Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
sziku69
őstag
Nos, egy héttel ezelőtt, adva volt ez a gép.
A hibajelensége az volt, hogy win7 telepítés elején, amikor a kijelölt telepítési partíció után továbbléptünk, hibaüzenetet dobott ki, mely szerint a rendszer lemez (100MB) hibás, vagy nem olvasható. Az MS oldalán le van írva a jelenség javítására szolgáló útmutató. Miután ezen is túl jutottam, elindult a telepítés. A win frissítéseket viszont már nem tudta végigcsinálni. Minduntalan újraindult a gép és konzisztencia gondokkal küzdött. A tápra vagy az érintkezőkre gyanakodtunk akkor. Szervízbe vittük a gépet, ahol négy napot éjszakázott. Csináltak már vele mindent, míg végül biost is frissítettek rajta. Ez úgy tűnik segített rajta. Már két napja hibátlanul működik.
Ezt csak azért írtam le, ha esetleg valakinek hasonló módon szállna el a rendszer, és úgy látja hogy a bios nem a legfrissebb, akkor próbálja meg elsőként a bios frissítést. (ha win frissítések nélkül stabilan megy a gép, csak akkor, win alól)
-
sziku69
őstag
válasz mateFLASH #29058 üzenetére
Próbáld ismét felrakni a 11-et.
Egyébként, (lehet hogy tévedek) de lehet, hogy dx9, vagy dx10 kell nekik. Nem volt a játék telepítőjében dx?
-
sziku69
őstag
válasz mateFLASH #29033 üzenetére
Catalystben lehet beállítani a több kijelzős módot. stb stb. Nem tudom milyen verziót tettél fel belőle. Talán egy másikat kellene megpróbálni ha végképp nem megy.
Nekem volt régebben olyan problémám, hogy elindítottam egy játékot, elfeketedett a képernyő. Hang volt, de kép nem. Már nem használok catalys-et gépváltás miatt. Valamit átállítottam a képernyő felbontásánál, ahol kidobja az összes állítási lehetőséget. Valami olyasmi lehetett, hogy a catalyst kezelje e a kijelző felbontását, vagy a windows. De pontosan nem emléxem. De szerintem nálad nem erről van szó. Én kipróbálnék több catalyst drivert. Cserénél teljesen töröld az előzőt. -
sziku69
őstag
válasz tranceplanet #29024 üzenetére
Azt hiszem, első indítás után már kivehető a pendrive. Gondolom be lett állítva, hogy miről bootoljon. Én F12-vel kiválasztom, (nálam erről indul) bootolás után, hogy miről induljon (alapból hdd-re van állítva a boot sorrend nálam) Újraindulásnál már hdd-ről fog bootolni.
Gondolom Te biosba választottad ki a boot sorrendet. Azt is csinálhatod, hogy újrainduláskor belépsz, és visszaállítod hdd-re.[ Szerkesztve ]
-
sziku69
őstag
válasz Kcsabi #28910 üzenetére
A szervízben azt mondják, hogy a telepítés után a frissítéseknél bukik ki a rendszer. Normál esetben akármilyen oprendszert rakok fel, nem szabad hogy előjöjjön ilyen hiba.
Ők az alaplapra gyanakszanak. Biost ma frissítettek (végre) másik videokártyával is próbálkoztak. A vinyót is cserélték. A tápot még nem cserélték ki, és a memóriákat sem. Én azt remélem, hogy a táp szórakozik, mert az legalább garanciális még. Remélem nem valami amatőrök kezébe adtam
-
sziku69
őstag
válasz Kcsabi #28933 üzenetére
Igen, jogos.
A haladó beállításoknál ott alul. Ha azt megnyomod előjönnek a lehetőségek (ha jól rémlik) Ott van hogy formázás, törlés, stb. Csak a 100 Gb-s partíciót töröld. Majd utána formázd is meg. Ezután elvileg kell hogy csináljon egy 100 megás partíciót a rendszernek. Azzal nem kell semmit csinálnod. Telepítéshez azt a partíciót válaszd amelyiket törölted. Most 100 megával kevesebb. Így már kell hogy telepítse. -
sziku69
őstag
válasz viktorhmv #28931 üzenetére
Szia. Nekem anno, volt egy asus lapom. Annál úgy oldottam meg, hogy biosban beállítottam a sata módot arra a sata csatolóra amelyikre a winyó volt kötve. Ezután tudtam állítani a boot sorrendet.
Ha van olyan beállítási mód a vinyónál, hogy "ide", akkor állítsd át AHCI-re.
Persze csak akkor ha satás vinyód van. Feltételezem, hogy az.Egyébként én is a telepítéssel szívok. Illetve most épp a szervíz szív vele. Mert nekem ugyan felment a windows, de a feltelepítés után elszáll valamiért. Több fajta op rendszerrel is.
-
sziku69
őstag
válasz Kcsabi #28910 üzenetére
Ok. Majd holnap rácsörgök a szervízre. Azért mertük megvenni a gépet, mert egész jó cuccokból rakták össze. Már eleve húzva volt minden biosból, és minden stabilan ment. "eddig"
Lehetséges akkor, hogy defaultra állításkor átállítódott a memória feszültsége is.Köszi az infót.
-
sziku69
őstag
válasz Kcsabi #28726 üzenetére
Nem szenvedtem vele tovább. Elvittem szervízbe. Később rájuk csörögtem, hogy mi a helyzet. Egyenlőre ők is a fejüket vakargatják.Állítják, hogy a gép hibátlan a tesztek után. A windows mégsem megy fel rá normálisan. Egyébként én is a tápra gyanakszom, de a szervízben állítják, hogy az is hibátlan.
Valami rossz szellem költözhetett a gépbe
-
sziku69
őstag
válasz Arlekim #28799 üzenetére
Akkor még naphosszat volt időm ott ülni, foglalkozni vele, utánaolvasni dolgoknak. Most csak a 25. órában van időm ilyenekkel foglalkozni sajnos. Ezért most nekem ez egy kicsit nehézkesebb. De nem akarom ennek kitárgyalásával off-olni a topikot.
A lényeg még mindíg az, hogy képtelen vagyok működő rendszert felvarázsolni. -
sziku69
őstag
válasz Visormail #28678 üzenetére
Nem jött össze. Illetve egy memóriát benne hagyva összejött. Telepítés után visszaraktam a másik memóriát is, és még mindig jó volt. Felraktam az alaplapi cuccokat. Vga-t. Semmi gond. Aztán egy kis idő múlva (kb 20 perc) újraindult a gép, és konzisztencia ellenőrzést csinált. de nem tudta végigcsinálni.
Ezután egy másik vinyóval, (úgy hogy a gépben benne hagytam mindent ami benne volt) újra kezdtük a telepítést. Mintha nem is lettek volna problémák előzőleg, Simán felment a windows. Ezután illesztőprogramok alaplaphoz, vga , stb. Már kezdtünk örülni hogy minden ok. De aztán megint jött ez a konzisztencia ellenőrzés.Tehát winyó hiba kizárva. A Táp minőségi. Sajnos csak egy ág jön le róla, amin a sata betáp csatolók vannak. Sata kábelt cseréltem, Az alaplapon is átdugtam másik sata portra.
Szereznem kellene egy másik tápot? Mert attól is előfordulhat ez a konzisztencia hiba.
Ja és a bios is fagyott állítás közben. Nem tudtam defaultra állítani. Aztán ősi módszerrel kivettem az alaplapból az elemet, hogy biztos legyen a dolog. Bár már ebben sem vagyok biztos, mert a lapon dual bios van, és nem tudom ilyenkor hogyan reagál. Van az alaplapon egy cmos reset, de azt nem nyomtam meg.
A két dolog ( telepítés, bios lefagyás) lehet összefüggésben?
-
sziku69
őstag
Sajnos nem oldódott meg a probléma. Kivettem az egyik memóriát, defaulta tettem a biost, lekötöttem a két ide dvd meghajtót. Így felment. Telepítés után visszatettem a memóriát, és az egyik dvdírót. Gond nélkül felállt a rendszer. Aztán alaplapi illesztők jöttek, majd a vga driver. Valamint amik kellenek, vírusírtó stb stb.
Egy idő után újraindult a gép, és elindult a konzisztencia kereső.Ezután szereztem egy másik winyót, beraktuk a gépbe, majd úgy ahogy volt, 4 giga rammal, és dvdmeghajtóval telepítettük. Simán, gond nélkül felment a rendszer. Már kezdtünk örülni, de ekkor ismét "hidegzuhany", ismét konzisztencia ellenőrzés
Még annyi, hogy amikor a biosban matattam az ahci átállítása miatt, a bios is kifagyott. Úgy állítottam defaultra hogy az alaplapból kivettem az elemet. Lehet hogy bios hiba? Van 3 bios kiadás. F1, F2, és F3J. Most F2 van.
A winyó hibát szerintem ki lehet zárni szerintem.
-
sziku69
őstag
Sajnos csak este tudom kipróbálni. Bios default megvolt már. A memóriákat kivettem, visszaraktam. (ez volt tegnap)
Az AHCI-t még nem néztem meg. Ezt a ram "kivevős dolgot megpróbálom majd.Nem tudom, hogy ez a dual bios dolog hogy működik, de gondolom, az ilyen beállításoknál nem tud bekavarni.
Olvastam még ezt a floppy letiltást is a bioson belül. Volt a gépben (tegnapig) de mivel úgy sem fogom használni, ezért kivettem azt is.
2 hete vettem a gépet és most ismerkedem vele.
-
sziku69
őstag
-
sziku69
őstag
Sziasztok!
Pár napja történt, hogy a gépem elment "alvóba". ?? Épp nem voltam ott amikor ez történt. Amikor visszajött a kép, éppen lemezellenőrzést végzett, de csak a feléig jutott el.
Gondoltam újratelepítem a win7-et. Sajnos a file-ok felmásolása, a partíció kiválasztása, stb után kidobja, hogy win.setup.exe (vagy valami hasonló) nem olvasható, vagy nem található. Pendrive-ról telepítek.Próbáltam törölni a partíciót, majd újraformázni. A törlés még megvolt, de a formázásnál hibaüzenetet dobott ki.
Ezután kivettük a winyót, Külső usb-s házból sikerült újrapartícionálni.
Ezután visszakerült a gépbe, de a helyzet nem változott. ( mondjuk az usb-s partícionálás és formázás után itt a gépben nem lett újraformázva)
A sentinel szerint a winyó 100/100-as, max 44 fokos volt a hőmérséklete. A memória OCZ hűtőbordás memória. Sata kábelt kicseréltük, hátha kontakt hiba.Annyi a különbség, hogy a 160 GB-s vinyó nincs benne, csak az 500-as WD
Mi lehet a gond?
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- JavaScript topic
- Fujifilm X
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Digitális Állampolgárság Program DÁP
- További aktív témák...
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 1190 Ft-tól!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest