces a verdikt annak fényében, hogy a tesztelőnél pontosabb volt a nála jóval drágább Samsung Galaxy Watch7-nél. -
batai15
félisten
remélhetőleg erre is lesz egy rakás óra lap.
Valószínűleg erre cserélem majd le a gyengélkedő amazfit gtr3 órámat.
Tetszik az apple watch kinézet, negyed áron, ráadásul gtr3 is megfelel nekem, cserébe nem kell naponta tölteni, és semmi számomra fölösleges dolog nincs benne. -
Én 7-én vettem át, 75 % volt az akku, ma 44 %. Beállítottam, nyomkodtam, passzív használatban van eddig, csak az eü mérések vannak bekapcsolva és alvás, gpst még nem használtam. Eddig jó, nagy kijelző, később meg majd meglátom mit tud. Ja és Alzába vettem, volt egy 5000 ft-os kuponom, 40000 forintért hoztam el. Majd csak valami jobb szíj kell rá, ha valakinek van infója itthoni vásárlásra köszöszönöm.
-
Doki42
őstag
A 4- es van, hát ez nem igazán fejlődött.
-
Fuxosbömis
tag
Annyira gyengus ez az akármi, hogy meglep hogy nem szuperajánlott plecsnit kapott.
-
Bubaaa
aktív tag
Nem lettem okosabb. Pár napja nézegetem,de nem győzött meg.
Új hozzászólás Aktív témák
ma Az új Redmi nem annyira filléres, mint a két legutóbbi, de fényesebb és mutatósabb.
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Drón topik
- Luck Dragon: MárkaLánc
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- OneSport OT07 - szevasztok, hollandok!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Veszprém és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- OnePlus Watch 2 Vadi Új, Bontatlan, 2 Színben
- ÚJ BONTATLAN Apple Watch Series 10 S10 42-46mm Azonnal Átvehető DEÁK TÉRNÉL 1 Év Apple Garanciával.
- Apple Watch 10,Jetblack, 46mm, + Midnight Loop, új, 1 év apple garancia
- Apple Watch SE 2022 2Gen. 44mm Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 97%/p4103
- OnePlus Watch 2 okosóra 46 mm Nordic Blue Edition AKCIÓ!
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Samsung Galaxy A55 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T580 - i5-8G I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I W11 I Cam I Garancia!
- LG 77CS6 - 77" OLED - 4K 120Hz & 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - Szupervékony
- Samsung Galaxy S9 FE+ 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest