Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
rayoliviero
veterán
Már megoldottam. Nem kellett kikapcsolni, hanem a Win 7 usb tool helyett Power isoval tettem fel a Win 7-et a pendrive-ra. A Power iso nem tudom, hogy teszi rá a pendrive-ra a Wint, de a boot képernyő behozásakor lehet választani uefi és sima telepítést is. A Win 7 usb tool úgy teszi rá, hogy csak simát lehet, de azzal nem indult el a telepítés. De Power isonál sem az uefit választottam, hanem a simát és ott mégis elindult. Lehet ha a secure bootot kikapcsolom, akkor elfogadta volna a Win 7 usb toolal készített telepítőt is. Az egyszerűbb lett volna. De load defaultot csináltam amúgy BIOS-ban, de az nem kapcsolta ki a secure bootot. Asusban alapból be van kapcsolva.
-
rayoliviero
veterán
Az mitől lehet, hogy a Win 7 telepítő nem akar elindulni úgy, hogy Win 8.1 uefi van a gépen?
-
rayoliviero
veterán
válasz Wannabeapro #30234 üzenetére
Új alaplap esetén én újra telepíteném mindenképpen.
-
rayoliviero
veterán
válasz rgeorge #30224 üzenetére
DHCP. Azt nem néztem, hogy a router weboldala bejön-e.
Egyszer amikor kijavíttattam a Windows-al a hibát, akkor valami olyasmit írt ki, hogy ip konfiguráció javítva.Most beírtam ezt a parancsot és jó: netsh winsock reset
De lehet megint csak pillanatnyilag és utána ismét nem lesz jó.
-
rayoliviero
veterán
Az alábbi a problémám:
Amikor a routerem, modemem és gépem teljesen áramtalanítva van, azután elindítva a gépet a Win 7 gyorsan betöltődik, de a routerek és modem ledjei addigra még nem világítanak mind, meg nem használatra készek. Akkor a Win próbál csatlakozni a nethez. Picivel utána a modem és router már használatra készen áll, világít minden ledjük, de a Win továbbra sem tud csatlakozni, felkiáltójelet tesz a hálózati kapcsolathoz. A jobb hibaelhárítás sem segít. Egyedül az segít, ha újraindítom a gépet a már használatra kész router és modem mellett. Vagy ha később úgy indítom el a gépet, amikor a modem és router már használatra kész állapotban van.
Régen ilyen probléma nem volt, ez csak nemrég jött elő. Régen teljesen áramtalanított állapotból, elindítva mindent csatlakozni tudott a nethez.
Mit tudnék ezzel csinálni? Emiatt az egész gépet nincs kedvem újrarakni...
-
rayoliviero
veterán
UAC pajzsot, hogy tudom eltávolítani egy asztalon lévő program ikonjáról? Már kikapcsoltam az UAC-ot és letöröltem a programot is. De ha újból felteszem a programot a pajzs ismét rajta van.
-
rayoliviero
veterán
válasz geprombolo #8827 üzenetére
Asztalon jobb klikk képernyőfelbontás és ott be tudod állítani a monitorodat elsődleges kijelzőnek.
-
rayoliviero
veterán
válasz geprombolo #8825 üzenetére
Nekem is volt ilyen, Windows-ban be tudod állítani elsődlegesnek a monitort. Ne Catalystban csináld, ott nekem sem engedte.
-
rayoliviero
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #8823 üzenetére
A telepítést a tv-n lehetett csak elkezdeni, de már amikor elindult a telepítés folyamata, akkor mindkét kijelzőn már megjelenítette egyszerre. De érdekes módon pendrive-ról elindult rögtön. Dvd-ről kiír egy mondatot, hogy nyomjon meg egy billentyűt bla-bla és ez csak a tv-n jelent meg.
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #8819 üzenetére
Igen, F8-al elindítom a boot menüt, kiválasztom a dvd meghajtót, mintha olvasna rajta egy kicsit, de utána semmi, betöltődik a Windows
Rájöttem :
A gépemre a monitoron kívül rá van kötve egy plazma is és azon keresztül kezdi el a telepítést valamiért, ott írta ki, hogy nyomjon meg egy gombot a telepítés elindításához. Most a prociba integrált HD3000-et használom.
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
válasz Fire/SOUL/CD #8817 üzenetére
Az adatlapomnál szereplő alaplapról és gépről van szó. Beállítani be tudom állítani a BIOS-t.
A telepítő lemez a laptopomban működik, elindul a telepítés. Természetesen Iso-ként írtam ki, nem adatként.
De most a laptopomon kiírtam a Windowst újra (direkt nem az asztaliban) és az asztaliban úgyanúgy nem tudok vele elindítani telepítést.
Azt hozzáteszem, hogy az alaplapom BIOS-át frissítettem a legújabbra. Lehet az a baj? De más minden hibátlanul működik.
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
válasz Steelmanus #8815 üzenetére
Nekem a BIOS-ban egy dvd meghajtó szerepel.
Régen nekem működött Sata ahci és ide módban is. Most pedig sem ide, sem ahci módban. Ha régen felment és be is tudtam állítani, akkor más probléma lehet most...
Még most úgy is próbáltam, hogy visszaállítottam a BIOS gyári beállításra, de semmi.
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
-
rayoliviero
veterán
válasz sfdrakex #8804 üzenetére
Egy Kingston ssd volt a gépben (mert pont most adtam el). Mst at 1 TB WD merevlemezemet kötöttem be, de azzal sem megy. Dvd író sata LG, az adataimnál van.
A Windowsban telepítettem fel az Intel AHCI drivert előtte, de annak gondlom semmi köze az egészhez.
IDE-re is állítottam a Sata meghajtót és úgy sem megy.
És nem először telepítettem Windows már erre a gépre, ezzel a meghajtóval, soha nem volt vele gond.
[ Szerkesztve ]
-
rayoliviero
veterán
Az alábbi problémám van:
Windows 7-et szeretném telepíteni, de nem akar bootolni DVD-ről. BIOS-ban beállítottam a dvd írót elsődlegesnek, de nem jó. Próbáltam boot menüből is bebootolni, de úgy sem jó. Először azt hitte, a dvd-vel van vaj, de nem, mert a laptopomon bebootol simán arról a dvd-ről. A dvd író is jó a gépben valószínűleg, mert megírja és olvassa is a lemezeket rendesen.
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Karácsonyi akció: ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / stb.
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest