Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
A topic a Microsoft Windows 7 operációs rendszerrel kapcsolatban felmerülő kérdésekkel fogalkozik:
Gyakori hibajelenség: A Windows Update csak keres-keres (svchost.exe jelentős a processzorterhelés), de nem talál frissitéseket. Itt a megoldás (Az angol nyelvű forrásanyag: http://wu.krelay.de/en/ )
Új hozzászólás Aktív témák
-
micafighter
nagyúr
válasz #62853120 #38071 üzenetére
Ha a te laptopodról volt szó a topicban, akkor járható. Nekem van egy dell laposom, win7hez vannak a legutolsó driverek, de windows 8.1 felment gond nélkül, és a Windows Update mindenhez talál drivert az én esetemben. Úgyhogy nálam speciel Win 8 telepítésnél egy drivert se kell felraknom, pedig nem is támogatott w8 elvileg, míg a w7 támogatott, de ahhoz nekem manuálisan kell felpakolni a drivereket mert alapból pl a wifi se működik.
(Xp és w7 kicsit nagyobb lépcső mint a w7 és a w8, de ettől még működhet a te esetedben is)
-
micafighter
nagyúr
válasz harley #38043 üzenetére
Ez több dologtól is függhet, pl egyes laptopok Volume License-el vannak előre telepítve, és kapsz hozzájuk egy OEM liszenszet is, ami gyakorlatilag még felhasználatlan, hiszen a gép VL liszenszel van aktiválva.
Az alap felállás egyébként az, hogy a Windows 7 szerződési feltételeiben benne van, hogy nem cserélhetsz alaplapot, és nem viheted át másik gépre, de ha felhívod a Microsoft supportot, akkor általában segíteni szoktak, hogy át tudd vinni, pedig a szerzödési feltételek alapján nincsenek erre kötelezve.
-
micafighter
nagyúr
válasz ngabor2 #38038 üzenetére
Akkor ha jól értem, amíg első helyen volt a boot sorrendben a Windowsos SSD, addig minden pöpec volt, és azóta van gond, hogy megváltoztattad a sorrendet? És ha próbálod visszaállítani, akkor meg hol megy a gép, hol nem?
A telepítőről javítást meg kéne próbálni megint: 1) hátha most meg tudja csinálni 2) valoszinüleg most se fogja tudni, de a hibaüzenete által jobb képet kaphatunk arról hogy mi lehet a hiba.
-
-
micafighter
nagyúr
válasz akoska23 #37848 üzenetére
Szia, honnan van z iso? Csinálj rajta SHA1 check-et. Ha nem tudod mi az akkor írj és ha hazaértem leírom képekkel meg linkekkel. Milyen OPrendszeren próbálod készíteni a telepítőt ? Nekem windows 8on nem sikerült működő telepítőt csinálni a w7 usb download toolal, viszont w7 alól szinte mindig jó.
Úgy érdemes telepítőt csinálni egyébként, hogy minden háttér folyamatot leállítasz, még a vírusírtót is, mert bezavarhatnak a telepítő készítésébe.
-
micafighter
nagyúr
válasz csiki_92 #37838 üzenetére
Elképzelhető hogy rossz az egyik RAMod. Készítsd egy bootolható memtest-et, és futtasd pár óráig, lehetőleg minél tovább, mondjuk 5-6 óráig, ha lehet, a memória tesztet.
Itt minden le van írva: http://www.overclockers.com/forums/showthread.php?t=409152
-
micafighter
nagyúr
válasz Doky586 #37837 üzenetére
Majd hülye leszek elrontani a már jól telepített és azóta belakott wint..
Nem kell újra telepíteni ahhoz, hogy kipróbáld.. A hibaüzenet a telepítés elején jön, a partíciók listája előtt. Ha felhozza a telepítő a partíciók listáját, akkor elfogadta a drivert. Onnan pedig simán vissza tudsz még lépni, mert addig a pontig semmi érdemleges nem történt, csupán a BIOS beolvasta a WinPE-t a RAM-ba, és abban kattintgatsz.
Nekem egyszerőbb kihúzni és bedugni pár centivel arrébb a másik csatlakozóba ha telepítek
Nyílván egyszerübb, csak mondtam, hogy ki tudod próbálni, hogy ha érdekel.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz Doky586 #37833 üzenetére
Értem én, de nem biztos, hogy az USB 3 miatt, lehet, hogy a DVD-hez kellett neki driver. A felugró ablakban azt írja, hogy CD/DVD-hez kér drivert, de ez egyébként hülyeség mert pendrive telepítésnél is ezt írja ki, ha nem lett megfelelően kiírva a telepítő, ha sérült a DVD, vagy ha driver kell neki. Ez ilyen sablon szöveg..
Ki tudod próbálni egyébként hogy ha érdekel, ha USB 3 porton keresztül elinditasz egy Win 7 telepítést USB 2 DVD-ről, és betallózol neki drivert az USB 3 porthoz, meg betallózol neki drivert a DVD-hez, akkor amelyiket elfogadja és tovább megy a telepítés, azzal volt a gond.
Szerk: Nálam meg csak USB 2 -van, és nálam is menni szokott mindig. Viszont így sajnos az USB 3 mókálást nem tudom kipróbálni a gyakorlatban.
[ Szerkesztve ]
-
-
micafighter
nagyúr
,,azért nem működik a pendrive-ommal hiába csomagoltam bele az összes usb 3-as drivert, mert maga a pendrive is usb 3-as és nem sima 2.0-ás?" Igen, erről van szó. Azért kér drivert, mert USB 3 eszközhöz, pl egy USB 3-as pendrive-hoz a Windows 7 telepítőnek driver kell, hogy müködtetni tudja. Viszont amikor a HP oldaláról letöltött drivert, vagy amikor a 43 drivert becsomagoltad a Win 7 telepítőbe, akkor müködnie kellett volna, nem kellett volna drivert kérnie, hiszen beleheggesztetted, ami hiányzott.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
Tedd rá a 43 drivert az egyik pendrivera, ami nem USB 3-as, a másik pendrivera meg rakd rá azt a drivert, amit a HP honlapjáról szedtünk le, az USB 3-as pendrivera meg rakd rá a telepítőt Windows 7 usb download tool-al (ha már van rajta egy müködö telepítő akkor nem kell újra elkészíteni) .
Indítsd el a telepítést pendrive-ról, és amikor drivert kér, akkor tedd be az egyik pendrive-ot, próbáld meg betallózi neki, ha nem akarja elfogadni egyiket sem, akkor meg próbált meg a másikat is.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
Csodálom a kitartásod Szerintem egy átlag felhasználó már vagy 20 hsz-al ezelőtt feladta volna
Kíváncsi lennék, mint mondana a Microsoft magyar supportja, ha elmondanád neki, mennyi mindent próbáltál eddig, és megkérdezed, hogy ő mit javasol
Szerintem már ott elvesztené a fonalat, hogy dism /mount-wim /wimfile:boot.wim /index:2 /mountdir:mount
Kaptál a kérdéses laptophoz lemezt? Olyanra gondolok, amin driverek vannak..
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
,, a lemezkezelőben aktívvá kell tenni azt a partíciót" -> igen, ez elég fontos lépés, e nélkül valóban nem lehet bootolni, ha kimaradt volna a leírásombol akkor sorry
Elsőre viszont mégis úgy csináltad (különben nem lett volna jó), Lehet reflexből aktivvá tetted, és nem is emlékeztél ezért rá később
Na de a lényeg hogy sikerült megoldani
És legalább mostmár rutinból megy
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
-
micafighter
nagyúr
A forrás ISOn csinálni kéne egy SHA1 ellenörzést, pl MD5 Checksum Utility-vel. Itt a referenciát megtalálod :
http://msdn.microsoft.com/en-us/subscriptions/downloads/#searchTerm=&ProductFamilyId=524&Languages=en&PageSize=10&PageIndex=0&FileId=0
Megkeresed a tiédet, lenyitod a detailst, ott lesz az SHA1.
-
micafighter
nagyúr
A 100 MB-os "rendszer számára fenttartott" rendszerindító (boot) partíciót sikerült létrehozni? Itt egy kis segítség: http://www.sevenforums.com/tutorials/119151-system-reserved-create-using-disk-management.html
-
micafighter
nagyúr
-
micafighter
nagyúr
Na szuper
A kis 100 MB-os partíció a rendszerindító (boot) partíció, és akkor van szükség különálló rendszerindító partícióra, ha a teljes rendszerpartíciót enkriptálni (titkosítani) szeretnéd mondjuk bitlocker-el, mivel a Windows pre-boot környezet nem tudja beolvasni az enkriptált, bootoláshoz szükséges rendszerfájlokat.
Na látom már válaszolt más is.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
Próbáld meg az imagex.exe-vel létrehozott rendszerre a következőt:
Csatlakoztasd megint a másik gépre a merevlemezt, és rendszergazdai parancssorból futtasd ezt:
bcdboot x:\windows /s x:
Az x helyére az imagex.exe-vel létrehozott rendszer particíóját írd. Tehát ha az imagex.exe-s rendszer partíciójának a betüjele k, akkor
bcdboot k:\windows /s k:
Ha nem bootolható, ez bootolhatóvá fogja tenni.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
All in one telepítőnél egyébként nem tudom mi lesz, ha így próbálod, mert ez az imagex.exe gyakorlatilag telepíti a windowst a merevlemezre parancssorból. All in one telepítőnél meg ugye előbb ki kéne választani, hogy milyen verziót szeretnél telepíteni.
Ugyhogy az imagex.exe megoldást sima telepítővel érdemes csinálni, AIO telepítőnél nem tudom, mi sül ki belőle, de elképzelhető, hogy müködne.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
A probléma forrása az, hogy a pendrive USB 3-as, ahhoz kell neki a driver, mert a Windows 7 telepítő még nem ismeri alapból az USB 3-at, nem tud USB 3-as pendriveról telepíteni driver nélkül.
Több lehetőséged is van most a telepítésre:
A) meg lehet próbálni a drivert betallózni neki, például ha kiírod a drivereket egy CD-re, vagy egy olyan partícióra másolod őket, amihez hozzá enged férni (ugye a pendrivera hiába másolod a drivereket, épp a pendrive kezeléséhez kéne neki a driver, ergo nem fogja tudni beolvasni).
B) Hálozatról is lehet telepíteni, Skyne fórumtársunk csinált hozzá egy remek leírást: http://logout.hu/cikk/windows_telepitese_halozatrol/bevezeto_elmelet.html - Bootolás hálózatról - PXE.
C) ha van USB 2-es pendriveod vagy DVD-d, akkor azzal simán menne a telepítés
Ha van másik gép:
D) Így is tudod telepíteni: #37343
E) A másik gépre feltelepíted egy új partícióra, és átklónozod pl Macrium Reflect Free-vel az SSD-re, amire szeretnéd telepíteni
F) A másik gépről formázod az SSD-t, létrehozol rajta egy akkora bootolható partíciót, amire ráfér a telepítő + pár GB szabad hely marad rajta, és arra rakod a telepítőt, majd arról telepíted a gépet
A lehetőségek kész tárháza..
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
Szóval ez a 43 file 73 mega. Nekem a boot.wim alapból 163 mega volt, miután elvileg beletette az összes drvivert és visszacsomagolta 172 mega lett.
Ez létezik? Nem mindent tesz bele csak az inf file-okat? ->...hogy melyik Windows-t akarom feltenni.
Esetleg a verzió kavar be? -> pontosan milyen telepítőd van? All in one? Mondjuk szerintem ez nem kéne, hogy gondot okozzon.. De lehet, hogy ez kavar be, mert egy Windows 7 Home Premium x64 telepítőnél nem kell eldönteni, hogy mit telepítsen, ugye adott a dolog. De egy All in one telepítőnek, amiben van x64 és x86, vagy esetleg több féle Windows is, ott az lehet a gond, hogy a különböző Win verzióknak más-más driverre van szükségük. -
micafighter
nagyúr
De.. pedig emlékszem hogy beleírtam lehet az egyik linkkel véletlenül kitöröltem.. Késő van már
Annyi változott egyébként az elsőhöz képest, hogy most egyszerre adjuk hozzá az összeset a
dism /image:mount /add-driver:"usb3" /recurse
paranccsal, mert ugye 43-at elég sok idő lenne egyesével hozzáadogatni Így elegánsabb is.
Az első meg az utolsó parancs változatlan. A mount igazából "kibontja" a boot.wim-et, így adjuk hozzá a drivereket, aztán pedig az unmount "visszacsomagolja".
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz micafighter #37737 üzenetére
Nem tudok már gépelni.. mert itt másoknak is segítenél vele
Elgépeltem a parancsot is..:
psuhd "C:\xyz\winpe" -> pushd "C:\xyz\winpe"
Tehát PUSHD
Úgy látom a mount parancsot is kihagytam... na akkor mégegyszer a parancsok sorban:
pushd "C:\xyz\winpe"
dism /mount-wim /wimfile:boot.wim /index:2 /mountdir:mount
dism /unmount-wim /mountdir:mount /commit
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
Több megoldás is létezik, egyrészt a hálózati telepítés is megoldható, amit írsz, csak az eléggé macerás, továbbá az is járható út amit Doky586 fórumtársunk ír.
Viszont engem csak nem hagyott nyugodni a dolog, összeszedtem az összes létező usb 3 drivert, szám szerint 43-at.
Még ezt megpróbálnád a kedvemért, hogy működik-e ? Ha nem jön össze, akkor meg leírom én is az alternatív telepítési módokat.
A következőt kéne tenni:
Ugyanúgy létrehozni egy winpe mappát, benne egy üres mount mappát és egy üres usb3 mappát. A telepítőről a boot.wim-et a winpe mappába másolni.
Ezután a következő lépés ugyanúgy a rendszergazdai parancssor futtatása, és elnavigálás a winpe mappába:
psuhd "C:\xyz\winpe"
A drivereket összeszedtem egy pakkba: [link] -> Ezt töltsd le, csomagold ki, és a benne lévő USB x64 valamint USB x86 mappákat másold egy az egybe a winpe\usb3 mappába.
Tehát az usb3 mappában lesz kettő mappa, egy USB x64 és egy USB x86, és így nézne ki:
Ez után a következő a teendő:
Ez a parancs az összes usb3 mappában található drivert - tehát mind a 43-at - integrálja a boot.wim-be. Ha befejezte a müveletet, akkor
Ha ezt is befejezte, akkor vissza lehet másolni a boot.wim -et a telepítő sources mappájába felülírással.
Hálás lennék ha kipróbálnád ezt, mert másnak itt másoknak is segítenél vele
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
Driverek vannak benne, többet sajnos nem írnak róla.. Belekukkantok
Hogyan készítetted a telepítőt egyébként? Mert ezt a hibaüzentet kettő esetben dobja fel a Windows telepítő: 1) nem készült el megfelelően a telepítő 2) USB 3.0-ás telepítés esetén, mivel a Windows 7 WinPE -ben nincs USB 3 driver, és szüksége van driverre az USB 3.0-hoz a telepítés folytatásához.
Tehát kettő lehetséges gond lehet nálad: 1) nem készült el jól maga a telepítő. 2) rossz drivert szedtél le.
Külön ki kell választani a laptop típusát, a 9470m-en belül is van 6 féle modell:
A modellen belül pedig operációs rendszerre bontva vannak a driverek, Windows 7 esetén meg van egy rakat verzió az OPrendszerből, ráadásul mindegyik x86 és x64. Biztos, hogy a megfelelő oprendszert választottad? Azt kéne ugye választani, amit fel szeretnél telepíteni.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
HP Folio 9470. -> nem 9470m véletlenül? Interneten keresésre csak ilyet találok, és annak is kettő verzióját, az ultrabookot és a notebookot. Neked melyik van? Mert elképzelhető hogy különböző driverek kellenek nekik. Bit verzióból jót tettél fel?
Próbáld meg az x86os és az x64-es mappát rámásolni a telepítő pendrivera, és amikor drivert kér a telepítés elején, akkor tallózd be neki a könyvtárat.
Amúgy meg az miért van,hogy ha már usb 3.0 és nincs driver, de a telepítő elindul mind addig amíg kiválasztom a nyelvet,majd ahogy bedobná a merevlemezt akkor írja ki ezt a hibát és kérné a drivert? -> így müködik, ez a telepítés menete. Megnyomod a bekapcsoló gombot, a BIOS elindítja a gépet, megtalálja a boot managert a pendriveodon, a boot manager betölti a Windows 7 telepítőt. A BIOSnak saját driverei vannak a hardver müködtetéséhez, ezért tudja betölteni a windows telepítőt. Amikor teljesen betölt a windows telepítő, akkor a BIOS "átadja" a windows telepítőnek a hardvereket irányítását. Betölt a Windows telepítő, ez gyakorlatilag olyan, mint egy mini operációs rendszer, Windows Pre-Installation Environment (WindowsPE) a neve, és szüksége van saját driverekre a hardverek müködtetéséhez. A Windows 7 WinPE-ben nincs gyárilag USB 3 driver, ezért van a szenvedés Windows 7 USB 3.0-ás telepítése esetén. Szóval a WinPE-t betöltötte a BIOS, de a telepítést már a WinPE végzi, és ezt nem tudja megtenni az USB 3 driverek nélkül. Ezért szól akkor, amikor.
-
micafighter
nagyúr
-
micafighter
nagyúr
válasz wattafaka #37659 üzenetére
,,főleg zenehallgatás közben veszem észre, amikor a zene is megakad egy pillantásra (mint mikor 100%-ra felugrik a CPU használat), a dokumentum scroll-ozása is megtorpan erre az igen minimális időpillanatra"
Ezt részleteznéd kicsit? Miket szokott még csinálni a gép amikor "megreccen"? Több gond is lehet, a driver probléma is lehetséges, de ha a zenehallgatás megakad, és a dokumentum is megakad, akkor nem a hangzással kapcsolatos driverekkel lesz a gond. Le kéne írni az időpontokat, amikor ilyet csinál a gép, aztán a Vezérlőpult -> Felügyeleti Eszközök -> Eseménynaplóban hibák után keresgélni azoknál az időpontoknál.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
A winpe mappában létre kell hozni egy mount nevü mappát is, oda fogja "mountolni" a paranccsoros parancs alapján a boot.wim-et a gép.
Tehát így kell kinéznie:
Ennyi volt összesen a gond Elnézést kérek, a mount mappát kifelejtettem az első hszből. Mentségemre szóljon, hogy részben telefonról írtam, és ott nem túl átlátható a hosszú hozzászólás :\
Szóval csinálj a winpe könyvtárba egy üres mount nevü mappát, és próbáld meg megint, jó lesz !
Majd írj, hogy sikerült-e megcsinálni, illetve sikerült-e a telepítés
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
A boot.wim gondolom ott van a winpe könyvtárban ? Tudnál mutatni képet a winpe mappárol és a benne lévö usb3 mappárol?
A paranccsort gondolom jobb gomb, futtatás rendszergazdaként inditottad? Bár ha nem ugy initod és az a gond, akkor azt irná hibának, hogy nincs jogosultságod.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
Mivel HP gép a HP holnapján találod meg hozzá a megfelelő drivert. [link]. Keresd meg a géped pontos típusát, és az ahhoz való drivereket töltsd le.
Ha .exe fájl lesz az USB driver, akkor nem telepítened kell, hanem csomagold ki, mint ha egy tömörített állomány lenne:
Ha kicsomagoltad, a Drivers mappán belül lesznek a driverek:
A következő helyen: Drivers\Win7 és 32 bites OPrendszer esetén az x86 mappában, 64 bites OPrendszer esetén az x64 mappában lesznek a driverek:
Csinálj valahova egy mappát, mondjuk winpe néven, azon belül pedig egy usb3 mappát, és pakold bele ezeket a drivereket. Ezután a telepítődről másold az általat létrehozott winpe mappába a sources\boot.wim fájlt. Ez után futtasd a parancssort rendszergazdaként, (jobb kattintás, futtatás rendszergazdaként), és a következő parancsokat írd bele:
1) pushd "C:\xyz\winpe" -> itt a " " -jelek között a winpe mappa elérési útja legyen, ugyanígy " " jelekkel közrezárva.
Ez a parancs oda viszi a parancssort, a következő parancsokat abban a könyvtárban hajtja végre, így nem kell minden parancsnál elérési utakat meghatározni.
2) A következő paranccsok:
dism /mount-wim /wimfile:boot.wim /index:2 /mountdir:mount
dism /image:mount /add-driver /driver:usb3\iusb3hub.inf
dism /image:mount /add-driver /driver:usb3\iusb3xhc.inf
-> itt az aláhúzott fájlok a driver típusától függően lehetnek nusb3hub vagy iusb3hub nevüek például.
Csináltam a két fajta driverekről képet, hogy érthetőbb legyen:Nézd meg a .inf fájlokat, amiket előzőleg az usb3 mappába másoltál, hogy mi a nevük, és azt írd az aláhúzott helyre. Tehát ha iusb3hub.inf és iusb3xhc.inf a nevük, akkor maradhat úgy, ahogy fentebb írtam, ha például neked nusb3hub.inf és nusb3xhc.inf a nevük, akkor az aláhúzott helyre azt írd.
Ezzekkel a paranccsokkal a boot.wim-hez lettek adva az USB 3 driverek.
Ezek után annyi a dolgod, hogy a winpe mappából a módosított boot.wim fájlt visszamásolod az USB telepítőn a helyére, a sources mappájába, felülírással.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz dokee78 #37671 üzenetére
Szia ! Igen van: Unlocker vagy FileAssassin. Előtte érdemes lenne megnézni a Vezérlőpult -> Programok és szolgáltatások-ban, hogy tényleg nem települt-e. A TuneUp Utilities előszeretettel csatolt program ingyenes telepítőkhöz. Az az eset, amikor telepítés közben rákérdez, hogy szeretnéd-e még ezt is feltenni, szeretnéd-e még azt is feltenni.
A lényeg, hogy ha van a Programok és szolgáltatások-ban bejegyzés, előbb onnan távolítsd el a programot, mert ha törlöd a mappáját a fentebb linkelt valamelyik programmal, akkor utána nem fogod tudni törölni a Programok és szolgáltatásokból, és hátra hagyhat maga után más könyvtárakat, fájlokat, registry bejegyzéseket. Ha van bejegyzés a Programok és szolgáltatásokban, előbb onnan futtasd az eltávolítót, aztán ha találsz még hozzá kapcsolódó mappát, azt nyugodtan töröld a fentem említett programokkal.
-
-
micafighter
nagyúr
Szia ! Az eseménynaplóban piros felkiáltójeles hibákat kell keresni a Windows naplókon belül, ott is első sorban a rendszer naplóban. Dupla kattintásra kiadja a részleteket. Ha tudod mikor történt a kék halál, akkor dátum / idő alapján tudod keresni. A kékhalálhoz egyébként a BlueScreenView programot szoktuk használni : [link] -> ez jobb, mert egyből mutatja ugyanazt, mint amit az eseménynaplóban keresgélve találsz meg.
-
micafighter
nagyúr
válasz TripleM #37663 üzenetére
Szia ! A webböngészős rendőrségi vírussal kapcsolatban: [link] és [link]
Van ennek egy sokkal rosszabb fajtája, ami gyakorlatilag teljesen kizár a gépből, asztal helyett ide bootol: és csökkentett módba se enged.
Amit te láttál az gyakorlatilag nem is vírus volt, csak egy ilyesztgető weboldal, amit "nehéz" bezárni (nehéz alatt értsd: a felugró ablakra bal egér gombbal kattintás, aztán enter billentyű lenyomása).
Sok trükköt bevetnek, akik megpróbálják ilyen ijesztgetéssel kicsalni a pénzedet: kiírják az IP címedet, az IP címed alapján a tartózkodási helyed, továbbá teljesen lokalizált weboldalak vannak:
Magyar
Francia
Kanadai
Amerikai
Norvég
stb..
Ugyanakkor ha beleolvas az ember a szövegbe, akkor könnyen megkérdőjelezhető lesz a hitelessége a dolognak. Pár hónapja én olyan verzióval találkoztam, ami ugyan magyarul írta ki, hogy milyen bűncselekményeket követtem, de egyrészt nagyon törte a magyart, másrészt olyan törvényre hivatkozott, ami a magyar BTK-ban nincs is, de maga a hivatkozás sem jogszabályra történt, hanem egy olyan törvényfajtára, amit a magyar jogrendszer nem használt..
Szumma szummárum, az csak egy ilyesztgetős weboldal volt
A kérdés egyébként ebbe a topicba illik --->A nagy virusirto topic
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz Belako #37645 üzenetére
Szia ! Kékhalállal kapcsolatban A BlueScreenView programban látható Bug Check Code-ra és a Caused by driver oszlopokra érdemes rákeresni az interneten.
Itt a Microsoft Bug Check Code referencia táblázata: [link] Böngészőben ha megnyitod, Ctrl + F -re feljön a kereső, elkezded írni bele a BCC kódodat, akkor oda is ugrik a tiédhez. Itt a sok 0-át nem fogják kiírni, tehát a te BC kódod 0x00000124, de a referencia táblázatban az egyszerűség kedvéért 0x124 ként lesz feltüntetve. Szóval Ctrl + F, beírod 0x124 és odaugrik a tiédhez.
Ez alapján elképzelhető, hogy hardver hiba lesz.
Hardver hiba esetén ilyeneket kell végig zongorázni: CPU overclock van-e? Hűtés megfelelő, nem szokott túlmelegedni? Ezek után..
Első körben ezzel érdemes próbálkozni: [link] -> általános dolgok, amik segíthetnek a blue screen megoldásában Win 7 esetén. Ha ezeket végig próbáltad, és nem segít, akkor: [link] , [link], [link] , [link], [link]
Ha elküldöd a C:\Windows\Minidump könytárban található dump fájlt nekem valamilyen úton-módon, akkor vetek rá egy pillantást.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz micafighter #37637 üzenetére
Illetve ha már ez a téma, a következő üzeneteket is ki lehet kapcsolni:
1) Szeretné megnyitni ezt a fájlt? (Do you want to open this File?)
2) A szoftver gyártója nem ellenőrizhető. Biztosan futtatni szeretné ezt a szoftvert? (The Publisher could not be verified. Are you sure you want to run this software?)
3) Szeretné futtatni ezt a fájlt? (Do you want to run this file?)Ezeket az üzeneteket a következő képpen lehet kikapcsolni:
Vezérlőpult (Control Panel) -> Internetbeállítások (Internet Options) -> Biztonság (Security) -> Egyéni szint... (Custom level...) -> Alkalmazások és nem biztonságos fájlok indítása : Engedélyezés ( Launching applications and unsafe files : Enable)
Okézd le, fogadd el a felugró ablakot, majd mindent zárj be okéval. -
micafighter
nagyúr
válasz LeslieStorm #37636 üzenetére
Nagyon szivesen Az üzenetet egyébként ki lehet kapcsolni az UAC kikapcsolása nélkül, a Vezérlőpult -> Felügyeleti eszközök -> Helyi biztonsági házirend -ben Helyi házirend -> Biztonsági beállítások: Felhasználói fiók felügyelete: A jogosultságszint-emelési kérés müködése rendszergazdák esetében, rendszergazdai engedélyezés módban -> jobb kattintás, tulajdonságok, helyi biztonsági beállítások: Emelés rákérdezés nélkül.
Ez kikapcsolja azt az ablakot, pontosabban minden ilyen kérdésre automatikusan "Igen"-t fog válaszolni a gép, és fel sem jön az ablak
-
micafighter
nagyúr
válasz LeslieStorm #37633 üzenetére
A Feladatütemezöben (vezérlőpult -> felügyeleti eszközök) hozz létre egy új feladatot, a jelölő négyzetet pipáld ki, hogy a legnagyobb jogosultságokkal fusson, indításhoz add meg, hogy bejelentkezéskor, a feladatnak meg a program futtatását. Így indulni fog minden gép indításkor, és nem fog kérdezni.
Képet sajnos nem tudok mutatni, telorol írok. Ha kell, akkor otthonról küldök majd képeket is.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz washington54 #37629 üzenetére
-
micafighter
nagyúr
válasz LeslieStorm #37627 üzenetére
Tudsz mutatni képet a felugró ablakról?
-
micafighter
nagyúr
-
micafighter
nagyúr
válasz LeslieStorm #37609 üzenetére
Tudnál mutatni képet? Több féle ablak van, különböző dolgokra kérdeznek rá
-
micafighter
nagyúr
válasz quailstorm #37620 üzenetére
Igen, a Lemezkezelőből az úgyis kiderül, ha nem tud neki betüt adni, akkor előbb partíciót kell létrehozni, de ha nem megy a kolegának, akkor legfeljebb ír megint
-
micafighter
nagyúr
Vezérlőpult -> Felügyeleti eszközök -> Renszerkonfigurácioban tudod kitörölni, hogy a nem kívánatos Wint ne mutassa bootkor.
Jól értem, a te gépeden felraktál egy Windowst egy merevlemezre, és most átraktátok egy másik gépbe? Így nem fog róla tudni bootolni. Leírtam már szerintem ide nem olyan rég, hogy kell ilyenkor telepíteni, hogy működjön, holnap vissza keresem.
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz hoffman_ #37580 üzenetére
PCI csatlakozó első sorban. Nézd meg milyen driverek vannak az alaplapodhoz, hátha vannak frissebbek. Esetleg egy BIOS frissítést is érdemes nézni, hogy van-e frissebb, mint a tiéd. BIOS frissíteni figyelmesen kell, győződj meg, hogy biztos jó verziót töltöttél-e le, a te alaplapodhoz valót.
-
micafighter
nagyúr
válasz hoffman_ #37576 üzenetére
Caused by driver: atikmdag.sys -> az ati driver okozta, szóval valóban vga driver hiba lesz. Érdemes lenne újabb drivert keresni, vagy éppen régebbit. Az oszlopokban látod: Bug Check Code, Parameter 1, Parameter 2 stb. Ezek alapján be tudod azonosítani a bluescreen okát, ezek a paraméterek gyakorlatilag leírják, hogy mi történt.
Itt a bug check code referenciatáblázat: http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/hardware/hh994433(v=vs.85).aspx
Itt a tiéd: [link]
Elképzelhető, hogy a PCI csatlakozóval van gond, akkor pedig alaplai probléma.
Ezek általános megoldások kékhalálra Win 7 esetén, érdemes őket végig próbálni: http://windows.microsoft.com/en-us/windows7/resolving-stop-blue-screen-errors-in-windows-7
Windows forum a te hibáddal kapcsolatban: [link] (ez Vista fórum, alapvetően rád is vonatkozik, de apró eltérések lehetnek, az OS különbségek miatt)
Illetve ez is jó oldal: tomshardware
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz Vardar #37566 üzenetére
Így a legegyszerűbb:
Jobb kattintás a mappára, erre feljön a legutóbb megnyitott mappák. Ezen a legutóbb látogatt mappák listáján pedig lehet rögzíteni mappákat, hogy mindig láthatóak legyenek ezen a listán:
Rögzítettem párat, hogy megmutassam, hogy néz ki:
[ Szerkesztve ]
-
micafighter
nagyúr
válasz Doky586 #37553 üzenetére
A nézet lenyitásával az előzményeket be lehet kapcsolni (látszik az előző hszemben linkelt képemen), függvényt nem tudom, lehet-e bele varázsolni, én ezt szoktam használni: http://rechneronline.de/function-graphs/, bár lehet te nem ilyenre gondoltál
Szerk: Most jut eszembe amugy, erre van külön topic : Milyen program, ami...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
• A topikban Alapelveink értelmében tilos a warez témák tárgyalása!
• Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót!
• Tilos az OFF!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- AKCIÓ! Microsoft szoftverek, vírusírtó szoftverek, egyéb szoftverek széles választéka!
- Adobe Creative Cloud - 2024. 04. 05 - 2025. 04. 05-ig
- Microsoft Office Home & Business 2024 PC/Mac EP2-06638
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest