- Sorra büntethetik Európában az Apple-t az egyik biztonsági eszköze miatt
- Más országok tech-cenzúrájától tart az USA
- Beperelték az Apple-t a karbonsemlegesnek mondott okosórák miatt
- Javították a hibát: erőszakos tartalom árasztotta el az Instagram hírfolyamokat
- 200 milliárd dolláros AI-adatközpont-birodalmat építhet a Meta
-
IT café
A témában tilos az aktivátorokkal, vagy egyéb illegálisan történő aktiválással kapcsolatos hozzászólás!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aarpok
őstag
válasz
Inv1sus #18451 üzenetére
Most hogy mondod az MPC Home Cinema - ban hiába állítottam be a videókat nem működött csak úgy hogy .avi - nál jobbklikk utána amit irtam.Nálam megjegyezte és legközelebb már az avik mpc - vel nyiltak meg.
Furcsa jelenség az biztos nem tudni,hogy miért nem veszi figyelembe ha a programban van beállítva a társításNincs rá ötletem.
[ Szerkesztve ]
-
-
xxSanchez
őstag
válasz
Inv1sus #18283 üzenetére
Sokkal több gesztussal rendelkezik "érintőképernyő vagy érintőtábla szükséges"
Érthetőbb hibaüzenetek, "barátibb kék halál"
Sok-sok beépített hasznos alkalmazás
Windows Store
Gyorsabb, stabilabb működés
Nagyobb testreszabhatóság
Jobban kézreállnak a dolgok
Meg úgy az egész, ezt szerintem nem lehet elmondani.Amúgy érintőképernyővel vagy érintőtáblával biztos ezerszer nagyobb élmény használni.
[ Szerkesztve ]
-
v-paci
aktív tag
válasz
Inv1sus #18195 üzenetére
A win7 dobozos upgrade-nél ez úgy működött, hogy csupasz gépre elkezted telepíteni, kíirta, hogy nem talált megfelelő alapot, amit frissíthetne, majd miután újraindítottad a gépet, megtalálta a saját bejegyzését a MBR-ban, és kérdés nélkül települt.
Tudom, hogy ez némileg szürke terület, de a leglényegesebb dolog - és valószínű a MS is ezért hagyta benne a kiskaput - hogy többen fognak legális windows-t használni. Lehet egy próbát megért volna ebben az esetben is.
-
törölt tag
válasz
Inv1sus #17947 üzenetére
A Vista idején hdd betelésének problémáját is csak közvetetten oldották meg a programozók. Egész konkrétan mindenkinek magának kellett beállítania, hogy a shadow copy tömegek ne töltsék be az egész hdd-t.
Amúgy nyilván azért alakult ki ez a szokás és ez a piac a Windowsoknál, sőt, ahogy fentebb említette valaki, emiatt csinált ilyen eszközt maga a nagy MS is, mert sokszor, sokakkal fordult elő, hogy a registryben mégis kell/ett valamit turkálni, mert egy program nem rendesen tűnt el. Ahogy sokan bőszen tagadni szokták a külső defrag szükségességét, azaz a júzerek által végzett defragot, mert hogy van beépített. Csak nem kielégítő a működése eredménye, bár erről nem a program tehet, hanem a fájlrendszer.
Különben meg nem a "programozók"ról kell beszélni, hanem az MS-ról, mert egy programozónak semmi önálló döntése nincs, és nincs önálló, egyedi befolyása a végtermékre.[ Szerkesztve ]
-
fleetcmd
tag
válasz
Inv1sus #18195 üzenetére
Nekem ilyen anno a 32 bites Windows Vista Upgrade akart. Nem fogadta el az upgrade kulcsot, csak ha már volt Windows a gépen (annak ellenére, hogy elvileg nem az a feltétel, hogy legyen Windows telepítve, hanem az, hogy rendelkezz érvényes Windows licensszel, de mindegy). Úgy lehetett mégis tiszta telepítést csinálni, hogy fogtad a Vistát, feltelepítetted sorozatszám nélkül, majd újra elindítottad a telepítőt és rátelepítetted a friss Vistára a Vistát, ezúttal sorozatszámmal. Egy kicsit macerás, de még mindig sokkal gyorsabb, mint feltelepíteni az XP-t, aztán arra a Vistát.
Szerencsére a 64 bites verziónak már nem volt ilyen hülye szokása. Lehet, hogy te 32 bites Win8-at telepítesz, mi pedig 64 biteset, azért nem találkoztunk a problémával.
-
xxSanchez
őstag
-
Onderon
senior tag
válasz
Inv1sus #18122 üzenetére
szintén. fent volt win7 home premium, letöltöttem a progit, leellenőrizte jó-e a rendszer, megvettem 30 euróért, letöltötte, leellenőrízte, előkészítette a fájlokat, jött 3 opció: installálom most, kiírom valamire, később telepítem desktopról, a másodikat választottam, kérdezte hogy usb vagy csináljon iso-t amit kiírok később dvd-re. usb-t választottam, kiválasztottam a pendrive-ot és rámásolta. és ezt most csináltam meg másodszor, mert vettem ma egy külön 4gb-os pendrive-ot direkt erre, hogy a windows 8 installt tartsam rajta. amúgy később bootoltam pendrive-ról, install elindult, kiválasztottam a rendszerpartíciót, format, felinstalláltam a tiszta új windowst.
-
dobost
senior tag
válasz
Inv1sus #18122 üzenetére
Szia!
Ez lehet upgrade típustól is függ...Én így csináltam:
1. Feldobtam a szekrény mélyén levő dobozos Vista Ultimate verziómat egy elfekvőben levő winyómra.
2. Megvásároltam a 9000 Ft-os példányt Win8ból, kiírtam az ISO-t.
3. Új SSD-t betettem a gépbe és felment rá a Win8 gond nélkül..Üdv,
Tamás -
válasz
Inv1sus #17976 üzenetére
Szerintem rendszerpartíciót akartál inkább írni(mert ha a rendszerlemezt formázod, akkor arról minden partíció megy a levesbe). Elméletben az adatpartíciód megmarad, gyakorlatban meg a tényleg fontos/pótolhatatlan anyagokat mentsd le valahova, mert bár ritkán, de befigyelhet, hogy RAW lesz az adatpartíció, aztán lehet adatmentőkkel/partíció visszaállítókkal játszadozni.
-
-
válasz
Inv1sus #17962 üzenetére
Elnézést, de ahhoz, hogy a SHA1-et megnézd, ahhoz nem kell LiveID sem: [Katt a details-re]
[ Szerkesztve ]
-
válasz
Inv1sus #17962 üzenetére
le lehet az ún. SHA1 alapján. Ha van LiveID-d akkor bejelentkezel MSDN-re és ott minden ISO-nak fel van ez tüntetve. Ha ez megvan, akkor pl TotalCommanderrel ráállsz a letöltött ISO-ra/Fájl menü/Ellenörző fájl készítése/SHA1 bejelöl és az így kapott fájlban ha ugyanaz az ellenőrzőösszeg, mint amit az MSDN-n megadtak, akkor minden oké.
Ha nincs LiveID-d, akkor az ISO fájlnevét(teljeset és pontosan) megadod(pl hu_windows_8_x64_dvd_915424.iso), akkor meg tudom mondani mennyi is ez a SHA1 összeg vagy keresel a neten utána, van pár oldal ahol ki vannak gyűjtve, igaz inkább az angol telepítők
[ Szerkesztve ]
-
-
hackeeeee
Jómunkásember
-
matyi19
őstag
-
Malachi
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
• a Microsoft Windows 8 és Windows 8.1 (Blue) egyaránt a topic témája
• tilos a warez
• Windows Store - alkalmazások
• hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Sapka nélküli processzorok garanciával
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- Autós topik
- Bemutatta az Apple az iPhone 16e-t
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Hyundai, Kia topik
- Call of Duty: Modern Warfare (2019)
- Külpolitika
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...