-
PROHARDVER!
Mielőtt kommentelsz, olvasd el az Összefoglalót!
(Frissítve: 2020.05.31.)
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArthurShelby
addikt
válasz
ArthurShelby #143639 üzenetére
Na megvan a végleges történet, megoldás.
Bejelentkeztem céges MS 365 accounttal, és a végén kipipálva hagytam, hogy a munkahely felügyelheti saját eszközömet.
Emiatt magától a háttérben bekapcsolódott a bitlocker, és a MS accountba lementette a kulcsot. Közben letiltotta a pin kódos bejelentkezést (mert a szervezetnél gondolom ez a policy), ami előfeltétele viszont az ujjlenyomatos bejelentkezésnek.Először is lementettem a bitlocker kulcsot (MS accountból is, és a gépről is (bár mint kiderült ugyanazt a kulcsot menti le: azonosító+helyreállítási kulcs), aztán a Gépház->Fiókok->Hozzáférés munkahelyi vagy iskolai rendszerhez résznél rámentem a MS fiókra, és bontottam a kapcsolatot. Ekkor eltűnt a MS fiókból az eszköz és a bitlockerkulcs!!! (ezért fontos lementeni, bár ha helyi rendszergazda vagy később is le lehet).
Kis idő múlva a Word (értsd office) hisztizett, hogy jelentkezzek be, ezt megtettem, de most az ominózus pipát kivettem, és a "Nem, bejelentkezés csak ebbe az alkalmazásba" lehetőséget választottam.
Ezek után, már a "Hozzáférés munkahelyi vagy iskolai rendszerhez" résznél nem volt ott a MS accountom.A bitlocker maradt bekapcsolva, de még mindig ott a sárga figyelmeztetés, hogy "biztonsági okokból a rendszergazda kezeli" (1db helyi rendszergazda fiók van a gépen, és nincs másik fiók)
-
Dusee
őstag
válasz
Dusee #143747 üzenetére
Megoldottam, ha esetleg más is járna így:
Távoli asztalon beengedett az MS fiókom jelszavával, ott pedig visszaváltottam helyi fiókra és utána már beengedett a gépen is.
A távoli asztal alapesetben nincs bekapcsolva, ha van egy másik rendszergazda felhasználó ott be lehet kapcsolni, ha nincs akkor a beépített rendszergazda fiókot be lehet kapcsolni pl. Hiren's BootCD-vel (vagy akár ott user-t csinálni). -
Dusee
őstag
Sziasztok
Adott egy Win 10 Pro, MS fiók, Hello PIN, egy MSI B550 lap Ryzen 5900X procival, bekapcsolt TPM 2.0 (ami itt AMD fTPM néven fut), ez így rendben is volt.
Jött egy bios update ami az fTPM egy hibáját hívatott javítani, és a frissítés után nem enged belépni a fiókomba azzal az üzenettel, hogy “A PIN-kódja többé nem érhető el az eszköz biztonsági beállításainak módosítása miatt. Kattintson ide a PIN-kód újboli béállításához.”
Ez alatt van egy PIN-kód beállítása kapcsoló, de az nem csinál semmit, jelszóval bejelentkezésre pedig nincs opció.
Mit lehetne tenni, hogy visszaszerezzem a fiókom? -
Erikkk26
tag
válasz
Aprósólyom #143742 üzenetére
Sziasztok!
Valamilyen oknál fogva Windows 10 bejelentkezési képernyőmön nem kapcsol ki a monitorom rövid időn belül (1 perc), amire energiatakarékossági okokból lenne szükség, elvégre minek menjen a kijelző ha épp nem vagyok a gépnél. Mindent megpróbáltam már az itt leírtak szerint, egyedüli rendszergazda jogosultságú fiók tulajdonosaként de a képernyő csak a már Windows-on belül meghatározott időbeállítás szerint kapcsol le, ami jóval nagyobb értékre van állítva. Van tippetek esetleg, mi lehet erre a megoldás?Szerk.: Bocsi, nem válaszként szándékoztam ezt elküldeni!
-
Aprósólyom
addikt
válasz
Doky586 #143741 üzenetére
Csak simán lefuttattam. Tényleg nem csináltam semmi különöset.
Rövid töltés után egy kis ablakban kiírta, hogy talált a géphez licenszet és ezzel együtt volt egy aktiváló gomb is, ennyi.
Érdekes, hogy nem csinálta meg magától.
Mielőtt elindítottam a hibaelhárítót, azt írta ki hibának, hogy nem tud csatlakozni a kiszolgáló szerveréhez. A pontos hibakódot nem jegyeztem fel.Na mindegy, annál rosszabb nem történhet, mint hogy az előző tulaj vagy a microsoft esetleg mégis deaktiválja.
Egy nagy- és kiskerből vettem úgy, hogy arról nem nyilatkoztak sehol, hogy tartozna hozzá win licensz. Nem is számoltam vele, ezért csak itthon figyeltem fel arra, hogy van a popóján windows pro matrica. Próba szerencse alapon kipróbáltam, később valószínű úgy is android megy rá, ha sikerül.
-
válasz
Aprósólyom #143740 üzenetére
Már csak az a kérdés mit csináltál az aktiválási hibaelhárítóval?
Egy másik gépedről átraktad a licenszet? -
Aprósólyom
addikt
válasz
King Unique #143739 üzenetére
Köszönöm szépen a profi választ és a segítségedet!
Az aktiválási hibaelhárító után azt írta, hogy található licensz és aktiválhatom is.
Ezek szerint az alap, hogy érdemes lefuttatni az aktiválási hibaelhárítót, mert magától nem biztos, hogy aktiválódik?
-
King Unique
titán
válasz
Aprósólyom #143738 üzenetére
Mármint ha van az eredetiséget igazoló megfelelő GML-címke és gyárilag Windows 8-cal előtelepített a laptop, vagyis BIOS OEM Key van, akkor elvileg aktiválódni kellene a Windows 10-nek is. Feltéve ha a kiadás is egyezik, azaz biztosan Windows 8 Pro kiadáshoz van annál a laptopnál OEM licenc és nem Core (Home) kiadáshoz.
Ha BIOS OEM Key van, akkor az elvileg kiolvasható pl. ProduKey és társai programokkal, sőt Windows 10 alól is a megfelelő paranccsal (példa), amit utána meg lehetne próbálni megadni az aktiválásnál, ha a kiadás egyezik.
Apropó aktiválás, nem derült ki, hogy ott pontosan mi a helyzet, mármint mi a hibakód, az aktiválási hibaelhárító lett-e már futtatva, stb. -
Aprósólyom
addikt
Van arra mód, hogy egy PC-hez kapcsolt windows licensz létét/érvényességét ellenőrizzem, lekérjem?
Vagy ez csak akkor derül ki, ha felteszem a megfelelő windows-t?(Vettem egy használt laptopot, amin van Win8 Pro matrica. Feltettem rá próbából egy win10 Pro-t, de az nem aktiválódik.
Fel kell telepítsek rá Win8 Pro-t, hogy a licensz érvényessége kiderüljön?
Ha már Win8, ezek a licenszek automatán aktiválhatóak win 10-en vagy a licensz típusától függ? Tehát legközelebb ne legyek lelkes, ha valamin van windows matrica?)
-
válasz
humilislupus #143731 üzenetére
Uefi, ok.
Bootolj be egy Win telepito.pendrajvrol, mintha telepitenel.
Eljutsz addig hogy kilistazza a lemezen levo particiokat, van efi particio? Kell lennie. Innen ne menj tovabb, nehogy telepiteni akarjal!!Bios, illetve uefi, hol a.lemez ami benne a gepbe? Valahol, valamelyik fulon, menupontba meg kell jelennie.
Ezt a.lemezt kene elsodleges booteszkoznek betenni viszont ebben azert nem tudok konkret segitseget adni mert ahany uefi annyi variacio.
Lehet ennyi az egesz baja hogy hatra van sorolva a bootnal, vagy ki van zarva. Bar az uefinek elvileg meg kene talalni. -
SirRasor
addikt
válasz
movax #143727 üzenetére
Kövezz meg, de nekem nem tetszik. Norton Commanderen nőttem fel, de sose tudtam igazán azonosulni a total commanderrel. XP alatt kb. megszoktam, de már a 7-es alatt is egyre többet használtam az explorert, mert az az összes gépen jelen volt, a TC meg nem.
Egyedül a CTRL+M hiányzik néha. Ahhoz meg akkor nyitok egy Double Commandert. Mostanában azt szedem elő, mert kb ugyanaz, mint a TC, de free+open source.
-
ngabor94
tag
Hali!
Tudni lehet hogy a hova tűnt a keresés kijelölés alapján? Eredetileg a tálca keresés menüpontjában volt a jobb alsó sarokban. Az amikor kijelöltem a gépen egy részletet és az alapján keresett a neten. Esetleg egy frissítéssel szedték ki vagy csak egy bug?
-
gulyasa
őstag
Helló! Kis segítség kellene.
Nemrég lett összeállítva új gép a lányomnak, Win10 Home-ot telepítettem rá.
A rendszergazda (természetesen) én vagyok a gépen.
Létrehoztam neki egy "sima" felhasználói user-t, ami az MS Family Safety "felügyelete alá" került. Ezzel az acc-al tud belépni (illetve automatizáltam, hogy a gép bekapcsoláskor ebbe lép be).A probléma - illetve a kényelmetlenség:
Lett telepítve neki egy előfizetéses online játék, amit a Family Safety-ben napi 1 óra használatra korlátoztunk. Ezzel a részével nincs is probléma.
Az a kényelmetlen, hogy elindításkor mindig rendszergazdai engedélyt kér a futtatáshoz - vagyis mindig oda kell mennem a gépéhez és beírni a PIN kódomat. De csak ennél az egy programnál.
Nincs összefüggésben a Family Safety-vel, mert más hasonlóan korlátozott cuccoknál ezt nem kéri a gép.A kérdésem az, hogy ki lehet-e ezt (a rendszergazda hozzájárulást) hagyni a folyamatból? És hogyan?
-
King Unique
titán
válasz
humilislupus #143731 üzenetére
Az elég érdekes. A PC, alaplap pontos típusa nem derült ki, de .pl. ASUS specifikusan (is) a "Boot Option Priorities" menüt kellene megnézni, szükség esetén a megfelelő bejegyzést beállítani 1. boot opcióként, mint már említve lett az előző válaszban.
Ahogyan az is, hogy a Windows 10 rendszerindításának javításához adott pl. a telepítőről bootolva a Startup Repair."aktív-e a régi lemezen a Win betöltő partíció"
Aktív partíció kizárólag BIOS/MBR vagy más néven legacy (CSM) mód szerint telepített Windowsoknál van, ellenben az megint nem derült ki a leírtakból, hogy legacy (CSM) vagy UEFI szerint van-e telepítve a Windows 10. UEFI BIOS esetén pedig lehet mindkettő, vagyis az önmagában megint nem jelent kb. semmit a bootolási és telepítési módra vonatkozóan, hogy UEFI-s a PC.
-
Sziasztok!
A legkevésbé sem tudom, jó helyen járok-e, de ha nem, talán jár ide olyan, aki ismeri a megoldást
Szóval, barkácsoltam és készítettem egy eszközt, ami az előre felprogramozott karakterláncokat (tekinthetjük mondatoknak) UART kommunikáció formájában kiküldi magából. Van egy USB-s adapterem, ami ezt fogadja és írtam egy egyszerű programot Windows-ra, ami kommunikál a COM portokkal. Nos, ez a program remekül látja, ami bejön (karakterek ASCII kódjai, szépen sorban, karakterekké alakítva). Ez semmi nehézséget nem okoz, de amire csináltam, nem jó.
Ugyanis a programomon kívül semmi nem látja, ami végülis érthető. Nekem az volna a célom ezzel, hogy külső eszköz gombnyomására beküldje a mondatokat a gépnek és az éppen amilyen felületen van, oda beírja.
Tehát keresek olyan programot, ami a COM porton érkező információkat megeteti a PC-vel, mintha az egy billentyűzettől jönne.
Mivel tisztában vagyok vele, hogy egy billentyűzet nem holmi ASCII kódokat küld a PC irányába, így olyan program volna ideális, ami így dolgozik. Persze lehetőleg ingyen, vagy annál is olcsóbbanTudtok erre megoldást?
Ui.: Nem haragszom, ha az ajánlott program létezne MacOS-re is
-
humilislupus
tag
válasz
tordaitibi #143717 üzenetére
A biosban a boot eszközöknél eltünt minden ,tehát ha be rakom az idegen ssd-t és müködik minden ssd,a biosban a boot eszközöknél akkor sincs semmi.
Nem tudom hol lehet megnézni, hogy aktív-e a régi lemezen a Win betöltő partíció. Ebben tudsz segíteni?
Uefis biosom van sajnos. -
King Unique
titán
válasz
sisi22 #143729 üzenetére
Ez lett leírva az előző válaszban is, attól hogy a gyári factory reset régebbi Windows 10-verzióra állít vissza, azt utána értelemszerűen lehet újabb verzióra upgrade-elni, a felesleget törölni, illetve a funkciófrissítés után létrejött Windows.old mappa 10 nap után amúgy is automatikusan törlődik de manuálisan is lehet előtte bármikor, stb. Vagyis nem világos mi itt a probléma.
Ahogyan az is le lett már írva, hogy a gyártó recovery partíciójából történő visszaállítás csak opcionális és alapesetben javasolt lehetőség, de nem kötelező azt használni, nyilván lehet normál módon is telepíteni arra a laptopra a Windows 10-et. Ahol ha Windows 10-zel előtelepített laptop lévén BIOS OEM Key van, akkor a telepítésnél nem jelenik meg a kiadásválasztó és aktiválás ablak, automatikusan a OEM licencnek megfelelő kiadás (pl. Home) kerül telepítésre, ami utána automatikusan aktiválva lesz, stb., szóval az sem lehet probléma.
Szerintem az ilyet egyébként hagyni kellene a fenébe, meg ha azt se tudja a kedves tulaj mit akar pontosan és alapvető dolgokkal nincsen tisztában, vigye vissza szépen megint a boltba illetve a szervizbe a laptopot, aztán ott majd megoldják, "visszaállítják a BIOS-ból", törlik a felesleget ha már maga nem képes egy lemezkarbantartót futtatni, ennyi.
-
sisi22
aktív tag
válasz
King Unique #143724 üzenetére
Koszonom, olvasgatok.
Az informaciom annyibol all, hogy ezt csinaltak mar korabban, mert valami megserult, es amikor a laptopot visszavittek a boltba, ott kozoltek, hogy a Bios-ba kell belepni es onnan ujratelepitettek a win10-et, utana ujra frissites kellett, mert az elso regi verziok valamelyike volt, es ugy lett friss.
Most azt mondjak, hogy legalabb husz giganyi felesleg van emiatt, a regi verziok es valami mas is, ezert akarnak egy frisset a regiek nelkul.
Eloszor arra gondoltam, hogy csinalok nekik egy uj telepitest a legfrissebb iso-val, de jott a dilemma, hogyha a Biosban be van valami egetve, akkor lehet, hogy ahhoz fog ragaszkodni?
-
King Unique
titán
válasz
Darko_addict #143725 üzenetére
Az már a legelső válaszban le lett írva, hogy a BitLocker titkosítás miatt problémás lehet a partíciók utólagos átméretezése, mozgatása, nem minden 3rd party particionáló program támogatja és van hogy csak kikapcsolás (visszafejtés) után tudnak mit kezdeni az olyan kötetekkel, stb.
Igen, valóban kellemetlen, meg pláne időigényes ha a foglalt terület helyett a teljes lemezterület kell visszafejteni majd újra titkosítani.
Szívesen! -
SirRasor
addikt
Üdv mindenkinek!
Van egy nagyon idegesítő bug ebben a mérnöki csodában, ami már vagy 5 build óta benne van:
Letöltök egy fájlt, megnyitom a letöltések mappát, rákattintanék és abban a pillanatban másra kattintok, mert pont a kattintás előtt 50 ms-el átrendezi a mappát
Ezt hogy lehet kikapcsolni? Ez feature, ugye?Egyébként valószínűleg ez az auto-rendezés, amit már nem lehet menüből kikapcsolni, csak registry hack van rá. Vagy rosszul gondolom és más dolog csinálja?
-
Darko_addict
őstag
válasz
King Unique #143693 üzenetére
Erdekessegkent szeretnem megosztani veled es mindenkivel, hogy BitLocker titkositas teljes feldoldasa utan azt tudtam es ugy tudtam csinalni a particiokkal, amit csak akartam. Ejszaka visszafejtettem es reggel meg ossze is vontam. Elotte probaltam Lemezkezelovel, EaseUS-szel es AOMEI-vel is. Lehet idokozben volt egy olyan frissites, ami a lockolt particiokra kihatott, ki tudja. Bossszanto, mert 12 ora visszafejteni es megint lesz vagy 12 ora ujrakodolni. Koszi mindenkinek!
-
King Unique
titán
válasz
sisi22 #143723 üzenetére
Mármint ha Windows 10-zel előtelepített laptop és van gyári recovery partíció, akkor az alaphelyzetbe állításnál a restore factory settings vagy a gyártóspecifikus factory reset csak opcionális, nem feltétlen jelenti azt, hogy normál módon nem lehet Windows 10-et telepíteni.
Ha régebbi Windows 10-verziót telepít a gyártó restore factory settings megoldása, attól még adott a lehetőség azt újabb verzióra frissíteni, upgrade-elni Windows Update-en keresztül és az alábbi módszerekkel is.
• How to Upgrade to Windows 10
• How to Update to Latest Version of Windows 10 using Windows 10 Update Assistant -
sisi22
aktív tag
Egy kis segitseget kernek win10 ujratelepitesehez ugy, hogy azonnal a legfrissebb verziot telepitse egy olyan laptopon, amelyikben Bios-bol kell ezt ujratelepiteni, igy nehany evvel korabbit akar telepiteni.
-
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #143721 üzenetére
Igen, de a saját példádban az "átrakás" is pont 2 PC-t és OS-t feltételez, ahol akár a másik PC-n futó Windowson is megoldható a leírásban lévő módszer, nem feltétlen kell nekiállni hagyományos módon telepíteni.
Ha igen, akkor vélhetően az is megvan, hogy az említett "vésztartalék" és "pót lemez" célra általában menteni vagy klónozni szokás a már feltelepített és beállított rendszert, nem pedig telepíteni egy szűz rendszert, csak ezért lett megemlítve.
Nem is írta senki a problémájára, hogy azt a klónozás oldaná meg, kapott választ arra vonatkozóan, lásd megfelelő boot sorrend beállítása, rendszerindítás javítása, stb. Ahol a bootolási módot pont nem írta, pedig ugye attól is függhet az alkalmazott javítási módszer.
-
válasz
King Unique #143720 üzenetére
Az A opciód feltételez egy működő rendszert, a telepítés meg jellemzően épp ennek hiánya miatt szokott bekövetkezni
B opció, ne nekem mondd, én pont mindenre képes vagyok, akár sikítókorongra vagy széklábraműködő Wint vagy Linuxot leklónozni bootképesen vagy vhd fájlból indíthatóan.
Kolléga meg már megjárta, neki már nem segít a klónozás úgyhogy kívánncsian várom a válaszát, mire jutott. -
King Unique
titán
válasz
tordaitibi #143719 üzenetére
Windows 10 tiszta telepítése helyi lemezről, DVD vagy Pendrive nélkül
A Windows 10 telepítéséhez nem feltétlen szükséges pendrive vagy DVD, megoldható akár azok nélkül is. + Például egy 2-es PC másik meghajtójára a telepítés megoldható az 1-es PC-n az éppen futó Windows 10 alól pl. a WinToHDD programmal, ami utána visszatehető a 2-es PC-be. Vagyis nem, nem feltétlen kell nekiállni csak emiatt egy másik PC-n pendrive-ról bootolva telepíteni, meg esetlegesen belezavarni annak rendszerindításába.
Vésztartalék céljára adott a már feltelepített és beállított Windows 10 képfájlba mentésének és klónozásának lehetősége, amiatt megint nem létszükséglet nekiállni standard módon egy másik lemezre telepíteni.
-
válasz
King Unique #143716 üzenetére
"Egyébként az sem teljesen világos, hogy mégis minek kellett betenni a PC-be egy másik SSD-t és arra is Windows 10-et telepíteni, ha utána eleve el lett távolítva az SSD"
Csináltam én is egyszer, a JóIstennek nem volt hajlandő pendrájvról települni, dvd-t meg nem is láttam vagy 10 éve.
Telepít, lemez átrak, pár félkékhalálmeg javítás és reboot után felállt és azóta is működik.
Mindennek megvan a miértje, mégha néha elsőre érthetetlen is.
Lehet vésztartalék pót lemezt csinált a kolléga. -
válasz
humilislupus #143714 üzenetére
Mert az új BCD amit telepítettél az új Winnel, az az azon a lemmezen van amelyiket utoljára telepítetted és az felvette a bootloaderébe a régit is. Így töklogikus hogy nem tud a régi elindulni mert nincs rendszerbetöltője.
ha van is, a bios vagy uefi az újat keresi, pláne ha így sikerült beállítani és a Win az hajlamos ilyesmire.
Menj be a biosba és nézd meg, mi van beállítva elsődleges boot eszköznek. Állítsd be a régi lemezét, ha így sem bootol akkor megyünk tovább. Legegyszerűbb egy Win telepítő pennel bootolni és ezzel javítani, előtte megnézni hogy aktív-e a régi lemezen a Win betöltő partíció.
Ha ez sem akkor marad a parancssoros megoldás.
MBR bios esetén:bootsect /nt60 c: /mbr
UEFI esetén sajnos nem tudom fejből.
Ilyen esetekben a régit szigorúan vagy ki kell venni vagy biosba letiltani a lemezét. -
King Unique
titán
válasz
humilislupus #143714 üzenetére
Mármint mi is a kérdés, szükség esetén hogyan kell megfelelően beállítani a BIOS/UEFI boot menüt és sorrendet, UEFI szerinti - ez sem derült ki a leírtakból - telepítésnél a Windows Boot Manager bejegyzést beállítani az 1. boot opciónak, szükség esetén futtatni a Startup Repair funkciót a rendszerindítás javításához, vagy mi?
Egyébként az sem teljesen világos, hogy mégis minek kellett betenni a PC-be egy másik SSD-t és arra is Windows 10-et telepíteni, ha utána eleve el lett távolítva az SSD, de mindegy.
-
Sátán44
addikt
Szeretnék egy olyan win 10-et készíteni, amibe integrálnám az officet. Valaki tudja ennek a menetét? Leírást, videót szívesen fogadnék.
-
humilislupus
tag
Sziasztok. Betettem egy ssd-t a gépembe és pendrivról telepitettem rá a windowst,miután kivettem az ssd-t ,nem tudom elinditani a gépet csak ha visszarakom az idegen ssd-t...Akkor megkérdezi melyik windowst inditsa,és szépen elindul bármelyik... A biosban a boot résznél sem lát semmit....
-
vexiro
újonc
Heyhó,
Megpróbáltam Windows 10-re feltenni a Bluestacks nevű progit aminek a telepítése váratlanul kékhalállal végződött. Újraindult a gép, leszedtem amit feltelepített és újra próbáltam de ismét rossz lett. Csináltam egy rendszervisszaállítást és még1x megpróbáltam nulláról, de ismét kékhalállal fejezte be és azóta nem is tud újraindulni a gép, nem sikerül az önjavítás. "critical proces died" üzenet, újraindul és mindig ugyanoda jutok vissza.
A helyreállítási menüben próbáltam ezt a tegnapi visszaállítási pontot használni, de egyszerűen nem engedi kipipálni és nem tudom használni! Megőrülök. Miért nem lehet kiválasztani? Pedig ez jó lenne
-
vbbb
őstag
válasz
King Unique #143709 üzenetére
Az eltávolítás egyszerűen történt: jobb egér gomb és alul uninstall kész. Szóval nem volt semmi más buhera.
-
King Unique
titán
Jó, de az továbbra sem derült ki, hogy pontosan hogyan lett eltávolítva, azaz gépházban / parancssorban / PowerShell / egyéb inbox / 3rd party program módszerrel.
Ha más is használja azt a PC-t, akkor ki tudja mi történt, amíg az nincsen tisztázva, addig nem nagyon van miről beszélni.
Miért funkciófrissítést akarsz eltávolítani, meg miért kell egyáltalán frissítést eltávolítani, amikor a leírtak alapján a manuális programeltávolítás és nem pedig Windows-frissítés után jelentkezett a probléma.+ A frissítés eltávolításánál alapesetben a legutóbbi havi kumulatív frissítés telepítését szokás visszavonni, de annál meg linkelve lett az előző válaszban hogy milyen problémát okozott a legutóbbi, ami nem a Windows Update letiltódása.
Ha be volt kapcsolva a rendszer-visszaállítás és van megfelelő visszaállítási pont, akkor azt kellene megpróbálni.
Következő lehetőség a Windows 10 alól futtatott repair install in-place upfrade-del, aminél megtarthatók a személyes fájlok és a telepített programok, meg ami már többeknél megoldott ilyen-olyan frissítési problémákat (példa). Na persze előtte biztos ami biztos alapon egy rendszermentés nem árthat, sőt céges PC és használat esetén pláne lennie kellene mentésnek a jól működő állapotról. -
vbbb
őstag
válasz
King Unique #143707 üzenetére
Pontosan ez az, hogy nem csináltam semmi mást. Leszedtem aztán amikor beléptem a store-ban akkor kérte jelentkezzek be a fiókba. De mivel helyi fiókkal volt telepítve a gép nem is értettem mi van. Semmi más nem történt, nem jelentkeztem be mert nem volt mibe aztán meg ma volt rá időm ránézni. Ekkor derült ki pl, hogy a frissítés sem megy. A gépet nem én használom csak most szombaton én voltam az áldozat és nekem kellett vinni a boltot.
Én úgy gyanítom, hogy a frissítésekkel lesz ott valami. Ha eltávolítom az utolsó feature update-et az lehet bármi hatással a gépre? Szóval úgy működik mint ha visszaállítást csinálnék vagy letörli az update-t és ennyi? -
King Unique
titán
A Microsoft Store-os időjárás alkalmazás eltávolításától és újratelepítésétől normál esetben nyilván nem tiltódik le a Windows Update, nem szűnik meg működni a Microsoft Store, stb. Vagyis nem világos pontosan mit csináltál, de akkor ott valami nagyon el lett cseszve és azt kellene visszacsinálni.
Frissítésügyileg 20H1 - 21H2 verzióknál legutóbb a KB5013942 számú kumulatív frissítés okozott problémát egyes felhasználóknál, de arra már kiadták a javítást (KB5015020).
-
vbbb
őstag
válasz
King Unique #143705 üzenetére
A cég az egy 2 személyes kis bolt és ott én vagyok most az "IT munkatárs" gyorsba.
Eddig nem volt letiltva csak hétvégén leszedtem az időjárás 'csempét' aztán meg vissza akartam tenni store-ból, és onnantól nem működött a történet. Nem akartam visszaállítást csinálni ne tűnjenek el az addigi munkák. Szerintem valamelyik frissítés szétcsapta a rendszert, de ha elkezdem visszavonni a pl a legutolsó feature update-et az nem tudom milyen hatással volna gépre.
Esetleg holnap nézek egy Microsoft Store, Cache Reset-et hátha. -
King Unique
titán
Ha céges PC, akkor miért nem a helyi IT illetéseknél, rendszergazdánál érdeklődsz ez ügyben, meg pláne az alábbi miatt, ahol a Windows Update szolgáltatás normál esetben nyilván nincsen letiltva.
"Ha megnézem a szolgáltatások között akkor le van tiltva a 'Windows Update' és nem tudom 'Automatikus-ra' állítani."
-
-
Lasersailing
senior tag
válasz
King Unique #143666 üzenetére
Mai napon sikeresen felraktam a megfelelő win-t. Kicsit reklamált, hogy szeretne netet, de nem kapott és amíg működik nem is fog kapni. Pontosabban amíg az IT osztály lábra nem áll addig nem kap netet.
Egyelőre működik minden ok a géppel.
Köszönöm a segítséget!
-
törölt tag
válasz
King Unique #143699 üzenetére
Köszönöm!
-
vbbb
őstag
Üdv!
Nem működik a Windows Update a céges gépen. Próbáltam az alábbi parancsot futtatni, de erre "Error 2"-es hibát dob:
DISM /Online /Cleanup-Image /CheckHealth
DISM /Online /Cleanup-Image /ScanHealthEz lefutott:
sfc /scannow
Plusz a Windows belső hibaelhárítóját is ráeresztettem, de nem tudta azonosítani mi a gondja igazából. Ez mellett a Microsoft Store-ból sem lehet app-ot telepíteni. Jelenleg helyi fiókon van a gép, lehet létre kellene hozni egy online fiókot?
Köszönöm a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
• OFF topik
• TILOS a warez!
• Windows 10 frissítési kisokos
- Politika
- Milyen egeret válasszak?
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Gaming notebook topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nintendo Switch
- Kerékpársportok
- Autós topik
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Játékkulcsok olcsón: Steam, Uplay, GoG, Origin, Xbox, PS stb.
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Realme 7i 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Frederick Forsythe: Isten ökle (nem olvasott)
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
- AKCIÓ! Asus Vivobook M1502IA 15 notebook - R5 4600H 8GB RAM 256GB SSD AMD Radeon Vega IGP WIN
- Azonnali készpénzes nVidia RTX 2000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest