Új hozzászólás Aktív témák

  • King Unique

    titán

    válasz mufi #129438 üzenetére

    A BitLockert nem feltenni kell, hanem a Windows 10 része, illetve Pro kiadástól nemcsak olvasási, hanem létrehozási képességgel is (bővebben). + Ha támogatott az adott eszköznél, van TPM chip, akkor még az eszköztitkosítás is használható. De ha korábban egyáltalán nem volt bekapcsolva egyik sem, akkor csak úgy magától nem fog, vagyis érdekes ez a "valami @BitLocker@ zarolta a D particiomat" kijelentés...

    Ahogyan normál esetben csak úgy teljesen magától partíció (D) sem törlődik, tűnik el, itt sem teljesen világos mit csináltál, mit futtattál javítás címszó alatt... De ha a lemezkezelőben (nem ártott volna screenshot erről) tényleg törlődött a korábbi D meghajtó, akkor 2 opció van: adatmentés adatmentő programmal (ez javasolt elsődlegesen), vagy esetleg saját felelősségre a törölt partíció közvetlen visszaállítása, lásd a téma topikjában leírtakat.

    "Probaltam feltenni egy recovery progit es a Win azt az uzenetet irta ki, hogy ne tegyek fel olyan particiora programot amelyen "lost data" van mert veglegesen is elveszhetnek a dolgok."

    Mármint az adatmentő program írta a telepítésnél, hogy lehetőleg ne arra a fizikai lemezre, partícióra legyen telepítve, amiről az adatmentés történne, ami logikus és alap dolog, lletve adatmentésnél alapszabály, hogy a mentendő drive-ról lehetőleg csak olvasunk és nem írunk rá semmit. :))

    + Ha legközelebb neikiállsz szerelni, meghajtókat cserélgetni, akkor előtte javasolt a Windows 10-nél kikapcsolni a gyorsindítást, vagy a Shift + leállítást használni pl. az ilyen esetek elkerülése végett is. + Ha összevissza vannak cserélgetve, ragosgatva a HDD/SSD meghajtók, akkor talán annyira nem meglepő a "nincs megfelelo "bootdevice"" hibaüzenet, ahol ilyenkor értelemszerűen a BIOS/UEFI bootolási beállításait kellene ellenőrizni, szükség esetén 1. helyre állítani a rendszermeghajtót, stb.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák