- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Router gondok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- AutoCAD
- Mozilla Firefox
- Hálózati / IP kamera
- Direct One (műholdas és online TV)
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
mckay
aktív tag
Köszi.
De pont azért írtam, mert nem megy.A Konica tud írni a fájlszerverünkre úgy, hogy user@fileserver.domain.local, ezt magam is kipróbáltam.
Viszont nem tud írni a mellette lévő pc-re úgy, hogy user@pc és úgy sem hogy user@pc.domain.local, ezeket is kipróbáltam.Na ezért gondoltam, hogy megkérdezem itt, hogy mit kéne még bekapcsolni/telepíteni a Win7-en, hogy olyan jól menjen a buli, mint a szerverre, ami nyilván valami Windows 2016 vagy hasonló modernitás, szóval legalább 2012 R2.
Nagy cégnél dolgozok, a szerveroldali finomságokra nem látok rá, sajnos (Posta).
De ezt az SMB szkennelés dolgot meg kéne oldanom valahogy...[ Szerkesztve ]
-
mckay
aktív tag
Sziasztok!
Hogy tudnék UPN formátumban, tehát pl. user@pc formában autentikálni egy Win7 Pro gépre, hogy írni tudjak az smb megosztására?
A hagyományos PC\user formátum működik, nincs azzal gond.
Csakhogy hozott ide a fénymásoló cég egy Konica 363 fénymásolót, szipi-szupi, de a szkennelés beállításainál csak @ karaktert enged, a \ karaktert nem, mert ő már csak ilyen modern.
Szóval lehet telepíteni valami szervízt vagy ilyesmit?
-
mckay
aktív tag
válasz Doky586 #63301 üzenetére
Jó, akkor nem tudom mi lett volna a diszken, ha hagyom felállni. Ki tudja, lehet, hogy W10.
De a matrica hót ziser, hogy W7 Pro, ez van ráírva.
De mindegy is, kivételesen (?) vitte a W10-et is a kód.
És végülis nekem nem kell a W7, csak a hivatalos upgrade 2 órájára kellett volna.
Thx! -
mckay
aktív tag
válasz quailstorm #63297 üzenetére
Hogy érted, hogy elmaradt, hogy a W7 eredetileg USB2-ből tud települni?
Igazából szóba sem került, mert már jó ideje van olyan (torrenten elérhető) házilag készített W7 iso, ami a W10 winpe környezetét használja, és így persze az USB3-at is ismeri
magam is ilyennel próbálkoztam este, és nem is itt vérzett el a mutatvány, hanem a fájlok felmásolása után, amikor már pont hogy nem usb-ről kellett volna indulnia a gépnek... -
mckay
aktív tag
válasz szabonagyur #63295 üzenetére
Ez lehet, hogy azért van, mert bár az ISO telepítésvezérlője modern (W10), de a készülő diszknek a boot (mivel gpt, ezért system?) partíciójára egy kevésb modern bootmenedzsert tesz a W7?
Próbáltam megnézni a szememmel (felül szerettem volna írni), kiléptem a telepítődből a javításba, ott a parancssorba, diskpart, de nem enged letter-t társítani system partícióhoz. (Így nem hogy felülírni, de még látni sem tudom.)Ehh igazad lesz, igazatok lesz, felnyomom rá a Win10-et, aztá majd kezdek valamit a jogtisztasággal. Csak nem szeretem a trükköket...
Köszi!
-
mckay
aktív tag
ehh, úgy néz ki, elkiabáltam
felmenni felment a W7, de nem indul elkiválasztottam ugye az elején, hogy minden korábbi partíció törölve, és legyen az üres helyen, aztán végigmegy a fájlmásolás, és amikor először indítaná "diszkről", akkor azt mondja fekete képernyőn, hogy
"\EFI\Microsoft\Boot\BCD"
"An error occurred while attempting to read the boot configuration data." -
mckay
aktív tag
válasz quailstorm #63289 üzenetére
hát ez az, nincs benne Legacy MBR mód, se CSM támogatás!
úgy néz ki, felmegy a W7!
hogy hogyan?
magam sem tudom pontosan, de vagy nyolcadik kísérletnek:
- letöltöttem újra ugyanazt az ISO-t (all in one, W10 telepítőjével)
- beáldoztam a céges pendrive-om (usb3)
- rufus-szal előbb a W10 all in one-t, majd utána rufus-szal a W7 all in one-t tettem rá
és most van egy olyan pendrive-om, amire bebootolt az Asus EeeBook!nagyon köszönöm, nagyon sokat segítettetek!
de most komolyan, iszonyat sok időt megtakarítottatok nekem, hogy nem mentem el másik irányokba kutakodni
thx!és hogy van-e új EeeBook?
hát persze, a teljesítményben vékonyabb laptopokat az Asus újra Eee névvel árulja, de ennek semmi köze a nyolc évvel ezelőtti hasznavehetetlen netbookokhoz!
ezek a mai atom/pentium procik hozzák a 6-7 évvel ezelőtti procik szintjét (első Core sorozatok)
és ha bemész a boltba, az Asustól függetlenül igen nagy számban árul mindegyik márka ezekből az Atom/Pentium változatokból -
mckay
aktív tag
válasz quailstorm #63286 üzenetére
Háát, olyannal próbálom!
Microsoft_Windows_7_AIO_Hun_2017_January-fatebringer.torrent
A telepito a Windows 10 telepitesvezerlojet (build 14393.0) hasznaljaDe azóta próbáltam olyannal, ami tuti x86, hátha le van tiltva a prociban az x64 utasításkészlet. (Láttam ilyen olcsó Asus laptopnál.) De nincs letiltva, megy rajta az x64. Ezt bizonyítandó még a céges Volume Licence változatot is megpróbáltam, gond nélkül felment rá.
Erre az Asus EeeBook fenevadra valahogy nem bírok bebootolni egyik saját készítésű pendrive-ommal sem...
-
mckay
aktív tag
És utólag, telepítés után, vajon át tudom módosítani az Enterprise Windows-t egy Professional Windows-ra?
-
mckay
aktív tag
Sziasztok!
Ajánlanátok egy megbízható progit USB telepítő készítéshez?
Egy rokon vett egy Asus EeeBook lapitopit, olyan cirádés a biosa, hogy csak na! Főleg mivel nem is biosa van már :-), és csak UEFI módban hajlandó bootolni. De nem az én pendrivejaimról!
Volt a fiókban egy GPT-s pendrive, úgy emlékszem, mútkor még jó volt, de most nem hajlandó róla.
Gondoltam újracsinálom a Rufus progival, hiszen még mindig itt a gépemen a szokáso Windows 7 iso, torrentről, sokszor használtam már Rufus-hoz.
De most ugyanarra jutok: nem nyalja be ez a kis Asus.
És ez még csak hagyján!
Ugyanis ha a saját laptopomat akarom próba gyanánt bebootolni rá, és átállítom ideiglenesen Legacy-ról UEFI-re, akkor az sem kajálja meg!
Szóval valahogy nem megy most a pendrive csinálás, pedig holnap délben jönnek a laptopért!...Van itthon egy munkahelyi telepítős pendrive, FAT32, és UEFI gépekhez használjuk.
Na ezt azonnal benyalja ez az emlegetett Asus EeeBook, csakhogy ez így nem megoldás, mert a céges pendrive Windows ... Enterprise edisönt tesz fel.
Míg nekem erre a kis Asusra most Windows 7 Professional kell.Help me, hogyan kéne ezt?
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Torrent meghívó kunyeráló
- Router gondok
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Építő/felújító topik
- LEGO klub
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- Sorozatok
- További aktív témák...
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - 990 Ft-tól!
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Android / Server / Mail / stb.